Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

3 de juny del 2007

El forat numero 19

con el cinco por el cu.. te la ahinco
Si quelcom han donat de si aquestes eleccions municipals és una cartelleria força interessant que, juntament amb la dels treballadors de l’ajuntament amb el lema “Tots som Mingo” i “No als acomiadaments”, passarà als anals de la historia de Tivissa.

El forat numero 19, nom amb el que m’he atrevit a batejar aquesta pancarta (sense el permís del seu autor però convençut de que no el molestarà doncs coincidim en opinió) simbolitza, juntament amb moltes altres pancartes que onegen en tants balcons de la nostra vila, la lluita de molts veïns i veïnes que veuen com perillen les seves propietats. La lluita de molts veïns i veïnes que veuen com perilla el seu futur com a poble, la nostra pròpia idiosincràsia que ens fa ser el que som, que permet que encara hi hagi gent que pugui viure de la terra. Una lluita que no ho és contra el futur, contra el progrés, si no que ho és contra un creixement urbanístic desmesurat, insostenible i basat únicament en l’especulació més pura i dura. Una lluita contra un macroprojecte de construcció d’un camp de golf de 18 forats i 570 vivendes que fins i tot qüestiona la realització del POUM municipal. Una lluita que ha ultrapassat ja aquestes qüestions per reivindicar els més elementals criteris de transparència, informació i participació ciutadana per part d’un ajuntament que enlloc d’estar salvaguardant els interessos dels seus veïns i veïnes, el que fa és vetllar pels interessos dels inversors.

Una lluita, en definitiva, que tant bon punt acaba de començar i que, si l’administració municipal no hi posa solució, és preveu llarga i feixuga però de la que estem convençuts de la victòria final.

Des d’aquí vull col·laborar penjant en aquest petit balcó que n’és aquest bloc aquesta pancarta que he trobat per la xarxa.


17 comentaris:

Anònim ha dit...

EM SAP GREU EL KE PASSA A TIVISSA I SOBRETOT EN REFERENCIA AL POUM, PERQUE ,VIST EL RESULTAT ELECTORAL, MALAURADAMENT ME N'HAIG DONAT COMPTE KE A TOTHOM I DIC A TOTHOM PERQUE ENS PODRIEM COMPTAR AMB ELS DITS DE LES MANS, ELS KE PENSEM D'UNA ALTRA MANERA, EL KE PRIMA PER DAMUNT DE TOT ES LA PELA INDEPENDENTMENT, DEL MAL KE ES PUGUI FER AL TEU VEI, ENTORN MES INMEDIAT I FUTUR DELS TEUS FILLS, LA GENT VA A LA SEVA BOLA I LI IMPORTA UNA MERDA ELS PROBLEMES KE PUGUIS TENIR, LA SOLIDARITAT, LA DEIXEN PER UN COP A L'ANY, DONANT UNS EUROS, I AIXI KEDEN NETS DE PECAT, I LA RESTA DE L'ANY SI TENS FEINA TE LA FAS.
ES RESPECTABLE KE CADASCU VETLLI PELS SEUS INTERESSOS PERSONALS, PERO, FINS A L'EXTREM DE PERJUDICAR A GENT HONRADA I SANA KE L'UNIC KE VOL ES VIURE LA SEVA VIDA I KE EL DEIXIN EN PAU, ES DEPLORABLE, I EN AKEST POBLE TOT AIXO JA FA TEMPS KE ES EVIDENT. NO FA 4 ANYS KE PASSA AIXO, EL KE PASSA ES KE DES DE FA 4 ANYS S'HA FET MES EVIDENT, JO, MALAURADAMENT, HAIG APRES, KE A PARTIR D'ARA KI TINGUI FEINA KE SE LA FASSI, PERQUE LA KE TINC JO ME L'HAIG DE FER JO I POCA GENT M'AJUDARA. GRÀCIES TIVISSA PER AKEST TARANNA KE TANTES VEGADES M'HAVIEN DIT KE ERA I JO HAVIA DEFENSAT A MORT KE NO ERA VERITAT. MOLTES GRÀCIES PER FER-ME MES EGOISTE/A I UNA MICA MES DOLENT/A

Anònim ha dit...

DONS LLUITA!! Encara que sigui des de l'egoisme de defensar un futur millor pels teus fills sense pilotes de golf i an un verd de secà, verd d'auliveres, verd d'ametlles, verd de suferds avellaners i no amb un verd de gespa recien regada que esgota els recursos, no amb el marró del totxo que ens esta convertint a tots en petits tiburonets que ens import a una merda tivissa.LLUITA I NO PLORIS!!!

Anònim ha dit...

VA NO ALUCINEU TAN QUE EL TERME DE TIVISSA ES MOLT GRAN I EN PODRIEM FER 5000 DE CAMPS DE GOLF, y pagesos ¿ quins pagesos ? que fa un disbarat d'anys que el senyo Pallise ya va dir que Tivisa tenia que ser turistica que a la terra no i habia res que fer.
Voldria saber si quedes ell d'alcalde si no el faria el camp de golf

Anònim ha dit...

Amb aquest article queda clara una cosa. Iniciativa tornarà a agafar la pancarta demagògica per a fer oposició. Prepareuvos per a sentir disbarats com que un camp de golf destruirà el poble, afonarà els pagesos, hi hauràn talls d'aigua... i tragueu amb tot el que us diguin estos ecologistes que treballen a la nuclear. La pela es la pela? Tira la primera pedra.

Les obres noves només son un problema si les fa CIU, ja sigui un abocador, un poligon industrial o un camp de golf. Quan les fa un govern d'esquerres es converteixen en "sostenibles" i "necessaries".

Anònim ha dit...

recordeu lo sr. fermi i tema abocador?

Anònim ha dit...

em fa gracia aquesta gent q defensa el poum, aixo no afecta sols a Tivissa sino a tot el municipi; a la Serra i a Darmos el 80% treballem a la terra,i no ens fa gens de gracia, pocs joves que som i els que hi treballem ens fotin els terrenys en plena producció, a una cosa, sou molt poc espavilats si es penseu que aquestes grans inmobiliaries porten beneficis, ells ja porten les seves empreses de construccio,ferreria,fusteria, etc... i ademes acaben crean supermercats i restaurants dins dels camps de golf, sino doneu una volta al golf de montroig.

Anònim ha dit...

ALELUIA, KE HI HA UN COMENTARI AMB CARA I ULLS, SAPS KE PASSA ANONIM ANTERIOR? KE NOMES SABEN DIR, KE SI ETS D'AKI O ETS D'ALLA, TENEN LA VENA ALS ULLS MOLT BEN LLIGADA I ES IMPOSSIBLE FER-LOS ENTRAR EN RAO. HI HA COSES KE PEL SEU PROPI PES CAUEN ENCARA KE PUBLICAMENT NO ELS VULGUIN O PUGUIN ADMETRE. PERO KUAN LA BUTXACA VA PLENA O S'HA PROMES OMPLIR-LA NO S'ENTENEN DE RAONS ENCARA KE AIXO SUPOSI UN MAL PEL POBLE ON VIUEN.

Anònim ha dit...

Jijijijij!!!!

Anònim ha dit...

Em nego a respondre a algú tan patètic i que estima tant poc la seva llengua que usa la lletra "k" tota l'estona. Et creus mes "rebel"? Mes "okupa"? Perque si vas de rollo okupa ves a manifestarte a Can Saura-Mallol, que tenen tres cases repartides per Catalunya, i alguna molt a prop d'un camp de golf.

Anònim ha dit...

Esteu sonats o que? Que us penseu, que per fer el projecte del golf expropiaràn totes les terres del terme de Tivissa? Sabeu com es de gran el terme de Tivissa? Que insinueu, que tots els pagesos aniràn al atur? Quan es van fer les nuclears tothom hi estava en contra i ara bé que tothom està content amb les subvencions que dónen i els diners que han deixat.

Anònim ha dit...

Us penseu que algún empresari, amb la cantitat de "anti-tot's" que hi ha a Tivissa, s'arriscarà a invertir els seus diners en una empresa al terme? Per a que comenci a construir l'empresa i la meitat del poble hi comenci a posar trabes?

Anònim ha dit...

Per aquells que tant s'estimin el nou POUM: "CHUPOPTEROS!!!" ESCANYAPOBRES!!!! Si voleu aquest progrès oferiu les vostres finques ( si en teniu) a preu de ral o a cobrar en vint anys!!! a veure quina gràcia us fa!!!

Anònim ha dit...

Es clar, si no tenim camp de golf quin futur mos espera als Tivissans? Per que cal apostar pel poligon de les Tapies? Per que cal apostar pel del Molló? Per que necesitem un poble tranquil que conservi l’entorn natural i l’actual paisatge? Perque cal apostar en ubicar les empreses fora del municipi pero només a 20 o 10 minuts si ho podem tindré tot aquí? ALA VINGA, AL MOGOLLON!! Perque mos voleu vendre aquest desenvolupament economic com si nomes fos l’unica solució x Tivissa? Que només hi ha aquest tipo de desemvolupament económic? Per que no cerqueu empreses pel poligon de les Tapies? Que potser no en sabeu més? O es que potser no us interessa?
A mi personalment no m’interesa. Jo prefereixo el totxo i la vivenda amb piscina i gespa recien regada amb tumbones de teka i residents amb un bon poder adquisitiu que si poden ser yuppies millor, que els hi montare un Paintball a una finqueta que tinc aquí aprop perque es vagin foten tiros amb boles de pintura i es puguin desestressar a gust.
A veure a veure: 10 jugadors a 20 boles de municio cadascún + el lloguer de “l’arma”+la comisio que hem quedara de portarlos a dinar o a sopar en acabar a on tots es podeu imaginar (i tot d’estranquis) = UNA PASTA GANSA. VENG!! VENG!! (llastima no recordava que no tinc finques) ES IGUAL QUE VENGUIN ELS ALTRES!! Com que no volen? Doncs els hi recalificarem com a equipaments, JA VEURAS SI VENEN O NO.
PIM PAM POUM ENTRE BOLA I BOLA EURO A LA CASSOLA!!

Anònim ha dit...

Mu hai dixat:

I ELS DEMES QUE ES FOTIN!!

Anònim ha dit...

que n'és de curt el del paint ball!!!
potser si que et creus que aniran a comprar a les botigues del poble i a prendre quelcom als baretos.Que ells ja tindran elsseus llocs d'esbarjo i de relacions socials!!!
A més a Tivissa a part dels pagesos també hi ha gent que téfinques per a entretenir-se,com a hobbie i que s'estimen la terracom una part mésdelaseva història, les han heretades.
Què passa? Què no teniu sentiments?doncs feus'ho mirar,esteu pitjor del que em pensava.

Anònim ha dit...

Perque en volem de campings a la SERRA , perque volem mes casa que no en teniu prou, aqui volen descansar que per aixo i viuen la gent NO VOLEM MERDES DEL SEÑOR ''''''''''' wue no ho entenen si us plau no feu malbe el poble, lluitem per que aixi sigui SRA LURDES ja que esta com a regidora OPOSICIO FIRME AMB COLLONS

Anònim ha dit...

Aqui hi ha molta gent que li fot massa al moscatell.