Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

17 de juliol del 2008

Intervenció municipal

En el Ple Extraordinari del 4/07/2008 es va acordar la intervenció del servei públic Camping-Alberg i piscina municipal amb 4 vots a favor de l’equip de govern de CIU, 3 vots en contra d’Iniciativa-EPM, 1 abstenció d’AISA-FIC i 1 abstenció d’ERC.

La intervenció:

- La concessió continua vigent però l’Ajuntament es farà càrrec del servei mentre duri la intervenció temporal.

- L’Ajuntament obrirà un compte en una entitat bancària on hi quedaran reflectits tots els ingressos i totes les despeses que es produeixin durant el temps de la intervenció que es per un màxim de dos anys. En acabar la intervenció, l’Ajuntament haurà d’abonar el saldo positiu al concessionari.

- L’Ajuntament, mentre duri la intervenció, haurà de dur a terme el servei amb el personal que actualment hi treballa, pagant-los-hi els salaris corresponents.

ERC va fer palesa la inexistència del dictamen de la de la Comissió Jurídica Assessora, previ a l’extinció de la concessió per part de l’Ajuntament. Dictamen que, en paraules de l’alcalde, “es preceptiu però no vinculant”. A més, també va exposar que s’havia retornat l’expedient d’extinció que l’Ajuntament envià a la Generalitat per tal de que la Comissió Juridica Assessora pogués emetre el dictamen preceptiu, per no estar enviat en el format convingut. També va exposar la seva queixa pel fet de que s’hagués incorporat, a posteriori d’haver estat convocats al Plenari, documentació referent als punts a tractar i referint-se a l’equip de govern va dir “a nosaltres ens tindran al costat per rescatar la concessió si les coses es fan de manera legal”, però va vincular el fet de posicionar-se al costat de l’equip de govern a ”exigir responsabilitats, tant econòmiques com, si se’n deriven, jurídiques de l’anterior gestió i de l’anterior atorgament de la concessió”. Finalment, va argumentar la seva abstenció basant-se en el fet de que tenien “una certa recança” pel que es desprenia de l’expedient i que “esperarem al que dictamini la Comissió Jurídica Assessora”.



En referència al dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya que l’Ajuntament encara no té, Iniciativa-EPM va puntualitzar que, malgrat que no era vinculant, sí que era preceptiu, tot puntualitzant que, a més, es requeria l’informe previ de secretaria. Un informe que, encara que s’havia dut a terme, no feia menció en cap moment al fet de que era preceptiu el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i que l’equip de govern “havia de tenir abans d’iniciar el procés que ens ocupa”, va dir. També va fer referència al fet de que s’havia enviat la documentació a la Comissió “tard i malament, havent-se d’enviar altra vegada”. I va preguntar “Que passarà si el dictamen preceptiu de la Comissió no va en consonància amb les múltiples opcions empleades en el procés administratiu de l’equip de govern del nostre Ajuntament?” i “Diuen que no es vinculant, però nosaltres diem: serà nul de ple dret acords i decrets aprovats?

També, exposà que Iniciativa-EPM “ja fa anys que volem recuperar la concessió”, fent referència al contenciós administratiu interposat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per considerar que la concessió vulnera la legalitat i que el dia 12 de juny va ser votat i fallat i resta a l’espera de sentencia.

Va acabar explicant el per que del seu vot en contra, considerant-lo un exercici de “responsabilitat de la nostra tasca com a regidors/es” tot dient “el nostre grup municipal no entrarà a jugar a aquest joc que vostès proposen per que entenem que les coses no es fan bé ni tenen el rigor administratiu adequat”. Finalment, va atribuir la possibilitat de que tot aquest afer “sigui una revenja personal de caire particular” en referència a l’alcalde.


8 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta gent si no els hi passen més coses és perquè Déu no vol. Possen sempre la ma al foc i al final se cremaran. Si tot el que estan fent amb la intervenció del Càmping és legal, que jo no ho ser però em donen els meus dubtes, el que si que puc tindre més o menys clar és que a tun fill per ser regidor no el pots contractar (si realment està contracta, que valgui a dir tampoc ho ser), el que si veig és que hi treballa. Això no es greu ?, penso que la llei ho diu ven clar i també diu les conseqüències.

Anònim ha dit...

embolica que fa fort! així que l'Ajuntament esta portant el serveii de piscina sense que esta sigui seva?

aixo es com si tinc una casa llogada (per trenta anys!!!!) i m'hi fico a viure-hi, no?

aixo no pot ser legal de cap de les maneres.

el que no acabo d'entendre es com l'alcalde li va fer un contracte per 30 anys i ara què, s'han enfadat? clarament estava afavorint al del camping quan li va fer el contractte, i ves a saber quins motius oscurs amagava, i ara li vol prendre? falla alguna cosa..............

Anònim ha dit...

Tranquil anònim primer per les conseqüències, les arques municipals ho abarquen tot, per advocats, per litigits, per assessors.... però mentres tant els joves no tenim un local per poder fer concerts quan el temps ens ho impedeix.

Anònim ha dit...

Anonim2->embolica que fa fort!, el que dius pot ser es correcte pero entenc que la consecio lha cedit lajuntament, el comparatiu que fas crec que no es gaire acurat. Crec que seria me correcte dir que la generalitat administrata les autopistes del grup abertis (tant de bo per altra banda)
Totplegat no magrada pero sembla ser que si no estaria tancat, una llastima, veritat!, encara que coneixent lo poble sembla que alguns estarien contents. Em dona la sensacio que ara mateix tot ha de ser molt legal i transparent...ja sabem tots del que parlem, no? No ho va ser mai abans ara no demane el chocolate del mono!!

Anònim ha dit...

potser sí que l'esemple que vaig ficar no va ser massa "acurat"però del que n'astic segur es que no es legal ni transpartent com tu dius.

no crec que ningu vulgui veure la picina tancada pero les coses no es poden fer aixi perquè despres el favor que l'alcalde i companyia li van fer en el seu dia a aquest senyor ara el paguem tots. les coses s'han de fer be i tal com marca la llei, més que res perquè no s'embuxaquin uns a costa dels altres.

i diius que no era transparent abans. quejo sapigui es va fer un concurs, cosa que aquest últim tots sabem com va anar. per no parlar de la gent que hi ha contractada. mai abans havia vist a fills de regidors o colaboradors treballant per l'ajutnament o a la picina, ara sí.

tot és prou descarat. iniciativa porta avisant d'això des del dia que es va ampliar el contracte a trenta anys, crec que és injust que tu ara diguis que hi ha gent que la vulgui veure tancada quan han estat avisant a tort i a dret de que aixo podia passar.

que iniciativa son els dolents de la película també en la picina a part d'injust, és el colmo.......!!!!!

Anònim ha dit...

a tivissa.net han borrat tots els comentaris de la gent que opinava sobre la festa...clar que no n'h havia cap que digués que estava content...
quin morro tenen, per a que demanen l'opinió?

que no ens plogui! bona festa major a tots!

Anònim ha dit...

no només els borren, sinó que han despenjat el lloc on es podia comentar!

fan riure...

bona festa major!

Anònim ha dit...

Mare meva quina historia tan extranya!!!

Primer la piscina habia de ser qui sap el que i ara... un xarco que fot fastic, gespa artificial, palmeres mig mortes, una piscina que ha perdut l´atractiu que tenia (i el que digui que no que vagi a la pagina web del camping i miri les fotos de la piscina, quina ensenya? una d´actual o una de fa uns anys???) i no cal dir el contents que estan les persones mes grans o amb problemes de movilitat ara que no tenen les "escaletes" per baixar comodament a la piscina.

Per altra banda l´"arros del dijous ", ja deu estar passat no, ja que fa tres mesos que va, ara un local polivalent com la societat no!!! que ho va començar iniciativa... vinga home que si fots deu euros podras pagar una entradeta del cost total de les obres.

Molt criticari i fer les coses BEN FETES!!, pero quan els hi foten canya la cua entre les cames i si no, on es l´apartat d´opinar sobre les festes?... no meu digueu com que son les millors que es recorden segur que la red estava colapsada d´alogis a l´equip de festes, jaja!!

Ei pero trankils que si no hi ha uns en posem uns altres, jo aniria mirant que algun dia ens trobem lo sr alt fent de socorrista, venent entrades i servint al bar i entre descansos anirà tallant la gespa jeje.

Bones festes majors (si no plou)