Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

26 d’octubre del 2006

AUTONOMIQUES 2006

Noticia apareguda avuí al diari La Veu de l'Ebre
Saura recorda que el transvasament és un exemple de les polítiques de passat que s'han d'evitar l'1-N
Saura va reconèixer a Tortosa que "és cert que aquest govern ha provocat molts sorolls i incidents que han donat una imatge d'inestabilitat, però els sorolls no els hem provocat nosaltres. Les eleccions anticipades vénen per dos motius aliens a nosaltres: l'error històric del 'no' d'ERC a l'Estatut, i la decisió del president Maragall de fer fora del Govern als consellers republicans".
Tot i això, el presidenciable ecosocialista va fer un balanç molt positiu de l'obra del tripartit, tot recordant que "quan vam arribar al 2003 no només teníem l'amenaça del transvasament de l'Ebre, també un augment de l'atur i un baix creixement econòmic".
"Era un país ple d'amenaces que actualment han desaparegut", ha recordar Saura, que va afegir que "Catalunya actualment no té amenaces, cada dia es crea treball per a 400 persones, tenim un creixement econòmic per sobre de la mitjana de la Unió Europea i ningú s'ha de manifestar a favor de la sanitat o l'ensenyament públic perquè ja el defensa el Govern".
El president d'ICV-EUiA va lamentar que "som els únics que defensem contundentment l'acció del Govern, perquè no és que haguem fet poques o moltes coses, sinó coses diferents. Passar de fer el transvasament a impulsar una nova cultura de l'aigua suposa un gir de 180 graus".
En aquest sentit, Saura va destacar que "el transvasament de l'Ebre és un exemple molt clar de que en aquestes eleccions ens juguem tornar enrere o continuar endavant. No sé si tornar al govern de CiU suposaria tornar al transvasament de l'Ebre però en el seu programa proposen el transvasament del Roine", va advertir.
En el míting també va participar el tortosí Jaume Forcadell, número 2 de les llistes per Tarragona, qui va explicar els cinc eixos que considera fonamentals per desenvolupar "una vegueria de futur". Entre aquests eixos figura la modernització de les infraestructures, amb un Pla de Mobilitat "per començar a gaudir de transport públic regular com a mínim entre les 4 capitals de comarca de les Terres de l'Ebre".
Forcadell va subratllar també la necessitat de modernitzar la indústria i l'agricultura innovant en els sistemes de producció i introduir tecnologia i coneixement perquè, tal i com ha recordat, actualment el territori basa la seva economia en el sector terciari. En aquest sentit, els ecosocialistes proposen també impulsar a les Terres de l'Ebre un model turístic alternatiu i no massificat, "que no estiga basat en camps de golf".
El número 2 de les llistes per la demarcació de Tarragona va destacar també com a eixos fonamentals per a les Terres de l'Ebre la necessitat de portar a terme una "modernització social" en àmbits com la sanitat o l'ensenyament, potenciant el campus de la Universitat Rovira i Virgili al territori, i una modernització ecològica que afronte problemes com la contaminació de Flix o la "revisió urgent" del Pla Territorial de les Terres de l'Ebre per "limitar el creixement urbanístic".
Daniel Pi, cap de les llistes ecosocialistes per Tarragona, per la seua banda, va lamentar que actualment la dreta no vulga parlar ja de la polèmica del transvasament i la consideren "part del passat", i va centrar la seua intervenció en recordar l'acció del govern tripartit en matèria de cultura de l'aigua. "L'aigua és un gran exemple del que pot fer un govern d'esquerres en aquest país", va assegurar Pi.
Pi va voler recordar que "el dia que van començar a treballar en Flix, l'alcalde de Tarragona i cap de llista de CiU per la demarcació ens va dir que estàvem equivocats. La política de CiU en matèria mediambiental ha estat no dir ni 'pío' encara que estiguessen emmerdats fins al coll", va denunciar.