Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

11 de setembre de 2007

El P.O.U.M. de Tivissa

Publicat al diari El Punt

ICV força un ple per reclamar la retirada del nou pla urbà de Tivissa.
CiU governa en minoria i els ecosocialistes confien en la unió de tota l'oposició
GUSTAU MORENO. Tivissa
El grup d'ICV-EPM de Tivissa ha forçat la celebració d'un ple extraordinari per sotmetre a votació la retirada i anul·lació de l'avantprojecte del nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM). Els ecosocialistes critiquen la falta de participació ciutadana en el procés i el model de desenvolupament del pla, que preveu un camp de golf amb una urbanització de luxe en una zona de 200 hectàrees. De fet, ICV confia en la unió de tota l'oposició per aturar el POUM, ja que CiU està governant en minoria. Els altres grups de l'oposició, ERC i els independents de la Serra d'Almos, ja tenen la moció que els ecosocialistes han presentat per deixar sense efecte el procés d'aprovació del nou POUM de Tivissa. Així ho va confirmar ahir la regidora Alba Benedicto, que va afegir-hi que també han fet arribar el document a les entitats del municipi i a la Plataforma per a la Protecció de l'Entorn Natural de Tivissa. De fet, la plataforma també s'havia manifestat contrària al POUM, per la falta de participació ciutadana al projecte i pel projecte del camp de golf amb un complex hoteler i 570 habitatges de luxe. «Nosaltres no ens oposem al creixement urbà, sinó que demanem un desenvolupament sostenible i que les coses es facin bé des del principi», va concloure Benedicto.

D'altra banda, la regidora d'ICV-EPM va desvincular la presentació de la moció amb una possible maniobra dels grups de l'oposició per forçar un canvi d'alcalde. «Només busquem la retirada del POUM», va dir per evitar que la iniciativa puga interpretar-se com l'embrió d'una moció de censura. En la mateixa línia va manifestar-se el portaveu d'ERC, Jaume Pallisé, que va recordar que els grups de l'oposició no van posar-se d'acord després de les eleccions, per formar govern i apartar Jordi Jardí de l'alcaldia. En qualsevol cas, Pallisé va confirmar que ERC votarà a favor de la moció d'ICV-EPM en el ple extraordinari que hauria de convocar-se per divendres o per dilluns de la setmana que ve. Sobretot, perquè els republicans van presentar fa un mes una altra moció en la mateixa línia, però que no es va traduir en la convocatòria d'un ple extraordinari ja que el grup d'ERC té un únic regidor. Així, Pallisé també va reclamar la retirada del POUM i que es torni a començar el procés de redacció, «amb un nou pla de participació ciutadana i amb la veu de totes les forces polítiques», ja que el govern de CiU ja no té la majoria absoluta.

Pendents de la regidora de la Serra d'Almos

La retirada del nou POUM de Tivissa dependrà del vot de la regidora de l'Agrupació d'Independents de la Serra d'Almos (Aisa-FIC), Lurdes Pena. En cas d'abstenir-se, el vot de qualitat de l'alcalde, Jordi Jardí, decidiria l'empat que es produiria entre els quatre regidors de CiU, d'una banda, i els tres regidors d'ICV i l'únic regidor d'ERC, de l'altra. Pena va explicar ahir que els independents encara no saben què votaran en el ple, i que ho decidiran en una assemblea que faran dimecres a la nit. En aquest sentit, tant ICV com ERC confien que els independents de la Serra d'Almos siguin coherents amb allò que van defensar abans de les eleccions municipals, quan també s'haurien oposat al POUM de Tivissa. El nou planejament preveu diferents creixements urbanístics, tot i que el projecte estel·lar i també més polèmic és la construcció d'un camp de golf i un complex turístic amb 570 cases de luxe.

També podeu llegir la noticia a La Marfanta

1 comentaris:

Anònim ha dit...

A prendre pel poum aquest cul!!