Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

27 de juny del 2007

Stop homofòbia i transfòbia

Tinki Winky Demà dia 28 de juny és celebra el Dia Internacional de l’Orgull i l’Alliberament LGBT (lèsbic, gai, bisexual i transsexual) amb manifestacions a diferents ciutats catalanes reivindicant públicament drets tant elementals com la tolerància i la igualtat per aquest col·lectiu.

També a les Terres de l’Ebre és celebra per tercer any consecutiu però amb la característica de que, aquest cop, la celebració no sorgeix de les entitats si no que ve de la mà de la iniciativa privada empresarial com és la Sala Metro i Radio Joventut (segons informen els blogs de La Marfanta, Marc Ferreres i la web Mos entenem).

Però el més increïble és el que està succeint a Polònia de la mà de l’ultradretà govern polonès, que sembla ser que no en té prou amb la mesura de suprimir les pensions dels voluntaris polacs de les Brigades Internacionals que van acudir a Espanya a defensar la democràcia i les llibertats. Ara, la Portaveu dels Drets del Nen del govern polonès, Ewa Sowinska, vol que experts del seu departament investiguin si els Teletubbies ( personatges de la sèrie infantil del mateix nom) fomenten l’homosexualitat, recomanant, a posteriori i segons els resultats de l’investigaciò, la idoneïtat o no de continuar retransmetent el programa. En concret, sembla ser que, Ewa Sowinska, li va agafar una mania especial a Tinki Winky: “vaig notar que ell portava un bolso de dona”, va dir en una entrevista, i va afegir “al començament no hem vaig donar compte de que és tractava d’un noi”.

Però encara n’hi ha més:

El vice ministre d’educació de Polònia diu que aquells ciutadans que “promoguin l’homosexualitat” perdran els seus treballs.

El vice ministre d’educació polac creu que la teoria de l’evolució de Darwin és “una mentida”.

Increïble però cert. Sembla mentida que un país com Polònia que forma part de la Stop homofòbiaU.E. des del 2004 pugui dur a terme aquests tipus de “polítiques” en el marc de la U.E. com si res.

Des d’aquí vull fer la meva personal aportació a la difusió del Dia Internacional de l’Orgull LGBT a les Terres de l’Ebre i a l’hora col·laborar amb la normalització d’aquest col·lectiu, amb les llibertats sexuals i la seva igualtat en els drets civils.

34 comentaris:

Anònim ha dit...

Suport totalment al govern polonès. Les Brigades no eren heroics antifascistas, sinó assassins estalinistas enviats pel Komitern.si, les brigades i els comunistes defensaben la llibertat i la pau, pero dels cementeris

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Te gràcia que els comunistes defensin la llibertat tant sexual com de l'individu, i les dictadures comunistes han sigut les que han anul.lat absolutament l'individu en pro de l'Estat, i han quartat qualsevol pensament o acció que anés en contra d'ells, es a dir, exactament que el FASCISME. I sino investigueu la història de Xina, Korea, Polònia, URSS, Cuba, Vietnam... COMUNISME=DICTADURA FASCISTA D'ESQUERRES QUE ANUL.LA L'INDIVIDU EN BENEFICI DE L'ESTAT (COMUNISTA, CLAR...)

Anònim ha dit...

El comunisme ha portat a la pobresa i al desastre a tots els paisos on ha governat... Només cal que mireu com està la part comunista de Berlin, o l'antiga URSS, o Cuba, etc... tots es morin de gana, totes les infraestructures obsoletes i antiquades, la gent emigra a paisos capitalistes... un desastre. Els gays fan bé de celebrar que ara són lliures, perque en un país fascista o comunista no podríen celebrar res. Allà, abans, els desfiles eren de militars, tant a Alemanya com a Rússia.

Anònim ha dit...

Vaya barra aixo de que tots els brigadistes veníen a defensar la llibertat i la democràcia, quan el que volien fer era una altra URSS aquí. Es veu que per defensar la democràcia havíen de cremar esglésies, matar capellans, matar carlistes, expropiar terres, matar persones amb creus penjades al coll, matar gent de partits conservadors, i matar-se entre ells damunt (cnt-poum-fai-anarquistes...i altres pistolers). Esta visió romàntica dels comunistes a la guerra em remou l'estómac.

Anònim ha dit...

La meva modèstia opinió és que mirar de prohibir els "TELETUBIS" per que un d'ells igual és homosexual és una anada de la bola. Una més del govern actual polonès (negar l'evolució també es una pràctica habitual a l'imperi). És una reacció típica d'un país que ha sortit d'un sistema totalitari, ja sigui estalinista o feixista (aquí a l'estat espanyol encara es produeixen).
Els anglesos ho van solucionar el 1649 i els francesos el 1789, per això anem tant endarrerits en tot.
Ah! Per cert, un dels "electroduendes" de LA BOLA DE CRISTAL també ho semblava, i no crec que això hagi tingut cap efecte "perniciós" en la joventut de l'època...
A més, és la plasmació de la diversitat (enriquidora) existent.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Diari del Votant Anònim ha dit...

Bona tarda!

Preocupar-se pel que passa a Polònia és ben legítim, però amb tots els respectes és una collonada comparat amb el que passa als 70 països del món on l'homosexualitat està prohibida. O comparat als 8 on està penada amb la mort degut a la institucionalització de la "llei islàmica".

Però clar: criticar el feixisme islamista no és propi de multiculturals...

;)

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, votant anònim. El que es porta ara es anar contra Polònia, anar contra Bush (que a més, es fan fotos junts), anar contra l'Església i anar a favor de construir mesquites a Catalunya. Ni el partit d'ultradreta mes radical discrimina tant a la dona i als homosexuals com ho fa la religió islàmica, però, votant anònim, ara potser et diuen racista o xenòfob.

Anònim ha dit...

Aquí no veuràs notícies sobre detencions d'islamistes a casa nostra, o notícies referents a lleis radicals dels talibans que atenten directament contra la dona o contra els homosexuals. Aquí es porta més els teletubbies de Polònia o el rellotge de Bush.

Per cert, a Chueca, el barri més gay d'Espanya, majoria aclaparadora del PP a les passades eleccions.

Anònim ha dit...

Parlant d'islamisme radical... El senyor Saura no va permetre que fins el dimarts després de les eleccions municipals els Mossos puguessin detindre una cel.lula d'Al-Qaeda que teníen localitzada a Catalunya. Si ho haguéssin fet abans, haguessin donat la raó a Mas, que aquella setmana va dir que Catalunya era un niu d'islamistes radicals (tal com va corroborar la UE), i ICV encara hagués perdut més vots.

Es molt gros que tinguem al conseller Saura, responsable de participació, que no dimiteix després de la poquissima participació a les últimes eleccions, i després de demanar als votants de dreta que es quedéssin a casa el dia de les eleccions. Es molt gros que tinguem un conseller d'Interior que critíca als seus treballadors (Mossos), els evidencía i desprestigia a tv3 a base de facilitar videos de casos aillats per tal de criminalitzar tot el cos i aixi fer-se el progre. Un conseller que es l'amo de la policia i té una dona amb càrrec públic que es declara anti-sistema i vol despenalitzar la okupació. Si el govern fos de CIU haguéssin demanat la dimissió de fins l'apuntador.

Anònim ha dit...

Es inversemblant veure com us agafeu a un ferro ruent per fer crítica de tot. Xarreu, xarreu, i xarreu; però no us revolteu. Viviu en una petita comunitat abonada per l'odi i us preocupeu pel que passa a Polònia o al altre costat del mon, en canvi aqui consentiu que els comunistes facin demagògia i passin per damunt de tota ètica i moral sense piular. ¡Sou uns demagogs!

Anònim ha dit...

Diógenes, pot ser primer hauríem de parlar de si no és un "recurs fàcil" titllar de comunistes a qui dius que són comunistes. Tu ho creus realment? Jo ni els vaig votar ni els considero comunistes...
Crec que la situació que hi ha a Tivissa té poc a veure amb dreta-esquerra, tal i com des d'una banda i l'altra ens intenten fer veure.

I totalment d'acord amb "diari del votant anònim". Ara bé, no crec que pels seus comentaris ningú el pugi considerar un xenòfob/racista. Bé, jo no.

I finalment, jo també voldria que sortissin altres temes, però l'administrador és qui decideix què surt, que per això és l'administrador i és ben lliure de decidir (no deu ser tant difícil crear un cartipàs, clar que encara és més fàcil fotre canya per tot, tal i com diu Diógenes de Sinope...)

Anònim ha dit...

Amable, as muntat el circ i testant creixen els nans, je, je.

Anònim ha dit...

La paraula àrab islam designa l'acte de submissió completa o dependència absoluta respecte a Déu. La paraula muslim o musulmà, aplicada a l'home o dona que s'ha lliurat sense reserves a Déu, prové de la mateixa arrel de la que deriva islam: ambdues fan referència al creient totalment sotmès a Al•là, l'invisible. el totpoderós, el misericordiós.¿Com es que els partits d’esquerra defensen tan al islam?, ells que volen ser tan feministes i tolerants, quan sota l’islam les dones no tenen cap dret i de llibertat poca ni han oh potser que creuen que, les bases del nou proletariat estan en l’islam

jba ha dit...

El tema que estàs tractant es un tema abonat a un ric vocabulari: múltiples son les paraules que fem servir quan parlem d’homosexualitat. Es més en innumerables ocasions aquestes paraules tenen diversos significats, i no tots ells referits a l’homosexualitat.
Tot i llegint els nombrosos comentaris que rep el teu blog, hem ve al cap la paraula “maricon”. Aquesta paraula no és acceptada pel català normatiu (inexplicable si tenim en conte l’acceptació d’altres paraules com la “cursi” Marieta) paro si el “castellano”. Aixa, el Diccionari de la Real Acadèmia enumera aquestes definicions de “maricón”:
1. m. vulg. marica (hombre afeminado). U. t. c. adj.
2. m. vulg. sodomita ( hombre que comete sodomía).
3. m. U. c. insulto grosero con su significado preciso o sin él.
Amés, si tenim en conte les definicions de “mariconada.” (paraula que seguéis en ordre a l’anterior):
1. f. vulg. Acción propia del maricón.
2. f. vulg. Mala pasada, acción malintencionada o indigna contra alguien.
Per tant, i com ja he dit, llegint els nombrosos comentaris que rep el teu blog DEDUEIXO que al teu blog escriu molt comentarista que podríem enquadrar dins la tercera definició de la primera paraula i la segona de la segona.

Amable Pallisé ha dit...

Hola amic jba.

Ets subtil i perspicaç, com no podia ser d’altra manera.

Tot i no ser d’aquí pots jutjar (doncs tens prou elements per fer-ho) com alguns comentaristes utilitzen el bloc com a teràpia a l’hora de treure’s els mals averanys de dins. De la mateixa manera que avui llegia al Diari que no se quin hotel que s’ha d’enderrocar ha organitzat una mena de concurs per aquelles persones que ho desitgin puguin eliminar l’estrès col·laborant amb l’enderroc d’un pis a cops de martell. Donada la multitudinària participació, han hagut de fer entrevistes per tal de veure qui té el grau d’estrès més alt per donar-li preferència. L’única diferencia és que jo no he organitzat cap concurs, l’únic que hem motiva és oferir un modest espai de debat o discussió.

Que continuïs bé company i que els vents us siguin propicis en la difícil anadura en que esteu immersos.

P.D.: Demà t’envio el meu mail al mòbil, doncs no em recordo de l’adreça del teu. De tota manera pots enviar-me correus a la bústia del bloc, sita a la barra lateral de la dreta, part superior.

Anònim ha dit...

Benvolgut administrador

doncs si el cartipàs serveix de teràpia ves en compte que el gremi de psicòlegs no s'enfadi per intrusisme professional...

Bé, seriosament. És una llastima que aquest fòrum de debat molt interessant (i molt currat) serveixi per que hi hagi gent que sols sàpigui insultar i menysprear.

Un pot estar d'acord o en desacord amb el que surt (i l'enfocament), però sempre amb respecte.

I per molt subtil i perspicaç que sigui JBA, no fa res més que tirar adob al camp per que creixi l'herba.

Anònim ha dit...

Jo també faig una crida per lluitar contra la homofobia i la transfobia! Jo soc gai i la veritat es que encara hi han prejuicis amb la homosexualitat,espero que cada vegada tinguem mes tolerancia i respecte,aqui al meu poble Riba-Roja d´Ebre he tingut sort,la gente no es fot amb mi i em donent suport! Pero desgraciadament hi ha gent que no te la mateixa sort que jo,espero que les mentalitats de algunes familes o cercles de amics canvien per millor,saluts a tots los GLBT de la Ribera y felicitats als membres de ICV de Tivissa per aquest bloc tan xulo! ;)

Anònim ha dit...

Amic de Riba-roja, a mi aquest bloc també em sembla interessant, però jo pensava que era un cartipàs personal i no pas d'ICV-Tivissa...

Amable Pallisé ha dit...

Tens molta raó Jordi, encara hi ha molts prejudicis i molta mentalitat retrograda, mostra d’això és algun comentari que he hagut d’esborrar. El respecte, com els drets i les llibertats, ens les hem de guanyar amb el dia a dia fent sentir la nostra veu.
Moltes gracies per les felicitacions, però vull remarcar que, encara que soc militant d’ICV, he de dir-te que aquest és el meu bloc personal i que les opinions aquí expresades, malgrat puguin coincidir moltes vegades amb la linea politica d’ICV de Tivissa, son única i exclusivament meves.
Gracies de nou pel teu comentari.

Anònim ha dit...

Per cert, que us sembla tot aixo del Europride i les desfilades del orgull gai?? Jo crec que si fos gai em sentiria estafat, ja que dóna una imatge molt frivola i lleugera de la homosexualitat. Dóna entendre que els gais son plomes de colors, travestis, musculades, "locas", purpurina.... Si fos gai estaría indignat, ja que volen la igualtat pero no viuen la seva sexualitat com la viuria un heterosexual, sino que la converteixen en un circ. Em solidaritzo amb aquells gais que viuen la seva sexualitat amb normalitat i discreció, i que pensen que tot això es una charlotada que dona una imatge absolutament deformada i perjudicial del col.lectiu. Tu que en penses, Amable?

Amable Pallisé ha dit...

Per començar, penso que sí que seria una vertadera frivolitat per part meva opinar sobre la qüestió en profunditat, doncs no ho coneixo el suficient per fer-ho. Però dit això, he de dir que, al meu entendre, esdeveniments com el de l’Europride i les desfilades (manifestacions) no son més que una “posada en escena” histriònica d’un sentiment i d’una manera de ser que no només ha estat vetada durant molts anys, si no que ha segut perseguida i condemnada amb penes de presó, maltractaments i multes (ley de vagos i maleantes vigent fins al 1970 i substituïda per la ley de “Peligrosidad social” vigent fins al 1978, any en que s’aprovà la Constitució). Per tant, hem sembla que és una manera pacifica i festiva i alhora provocadora i descarada (pel simple fet de desfer-se dels tabús i de cridar l’atenció) de fer palesa la seva condició sexual i el dret de tothom a viurela amb plenitud. Normalment, en la seva vida quotidiana, ni els gais ni els bisexuals ni els transsexuals no van fent “desfilades” si no que intenten viure dins la “normalitat”. Per exemple, realment algú ens hem plantejat mai si una manifestació de bombers despullats reivindicant millores salarials ha de comportar que després vagin sempre sense roba, tant en el treball com en la seva vida quotidiana? Altra cosa és que hom consideri al col·lectiu LGTB quelcom anòmal i que la seva vida és un circ. Llavors, el problema és d’aquell que s’ho mira amb aquests ulls.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb l'Amable. Si hi ha un dia reivindicatiu de l'orgull gay, de l'arbre o de la bicicleta, és per que el tema en qüestió encara no està prou al seu lloc, per la qual cosa són del tot necessaris.

Anònim ha dit...

Doncs jo vaig mes enllà de tot aixó. Proposo que els gais i lesbianes, no tant sols puguin fer desfilades o "manis", penjar banderes dels balcons de les institucions públiques, allistar-se al Exèrcit o la Guardia Civil unir-se en matrimoni, adoptar fills, etc. Proposo de manera contundent que puguin fer-se-ho pel carrer, en els transports pùblics, en els parcs; i si els sembla bè sense protecció, i si la usen que la puguin llençar on els hi vingui bé, i que practiquin un sexe desenfrenat i sense embuts. ¡Ah! i a mes proposo que es retirin les subvencions a les families nombroses, que es retiri el subsidi d'atur, les prestacions de la Seguretat Social, la gratuïtat de llibres de texte d'aquests Ajuntaments retrograds, i s'els hi ho doni tot a ells. I per acabar de adobar-ho que els donin pisos gratuïts de un mínim de 500 metres quadrats. ¡¡¡Apa, m... l'ùltim!!! ¡¡¡I a f... tots que el mon s'acaba!!!

Anònim ha dit...

Amic Diógenes de Sínope. No se amb quina part de la teva entrada a l'Enciclopèdia Catalana he de relacionar el teu darrer escrit...
Però recorda que ets un filòsof grec.

Amable Pallisé ha dit...

“Deu et guardi, gall”

Recordes Diogenes? Això és el que li vas dir una vegada a un citarista i cantor a qui sempre desemparaven els oients. Preguntant-te aquest per la causa d’això, vas respondre-li: “Perquè cantant fas aixeca a tots” (en el sentit de que aquell músic era com el gall, doncs si aquest és desperta, no només desperta als demés, si no que els fa aixecar i marxar de l’auditori). Això és el que tendeixes a fer amb comentaris com aquest.

Però fes memòria, doncs sembla que la senilitat s’ha apoderat de tu o, senzillament, tu no ets el vertader Diogenes el perro. Recorda el que vas dir-li a un mosso que és queixava de que la turba popular el pertorbava: “Deixa tu també de donar indicis del que desitges”

Anònim ha dit...

Hola de nou. Bé, crec que ja se amb quina part de l'entrada DS de l'Enciclopèdia Catalana relacionarà el comentari. És la seva darrera caracterísica(no és ni cinisme, ni ni anticonvencionalisme social)

Anònim ha dit...

Collons!!
No ens deixeu amb la mel a la boca!!
No tots tenim Enciclopedia Catalana i per tant no podem saber quina es "la seva darrera caracteristica", així que ho parlem clar o callem!!

Anònim ha dit...

Carta a Diogenes de Sinope:

¿DEBE PERMITIRSE EL MATRIMONIO ENTRE CATÓLICOS?
(Texto humorístico anónimo que ha circulado ampliamente por Internet con motivo de la campaña contra el matrimonio homosexual desarrollada por la Iglesia católica, el Foro de la Familia y el Partido Popular en contra de la reciente aprobación en España de la modificación del Código Civil que legaliza definitivamente el matrimonio entre personas del mismo sexo)

Estoy completamente a favor de permitir el matrimonio entre católicos.
Me parece una injusticia y un error tratar de impedírselo.
El catolicismo no es una enfermedad. Los católicos, pese a que a muchos no les gusten o les parezcan extraños, son personas normales y deben poseer los mismos derechos que los demás, como si fueran, por ejemplo, informáticos u homosexuales.
Soy consciente de que muchos comportamientos y rasgos de carácter de las personas católicas, como su actitud casi enfermiza hacia el sexo, pueden parecernos extraños a los demás. Sé que incluso, a veces, podrían esgrimirse argumentos de salubridad pública, como su peligroso y deliberado rechazo a los preservativos. Sé también que muchas de sus costumbres, como la exhibición pública de imágenes de torturados, pueden incomodar a algunos.
Pero esto, además de ser más una imagen mediática que una realidad, no es razón para impedirles el ejercicio del matrimonio.
Algunos podrían argumentar que un matrimonio entre católicos no es un matrimonio real, porque para ellos es un ritual y un precepto religioso ante su dios, en lugar de una unión entre dos personas. También, dado que los hijos fuera del matrimonio están gravemente condenados por la iglesia, algunos podrían considerar que permitir que los católicos se casen incrementará el número de matrimonios por "el qué dirán" o por la simple búsqueda de sexo (prohibido por su religión fuera del
matrimonio),incrementando con ello la violencia en el hogar y las familias desestructuradas. Pero hay que recordar que esto no es algo que ocurra sólo en las familias católicas y que, dado que no podemos meternos en la cabeza de los demás, no debemos juzgar sus motivaciones.
Por otro lado, el decir que eso no es matrimonio y que debería ser llamado de otra forma, no es más que una forma un tanto ruin de desviar el debate a cuestiones semánticas que no vienen al caso: Aunque sea entre católicos, un matrimonio es un matrimonio, y una familia es una familia.

Anònim ha dit...

Amic anònim de les 23:06.
Bé, crec que qualsevol enciclopèdia pot servir.
Com a mínim he propiciat la teva participació al cartipàs, que si hagués estat explícit igual no s'hagués produït. Clar que això de fem callar no se, pot ser primer haurien de callar tots aquells que sols fan que insultar.

Jordi Garcia Ronda ha dit...

Per cert,vull donar el meu blog http://ribaverda.blogspot.com/ podeu visitarlo i deixar algun comentari,saluts!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

per qué ? no hi ha algú a la oposició que rebusqui als budells del Antonio Silva i destapi la corrupció d´aquest poble.