Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

27 de febrer del 2008

De subvencions i E.D.A.R.'s

Gràcies a la bateria de preguntes que Iniciativa-EPM va formular en el plenari del 21/12/2007 ens vam poder assabentar que l’Ajuntament de Tivissa a perdut una subvenció i altres dues es veuen retallades per no aportar la documentació pertinent.

Així, vam poder assabentar-nos que una subvenció de 6.000 € que havia concedit l’Institut Català d’Energia es perd per que l’Ajuntament no va presentar els corresponents justificants ni va sol·licitar una prorroga de la subvenció. Que una part de la subvenció concedida pel Departament d’Interior i destinada al parc de bombers es perd per no estar justificada en la seva totalitat. Que d’una subvenció inicial de 1.250 € concedida pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona queda reduïda també a 658 € per falta de justificació per part de l’Ajuntament.

També vam assabentar-nos de que malgrat les queixes formulades per part de l’equip de govern al Departament de Medi Ambient per la manca de celeritat en la construcció de la E.D.A.R. (Estació Depuradora d’Aigües Residuals), aquesta ja estava concedida a l’anterior equip de govern i “amb el projecte fet”, va manifestar el

Vostè te l’obligació de no enganyar i vostè te l’obligació de desencallar les coses

portaveu d’Iniciativa-EPM. A més, es va ficar en evidencia que l’Ajuntament, el maig del 2007, va sol·licitar a l’ACA un canvi d’ubicació de la depuradora per que, segons l’equip de govern, l’ubicació proposada per aquesta quedava en una parcel·la ubicada dins del nucli urbà, a la qual cosa el portaveu d’Iniciativa-EPM va manifestar que “cal dir que es fals que quedi dins del nucli urbà i es fals que l’ubicació l’hagi proposat l’ACA, donat que la va proposar l’anterior equip de govern”. Posteriorment, el mes de juliol del 2007, l’equip de govern va presentar una al·legació a la Confederación Hidrografica del Ebro dient, aquest cop, que està situada en terrenys limítrofes al casc urbà de Tivissa i que la qualificació urbanística dels terrenys on s’ha d’ubicar la depuradora es zona de protecció de la façana del nucli urbà, el que segons l’equip de govern, incompliria les normes urbanístiques. “Hem de dir, una vegada més, que es fals el que al·lega el Sr. alcalde donat que l’ubicació proposada es troba en qualificació urbanística 7a equivalent a zona agrícola permanent”, va dir el portaveu d’Iniciativa-EPM i va aludir a l’alcalde tot dient-li “vostè te l’obligació de no enganyar i vostè te l’obligació de desencallar les coses” . L’ubicació proposada pel Sr. alcalde es troba situada en la zona del camp de golf proposada en el P.O.U.M. que, no oblidem, va ser retirat i anul·lat com a conseqüència de la moció presentada per Iniciativa-EPM i que va ser votada favorablement per ERC i AISA-FIC. El que no deixa de sorprendre es el fet de que la llei contempla la obligatorietat de que han de ser els promotors de l’urbanització i camp de golf els que han de sufragar aquest equipament. A més, l’E.D.A.R. prevista i aprovada per l’anterior equip de govern d’Iniciativa-EPM contempla també col·lectors d’alta de clavegueres de nova construcció que només poden ser viables si s’ubica l’E.D.A.R. en el lloc que aquests van proposar.

També ERC va formular tot un seguit de preguntes a l’equip de govern. Entre elles una que s’interessava per l’actual estat de les obres de la piscina coberta i el motiu pel qual l’Ajuntament va avançar una important quantitat de diners a l’actual concessionari de l’explotació així com també l’import total d’aquests.

Les preguntes formulades pels grups a l’oposició, en el cas que siguin contestades, es de suposar que ho seran en el proper plenari tal i com ja va manifestar l'alcalde en un anterior ple.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Al final mos anirem enteran de les coses Menudo pelotasso: macrourbanizacio, especulacio urbanistica, golf de 18 forats i ... i la depuradora? dons home la depuradora la paguem los tontos, o sigui el poble.

Anònim ha dit...

No entenc com es pot esser tant cinic. Que espereu, sou oposició, ja heu estat al govern municipal i així ens ha anat: gent sense poder treballar amb la construcció de una nuclear, pels collons del anterior alcalde, obres realitzades per l'ajuntament en propietats privades "afins" a l'equip de govern, gent que vivia molt be sense pegar cop i un llarg etcetera. I ara us presenteu sota la bandera de mans netes???
Per mes informació dir que no nomes la depuradora tenia que estar projectada per l'anterior equip, sino que fa 10 anys que hauria d'esta en marxa, pero era mes important fer les obres de la Societat Obrera, que son amics...
Que quedi clar, que fins i tot els tontos tenim memoria.

Anònim ha dit...

Pobres argumens empares, sense cap mena de fonament, sembla que surtin mes desde la rabia que desde la memoria. Ai d'entendre que amb lo que dius reconeixes que al de CIU s'els i ha vist el plumero amb lo de la depuradora. Espero que amb lo tems mos vaigim enteran de mes les coses perque los que no estem ficats en la politica de manera activa no mos enterem de la misa la mitat pero tontos del tot tampoc no u som.

Anònim ha dit...

Home, tot el que dic te noms i cognoms i pressupost municipal, si aixó son pobres arguments... Veig que no dius res sobre que la depuradora fa 10 anys que hauria de funcionar, qui calla otorga. Rabia, per sort o desgracia ja no en tinc, pero memoria bastanta. Per cert, es molt millor anar als plens municipals i decidir per tu mateix i assabentar-te dels temes municipals que no informarte per un blog, d'una persona, d'un partit concret (amb tots els respectes per l'Amable). Si llegir aquest blog es assabentar-te de les coses com dius, no anem be. Tampoc no cal que treguis les meves paraules de contexte, aqui no s'ha vist el plumero a ningú, ja que, i encara que a alguns no els hi agradi, tot te una explicació. Reitero als plens ho expliquen.

Anònim ha dit...

Dons que esperes per donar la pertinent explicació? Fins a quan haurem d'esperar-la? Aixo si es dona una explicació que sigui convincent, perque el que fins ara esta clar es que l'alcalde fot unes boles com a cabasos.
La deura donar el proxim ple? Que nesesita temps per rumiarse una explicació convincent?
Avisem que si dona explicasions anire alple.