Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

4 d’octubre del 2009

Ple ordinari de setembre - I

Escut Tivissa
El dia 30 de setembre es va realitzar el corresponent ple ordinari. Deguda a la seva llarga duració (2,5 hores aproximadament) i als temes tant feixucs que s’hi van tractar (aprovació dels comptes generals del 2007 i 2008), he cregut convenient de narrar-lo per temes. D’aquesta manera, esmicolant-lo, podrem entrar en més profunditat en cadascun d’ells.

Presa de possessió d’un nou regidor

L’inici del Ple va tenir lloc amb la presa de possessió com a regidor de l’Ajuntament de Tivissa de Sr. Albert Altés Llaó, numero 6 per la llista de CIU a les darreres eleccions municipals, després de que la regidora Sra. Marta Paniagua i Puigbert presentés la seva renúncia al càrrec en el Plenari del mes de juny i que la Sra. Rosa Mª Benedicto Carbonell, següent a la llista, no acceptés el seu nomenament. Així, el nou regidor, per la seva “consciència i honor”, prometia “acomplir fidelment les obligacions del càrrec de regidor de l’Ajuntament de Tivissa amb lleialtat al Rei i guardant i fent guardar la Constitució i l’Estatut d’Autonomia”. El nou regidor, que va manifestar la seva intenció de “portar el càrrec el més dignament possible” i de mantenir la seva regidoria “oberta a tothom que hi vulgui entrar i treballar per ella sense discriminar absolutament a ningú”, va rebre la insígnia de l’Ajuntament per part de l’alcalde. Tanmateix, els grups a l’oposició d’Iniciativa-EPM i d’ERC van donar-li la benvinguda i li van desitjat sort.

Aprovació de l’acta anterior

Amb els vot favorables de CIU, AISA-FIC i ERC i els desfavorables d’Iniciativa-EPM, va ser aprovada l’acta corresponent al Ple ordinari realitzat el passat 29 de juny.

Aprovació de les festes locals

La proposta d’aprovació de les festes locals dels municipi per l’any 2010 va ser aprovada per unanimitat. Així queden determinades les festes locals de Tivissa els dies 23 i 26 de juliol; a La Serra d’Almos el 2 de gener i el 10 d’agost; a Darmós el 8 de febrer i el 13 d’agost i el 16 de gener i 28 d’agost a Llaberia.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Veig que us agrada l'atletisme! Per això deveu saber que el corredor de fons com més corre més fort es fa! Com més corre més dificil es de tombar la seva concentració! Com més corre menys li costa saber que és capacitat de sacrifici!
I precisament fortalesa, concentració i, sobretot, capacitat de sacrifici, és el que no he vist mai a les files dels que avui estan a l'oposició. Altres virtuts podien tenir, no se quines, ni vull esmerçar-me en esbrinar-les. Però el que és una evidència és que, amb l'unic objectiu de fer mal a una sola persona, des de la creença que us ha pres allò que creieu vostre per temps immemorials, és del tot impossible que sigui ningú capaç de crear, contruïr o "iniciar" quelcom en positiu.
Pel que se, i em consta en primera persona, els que anomeneu mal govern, ja fa dies que treballen en projectes de futur i en nous equips de persones. Projecte, d'altra banda, aquells que cap del grup de l'oposició té, ni té interés de tenir.
Potser que deixeu de mirar les persones, els noms, les ideologies i compareu el llegat que deixaran pel futur. No el vull enumerar, però em sembla que en 6 anys de "mal govern", amb tots els entrebancs possibles que se'ls ha posat, han superat els 24 anys del "bon govern" que proposeu, recordeu i reclameu.
Avui Jordi, ahir Fermín i demà un altre, és igual. Però el que dignifica les persones que han tingut responsabilitats públiques no és com arriben, sinó com se'n van, i vosaltres ja heu perdut l'oportunitat.
Me sembla que els cometaris d'aquest espai, tret d'algun "irresponsable agoserat", pel que he pogut anar llegint, són el fidel reflex de les opinions capficades d'un molt reduït grup de fidels amoinats per una trajectòria erràtica.
Aneu al mercat, compreu a les botiques, aneu al futbol, sortiu a passejar, preneu cafè als bars del poble i pareu orella. No crec que res del que succeeix i es comenta estigui en sintonia del que en aquet bloc apunteu.
Tot i això sou ben lliures d'haver triat i seguir el camí que recorreu, però tinc la sensació que us porta cap al fracàs més estrepitós.
No conec cap "dejà-vu" que hagi funcionat, per molt encaparrament que s'hi hagi posat. I l'únic que heu estat capaços d'oposar a "mal gover" actual és precisament això, més del que tothom va acabar cansat. Els temps canvien, els cicles passen i ... ara no és el vostre i tal com plantejeu el futur, estructureu les vostres propostes i focalitzeu el vostre objectiu en una sola persona (que per cert anomeneu corredor de fons i que potser ha desenvolupat fortalesa, concentració i capacitat de sacrifici), el vostre cicle no crec qe torni mai més. Sense ànim de ser apocalíptic, quan dic mai em refereixo al temps de vida que ens queda a l'actual generació. Tota civilització discorre per diferents etapes, normalment dins un ordre lògic i, si analitzeu la història de Tivissa, veureu que hi ha poques oportunitats per a que el que representa la ideologia de les forces que estan a l'oposició pugui "reocupar" l'statu quo del 1979-2003. A molts, 24 anys, els pot semblar molt, sobretot als que els hem viscut, però dins els cicles de la historia, 24 anys es poden qualificar, tranquil.lament, com a errades passatgeres.
Que tinguem sort i ... memòria!

Amable Pallisé ha dit...

Benvolgut anònim: Voldria dir-te que comparteixo amb tu una de les qüestions que manifestes com és el de que “els cicles passen i .. ara no es el vostre”. Entre d’altres coses perquè negar que ara no es el nostre cicle seria negar l’evidència, aquell cicle va acabar el dia que varem perdre les eleccions després d’una llarga trajectòria de govern i ja no tornarà mai més ( i jo no em considero gens apocalíptic per dir-ho), per tant res més lluny de voler reocupar cap status quo passat. Però es que, justament, aquell dia s’iniciava un nou cicle (i a partir d’aquí es quan començo a discrepar amb tu) amb la mirada posada a l’horitzó, des de l’experiència que ens dona el déjà visité. Un horitzó de prosperitat municipal basat en les polítiques socials, en un creixement sostenible amb projectes que tinguin com a eix vertebrador el futur i la qualitat de vida de totes les persones del municipi que són les que, en definitiva, fem la raó de ser de la política.
El que sembla es que al ja tradicional i al nou Establishment del municipi el que realment li neguitegi es que algun dels grups de l’oposició no hagi canviat el seu cap de llista. Això ja es va fer palesa especialment aquestes darreres eleccions.

Quan parles dels comentaris d’aquest bloc, he de dir-te que son fidel reflex d’aquells que hi escriuen i que són responsabilitat dels seus autors, ni més ni menys, tant dels que estan a favor d’una o altra opció, sense que això (així ho entenc) tingui una especial representativitat del sentir de la ciutadania. Alguns amb més encert i d’altres amb menys. En termes generals, jo no conec a cap fidel que recolzi la política d’iniciativa-EPM, doncs aquests no segueixen cap dogma de fe, més aviat son ciutadans/es que es tenen per crítics i compromesos en un determinat projecte polític (perfectament lícit, t’he de recordar).

Parles de no haver vist mai la capacitat de sacrifici a les files de l’oposició i jo et crec, doncs es difícil que ho hagis pogut constatar quan no hi formes part, però almenys podries suposar-li, doncs de gent compromesa i treballadora (no m’agrada la paraula sacrifici) n’hi ha a tot arreu. Jo mateix, sense poder demostrar-ho, estic plenament convençut de que l’equip de govern compta amb, com a mínim, una persona entre els seus col•laboradors que treballa més que dos dels seus regidors (sense desmerèixer a ningú), per suposar-ho només es qüestió d’observació i esperit crític.

Parles de memòria i de que ens creiem nostre el patrimoni municipal. Precisament per que tenim memòria et puc dir que si en alguna cosa vam col·laborar, va ser en retornar al poble el que era seu i que quaranta anys de dictadura li havia arrabassat, mentre d’altres que ara pretenen ser el paradigma de la democràcia no només no hi van fer res, si no que van contribuir a perpetuar un règim que ens tenia segrestades les llibertats.

Amable Pallisé ha dit...

Continua de l'anterior
Parles de que ens mou l’afany de fer mal a una persona per damunt de cap projecte. Jo t’invito a que em convencis de que tens raó constatant fets que avalin el que dius. El teu comentari, es un comentari que es limita a generalitzar sense matisar. Jo, per exemple, procuro fer-ho sempre que faig alguna afirmació sobre algú, en el meu post anterior consta-t’ho, com costa-t’ho en d’altres post quan faig afirmacions sobre algunes actuacions de l’alcalde o de l’equip de govern. I es que l’acció política de l’oposició passa per vetllar pels interessos municipals, es la seva tasca, com ho és o hauria de ser la de qualsevol càrrec públic, més si està al govern. Si tu aquesta tasca vols considerar-la com una acció per fer mal a la persona de l’alcalde, ningú t’ho pot impedir, però el control i la fiscalització rigorosa de l’acció de govern passa per evidenciar les irregularitats i la mala gestió, t’agradi o no.

Parles d’entrebancs, però et recordo, per que tinc memòria, que just perdre les eleccions per primera vegada, Iniciativa-EPM es va posar a disposició de l’equip de govern de CIU per col•laborar en tot allò que cregués oportú, fins i tot, Iniciativa-EPM no va presentar candidat al ple d’investidura votant a favor de la investidura del candidat de CIU, l’actual alcalde. Malgrat tot, Iniciativa-EPM era relegada a l’oposició i CIU governà amb majoria absoluta durant 4 anys i amb majoria simple l’actual legislatura. Com pot ficar entrebancs una força política que representa el 33,3% de les forces representades? Com es possible que amb majoria absoluta no s’aconsegueixi dur a terme els objectius? El que hauries d’esbrinar es el per que les coses es fan com es fan des de l’equip de govern i el per que aquesta mala praxi dificulta la pròpia política fins al punt d’encallar els temes i de que ja no sigui solament Iniciativa-EPM qui evidència aquesta mala praxi si no que qui ho fa es el propi TSJC amb la seva sentència. Per extensió, l’afirmació que fas de que només volem fer mal a la persona de l’alcalde hauries d’extrapolar-la al TSJC per que el que diu en la seva sentència no es “moco de pavo”.

Sobre la manca de projecte d’Iniciativa-EPM també t’hauries de preguntar el per que l’equip de govern ha tirat endarrere totes les propostes que aquests han posat damunt la taula en la recerca d’un municipi millor, fins el punt de que, fins i tot, s’ha arribat a denegar la realització de dos plens. Això sí que es la màxima expressió de la democràcia. I consti que jo et parlo, no en nom d’Iniciativa-EPM, si no com a membre compromès i crític (en cap cas fidel) individual del seu projecte polític i com a propietari d’aquest bloc, amén de com a ciutadà.

Es curiós, si més no, que aquesta “errada passatgera de 24 anys” hagi servit per deixar consolidada una estructura socio-cultural i que hagi posat una part importantíssima de la infraestructura turística i econòmica del municipi. Una estructura que els novells governants s’han trobat consolidada i que han aprofitat i aprofiten per fer la seva política. Es curiós que allò tant nefast que calia canviar continuï sent pedra angular de totes les vostres polítiques. Es curiós que amb 6 anys no hàgiu sabut dur a terme un verdader revulsiu capaç de canviar aquestes “caduques polítiques” de 24 anys de govern d’Iniciativa per implantar el vostre nou i renovador projecte particular, per que, es clar, el deveu tenir, no?

D’altra banda, malgrat que jo pràcticament no vaig al mercat, sí que vaig a comprar i a fer alguna cervesa i no “paro l’orella”, m’ho comenten directa i obertament i te’n faries creus del que s’arriba a comentar als bars. Potser es que la “delicadesa” de les qüestions referides fan que es calli quan entra algun afí a l’equip de govern. Te’n faries creus de la informació que es al carrer i que parla de qüestions que prefereixo no anomenar. Pots creure’m (si vols) quan et dic que si tots els que comenten al bar participessin amb els seus comentaris, multiplicaria la participació per 10.

Que tinguem sort i ... memòria!

Anònim ha dit...

MOL BON REPAS AMABLE QUE VE QUESIASTA ALA CORUÑA SALUT

Anònim ha dit...

Aquesta gent no em deixa de sorprendre. Sembla ser, hi cada vegada em quedo més convençut de que es pensen que tenen la veritat absoluta, fan afirmacions tant a la lluigera que no és que em fereixin a mi, sinó que fereixen a la democràcia. Que puguis “tildà” aquests últims 24 anys d’errada passatgera, jo també podria tildà els mateixos anys que CIU va governar la nostra comunitat com una errada passatgera, però no ho faré, perquè aquesta responsabilitat tant a nivell autonòmic, com a nivell local, ho vam decidir la ciutadania, i tildau com a errada passatgera, per a mi és un insult AMB MAJUSCULES a la democràcia i al ciutadà.

Aquesta gent pot estar satisfeta d’haver aconseguit la confiança de la població durant 24 anys, res és etern, afortunadament, recordem els 40 anys de franquisme, que per molts sens va fer etern, etern perquè no podíem decidir un canvi, ara sí, i la població ho va fer l’any 2003, el poble és sobirà i s’ha de respectar. Però valtros, perdoneu l’atreviment, no veig clar com marxareu.

No veus ni has vist mai fortalesa, concentració i sobretot capacitat de sacrifici amb altres forces polítiques, com t’atreveixes? Un altre insult pels votants que legislatura rere legislatura els votaven. Valtros sabeu el que és el sacrifici?, més aviat sabeu el que és un corredor de fons, que corre, corre i punto i que possiblement el desqualifiquen per saltàs les normes.

Sí saps en primera persona tot el que estàs dient, segurament estàs al govern o inclús m’atreviria a dir que al cap, si tu afirmés que han 6 anys de mal govern heu superat els 24 passats, no ens ho mirem en els mateixos ulls. No porto cap vena als ulls, he pogut comprovar moltes coses, i a mi que em vau convence, em sento molt i molt decepcionat. Discriminacions, favoritismes, mentides que voleu fer veritats, donar la culpa de tot el que passa a d’altres és molt fàcil. Mentre hi hagi gent que us cregui anireu tirant.

Anònim ha dit...

lonestedad la trasparencia els projectes de futur es queden an paraules buides cuan un es nega ha parla del imediat pasat no vulgue debatre els comtes del 2007 es al meu antendre una falta de respecte als regidos que no gobernen y atots els veins . la veritat sempre aflora salut yforsa