Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

15 de gener del 2009

Una sentencia del TSJC dona la raó a Iniciativa-EPM

El mes de desembre passat, el grup municipal d’Iniciativa-EPM va repartir per les cases un “Informa” o full informatiu que edita el mateix grup per informar la ciutadania. Així ens podíem assabentar de tot l’afer de l’equipament turístic (càmping, alberg, bar restaurant i piscina municipal).

Aquesta desgraciada història es remunta al 31 de març de l’any 2005 quan, després de subscriure el contracte amb l’adjudicatari de l’equipament, el Ple municipal ratificava el contingut d’un nou contracte amb el mateix i el signaven, ambdues parts, el 13 d’abril. La ratificació del nou contracte s’aprovava amb els vots favorables de CIU (exceptuant el d’un regidor/a que es va abstenir) i el d’ADIDELSE (llavors AISA-FIC) i els vots en contra d’Iniciativa-EPM.

Després d’un contenciós-administratiu que Iniciativa-EPM va interposar davant del Jutjat de lo Contenciós-Administratiu sol·licitant que es declarés la nul·litat de l’acord de Ple del març del 2005 i que amb sentencia d’1 de setembre de 2006 va declarar anul·lable l’acord municipal, el grup municipal va presentar un recurs d’apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya reiterant-se en que “es declari nul i no conforme a dret” l’acord de Ple en que es ratifica el contracte i també el contracte signat el 13 d’abril.

Després de més de tres anys i mig, al novembre de 2008, Tancatdesprès d’avançar-li al concessionari 180.000 € per cobrir la piscina abans d’acabar el 2007, desprès atorgar-li al concessionari una ampliació de termini per executar la inacabada piscina (amb un pagaré com aval), desprès de permetre-li ocupar amb bungalows un terreny municipal destinat a equipaments sense la corresponent llicència d’obres i no obrir cap expedient d’infracció urbanística, després d’un expedient de rescat del servei de l’equipament, després d’un expedient de rescissió de la concessió, després d’una intervenció temporal de l’equipament (amb Guardia Civil inclosa), després de tot això, el TSJC dona la raó en la seva totalitat al grup municipal d’Iniciativa-EPM.

I així ens trobem en l’actualitat, amb el que havien de ser “unes instal·lacions úniques i punteres a la nostra comarca” (alcalde dixit), amb una resolució de la concessió, amb la finalització de la intervenció temporal de l’equipament, sense concessionari, amb una piscina sense cobrir i sense climatitzar, sense zona lúdica d’aigües, sense gimnàs, sense la suposada inversió de 600.000 € que havia de fer el concessionari, amb els treballadors/es de l’equipament a l’atur, amb un aval sense fondos i 180.000 € esfumats de les arques municipals, amb dos contenciosos-administratius interposats pel concessionari, amb la vulneració dels principis d’objectivitat, transparència, publicitat, igualtat i no discriminació i lliure concurrència de la contractació pública i amb pactes manifestament il·legals i un maridatge econòmic entre l’Ajuntament i el concessionari, amb l’equipament turístic tancat per ordre de la Generalitat per falta de llicencia (després de 5 anys. A qui li faran pagar?, a la Generalitat o a l’oposició?), amb un horitzó de processos judicials i amb la incertesa del que li pot arribar a costar tot aquest afer a l’erari públic. I tot gràcies a l’anterior i actual equip de govern de CIU amb l’alcalde al seu davant.

Clica per llegir l'"Informa"

2 comentaris:

Anònim ha dit...

sí senyors així es fa...........
i tivissa, a la merda...........
¿com podem estar els tivissans?
cada cop més, dessabuts.
es una vergonya, lo fotut es que aixó, ho pagem tots, tant com a tivissans, com la imatge que donem als pobles veins.
aviat ens fotran ha fora del mapa,
per incompetens.
sí aixó es crea poble i feina.
i ara quin altrá cossa ens esperá,
ja portem uns anys, que deú ni dó.

Anònim ha dit...

si els 180000 euros surtiguesin de la seva butxaca segur que ja els hagueren recuperat, pero es clar com que son del populatxo ...