Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

7 d’abril del 2008

CIU de Tivissa obstaculitza la tasca del Síndic de Greuges

La premsa duia la noticia, així ho publicaven el Diari de Tarragona i El Punt com també Ribera on line.

De fet, els que vàrem assistir al Plenari del passat dia 31 de març vam poder assabentar-nos-en gràcies a les preguntes que el grup municipal d’Iniciativa-EPM va formular a l’equip de govern de CIU de l’Ajuntament de Tivissa:

Iniciativa-EPM: “Al nostre grup li fa tristor haver de ser els primers del mon mundial”

- Sr. alcalde, per quin motiu o motius no informen de les mesures adoptades per part de l’Ajuntament a l’activitat de l’empresa Àrids El Català desprès de la resolució del Síndic on exposava una sèrie de consideracions en relació a l’actuació del nostre Ajuntament?

- O potser l’equip de govern ha fet cas omís de la resolució del Síndic preferint sortir a l’informe anual que el Síndic presenta al Parlament de Catalunya podent fer públic el nom de les persones i el que seria greu es que es fes públic el nom del l’Ajuntament de Tivissa com administració local que obstaculitza l’exercici de les funcions de la Sindicatura de Greuges, institució creada pel parlament de Catalunya?

L’Ajuntament de Tivissa hauria fet cas omís als diferents requeriments del Síndic de Greuges quan, el mes de gener del 2007, sol·licitava a l’Ajuntament informació sobre les mesures adoptades en referència a l’activitat extractiva de la pedrera Àrids El Català que te oberts varis expedients pels Departaments d’Indústria i de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya per explotar sense permís terrenys catalogats

“Aquest afer a portat que l’antic equip de govern estigui imputat”

d'utilitat pública i com a àrea forestal protegida i quan, el mes de desembre del mateix any, li recorda amb un altra sol·licitud que resta a l’espera de la resposta de l’Ajuntament tot especificant el fet de que “l’administració de la que sou responsable no te cap voluntat de col·laborar amb la institució de la Sindicatura de Greuges” posant així en coneixement de l’Ajuntament la finalització de la seva intervenció i el fet de que donarà compte de l’assumpte davant del Parlament de Catalunya en l’informe que anualment li presenta.

De fet podem veure (a les pàgines 393 i 450) com a l’informe anual que el Síndic de Greuges presenta al parlament surt a relluir l’Ajuntament de Tivissa en l’apartat 2.4 Anàlisi de la manca total de col·laboració de les administracions on esmenta les administracions que no han respost a les investigacions del Síndic i en l’apartat 2.5 Expedients en que l’Administració no ha col·laborat on fa referència a les administracions que tenen una manca total de col·laboració per no respondre a les peticions d’informació del Síndic i n’obstaculitza la investigació, tot referint-se a l’Ajuntament de Tivissa com: “Manca d’actuació municipal davant les reclamacions pel funcionament d’una activitat extractiva que opera sense llicència adequada a la seva activitat real”.

En opinió meva, si de per sí es greu que l’equip de govern no col·labori amb la Sindicatura de Greuges i n’obstaculitzi les investigacions i que els cinc regidors de CIU de l’antic equip de govern que van signar el conveni amb Àrids El Català estiguin imputats per un delicte de prevaricació, també em demostra una frivolitat total el nostre alcalde quan demagògicament, en referència al Síndic de Greuges, declara a la premsa “aquest senyor ha estat triat a dit per un partit”. Un total menyspreu cap a la Institució i, per extensió, cap a el Parlament de Catalunya.

No se si val la pena fer-li memòria al Sr. alcalde que el Síndic és escollit per tres cinquenes parts del Parlament (articles 2 i 5 de la Llei 14/1984 de 20 de març, del Síndic de Greuges modificada per la Llei 12/1989, de 14 de desembre) a proposta d’una Comissió parlamentària constituïda a tal fi i que en aquest cas va ser elegit amb els vots del PSC, ERC, PP i ICV i l’abstenció de CIU.


Per saber més:

Conceqüències d'una gestió municipal amb un govern de CIU

Espoliació municipal

Carta de EVA Tivissa

10 comentaris:

Anònim ha dit...

OTIAAAA!!! Kfort!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Una pregunta, es pot denunciar al Síndic l'acord que van fer els partits del tripartit, firmant que no faríen cap trasvassament????

Anònim ha dit...

a l'anònim de les 13'46: prova-ho,no?

mira, ja m'ho vaig creure quan hem van dir que ho havien sentit al ple i quan ho vaig llegir al diari, però després d'aquest comentari del de les 13'46 encara m'ho crec més!!!

perquè redéu no hi ha com canviar de tema quan no interessa.

paco et sembla interessant el tall que ha posat???

Anònim ha dit...

O no!! Vols dir que el sindic de greuges de vegades no obstaculitza la feina de Tivissa!!
Recordem tots també que "il cappo" del sindic es un tal Rafael Ribó i Massó (molt bé, escollit per no se quants diputats...)que quan a Catalunya només hi havia un ajuntament amb majoría d'ICV (o el que fossiu llavors)que curiosament era Tivissa!! Bueno suposo que tothom ja ho sabia això!! També sabem que normalment els favors es tornen i en política encara més!! Podriem fer una llista d'actes de desidia burocratica de l'anterior equip de govern?!
No ens feu riure mes i ara no aneu de santets quan tots ja ens coneixem prou!!
A!, i crec en la Generalitat y en el Sindic de Greuges però de vegades i mes en aquest cas, se mos veu lo plumero a tots!

Anònim ha dit...

anònim de 20:15:

es aíxo la defensa del Sr. Alcalde?? Una defensa prou debil!

Anònim ha dit...

es aíxo el estil de CIU, tornar favors politics, i no pas fer un treball objectiu?

Anònim ha dit...

no es la resposta de l'alcalde, es la d'algú que te memoria! ho sento! No es l'estil de CIU, es l'estil de tots i cadaun dels partits polítics. Si no ho veus en aquest cas flagrant pot ser que t'ho facis mirar!
A per cert, Fermí(n) parles molt, bé! Per dir això "CIU de Tivissa obstaculitza la tasca del Síndic de Greuges" només has tardat 4:40 minuts, com mola quan Pere Joan fot un cop de cap contra la paret (suposo que deu dir, vaya rollo esta foten lo col.lega!)

Anònim ha dit...

la culpa de tot lo que passa i del que passarà la te el contubernio judeomasonico i si no passa res, també es culpa seua.
Si l'ajuntament se passa pel forro lo requeriment d'una institucio com es lo sindic es culpa del contubernio que li posa pals a les rodes. Si fa les coses mal fetes la culpa es del contubernio, si mos fot lo pel u ho intenta amb explicacions de les factures de l'aigua com be explicava l'amable en aquet bloc, es culpa del contubernio. Ara si estan imputats es culpa del contubernio. Si no es cubreix la piscina il colega del camping te 30 millons a la buxaca es culpa del contubernio. Si una empresa s'ha menjat 2 o 3 hectarees dels comuns es culpa del contubernio. Si fotem tongos es culpa del contubernio. Si anem ascaufant al personal es culpa del contubernio. Si més d'un no ha pogut especular amb lo POUM es culpa del contubernio. Si l'alcalde preten fotre el pel a les diferentes administracions amb lo tema de la depuradora, ara va ubicada an terrenos urbans, ara va an terrenos rustics, es culpa del contubernio. Si l'alcalde cobra una pasta gansa d'una empres que probuiex de material a l'ajuntament es culpa del contubernio. Si lo Pisuerga pasa per Valladolid es culpa del contubernio. Que siguin uns gestors nefastes es culpa del contubernio. Que ja no li puguin treure mes suc al forat negre que deient que van dixar los altres al ajuntament per que ja asta masa asplotat, es culpa del contubernio. Si per una d'aquelles l'obra del dispensari (o lo que sigui perque encara no se del cert que cony hi volen fer alli) no s'acaba a temps o es paraliza sira culpa del contubernio. Si plou i la Darma no pot tocar es culpa del contubernio. Si anguany no batem lo record al ball de festa major sira culpa del contubernio. Si fotem abocadors ilegals al bancal de la baltasana i mos foten un puro es culpa del contubernio. Si l'antrada al poble pel vial a l'altura de les obres es un caxondeo que atenta cotra tota seguretat i respecte de cara als veins la culpa es de contubernio. Si jo pago ocupacio de via publica per tindre un tros de palet amb toxanes al carrer i d'altres fan lo que los hi surt del ... ocupant lo que volen i pagant lo que volen, si volen pagar, es clar, es culpa del contubernio. Si paguem mes que mai de guarderia es culpa del contubernio. Si pagarem mes que mai per anar a la piscina es culpa del contubernio. Si alguns que m'han ates a l'ajuntament necesiten un canut de canya amb lo canto llimat per no foradar el paper quan fan la O es culpa del contubernio. Si l'alcalde deixa perdre subvencions per que non sap mes es culpa del contubernio. Si fot a parir al personal als plens es culpa del contubernio. Si al final maria santisima us veu la llauna també es culpa del contubernio.

Es que valtros no u anteneu poro el contubernio judeomasonico es a tot arreu i te la sombra molt llarga. Si dema algu de l'equip de govern ansopega i es pela el ginoll perque hi ha un badall o forat al mig del carre es que el contubernio judeomasonico s'ha posat d'acord an Thor per a que dongui un bon cop amb lo seu martell al mig del carrer per fer-lo malbé.

Nomes hi ha una cosa que em treu les hores de dormir:
COM SE POT SER TANT INFANTIL PER CREURES QUEL PERSONAL MOS MAMEM LO DIT I MOS CREIEM LO QUE NI ELLS SE CREUEN?

Un del contubernio judeomasonico de Tivissa.

PD: Abans no u era poro mi hau fet tornar per la vostra inoperancia incapacitat indecencia i ineptitut per tirar lo poble andavan.

Anònim ha dit...

tens raó anonim del dia 7 a les 22:37, fot un cop de cap peró em sembla que t’equivoques amb lo fet que el motiva. Sembla ser que va ser degut a un cert tufillo que aflorava per davall de la taula degut a la descomposició d’alguns dels teus col•legues de la seva banda esquerra, i si no fixa-t’hi com hi ha moments en que es tapa el nas. Es veu que el pobre ja no ho podia suportar més i no sabia com posar-se. Fixet be que cap al final fins hi tot intenta airejar el seu espai movent els papers que te a la taula peró ni aixi. Fixet com al final hasta s’ha d’aguantar el cap per no desmaiar-se (segur de deu estar dient OSTIAAAAAA!!!!).

Anònim ha dit...

ànimo a tots!! que només us queden com a mínim tres anys més d'oposició!!