Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

14 d’octubre del 2007

La democràcia de la laringe

Aristòtil Malgrat que avui en dia la paraula demagògia te una connotació pejorativa, no sempre ha estat així. En un inici, a l’antiga Grècia va arribar a tenir una connotació positiva considerant als demagogs com a persones amb grans habilitats per tractar amb la multitud i que tenien com a programa bàsic el millorament del nivell de vida de les masses. Després va aparèixer la connotació pejorativa d’aquest concepte. Així, per Aristòtil aquest concepte tenia un sentit ben clar, es a dir, el govern recolzat per la multitud però exercit en favor d’interessos particulars. Per Aristòfanes, la demagògia era l’engany al poble pels seus governants i va ser Tucídides qui va anomenar al regim de Pericles com “la democràcia de la laringe”. En qualsevol cas, l’actitud demagògica s’associa avui en dia a l’idea de falta de sinceritat, fingiment, ocultament i cinisme en el que fa referència a la praxis política i que es reflexa en el discurs polític.

En aquest sentit i en clau local, la demagògia s’ha instaurat de manera oficial a Tivissa mitjançant la figura del seu alcalde que, no conten amb practicar-la en l’àmbit local, ara la fa extensible a àmbits supramunicipals.

Així, una forma de demagògia es el justificar l’exercici del poder sobre bases democràtiques amb una conducta clarament autoritària. TucídidesEn aquesta línia, per exemple i com a qüestió més rellevant i immediata en àmbit local, tenim la demagògia amb el POUM. Per una banda se’ns ha volgut “vendre” la creació d’un camp de golf amb 570 habitatges i un complex hoteler en nom de l’interès general mentre per l’altra s’elaborava un pla de participació ciutadana que d’això (de participació ciutadana) no en tenia res, mentre es coaccionava determinats afectats en contra del projecte negant-los-hi la informació o mentre s’intentava que venguessin les seves propietats a la promotora.

Un altra forma de demagògia es la practicada per combatre i desprestigiar a grups opositors per respondre a les crítiques que aquests li formulen, cosa que , val a dir, es perfectament vàlid i natural en el joc polític. Això en sí mateix no ho podríem definir com a demagògia, el demagògic rau en la manca de sinceritat i honestedat quan es practica aquesta activitat, en difamar, calumniar i distorsionar els fets de manera intencionada. D’aquesta manera es pretén eludir la responsabilitat desviant la discussió amb falsos atacs a aquells que demanen comptes i compleix la funció d’amagar o disfressar la negligència, ineptitud i deshonestedat dels càrrecs públics al govern. Un exemple el tenim amb l’incompliment flagrant del conveni amb l’arrendatari del camping-alberg quan no ha complert l’acord de tenir la piscina coberta per aquest any 2007.

Però la demagògia practicada per l’alcalde de Tivissa no coneix de fronteres. Ara ha agafat altura i arriba a les instàncies dels Departaments de l’administració autonòmica i comarcal.

Així tenim declaracions contra el Departament de Medi Ambient al que acusa d’assetjar l’Ajuntament de Tivissa posant-li “reiterades denuncies” per abocaments il·legals, de fer-li desmuntar les barbacoes de la zona de l’ermita de St. Blai, etc.

L’últim crit al cel l’ha ficat contra el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre retraient-li que no aporti cap subvenció al Consorci de El demagogProtecció de la Serra de Llaberia. Però no content amb això, continua fent demagògia de la demagògia quan parla de sectarisme per part del govern de la Generalitat a l’hora d’assignar o denegar subvencions i fa encara més demagògia quan es fica amb els sous del govern de Consell Comarcal i del seu President en concret. Malgrat que considero que aquestes qüestions no em toca a mi contestar-les, si que voldria dir quelcom sobre alguna d’elles.

Primerament voldria evidenciar la demagògia de l’alcalde de Tivissa quan fa aquestes afirmacions, doncs carregar contra el Consell Comarcal (PSC-ERC) i contra el govern de la Generalitat (PSC-ERC i ICV-EUiA) per denegar-li subvencions no te raó de ser, almenys i que jo sàpiga en el que fa referència al govern de la Generalitat. A la primeria de l’any 2005, l’Ajuntament de Tivissa va sol·licitar a Medi Natural una subvenció per la recuperació del camí Ral de Llaberia per un import de 30.000 € que li va ser concedida i acte seguit, l’alcalde de Tivissa renúncia a la subvenció atorgada de 27.000 € . No se com en dirà ell d’això, però jo en dic demagògia.

En referència al sou del President del Consell Comarcal, només voldria dir, sense entrar en d’altre tipus de valoració, que almenys els ciutadans/es Riberencs coneixem el sou dels representants polítics al consell, doncs es públic i notori i hom que ho desitgi te el dret a conèixer-lo. Altra cosa molt diferent es el sou de l’alcalde de Tivissa que ningú coneix la seva actual quantia ni d'on prové. L’ultima noticia que vàrem tenir la ciutadania Tivissana sobre aquesta qüestió data de l’any 2004 quan l’afer de l’acomiadament disciplinari i posterior querella criminal al treballador de l’Ajuntament Domènec Castellnou que, com no podia ser d’un altra manera, va haver de readmetre desprès de que el jutge consideres “injust” i “improcedent” l’acomiadament i desestimes la querella. Gràcies a l’afer, els Tivissans vam assabentar-nos de que l’alcalde treballava per una empresa que subministrava material a l’Ajuntament i que per aquest motiu percebia una quantia mensual d’aproximadament 3.300 € (550.000 pts.), es a dir, segons els meus càlculs una remuneració anual d’uns 46.000 € (7,7 milions de pts.). La diferencia entre el sous del consellers comarcals i el sou de l’alcalde de Tivissa radica en que el uns son públics i l’altre es del tot desconegut. Per que, es clar, algú sap d’on i quan cobra actualment l’alcalde de Tivissa?

Aquests son dos clars exemples de com la demagògia busca disculpar els fracassos del govern municipal de Tivissa però també ho es de com un ús continuat i repetitiu de la demagògia provoca el seu propi desgast i mina la seva credibilitat.

61 comentaris:

Anònim ha dit...

pot ser si amable pero tots els trapixeos que tenia fermi aixi no et caben ni als dits de la ma ni als dits del peu


paco

Anònim ha dit...

Es veu que tenir un abocador dona, i des de fa temps,per a molt...

Anònim ha dit...

Ho que diu el Jordi Jardí es com un mirall: tot el que fa ell, ho atribueix als que suposa els seus enemics

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

...i quant cobraba Fermí(n)?

Anònim ha dit...

Es veritat que Fermí, alcalde d'un poble petit com Tivissa, no tenía cap mes sou a part del d'alcalde? Es a dir, que tots els seus ingressos proveníen de l'alcaldia?

Anònim ha dit...

és veritat, fermí tenia dedicació exclusiva. aquesta gent que tant ho critica, o no saben que hi ha una llei que ho regula o bé ho saben i... fan demagògia.

de les "dietes" de l'alcalde no en sabem res. i això sembla que tant ens foti.

és veritat que no és comú que en un poble petit l'alcalde tingui dedicació exclusiva però també és veritat que pot tenir-la, per llei.

i jo estic a favor de la dedicació exclusiva per dos raons. la primera perquè crec que tant un alcalde d'un poble petit com el d'una ciutat tenen dret a dedicar-se exclusivament a fer d'alcalde.
i la segona, perquè crec que el fet de dedicar-se exclusivament a un poble i el no compaginar-ho amb cap altra feina, repercuteix a favor del poble.

i és que només cal veure la gestió dels 24 anys de fermín, mireu-se'ls en proporció (si no recordo malament a l'últim programa electoral estava per legislatures)llavors comparin. i llavors, parlin, sense demagògia, si els plau, clar.

Anònim ha dit...

per cert amable, felicitats per l'any del bloc!

Anònim ha dit...

Amable hem sembla una entrada realment molt bona, però suposo que a molta gent li passa com a mí. Jo del Sr. Jardí meu crec tot, però les coses per desgracia te les poden arrebatre totes si no hi ha proves, jo nomes et volia preguntar si d´aquestes renuncies a subbencions hi ha alguna prova, algun document, ja que seur que això es pot demostrar. Moltes gracies per infromar i enhorabona per l´aniversari del teu blogg.

Anònim ha dit...

Jo de gran vull ser alcalde de Tivissa a jornada completa (i mantenint l'equip de secretaries, i pasant la gasolina del "meu" cotxe com a dieta, i els dinars amb Saura). Per a que necesito una altra feina??

Laporta es president del club mes important del món, sense remuneració i a temps parcial, i l'alcalde de Tivissa ha de treballar tots els dies de 8 a 3 a temps complet i amb un sou com Déu mana...

Que pocs alcaldes de la Ribera hi ha a temps complert...

Anònim ha dit...

Quin es el "teu" cotxe? el que paguem entre tots o el que t'has comprat tu? perque tant que hu vas criticar ara dingu distinguis entre el "teu" i el teu xq el fas anar indistintament per aumptes privats que publics.

Amable Pallisé ha dit...

Anonim de les 14:15:
Malauradament, de prova documental no en tinc cap, però encara et puc dir que em consta de que no es la primera subvenció que refusa o deixa perdre. La font d’informació em va vindre el seu dia via oposició, que va poder-ho constatar quan exercia la seva tasca de control i fiscalització de l’equip de govern consultant la correspondència municipal. Per desgràcia, ni tu (m’imagino) ni jo estem en disposició de poder-la consultar, doncs això es només un dret dels regidors/es. T’hauràs de conformar amb creure’t el que dic o de demanar de que el Sr. Alcalde et doni permís per consultar-la. No es permès però, qui sap, a lo millor t’ho permet ja que en el ple del dia 27/09/2004 quan es debatia l’acomiadament disciplinari d’un treballador de l’Ajuntament va manifestar, en referència al Registre d’Entrada i Surtida de l’Ajuntament, cito paraules textuals: “l’Arxiu d’Entrada de l’Ajuntament es públic” (...) “recordo a tothom que aquest arxiu és públic i el pot vindre a consultar”. De tota manera, en el cas de que t’ho deixe-se’n consultar a lo millor el document no hi es quan tu vagis a veure’l per que el retiren i reapareix quan tu ten hagis anat. No seria la primera vegada, doncs en el transcurs del mateix ple abans esmentat, la Sra. Secretaria en funcions ja va reconèixer que amagava la documentació. I cito paraules textuals: “Aquest escrit el vaig treure jo de la correspondència el dia que va vindre vostè a consultar-la" (...) "aquell escrit, justet vostè va marxar de l’Ajuntament es va tornar a posar al seu lloc ...

Anònim ha dit...

Segons Aristòtil: l’ignorant afirma, el savi dubta i reflexiona. Per això dubto: l’audi ha sortit de la butxaca del seu amo? I reflexiono:ja han aparegut els calers de la campanya d’iniciativa?

Anònim ha dit...

el pots annar a consultar quan vulguis demanes permis a l ajuntament i el consultes jo ho he fet un parell de vegades i sense cap problema millor aixi que abans ni aixo ho vaig demanar i la resposta de fermin "aquests arxius son privats"


paco

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Amable Pallisé ha dit...

A l'anònim de les 21:18

En quant a l’Audi:
Podràs dubtar i haver reflexionat però continues ignorant i segons Aristipo:
“Es millor ser captaire que ignorant,
doncs aquell esta mancat de diners, però aquest d’humanitat”

En quant als diners de la campanya, segons Biante:
A un home impiu que va preguntar-li quina cosa es la pietat,
no li va respondre ni paraula; i com aquest va dir-li
quina era la causa de que no li respongués, va dir: “Callo per que
preguntes coses que no et pertanyen”

En quant al teu escrit en general,
Segons Solon:
Perseguint-lo un certa vegada amb dicteris
i males paraules, se’n anà d’allí, i com el
malparlat li va anar darrera, i li va dir per que
fugia, va respondre: “per que tu tens poder per parlar
malament, i jo no el tinc per escoltar-te”

Anònim ha dit...

molt maques totes les dites!! però contesta les preguntes, no?
Per cert no faràs cap comentari de la cursa, no? Tranqui que no només i ajuda l'ajuntament, hi ha un gran voluntariat darrera (sense cobrar, sabeu de que va suposo!)

Anònim ha dit...

Llavors paco li hauries de preguntar al teu jefe perque li van prohiver consultar la documentacio a la que fa referencia l'amable a una persona que ho va demanar al son dema d'aquest ple.

Anònim ha dit...

anonom de les 22:48, men ve una al cap de dita encara que sigui castellana
noesta hecha la miel para la boca del asno

Anònim ha dit...

Moltes dites i no contestes a les preguntes sr. Amable, que no te respostes ? O es que s'ha de pensar i recordar quina mentida ha de contar..??

Que n'hi ha que ho hem viscut molt d'aprop i no ens xupem el dit! Que tot se sap en aquesta vida.

Anònim ha dit...

a mi tambe m el van negar i amb tot el morro vaig aver dde demanar hora per poder-li consultar al senyor alcalde ara vaig alli i parlo amb ell quan vull


psco

Anònim ha dit...

paco ja ets un d´ells, enganyat estafat i sobretot menyspreat, et poses sota la taula quan parles amb ell o de genolls ja en tens prou per arribar-hi?

Anònim ha dit...

I tu? No ets menyspreat, enganyat i estafat? A es clar, tu erets dels que paraven la mà....?

Anònim ha dit...

no jo hi arribo quan vull ara quan parlem de l alcalde parlem d un havitant de tivissa , abans era cos si parlesim d alguna cosa sobrenatural un deu o algo aixi.


paco

Anònim ha dit...

Sr. Paco feia dies que no entrava al bloc.
1. Si has anat a demanar consultar un parell de vegades documentació de la correspondència, t'haig de dir que NO TÉ LA PODIEN ENSENYAR, a no ser que acreditessis la teva legitimitat en l'assumpte que volies consultar. Vols dir que anteriorment no et van dir això i ho confons en que eren privats?. Igual per llei et venia vetat, però com que t'ho creus tot..
2. Senyors tots tenim un cotxe o dos i segons qui QUINS COTXES i de primera mà.
3. Tranquils que segons tinc entés la campanya electoral està pagada i això no ha suposat cap cop de puny ni cap llàgrima, que més voldrieu. (Circos cada dia al camp de futbol).
4. Posats a contentar jo si que parlaré de la cursa, un esdeveniment que espero que es realitzi any darrera any, com tants altres esdeveniments que jo com a ciutadà me'n alegro que es facin al poble, mani qui mani, però el voluntariat no l'heu inventat vosaltres, moltes coses de les que es feien amb voluntariat les heu desfet perquè no us agradava la gent. Espero i desitjo que aquest voluntariat creixi, i dic creixi perquè està a les vostres mans deixar participar a la gent.
5. Ah, Sr. Paco, T'ESTÀS XUPAN EL DIT (tot se sap en aquesta vida).

Anònim ha dit...

que vols dir amb el "tot se sap amb aquesta vida"?

per cert fermi tambe ha enviat a medi ambient el poligon industrial i la depuradora, la cuestio sigui tocar els collons


paco

Anònim ha dit...

Tu Paco també posaves aquesta frase (suposo que sabies el que volies dir, o te l'han dictada), en el sentit que jo la dic és que a la curta o a la llarga tot surt a la llum.
Ja veig que estàs més informat que jo, vols dir que en diuent tota la veritat o té la disfrassen perquè combreguis amb rodes de molí, ai, perdó no recordava que tu t'ho creus tot.

Anònim ha dit...

mira a mi ningu em menja el coco jo escric i penso el que crec que es la veritat i he vist que un ajuntament amb 24 anys no ha fotut res i el que ha fet malament, cosa que amb un que no porta ni la meitat de temps ja l esteu jutjant com si fes el mateix temps.


paco

Anònim ha dit...

paco...però tu escoltes??

t'acaben de dir que et miris el programa electoral d'iniciativa, allí va tota la gestió PER LEGISLATURES, repeteixo: PER LEGISLATURES. i sense apoderar-se d'actes que no pertoquen a l'ajuntament i coses que es poden palpar...m'entens?

ara, ves en compte perquè pots creure-t'ho...

cosa que veig poc probable perquè a hores d'ara, els que no ens xupem el dit, ja sabem quin peu calces, i no sé si m'explico bé o massa bé, què t'he de dir que no sàpiguis...

Anònim ha dit...

Si paco mira el programa electoral d'iniciativa (que suposo que ja u has fet), pero un consell no et creguis tot el que hi diu.

Anònim ha dit...

Paco ves a l'oculiste, perquè per les ulleres que deus mirar deus veure això: No tenim cap guarderia, no tenim cap Casal, no tenim cap piscina, no tenim cap rentadors remodelats, no tenim cap Vial, no tenim unes escoles com les que tenim, no tenim una local per fer espectacles, ni s'ha fet cap inici d'obra, no tenim un càmping, no tenim un passeig de la Foig, no tenim un camp de futbol, no tenim una revista (bueno aquí dubto "la tenim o no la tenim", no tenim un equip de TVT (aquí torno a dubtar)......... és que mai s'ha fet res en aquest poble, collons. Eh Paco.
Ara us toca a valtros fer la feina que us correspon, però feu-la bé i uns altres no tindran tanta feina, que és la feina que els hi ha encomanat el poble "fiscalitza-vos", que això no és la CIUDAD SIN LEY.

Anònim ha dit...

No segur que el Sr Paco i els seus amics, no passen per el vial, passen per la roja JA!, els adults de la familia no van al casal JA!, no van al cole.... i si Srs. Fermin es va equivocar en moltes coses segur, pero penseu que ja ho ha pagat, ara sou valtros els que ho heu de demostrar, ja que fa uns anys estava cansat de recollir paperets "parlem de tot lo que es fa malament" i ara us toca a valtros demostrar les coses. en quant a l´audi, no se que li va costar pero, i al sr jardi cuant li va costar el seu? posats a criticar i preguntar, no? en fi no tant criticar el passat i apa sr. espavileu-vos i no foteu mes merder i deixeu a la gent que visqui trankila.

Anònim ha dit...

Per l'anonim de les 22:43, lanterior. Etdono la raó en lo de no tant criticar i merder, però que tothom s'apliqui al tema sinò es impossible.

Anònim ha dit...

Paco, ets Paco o Paquito, para los amigos?

Perquè si ets Paquito no podem esperar res més dels teus comentaris.

Anònim ha dit...

Collons tot lo que dieu en només 24 anys de mandat!! A et descuides de que també vareu fer un POUM "para los amigos" simplement és que llavors no hi havia fal.lera de golf!!
Per lo demés, faltaria mes que tenir lo que tenen a tots los pobles de Catalunya i de part de l'extranger!

Anònim ha dit...

no , jo soc pco tant per amics i no amics, ha sigut una petita confusio, jo no crec ni deixo de creure a ningu pero jo veig "a diferencia dels senyors que no es xupen el dit "que tot el que s ha fet en 24 anys han sigut:

pisines: no hi tinc res en contra tots els pobles n' han de tenir una no?
vial:molt supencionat per la central nuclear i la generalitat per que es una via d escapament en casos d'algun accident a la nuclear.
abocador:be que he de dir que porta turisme?no m encanta l olor que fa la veritat.
casal:ui si el nostre casal ple de goteres amb habitacions minuscules

ara passarem al d' ara:

pintar baranes i ficar bancs.

centre medic i i centre de dia

cobrir pisines ja que hen estat molt temps paralitzades, no fa flta que digui el motiu.

P.O.U.M

poligon industrial (actualment parat per medi ambient)

depuradora (actualment parat per medi ambient)pel que es veu hem de ser l ultim poble de la ribera a tindren una:

conclusio vosaltres mateixos salut!


paco

Anònim ha dit...

a per cert uns aclariments el conseller de medi ambient de les terres de l ebre intim amic de fermin casal cultural, es va fer al mateix temps que la cuina de casa seva hi entra al mateix presupost del casal


paco

Anònim ha dit...

t'has deixat de dir a quant cobraba el metro cubic de formigó que es posaba al freginal i al voltant de les obres del vial!!

Anònim ha dit...

Si tan bo era Fermí com es que encara no ha trobat feina? De veritat que los de ICV espereu tornar a guanyar amb este candidat?

Anònim ha dit...

Ja ho deia en un altre comentari (dolents), no trobo un altre qualificatiu, sou de lo més baix que poguem tindre en aquest poble, Sr. Paco, esteu fent unes afirmacions, no ara, ara i abans, que si fos jo no se el que faria. No en teniu ni puta idea de res.
Tot el que feu valtros intenteu fer-nos creure que s'ha fet abans, pot-se d'aquesta manera esteu més tranquils, del pensament en feu obra, senyor no és pot acusar a ningú a la lleugera, no teniu respecte per res i per ningú. Si abans com valtros dieu s'hagués fet solament la meitat del malt que heu fet, (no em facis relatar tots els esdeveniments que s'han viscut a Tivissa), ja ens haguessiu cremat a la foguera de Sant Joan. Perquè tothom que no pensa com valtros us fa nosa. QUINA VERGONYA.
Ah, que potse cobreu valtros comissions de lo que esteu fent, i aprofiteu per preguntar a quan heu de cobrar el metro cúbic?. Ai que en sou de maquiabèlics.

Anònim ha dit...

molt be m estas tractant de sub normal que no en tinc ni idea el qui esta enganyat ets tu, o si no enlloc de dir xorrades, contestem
o es que potser no tens arguments


paco

Anònim ha dit...

EOOO ...

paco tinc les fotos de Can Piñana!!

Anònim ha dit...

vols un premi o algo per l estil, enlloc de dir tonteries contesta, o repeteixo no tens argunents?


paco

Anònim ha dit...

Maquiabèlics?? Veient lo fineta de morro que està l'oposició, em sona a caxondeo del bo!! A, si, me'n olbidaba os queden com a mínim tres anys i escaig més d'oposició! La gran majoria del poble no el vol veure allí ni en pintura un altre cop!

Anònim ha dit...

Dons en faré pintor.

Arsen Lupin ha dit...

la veritat es que em vig crear un compte per participar amb els meus comentaris pero amb el que veig els unics comentaris que discrepen del que aqui escrius Amable l'unic que fan es precisament no discrepar dels teus articles. Estan més interesat en faltar al respecte i boicotejar-te el bloc que no pas a discrepar, deu ser que no en saben mes o que no poden per falta d'arguments. De fet jo els fotria fora del bloc a aquets comentaristes.

Anònim ha dit...

tu pero l' amable respecta tota mena de comentaris.

Anònim ha dit...

però paco home, tu creus que hem de malgastar més temps amb tu?

demanes arguments a crits i quan se t'argumenta dius que et mentim...

no serà que ets tu qui es queda sense arguments que sempre al·legues a que ho para tot medi ambient?

però compte que per a tot no et servirà...

poso exemples:

que l'alcalde parteix una cella a un adolescent...la culpa la té medi ambient.

que la revista fracassa...la culpa la té medi ambient.

que la wifi no va bé...la culpa la té medi ambient.

que l'aigua puja...la culpa la té medi ambient

que s'enfonsa un carrer, el tallen, i el convertim en magatzem i no passa res...la culpa la té medi ambient

que tinguem superdotades a l'ajuntament...la culpa la té medi ambient.

que la societat sigui un magatzem...la culpa medi ambient.

que perdim subvencions...la culpa la te´medi ambient

etc, etc,..

vas bé paco però quan no sàpiguis què dir, digues "la culpa és de la oposició" i sempre quedaràs més bé.

Anònim ha dit...

et puc assegurar que la cella amb aquell noi no li va partir hi ha testimonis,la revista la veig com sempre abans no hi opinava qui volia,
wifi si tant en contra estas de l ajuntament trobo que vas correr molt a agafar-lo et puc assegurar jo el tinc i perfecte

l aigua tens dret a queixar- te va molt cara pero a tot arreu

el carrer expliquemu per que les culpes van ser dels obrers aquelles obres no les fa l ajuntament

superdotades si et refereixes a les que van fer la seva feina i van aprovar un examen de coneixements basics, tothom del mon deu ser superdotat per tu , ara entenc per que escrius el que escrius a la societat acabada de pagar per l actual ajuntament si em dius 3 actes que si pugin fer sense estar apretats incomodes etc etc...ja faras prou, a mes recordo unes obres de "reformacio"que es van fe , ho fico entre cometes per que ho van deixar pitjor del que estava, posteriorment ha de ser un museu doncs de mentres ja que no te cap utilitat magatzem,i supencions no se com tens el morro de dir que perdem supencions, recordo que tivissa es l unic poble d espanya que esta justet entre mig de 2 centrals nuclears i entraven quartos a patades i jo et pregunto amic meu on son aquests milions? els vam rebre pero en negatiu 100 milions si no recordo malament be no se qui va fer mes mal dels dos partits.


paco

Anònim ha dit...

yo proposo q a la societat i facin un asilo ..............de borregossss

Anònim ha dit...

les superdotades aquestes, no treun nous i vuits en aquell examen ni amb el temari al damunt de la taula. si creieu que el que ha entrat ho ha fet per merit propi vostes mateixos pero no ha estat així, al poble tots ens coneixem i la majoria de les que han entrat anaven a escola amb mi i us puc assegurar que gràcies a les "mames" passaven de curs no sigueu "pardillos" els hi van donar l´examen i van entrar i punt, van triar la seva gent fins a cert punt correcte, pero no us cregueu que van aprovar-lo sense ajuda, el passat es passat i present es present pero les formes de "mama" no canvia, us recordo que una d´elles era monitora de l´escola esportiva i treballava als estius a les piscines, canvia el govern doncs canvio de color i aixi "chupo" ehhh XXXX??

SI AQUESTES LES TRACTEU DE SUPERDOTADES I DEFENSEU ENCARA QUE HAN APROVAT UN EXAMEN PELS SEUS MERITS JO SOC EINSTEIN, RONALDINHO Y BUSH EN UN

Anònim ha dit...

quina barra que teniu, lo vostre gran alcaldable, segons valtros un gestor casi perfecte, va colocar a tots los amiguets dintre i va ser tant crack que en 24 anys manant no va ser capaç de crear-los hi la plaça!!! olé, cracks que sou!!! no hi ha mes cecs que els que no hi volen veure!!! Pot ser us pensaveu perpetuar allí pels segles dels segles??!

Anònim ha dit...

a i visca les papes i les mames!! que també es preocupen dels seus!!

Anònim ha dit...

EI paco per que ets paco no?
que sapiguis que ja tinc les fotos de Can Piñana.

Anònim ha dit...

no se qui es paco però no soc jo! ho sento! també sento no pillar lo de Can Piñana! ja meu contaràs!

Anònim ha dit...

este que com que no sap que contastar suposo que no sep que dir diu xorrades


paco

Anònim ha dit...

Referen a les persones que anomeneu "superdotades", això no ho sé, no en tinc ni idea. Xo una cosa SI que la sé, que millor que el que hi havia segur, perque no es gaire dificil.

Anònim ha dit...

collons algú sensat!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

jajaja...Quin nivell cultural mes alt q gasteu? Llastima que importessin mes altres coses a l'examen.