Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

30 de gener del 2008

Cinc mocions presentades, cinc mocions rebutjades.

El plenari del mes de desembre passat va ser el ple en la història de Tivissa, d’ençà dels Ajuntaments democràtics, en que més mocions s’han presentat (encara que, ben mirat, abans dels Ajuntaments democràtics no és podien presentar mocions, entre d’altres qüestions).

Així, per part d’Iniciativa-EPM és van presentar tres mocions i dues per part d’ERC.

MOCIÓ PEL NOMENAMENT D’UN REPRESENTANT D’INICIATIVA-ENTESA PEL PROGRÈS MUNICIPAL A LA MANCOMUNITAT D’INICIATIVES PEL DESENVOLUPAMENT INTEGRAL DEL TERRITORI (M.I.D.I.T.)

Aquesta moció va ser presentada per Iniciativa-EPM i sol·licitava el nomenament d’un dels seus regidors com a representant de dit grup municipal a la M.I.D.I.T.

La moció fou rebutjada amb els quatre vots en contra de CiU, l’abstenció d’AISA-FIC i els vots a favor d’Iniciativa-EPM i ERC.

CiU va argumentar, en paraules del seu regidor Sr. Samarra, que “No creiem que sigui el moment i, sobretot, no creiem que sigui la formula. Almenys per a que la moció tingui el suport del nostre grup polític”. A la qual cosa Iniciativa-EPM va respondre que “aquesta és la formula que la minoria té per a presentar les coses”.

MOCIÓ PER L’ADHESIÓ DE L’AJUNTAMENT DE TIVISSA A LA FEDERACIÓ DE MUNICIPIS DE CATALUNYA

També presentada per Iniciativa-EPM, la moció sol·licitava l’adhesió de l’Ajuntament a la FMC.

Cal recordar que l’Ajuntament de Tivissa sempre havia estat membre de la FMC fins que, amb el canvi de govern, el nou equip de govern de CiU sorgit de les eleccions municipals del 2003 va decidir sortir-se’n per adherir-se a l’AMC.

Iniciativa-EPM, va manifestar el fet de que “seria bo que poguéssim estar a les dos”. També ERC va manifestar el seu suport a la moció i va fer palesa el fet de que existeixen molts Ajuntaments que estan adherits a les dues entitats municipalistes. La resposta de CiU va venir per boca del seu portaveu, Sr. Samarra, que manifestà que “trobem una tonteria pagar dos quotes pels mateixos serveis”, doncs al seu entendre les dues entitats “son pràcticament iguals”.

La moció va ser rebutjada amb els vots en contra de CiU, l’abstenció d’AISA-FIC i els vots a favor d’Iniciativa-EPM i d’ERC.

MOCIÓ PER LA GRATUÏTAT DE LA RECOLLIDA, TRANSPORT I ELIMINACIÓ DE RESIDUS URBANS A TOTS ELS NUCLIS DEL MUNICIPI DE TIVISSA

Amb aquesta moció, Iniciativa-EPM sol·licitava que es deixés sense efecte la taxa o preu públic que aplica l’Ajuntament per aquest concepte malgrat l’existència d’un conveni des de l’any 2002 amb l’empresa que gestiona l’abocador comarcal i mitjançant el qual la recollida, transport i eliminació dels residus urbans del municipi és gratuïta. A pesar de la gratuïtat, l’Ajuntament continua cobrant la taxa per la recollida domiciliaria d’escombraries.

CiU demanà la retirada de la moció ja que, segons va adduir, la taxa per la recollida de Residus Sòlids Urbans (RSU) ja es va eliminar de l’ordenança fiscal que es va aprovar l’últim ple municipal i el que aquesta aplica és la taxa per la recollida del que no son RSU com poden ser el trastos vells. Referent a aquesta qüestió el regidor d’Hisenda, Sr. Borràs, va matisar que “la taxa de RSU està ja eliminada, es va eliminar de l’ordenança, el que s’està cobrant es la retirada d’estris i trastos vells i residus de construcció i coses d’aquestes

ERC es va expressar el seu el dubte davant el fet de que la moció fos retirada però va sol·licitar que és canvies el redactat de l’ordenança “que dona lloc a equívoc i no s’entén”, va dir.

Iniciativa-EPM va evidenciar que l’ordenança aprovada diu textualment: “Ordenança Fiscal Reguladora de la Taxa per la recollida, tractament i eliminació d’escombraries o residus urbans, mobles i utensilis domèstics inservibles”, alhora que es va remetre a l’article 2 de l’ordenança on queda palès que “no tenen consideració d’escombraries domiciliaries els provinents d’indústria i d’altres com les runes d’obres”, va dir.

Desprès d’un intens debat, CIU, va demanar a la Secretaria que elaborés un estudi per tal de canviar el redactat de l’ordenança.

La moció fou rebutjada amb els vots en contra de CiU, l’abstenció d’AISA-FIC i d’ERC i els vots a favor d’Iniciativa-EPM.

MOCIÓ PER MODIFICAR EL NOMENAMENT DELS REPRESENTANTS DE LA CORPORACIÓ EN L'ORGANISME SUPRALOCAL CONSORCI DEL MOLLÓ

Aquesta moció, presentada pel regidor d’ERC, sol·licitava la incorporació d’un regidor d’ERC al Consorci del Molló.

Malgrat manifestar que estaven oberts al diàleg, CIU va tornar a rebutjar la moció al·legant que “per a que una moció d’aquest tipus tingui el nostre suport hi ha d’haver diàleg”. Per continuar dient-li al regidor d’ERC “qui no plora no mama”, en paraules del Sr. Samarra.

ERC va replicar-li a CiU que “el diàleg s’ha de demostrar” i que per part d’ERC ja s’havia demostrat. I va acabar citant al President Montilla: “fets i no paraules”.

La moció va ser rebutjada amb els vots en contra de CiU, l’abstenció d’AISA-FIC i els vots a favor d’ERC i Iniciativa-EPM.

MOCIÓ PER LA INCLUSIÓ DE LA REHABILITACIÓ DE LA SALA DE LA SOCIETAT COM A OBRA PRIORITARIA EN EL PROPER P.A.M. DE LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA.

La moció, presentada per ERC sol·licitava la inclusió de la realització d’una següent fase de l’obra del local adquirit a la Societat Obrera dintre de la convocatòria de subvencions que preveu el Pla d’Actuació Municipal pel proper quadrienni.

La resposta de CiU va ser contundent: “no podem comprometre cap actuació, ni aquesta ni cap, a càrrec del P.A.M.”, per continuar dient que “quan hi hagi el P.U.O.S.C. i el P.A.M. i és sàpigui quina quantitat toca a Tivissa, llavors ja parlarem d’obres”.

ERC va manifestar el seu desacord amb la manera en que CiU eludeix el continuar l’obra de l’antic local de la Societat Obrera definint com a “demencial” l’argument de l’equip de govern, “el que no sembla de rebut és que no s’inclou al PUOSC un obra que després tampoc és pot finançar amb el PAM per que no sabem el que ens donaran del PUOSC, per que a lo millor no ens arriba i hem d’utilitzar el PAM”, va dir ironicament.

La moció va ser rebutjada amb els vots en contra de CiU, l’abstenció d’AISA-FIC i els vots a favor d’ERC i Iniciativa-EPM

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Tivissa va elegir un model de gestió que no és el vostre, es normal que us rebutjin les mocions.

Anònim ha dit...

Si, exacte, es lo que te estar a l'oposició, em pregunto quantes de rebutjades durant els any d'ICV al mandat municipal.

Anònim ha dit...

Poques per que quan estaveu a l'oposició no sabieu ni presentar mocions. I si no contales, quantes ne vau presentar.

Anònim ha dit...

Pos llavors que foteu perdent lo temps?! o es que l'Ajuntament de Tivissa es lo únic a lo que podeu aspirar en esta vida?! Per cert de que treballa Fermí(n)?!

Anònim ha dit...

PIM PAM POUM el regidor Samarra s’embolica de debò, i es que ha de ser molt difícil intentar justificar el que es injustificable com l’obra de la societat sense acabar o la inexistencia total de dialeg amb determinades forces politiques i al damunt donar-li les culpes als de l’oposició

Anònim ha dit...

amb qui ha de parlar ja ho deu fer!! ara resulta que ICV sou la voluntat d'entesa en persona!! Des que esteu a l'oposició, l'únic que heu aconseguit es posar pals a les rodes! Sort en teniu del sindic de greuges y del color de la Catalunya que hem votat!! N'hi ha que també tenim memoria!! Si no cambieu de cares no tornareu a guanyar mai mes!!

Anònim ha dit...

anonim de les 9:20 que passa que nomes sabeu dir societat amunt societat avall, doncs mira si uns que jo se no l haguessin venut i uns altres no l haguessin deixat per pagar ara aixo no estaria aixi, encanvi per les mocions en recordo que en varem demanar moltes ara be tot u trobavem malament, jo crec que si els d iniciativa n haguessin aceptat mes ara no estarien aixi pero cla com que s estimen el poble ells... i aixo de que comencis amb pim pam poum o algo aixi alomillo et sens orgullos de fer que (suposo)el teu poble es quedi atrasat jo no crec que sigui la millor manera de governar es clar per que tal com parles deus ser de iniciativa.


paco

Anònim ha dit...

a mes iniciativa va deixar un representant de ciu? en 24 anys i no s ha fet el del transport? bueno va


paco

Anònim ha dit...

paco,

els títols de les mocions....
moltes, moltes, però no me'n nombres cap?
et deixo temps per buscar-les, que tu les hauries de tenir a l'abast.

fes-nos el favor a tots, i així mos en enterem i després, ja saps..."parlem-ne".

Anònim ha dit...

amic si et digues que no en va acceptar cap

Anònim ha dit...

És una pena tot plegat. El "rodillo" s'aplica ara i s'aplicava abans.
No sóc soci de la SOCIETAT, però és una llàstima que no tiri endavant la reforma de l'edifici d'aquesta entitat històrica del nostre poble.
Al meu entendre és un patrimoni de tots i a tothom hauria d'interessar que l'edifici estigués operatiu quan més aviat millor.

Anònim ha dit...

Si, l'acabi qui l'acabi es penjarà les medalles, no era mes fàcil/barat fer-la de nou! (inclús al mateix lloc) La pagarà tot el poble i es penjaran les medalles els 4 de sempre!

Anònim ha dit...

pero aveure que hi voleu fer a la societat
un local de festes? si intentes ficar tota tivissa alli dintre estarem com una llauna de sardines
no se dieume valtros quina utilitat hi voleu trobar


paco

Anònim ha dit...

Paco, crec que entre tots colapsaríem aquest BLOG si comencem a llistar les possibles opcions. Però crec que no som ni tu ni jo qui ho ha de decidir.
L'excusa de que tots no hi cabem no val.