Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

14 de novembre del 2009

Ple extraordinari del 4 de novembre - I.

Escut TivissaEl passat dimecres dia 4, va tenir lloc un Ple extraordinari amb nou punts en l’ordre del dia, els quals feien referència, en un 45%, a l’afer del càmping-alberg. El primer punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació de la valoració de l’equipament turístic.

Així, es passà a l’aprovació de la valoració que de l’equipament turístic va realitzar l’equip de govern com a conseqüència del acord adoptat en el Ple del 4/12/2008, mitjançant el qual és resolia el contracte administratiu entre el concessionari i l’Ajuntament. La valoració o justipreu de l’informe tècnic encarregat per l’equip de govern per aquest fi, conclou en una valoració de 0 € enfront dels 2.573.000 € de la valoració realitzada pel concessionari.

El regidor d’ERC manifestava que la proposta del concessionari “ens sembla un despropòsit” per estar “plena de falsedats” malgrat que en algunes de les qüestions “pot ser que se li puguin atorgar una part de raó”, va dir. Va recordar a l’alcalde que “va ser el seu equip de govern el que ens ha portat a aquesta situació” i es va remetre a la sentencia del TSJC, fruit del contenciós administratiu que interposà Iniciativa-EPM, per dir-li que “van establir un maridatge” amb el concessionari, tot manifestant el seu desacord amb el mateix per la gestió que en va fer de l’equipament i “amb la seva manera d’establir relacions amb

“pensa l’equip de govern assumir alguna responsabilitat al respecte?”

l’equip de govern”, malgrat que tampoc estava d’acord amb la forma en que “s’han fet les coses per part de l’equip de govern” i en “la nul·la assumpció de responsabilitats” per part d’aquest, “pensa l’equip de govern assumir alguna responsabilitat al respecte?”, va preguntar. En aquest sentit va manifestar que seguirien abstenint-se mentre “l’equip de govern no assumeixi les seves responsabilitats per les presumptes irregularitats”. També ressaltà el fet de que, malgrat que la piscina resta sense cobrir, s’hi han anat fent diferents obres de modificació de disseny per empreses constructores que “faci l’obra qui la faci, sempre apareixen”, manifestant que aquesta circumstància “com a mínim, dona que pensar”.

El portaveu d’Iniciativa-EPM va lamentar que, un cop més, l’equip de govern impossibilités el seu “oferiment en aquest tema tant preocupant”, tot fent-los-hi memòria de que ja va sol·licitar-los-hi en el darrer plenari que “tingués a bé demanar el parer del nostre grup municipal” en la recerca de consens i poder “fer front comú” en el que entenen com “la indemnització més forta que mai pugui pensar el nostre Ajuntament” i que pot ocasionar unes “repercussions per a les arques municipals per molts anys”. Iniciativa-EPM va fer incís en les despeses que li ocasiona tot aquest afer a les arques municipals: informe jurídic de la valoració municipal amb un pressupost de 8.500 € (IVA no inclòs) i pèrit arquitecte i auditora de comptes “que encara no sabem”, va dir. Amb tot, va constatar que la valoració de l’equipament turístic aportada pel concessionari va tenir lloc el 14 de maig de l’any en curs, com així ho confirma el registre general de

“irregularitats, il·legalitats i possible connivència entre les parts”

l’Ajuntament i aquest, no fa la seva valoració i no la porta a l’aprovació del plenari fins 5 mesos i mig més tard. Així preguntava “que creuen que pot fer l’antic concessionari si no se li comunica amb el temps establert?”, i va advertir que el concessionari podia utilitzar aquesta dilació en el procediment per part de l’equip de govern al no contestar en el termini legalment establert (quedaria sense efecte la valoració municipal), per negociar amb l’equip de govern. Va tornar a ressaltar que la veritable qüestió era el retard en la contesta per part de l’equip de govern i preguntà de nou “com es pot comunicar amb 5 mesos i mig de retard que no estan d’acord amb la proposta d’indemnització que fa l’antic arrendatari?”. Dit això, va manifestar el que consideren “irregularitats, il·legalitats i possible connivència[1803; del ll. conniventia, íd.]
f 1 Complicitat moral consistent a fingir ignorància sobre la falta d'algú, especialment d'un subordinat.
2 p ext Entesa secreta. Obrar de connivència amb algú.
entre les parts, o sigui, entre l’equip de govern i l’antic arrendatari”, en tot l’afer de l’equipament turístic, i citant la sentència del TSJC va exposar “en definitiva, maridatge, unió econòmica entre l’Ajuntament i l’anterior concessionari”. Va acabar fent valoració del seu vot contrari “per no veure’ns involucrats en un tema que ja veurem com s’acabarà”.

La contesta de l’equip de govern, va venir per part del seu portaveu que va reiterar la seva confiança en els serveis jurídics de l’Ajuntament i que, desprès de que Iniciativa-EPM li preguntes reiteradament “però vostès saben quants dies tenen per a contestar la proposta d’apremi que va presentar el Sr. Sitges?”, “saben quant temps tenen per contestar?”, va contestar “no és un mes, no és un mes, no li penso dir però no és un mes”.

La proposta quedava aprovada amb els vots favorables de CIU, les abstencions d’AISA-FIC i ERC i els vots contraris d’Iniciativa-EPM.

11 comentaris:

simplicimus ha dit...

la connivencia domes es posible o suposada?

Anònim ha dit...

amb el cas del camping un cop mes lequip de CIU esqueda sol les seves esplicacions no convensen ningu no et cansis de informa que ells san oblidad de parlan al PARLEMNE LA VERITAT SEMPRE SURA visca la terra mori el mal gober

Anònim ha dit...

informa? jus i pre? valorasio 0? mentir com un bellaco es lo que fots! no quin preu demanen deban del que diu lo cosesionari poro son mes de 200.000 euros! la veritat sempre sura? no sira en este bloc mano! au seguix informan ambustero! i per sert i a moltes mentides al panfleto de ciu u son tot veritats?

Amable Pallisé ha dit...

Amb l’absurd del teu comentari l’única cosa que demostres es que després de llegir continues estan faltat o escàs d’enteniment o raó (i això té un nom).
Em limitaré a transcriure el que va dir la secretària referent a la valoració que va encarregar l’Ajuntament: “de conformitat amb la valoració aprovada, la taxació de la concessió ascendeix a 0 euros”.
Altra cosa son aquests 200.000 euros a que et refereixes, concretament els 281.961,75 (en paraules de la Secretària). Aquests no corresponen a la taxació, si no que pretenen incloure’ls en una demanda per danys i perjudicis contra el concessionari. I es clar, “visto lo visto” fia-te’n de les demandes que posa l’Ajuntament i, si no, als fets em remeto. En el mateix Ple, Iniciativa-EPM posava en evidència el vertader quid de la qüestió, que no es altre que l’Ajuntament presenta la seva valoració amb més de cinc mesos de RETARD, amb el que incompleix els terminis legals. El vertader quid de la qüestió és: Per que contesta fora de termini? Que persegueix l’equip de govern amb això? Es que està tot fet i beneït entre el concessionari i l’equip de govern? Es que existeix un pacte a l'ombra entre concessionari i equip de govern? Per que el regidor Samarra, a preguntes d’iniciativa-EPM sobre si sap quin termini tenen per contestar, respon “no és un mes, no és un mes, no li penso dir però no és un mes?"
I, com et deia, “visto lo visto” ... Ja hi ha hagut un jutge que ha acusat a l’equip de govern de tenir pactes directa i manifestament il·legals i de maridatge econòmic amb el concessionari, a més d’actuar en contra dels principis que han de presidir la contractació pública (objectivitat, transparència, publicitat, igualtat i no discriminació i lliure concurrència).
Realment em prens per ximple? Realment t’ho creus el que dius quan em tractes de mentider?

Anònim ha dit...

no, no, no, no, no, no, no, no, no,no, no, no, no ...... i no!

Anònim ha dit...

Si a la legalitat, no al trapixeo, si a les coses ben fetes, no als interessos particulars, AMBUSTEROS, aneu passan papers que l'únic que feu és gastar diners per a res.

Anònim ha dit...

COÑ! ME PENSABA QUE CADAGU EN LOS SEUS DINES FEIA EL QUE VOLIA! O ES QUE TANBE VOLEU DICIDIR LO QUE FAN LOS ALTRES EN LOS SEUS CUARTOS?
SI A QUE? NO ME FASIS RIURE QUE ME "DESORINO"!
NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO ... I NO SE COM MES TU AI DE DIR NOOOOOOOOOOOOO!!!!

Anònim ha dit...

Doncs poset que et compris un DODOTIS mano, no m'agradaria veuret mullat.

Anònim ha dit...

L'ALCALDE I COMPANYIA S'HA DEIXAT UN ALTRE NO D'INICIATIVA:

NO al MARIDATGE ECONÒMIC DE CONVERGÈNCIA amb els diners de TOTS I TOTES!

Anònim ha dit...

TOTALMENT D'ACORD ANÒNIM ANTERIOR. TINDRIEN QUE TINDRE VERGONYA PER PASSAR AQUESTS PAPERS PER LES CASES, SEMBLEN ELS SALVADORS DE LA PÀTRIA I LA GUERRA L'HAN PORTAT ELLS. VOLDRIEN QUE FOSSIM CEGOS, SORDOS I MANIPULABLES, PERÒ PER SORT ESTEM EN UNA ÈPOCA QUE LES MANIPULACIONS SOLAMENT SÓN PER LA GENT QUE ES DEIXA. S'HAN EQUIVOCAT D'ÈPOCA, ALGUNS JA HO VAN PROVAR A LA DICTADURA I TORNEN, PERO NO ES LO MISMO PER SORT, LA MANEGA POT SER AMPLA PERÒ A LA LLARGA S'ESTRENG SINÓ MIREU QUE ESTÀ PASSANT EN MOLTS AJUNTAMENT D'ARREU.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.