Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

20 de desembre del 2008

Finalització de la intervenció i modificació de crèdit

Escut TivissaDurant el segon Ple extraordinari celebrat el passat dia 4 de desembre es van acordar, a més de resoldre la concessió de l’equipament turístic, dos punts més de l’ordre del dia.

Finalització de la intervenció temporal de l’equipament turístic

Amb els vots a favor de CIU, els vots en contra d’Iniciativa-EPM i les abstencions d’AISA-FIC i ERC, es va aprovar la finalització de la intervenció temporal de l’equipament turístic de Tivissa acordada en el Ple extraordinari del mes de juliol.

El portaveu d’Iniciativa-EPM va recordar que l’any 2005, el seu grup ja va sol·licitar informació sobre els balanços de l’equipament turístic i “encara estem esperant que contestin a la nostra petició d’informació”, va dir. En aquest sentit va especificar que, si be en un primer moment podien entendreu com a deixadesa de l’equip de govern, “ara ho comencem a entendre tot”, va manifestar, i va al·ludir a la part de la sentencia del TSJC quan parla que entre l’Ajuntament i el concessionari existeix un “maridaje, que vol dir d’unió, de matrimoni, però en aquest cas econòmic” tot reiterant-se “ara ho comencem a entendre tot”. Va insistir, altre cop, que demanarien un Ple específic per tractar aquest tema i “demanar responsabilitats a qui pertoquin, tant polítiques com d’altre caire”. Va asseverar que “el que nosaltres podíem pensar deixadesa, acaba sent una unió econòmica per part de l’equip de govern i del concessionari” i va finalitzar dient que “aquest equip de govern ens ha portat a aquest lloc amb unes conseqüències econòmiques imprevisibles per les arques de l’Ajuntament”.

Per la seva part, el regidor d’ERC va afirmar que “durant quatre anys, aquest concessionari ha fet el que li ha donat la gana i s’ha permès”. Va retreure que l’informe de la Secretària referent a la intervenció de l’equipament turístic “obvia tot un període” anterior, va recordar que també existeix un document del Departament d’ Innovació, Universitats i Empresa que fa menció de que l’equipament no esta donat d’alta i ho fa per dos o tres vegades.

Modificació de crèdit 5/2008: Crèdit extraordinari i suplement de crèdit

En aquest punt de l’ordre del dia es tractava, en paraules del regidor d’Hisenda, de “consignar els corresponents traspassos” a aquells crèdits “que estan exhaurits”. Així s’aprovà amb els vots a favor de CIU i AISA-FIC, els vots en contra d’Iniciativa-EPM i l’abstenció d’ERC.

La regidora d’AISA-FIC va fer explicació del seu vot favorable tot i que donada “la situació de crisis mundial” i malgrat que opinà que el seu grup “potser no es el més indicat” per fer aquesta observació, va expressar que “ha arribat l’hora de posar una mica d’austeritat en aquest Ajuntament” i “mirar d’ajustar, el més possible, a les necessitats bàsiques de la població del municipi”, matisant el fet de que “hi ha partides concretes en que sí que es podria fer”.

El regidor d’ERC va manifestar que, com ja havien manifestat en anteriors ocasions, la seva voluntat era la de no oposar-se “a cap suplement de crèdit” per tal de no condicionar les finances municipals. Malgrat tot va referir-se a la partida de Festes Populars doncs “ha aparegut a suplement de crèdit dos o tres vegades” i va recordar que en el pregó de Festes Majors es va dir que “eren unes festes austeres per avançar-se a temps de crisis”, en clara referència a l’alcalde. En aquest sentit va puntualitzar que “una cosa es el que es diu i l’altra la que es practica” doncs, va manifestar, “cada acte que organitza l’equip de govern s’acaba amb un “berenadillo”” i va matisar “aquí s’ha de ser estricte i s’ha de saber per a que s’està” tot pressuposant que en aquesta partida “hi deuen entrar els berenars també”. De la partida d’Atencions Protocol·làries també va dir que “es la segona vegada que quest capítol es modifica”. També va demanar explicacions sobre la modificació de les partides d’Infraestructures, Consultori 1ª i 2ª Fase, Despeses diverses, Web de Turisme i Energia elèctrica.

Iniciativa-EPM va demanar explicacions sobre la partida de Despeses Diverses que es veu incrementada en 20.000 € més. Sobre la partida de Festes Populars va manifestar que “esperarem que es dignin a presentar els comptes generals” per parlar-ne. Partida aquesta que “rep 12.000 € més, damunt dels 152.700 € que ja tenia”, va dir. Sobre la partida d’Infraestructures que es veu incrementada en 27.000 € va expressar “voldríem saber quins son els camins que s’han arreglat per a poder anar-los a veure

El regidor d’Hisenda, en referència a l’actual conjuntura de crisis, es va referir als regidors/es d’AISA-FIC i ERC per manifestar-los que “accepto la proposta i la reculleixo de molt bon grat” i que “m’aplicaré en el tema de la sensibilitat”, per continuar donant explicacions sobre les diferents partides esmentades. Així digué que l’increment de Despeses Diverses corresponia al cost de la piscina “durant el temps de posar-la en marxa”, despeses aquestes que, segons digué, serien traspassades al concessionari. Sobre la de Festes Populars digué que “es un sac que hi cap tot” i que “es un mal endèmic” per no poder evitar les pertinents desviacions i malgrat els seus esforços personals en que hi hagi “cura”. Referent a la Web de turisme va dir que l’import era degut a la contractació dels serveis de la mateixa. Sobre Infraestructures va dir que “la despesa excepcional” correspon a la realització d’un camí al nucli de La Serra d’Almos per desviar el pas del Rally Catalunya i evitar molèsties als veïns. Sobre la partida d’Energia elèctrica, explicà que era “un excés de consum”.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com es nota que la regidora de la serra vota a favor del Señor Alcalde ja que aixi suca del bote, per favor si lo que s'ha fet un cami per desvia el Rally, sembla un cami de carro, tot polsegos, y a sobre amb gravilla. bueno va, ara si que veig que aixo esta FOTUT

rebaixes ha dit...

Solament de persona a persona i respectant tot el que hem de respectar per que ens respectin.
Et posso aquest comentari per felicitar-te en eixes festes i desitjar-te Pau i Amor i Llibertat i que la crisis mori aviat. Anton.