Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

24 d’octubre del 2007

Una moció demana l’Entitat Municipal Descentralitzada per La Serra d’Almos.

La moció, que va ser presentada en el darrer plenari pels grups de CiU i AISA-FIC, sol·licitava iniciar l'expedient per la creació de l'Entitat Municipal Descentralitzada de La Serra d'Almos i es va aprovar per majoria absoluta de tots els regidors/es.

La regidora d’AISA-FIC va fer historia del que han estat els seus anhels des de que la dictadura franquista va obligar a retornar totes les competències atorgades per la II República a La Serra d’Almos a l’Ajuntament de Tivissa, passant pel procés de rehabilitació del municipi de l’any 1986 i que va ser desestimat l’any 2003 pel Tribunal Suprem. Amb tot va remarcar els seus anhels de segregació i va dir que la Unitat Municipal Descentralitzada es l’opció que els hi ha semblat millor per superar l’actual situació tot demanant el màxim consens i la participació de tots els grups en la comissió negociadora en la proposta de la Unitat Menor Descentralitzada.

CiU va posar de manifest que durant la legislatura passada ja es va estar treballant amb AISA-FIC per dotat a La Serra d’Almos d’autogovern i va remarcar la importància de que tots els grups polítics participessin en aquest tema.

Iniciativa-EPM, va votar favorablement tot matisant que en el cas de que fossin convidats a formar part de la comissió informativa sobre l’EMD, hi assistirien i vetllarien per “trobar la justa solució als interessos de tots els veïns i veïnes del municipi”. A més va manifestar que malgrat la legalitat de la formula utilitzada amb la presentació de la moció sorgida de l’equip de govern i AISA-FIC, també existien d’altres formules, com és que hagués estat (la moció) fruit de la petició popular dels veïns de la Serra d’Almos, en la línia emprada per AISA-FIC en el passat ple quan eludia a “la participació dels veïns i a la maduresa democràtica” i quan demanava “més participació”. També va fer menció que l’actual formula utilitzada “pot donar peu a confusió” doncs podia ser mal interpretada, en el sentit que “existeixi una mena d’intercanvi d’interessos: l’equip de govern li ofereix l’EMD i vostè s’absté en determinades votacions que puguin afavorir a l’equip de govern”, va manifestar.

Per la seva banda ERC va exposar que donava suport a la moció presentada i que seria present a la comissió per “treballar de manera clara” però va lamentar que no se’ls hagués tingut en compte a l’hora de signar-la, tot ressaltant la importància que tenen les formes en política i retraient a AISA-FIC de que no s’hagués donat l’opció a la resta de forces polítiques a entrar a formar part de la moció.

11 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

ja comensem amb els comentaris eliminats...

Anònim ha dit...

Fa temps que miro i remiro tots els comentaris d'aquest blog, he vist comentaris en tots els sentits i mab tot tipus de "talante" pero encara no m'ha quedat gens clara una cosa (ho dic sincerament), ¿algu podria aclarir-me en que es guanyen la vida les dos persones que encapçalen les dos opcions politiques majoritaries a l'ajuntament de Tivissa?

Anònim ha dit...

un deu ser mosso en excedencia que si no m'equivoco treballa per una comercial i no cobra un sou "oficial" de l'Ajuntament (dietes a part que son legals, que no vol dir no abusives).
L'altre va ser 24 anys alcalde, i ara...pos no ho se mano! deu viure de rentes! Ha trobat feina?

Anònim ha dit...

perque els de la serra volen la descentralicacio, es que acas es poden autogovernar per si sols si us plau pero si no hi ha turisme, si no hi ha res en aquell poble, com es factible lo que volen, que tenen pardalets al cap, no per favor, estem apañats, amb la señora REGIDORA que no ALCALDESA. que no es confongi, no es lo mateix, a i no em borris amable que ja esta be

Anònim ha dit...

Sí treballa per una comercial a distància, per les nits, fent hores extres, és un treball molt feixuc i li costa molt guanyar el sou tant quantiós que guanya, s'està guanyant el pan con el sudor de su frente. Ja, Ja, Ja.

A més treballa de dilluns a divendres a l'Ajuntament (que no ho entenc, em sembla que no estava d'acord amb la dedicació exclusiva, no?), algún xanxullo s'ha tingut que buscar, com que lo de delegat d'esport i president del Consell li va sortit rana. Per cert tampoc cobraba quan era delegat d'esports?, perquè el sou que debia cobrar també el pagabem tots naltros.

Anònim ha dit...

però Fermí(n) ha trobat feina o no?

Anònim ha dit...

Evidentment que sí home, estiguet tranquil, que de renda només hi viuent uns quants.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

I durant molts anys molts.... han viscut del cuento...

Anònim ha dit...

Sí de Caperucita i el Lobo. El Llop molt alt i gros. Perquè ara a tret el cap, abans el tenia sota l'ala.