Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

28 de setembre del 2007

L’Ajuntament de Tivissa dona suport a la candidatura de Tarragona


Segons informa el diari El Punt d’ahir dia 27, l’Ajuntament de Tivissa dona suport a la candidatura de Tarragona a la Capital Europea de la Cultura 2016.

El fet de que s’estableixi una Capital Europea de la Cultura, neix l’any 1985 i és fonamenta el fet de que Europa ha estat bressol de la cultura i en la importància de que les seves ciutats han jugat un paper fonamental en la creació i l’extensió de la cultura arreu del continent i es basa en la idea que “la cultura, l’art i la creativitat no és menys important que la tecnologia, el comerç i l’economia”.

Tarragona, va prendre la decisió de presentar la seva candidatura al mes de desembre de l’any 2004 per unanimitat dels cinc grups polítics representats a l’Ajuntament.

Particularment em sembla encertat el fet de que el nostre Ajuntament hagi donat suport a la candidatura de Tarragona, igual que trobo digne d’elogi que, en el seu dia, tots els grups polítics votessin a favor unànimement. Senyal de que aquest tema va estar consensuat entre totes les forces polítiques.

Malauradament, el fet de que el nostre Ajuntament no hagi acordat en un plenari la decisió de donar suport a la candidatura de Tarragona significa com a mínim tres coses:

1.- Que el nou equip de govern continua prenen les decisions menyspreant la resta de forces polítiques municipals i, per extensió, a la ciutadania en general.

2.- Que els nostres representants polítics a l’oposició, a l’igual que la resta de la ciutadania, continuen assabentant-se de les actuacions del nostre Ajuntament mitjançant la premsa.

3.- Que malgrat que el portaveu de CiU, Sr. Samarra, va reconèixer en el transcurs del darrer ple que “les formes potser no han segut les adequades” (en referència a l’actuació de l’equip de govern) i va recalcar que “a partir d’avui prendrem nota” i malgrat les cites al President Montilla (“Fets i no paraules”) del Sr. Alcalde, sembla ser que el tarannà i la praxis de l’actual equip de govern arrossega una sèrie de vicis que son ja impossible d’abandonar.

“Com diu el President Montilla: “Fets i no paraules”. S’ha de demostrar a partir d’avui les ganes de consens i les ganes de diàleg per part de tots (...) La feina s’haurà de fer dia a dia, consensuadament, parlant entre tots (...) D’ara en endavant els projectes seran consensuats, seran aprovats fora d’aquí i aquí l’únic que vindrem a fer es a ratificar”. (Dixit Jordi Jardí, Alcalde – ple d’investidura 16/06/2007 – )