Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

11 de desembre del 2007

Ordenances Fiscals: comparativa I

M’ha semblat interessant el fer una comparativa de les ordenances fiscals aprovades en el plenari del dia 16 amb les que es van aprovar el 2003 per tal de plasmar l’increment real que han sofert aquestes doncs a mi, en molts casos, no em surt l’increment del 2,9% que el regidor d’Hisenda manifestà durant el plenari que havien experimentat.

Començaré amb l’ordenança reguladora de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica pel 2008. D’aquesta, dir que la quota de l'impost resulta de l'aplicació d'un quadre de tarifes segons cada classe de vehicle, del qual, donada la seva extensió i per no estendrem, només he posat, a títol d'exemple, dos tipus de vehicles (els més comuns entre la ciutadania) amb la taxa que pagaven el 2003 i la que resulta de l'increment pel 2008 (els exemples corresponen a un vehicle de 12,89 i 16,48 cavalls fiscals respectivament).

CLASSE DE VEHICLE ANY 2003 ANY 2008 INCREMENT %
Impost sobre vehicles de tracció mecànica De 12 fins 15,99 cavalls fiscals 79,98 107,91 35
De 16 fins 19,99 cavalls fiscals 99,64 134,92 35

Vist això només em queda formular la següent pregunta: Un increment del 2,9% manifestat pel regidor d’Hisenda, un increment del 0,4% manifestat per la Sra. Secretària en funcions o del 35% que em surt a mi ?

No se, potser millor que feu vosaltres els vostres números quan us arribi el nou impost sobre vehicles de tracció mecànica.

“Els impostos òbviament no s’han apujat, només s’han apujat o s’han actualitzat els preus dels vehicles. Tant el que es l’IBI com tota la resta d’impostos no s’han apujat i l’única cosa que s’ha actualitzat son les taxes amb el 2,9% d’increment que es l’IPC”. (Regidor Santiago Borràs dixit)

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola?? saps amable, a mi tampoc em cuadren els numeros, que es aixo que sols s'apuja lo dels cotxes, tu creus que no apujaran l'ibi??? i la brosa, i els guals, ja han dit lo que pagarem??' a mareta que la cosa esta poliaguda. No entenc res,estic perduda espero que mes gent escrigi al teu bloc i em digi que pasara adeuuuuuuuuuuu

Anònim ha dit...

o fas això o engreixes el deute de l'ajuntament, despues de 24 añs un milio d'€uros de deute! i ara? qui ho sap! No em deixa de sorprendre que alguú d'"esquerres" com tú es queixi del que segons alguns ilustrats del teu partit ajuden a repartir i reordinar la riquesa social. A males sempre pots anar amb patinet!
I pujar, puja absolutament tot, que lo del IPC al 3,7% no s'ho creuren nils politics nils mes rucs de la coa!

Anònim ha dit...

anonim de les 20,16 del dia 12 saps
una cosa no tens pajolera idea de res, yo no me he posat en tu o sigi que a callar, que es lo que toca, sols dic el que penso, ah? no soc de esquerres, soc meva o meu qui et diu que soc una dona???? aspavilat jajjajajajajajajajajajajajajajajajajjjajaajajajajajjajaajajjaajajjaja

Anònim ha dit...

aspavilada, soc l'anonim de les 20:16, no anava per tu!
ets dona pq segons tu estas perduda, los homes estan perduts il poble també bastant!

Anònim ha dit...

jo me pesaba qie lo ipc pujaba cada any i pel que veix l'administardaor "sense voler i per equivocacio" supòso compara el 2003 en lo 2007. si el 2004, 2005, 2006 i 2007 no sa apujat, no cal tindrels en conte?
ai manipuladoret!

Anònim ha dit...

Ho he de mirar, però crec que del 2003 als 2007 no s'ha apujat l'impost de circulació.
En el cas de que això sigui cert(a veure si ho miro), voldrà dir que la comparació correcta per veure l'increment hauria de ser entre 2007 i 2008.
I per què es compara amb 2003??
Ah clar, és l'abans i el després del canvi...