Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

6 de desembre del 2007

Tivissa incrementa les ordenances fiscals

Augmenten els impostos L’aigua, les escombraries, els abonaments, les entrades i els cursets de natació de la piscina municipal, l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, entre d’altres son algunes de les taxes que es veuran incrementades a més d’altres de nova aparició.

L’últim punt de l’ordre del dia del passat ple extraordinari del dia 16 de novembre va ser l’aprovació inicial de les ordenances fiscals per l’exercici 2008 amb els quatre vots a favor de CiU, els tres vots en contra d’Iniciativa-EPM i l’abstenció d’ERC.

El regidor d’Hisenda Santiago Borràs va agrair als grups de l’oposició, en referència al grup d’ERC i d’AISA-FIC, l’aportació d’esmenes que “hem incorporat en la seva pràctica totalitat”, va dir.

ERC va manifestar l’agraïment a l’equip de govern per la incorporació de bona part de les esmenes presentades que “anaven en el sentit de que aquestes ordenances fossin més socials”, va dir. També va fer l’oferiment de la seva “modesta” ajuda per portar diners al municipi doncs “per portar diners i benestar al municipi no ens caurà cap anell”, va manifestar alhora que matisava “lo que si que volem es tenir una certa coresponsabilitat” i “la creació d’un pla de desenvolupament integral del municipi”.

Iniciativa-EPM va evidenciar el que entén com un important augment en les taxes, com pot ser l’augment de la taxa reguladora de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica que passa de l’1,1 a l’1,5%, la incorporació de noves ordenances com es la de l’impost sobre l’increment dels valors de terrenys urbans (plusvàlua), l’increment en un 5,4% de l’aigua corresponent a la proposta de l’empresa Aqualia o l’increment de preus tant en els abonaments com les entrades a les piscines municipals del que va subratllar

“Estem posant un preus abusius que no van a les arques municipals”

recordo que això ho tenim arrendat i estem posant uns preus abusius que no van a les arques municipals”. En aquest sentit va voler recordar-li a CiU que en l’apartat El seu futur en les millors mans del seu programa electoral manifestaven que “congelarem els impostos en base a la consecució per part de l’Ajuntament a nous recursos econòmics pel finançament municipal”, i va acabar dient “si això es congelar impostos ... “. També va agrair a l’equip de govern que els hi hagués facilitat còpia de les ordenances a l’hora que va lamentar el fet de que, a diferència d’ERC i AISA-FIC que van estar invitats per l’equip de govern a discutir prèviament al plenari les ordenances, no fossin també invitats a fer-ho. I va dir “l’imposició que tenim avui per aprovar damunt la taula ho trobem exagerat”, en referència no només als augments si no també a les noves taxes. Per tot això, va explicar, “nosaltres no podem votar a favor, ho trobem desmesurat” i va acabar dient “el nostre vot serà negatiu i conscient del que fa

CiU va replicar que continuava obert el seu compromís de congelar impostos però que calia vincular-ho a noves fonts de finançament i “avui per avui, l’Ajuntament te les mateixes fonts de finançament que abans de les eleccions”, va dir el Sr. Samarra. Per la seva banda, el regidor d’Hisenda va manifestar que l’increment de les taxes ha estat del 2,9% i va recordar que “a totes les partides aquestes hi ha dèficit”. Sobre la plusvàlua va argumentar que era per gravar les compra-vendes objecte d’especulació i que era “la interpretació general que naltros li hem volgut donar a aquesta ordenança”.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

que pasa ara a TIVISSA que aumenten tot lo que poden, sera que a cambi faran algo extraordinari, oi?
si no ja en direu on va a parar les subvencions que els hi donen, a la butxaca de LA LURDES PENA potser, ja ni ha prou, de pendrens el pel que expliquin el scontes clars i anirem millor perque segons a quin poble no veig jo que es faci res?????? o si, el riducul

Anònim ha dit...

Si, això les explicacions i els comptes clars, que durant molts anys ja en vam estar absents de tot això.

Anònim ha dit...

que mes voldriem que ens ensenyesin els contes, jajajaj que dius, said, aixo mai tot per darrere, y com mes millor, cada dia pitxor ja u saps a rondinar que es lo nostre apa adeu

Anònim ha dit...

Jo voldria preguntar als d'ERC que volen dir polítiques socials, per mi polítiques socials és fer arribar al ciutadans d'un municipi preus asequibles per a tots, potse ells arriben a final de mes en perfectes condicions, però jo me les veig i me les desitjo. En quan a la proposta de l'equip de govern ja me l'esperava.

Anònim ha dit...

Les ordenances es van aprovar al mes de novembre, i com marca la llei s'han publicat al BOP perquè puguin entrar en vigor, el més curiós és que a data d'avui la retirada del POUM encara resta per publicar i si no recordo malament es va aprovar el més de setembre, que passa aquí, perquè l'Ajuntament no ho publica ?, una vegada més incompleix amb les seves obligacions ? o és que la sra. secretaria no fa de secretaria de l'Ajuntament sinó de l'equip de govern?.

Anònim ha dit...

encara no te nas enterat. lo poum es fara per mol que te pesi!

Anònim ha dit...

i la secre que collons pinta aquí?!
les acusacions que feu son força rebuscades!!

Anònim ha dit...

El que te'n has d'enterà ets tu, es faci o no es faci, l'antic POUM es va aprovar retirar-lo, i entre els acords que es van pendre en aquella sessió era pública al BOP la seva retirada, i la Sra. Secretaria té l'obligació de publicar al BOP l'acord pres en sessió. Però com que ja ens tenen acostumats a les irregularitats que van fent dia rere dia no ens ve de nou. Ha i jo també estic d'acord en que s'ha de fer un nou POUM, però seguint la legalitat que ens marquen les lleis.