Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

26 de març del 2007

Represalies del Govern Polac contra els brigadistes internacionals

Benvinguda brigades internacionals

L’actual Govern conservador de Polònia amb el seu president Lech Kaczynski del partit Llei i Justícia al capdavant, pretén esborrar de la seva memòria històrica el record dels brigadistes polacs de la Brigada Dombrowsky que van venir a lluitar a Espanya en defensa de la llibertat i la democràcia.

El govern polac els ha qualificat de “criminals” i “traïdors” i ha anunciat la retirada dels seus drets i les seves pensions, retirant de la Tomba al Soldat Desconegut de Varsòvia els noms de les batalles de l’Ebre, Brunete i Jarama en que van participar els brigadistes. (El País 22/03/2007)

Una moció signada per tots els grups del Senat (Entesa Catalana, PSOE, CC, CIU, PNV, PP i Grup Mixt) i que s’aprovarà oficialment el 17 d’abril, demana al Govern espanyol “mostrar la seva solidaritat amb els membres de les brigades internacionals polacs” i “manifestar la seva repulsa davant de qualsevol mesura discriminatòria” envers ells. Alhora que demana al Govern de J.L. Rodriguez Zapatero que porti el cas davant dels òrgans corresponents de la U.E.

Però també nosaltres, a títol personal, hi podem aportar el nostre gra de sorra mostrant la nostra repulsa davant de tanta ignomínia. Pots enviar aquesta carta de protesta a l’ambaixada de Polònia, ja sigui per correu ordinari o via correu electrònic, només cal que posis el teu nom en la línia de punts.

Ara tenim l’oportunitat d’expressar amb aquesta modesta col·laboració solidaria la nostra gratitud i reconeixement a aquests lluitadors de les brigades internacionals.

DescàrregaClica per descarregar la carta