Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

8 de setembre del 2007

Iniciativa-EPM demana un Ple extraordinari per retirar el POUM

El passat dia 28 d’agost, el grup municipal d’Iniciativa-EPM va entrar al registre general de l’Ajuntament un escrit sol·licitant la convocatòria d’un Ple extraordinari on presentaran una moció demanant l’anul·lació del procés d’inici i d’avantprojecte del POUM que, cal recordar, inclou un camp de golf de 18 forats i una macrourbanització de 570 vivendes amb un complex turistic hoteler.

El text de la moció:

MOCIÓ PER L’ANULACIÓ DEL PROCÉS D’INICI I D’AVANPROJECTE DEL
POUM DE TIVISSA



El Grup Municipal d’Iniciativa-Entesa pel Progrés Municipal volem manifestar:

Que el creixement urbà és necessari, però també és del tot necessari que l’urbanisme respongui a requeriments d’un desenvolupament sostenible, minimitzant l’impacte d’aquest creixement i apostant per la regeneració dels nuclis existents. La Unió Europea insisteix clarament en això, adverteix dels grans inconvenients de la urbanització dispersa o desordenada: impacte ambiental, segregació social i ineficiència econòmica pels elevats costos energètics, de construcció i manteniment d’infraestructures i de prestació dels serveis públics. El sòl, a més d’un recurs econòmic, és també un recurs natural, escàs i no renovable. Des d’aquesta perspectiva tot el sòl rústic té un valor ambiental digne de ser ponderat i la liberalització del sòl no pot fundar-se en una classificació indiscriminada, sinó, responsable per atendre les necessitats econòmiques i socials i en l’arbitri de mesures efectives contra les pràctiques especulatives.

El dret dels veïns/es, la ciutadania en general en relació amb el sòl i la vivenda amb independència de les seves activitats o patrimoni, és a dir, en l’enteniment de la ciutadania com un estatut de la persona que asseguri el poder gaudir en llibertat del medi en el que viu, la seva participació en l’organització d’aquest i l’accés igualitari a les dotacions, serveis i espais col·lectius que demanden la qualitat i cohesió del mateix.



Per tant,

Atès que el 31/03/2006, en sessió plenària, fou aprovat en el punt 1r, apartat j), iniciar l’expedient del POUM.

Atès que el 7/07/2006, va estar publicat al BOPT (Butlletí Oficial de la Província de Tarragona), el PPC (Programa de participació ciutadana) del municipi de Tivissa.

Atès que l’11/08/2006, en temps i forma i d’acord amb la legislació aplicable, el nostre grup municipal va formular al·legacions i proposta alternativa al PPC del Municipi de Tivissa.

Atès que a dia d’avui, els diferents equips de govern de l’Ajuntament de Tivissa, no han contestat les nostres al·legacions, encaminades a una veritable predisposició a l’efectiva participació ciutadana i aclariment de certes informacions de particulars, referents a l’actuació del Sr. Alcalde contactant amb diferents veïns a fi de convèncer-los per vendre les seves propietats.

Atès que no hi ha hagut exposició pública del PPC a tots els nuclis del municipi.

Atès la disconformitat i malestar de molts veïns/es dels nuclis del municipi per la proposta avanç del POUM.

Atès que no hi ha consignació pressupostària en cap dels pressupostos generals de l’Ajuntament de Tivissa de la passada legislatura per la contractació dels tècnics i empresa ambiental que han elaborat l’avanç del POUM, persones lligades o vinculades a l’equip de govern, obviant tot tipus de procediment legal administratiu.

Atès que en aquest Pla és fa un urbanisme a la carta, per constructores i altres, molt lluny de les necessitats reals i efectives per un desenvolupament sostenible, minimitzant l’impacte del creixement, sobrepassant i de molt el 20% de la superfície urbanística actual del municipi.

Per tot l’exposat, donat que el projecte de l’avenç del POUM, ha obviat tot tipus de procediment legal establert, contractació a dit de tècnics, empreses i amics sense consignació pressupostària, que el projecte no s’adequa a la normativa legal vigent a la manca total de consens, dels veïns/es, associacions, partits i representants legals dels veïns

Proposem al Ple el següent acord:

  1. Retirar i deixar sense efecte els acords dels Plens d’inici i de l’avanç del POUM de dates 31/03/06 i de 15 de maig de 2007, respectivament.
  2. Demanar subvenció al Departament de Política Territorial i Obres Públiques per encarregar l’elaboració i redacció del POUM.
  3. Iniciar una nova redacció del POUM, amb la participació efectiva de totes les forces polítiques amb representació municipal, prèvia elaboració de les bases administratives pel concurs de contractació de l’Equip Redactor del Pla i adjudicació.
  4. Elaborar un PPC (Pla de Participació Ciutadana) que tingui com a objectiu fonamental garantir i fomentar els drets d’iniciativa, d’informació i de participació dels ciutadans del municipi i que s’incorpori el procés participatiu des del primer moment d’inici dels treballs i que compleixi amb la finalitat de definir entre tots el nostre futur comú.
  5. Comunicar el present acord als diferents Departaments de la Generalitat i publicar aquest acord al BOPT.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

olé!! a veure ara los d'esquerra i de la serra si es deixen comprar o mantenen el que predicaven. Bravo iniciativa per esta moció! Felicitats!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

sembleu lo pp, que domes toca els ous i no fa res

Anònim ha dit...

tens rao calla que els d iniciativa no haguessit fet un camp de golf si els ho haguessin proposat estos davant la pela .... i ara van i es queixen

Anònim ha dit...

Ojo el que dius del PP que us han donat l'alcaldia.

Anònim ha dit...

...i a valtros no us l'ha donat lo poble!!!

Anònim ha dit...

Davant de 24 anys de govern d'iniciativa en aquest poble no s’a prosperat i ara que es vol fer alguna cosa a tocar els ous s'ha dit com si no tinguérem prou terreny per na a fer pixar el gos, vosaltres no u sou progrés sou toca-trons

Anònim ha dit...

El que passa es que als dividendos i a l'especulació (la propia s'enten) alguns li dieu progrés i el progrés es algo més que alguns s'omplin les butxaques. I ademés si ho has de dir digueu cla, es diu tocacollons i no aquesta parauleta més propia de nen/nena pija que d'algu fet i dret.

Anònim ha dit...

Soc riberenc i durant aquests 24 anys Tivissa ha estat un referent. No tinc la mateixa opinió ara. Pregunteu de portes cap en fora del vostre poble quina opinió es respira del vostre govern.

Anònim ha dit...

Anònim de les 17:50, altra gent que no pensa com tu també vivim en aquest món, i la sort és que avui per avui tots tenim el dret d'opina i intentar canviar les coses que no veiem justes o que no volem com a futur del nostre poble. Per tu pot ser progrés (per la teva butxaca?), per mi es una altra cosa. NO ÉS TOCA ELS OUS, ÉS SER COHERENT.

Anònim ha dit...

anonim riberenc que ens pots fer cinc centims del que es diu de naltros fora vila¿?

salutacions

Anònim ha dit...

Osti tu que fort!! Despres de sentir el discurs de l'alcalde aquest 11 de setembre em vaig enterar que els del PP de Tivissa son independentistes!! Només em resta donar-los la benvinguda al club.

Anònim ha dit...

Martín Luther King digué: “Tinc un somni, un sol somni, seguir somiant. Somiar amb la igualtat, somiar amb la justícia, somiar amb la llibertat i tant de bo, ben aviat no tingui necessitat de somiar-les!”

Quines paraules tant boniques, el més llastimós de tot és que tingui que sentir-les en veu d'una persona que fins ara m'ha demostrat que solament sap pronunciar-les.

La igualtat no sap lo que és (segurament no disposem del mateix diccionari), justícia (si sabés el que és la justícia) i el que ell entén per llibertat....

Anònim ha dit...

I que me’n dius de les referències al President Companys? Ara resulta que encara que no sigui de la seua corda política a Companys, com que va ser President de la Generalitat, li deu un respecte, llàstima que no tingui el mateix respecte institucional amb tots els presidents de la Generalitat, inclòs l’actual: En Montilla, espanyol i espanyolista me li diu. Quin nivell !! Quin discurs !! Quin saber estar !! Això és un alcalde de tots los Tivissans !! Això es un discurs institucional !! I que s’apartin els demés !!