Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

16 de novembre del 2008

De la gratuïtat i les congelacions

Si per gratuït hem d’entendre que no s’ha de pagar i per congelar que no es modifiquen els preus (almenys aquestes son les accepcions que li dona el diccionari), m’agradaria portar a col·lació dos qüestions que s’han tractat en els últims Plenaris municipals.

La primera fa referència al tema del WI-FI o Internet sense fils, doncs en un Ple municipal varem poder assabentar-nos que la partida de Despeses Diverses de Comunicació, la que fa referència a la qüestió del WI-FI, té un dèficit de 25.000 € i, en un altre Ple i malgrat que es deixa en stand by per que es preveu negociar-ho amb l’empresa, apareix per primera vegada en l’aprovació de les ordenances fiscals per l’any 2009 com una nova taxa: la taxa WI-FI. Taxa que preveu una quota de 250 € d’instal·lació i 10 € mensuals pel servei.

No entraré a valorar el fet de si aquesta taxa es cara o barata, ni si, com diu un comentarista anònim en l’anterior post, es una xarxa il·lusionistaWIMAX i no WI-FI, ni si aquesta es millor que l’altra per que té més ample de banda i major cobertura, ni si les quotes de microoperador les ha de pagar l’Ajuntament i no l’usuari que instal·la el sistema, ni si tenim WIMAX a meitat de preu i la quota es ridícula ... no, no es aquest el meu propòsit. El que m’agradaria constatar es el fet de com l’alcalde, i per extensió l’equip de govern de CIU, immers en les profunditats del seu discurs demagògic pretén ensarronar-nos de nou. Però aquestes immersions son perilloses per que, com deia el protagonista de la pel·lícula que he vist aquesta nit passada, “en el mar fins i tot un tauró s’hi pot ofegar”. I es que “por la boca muere el pez”.

Així, hem de recordar quan l’alcalde s’omplia la boca manifestant a la premsa que era la seva voluntat garantir la connexió a internet pública sense cap cost per als veïns, que ja estava “a disposició de tots els veïns de Tivissa l'accés gratuït a internet a través de tecnologia sense fils (wireless o Wi-Fi)”, que “no cal pagar quotes mensuals” i, fins i tot, que “si més endavant ens obliguen a establir una quota, subvencionarem els veïns perquè no hagin de pagar res”.

Doncs bé, de quina classe de gratuïtat parlava?

L’altra qüestió es la que apareixia a la premsa el diumenge passat de que Tivissa congelava els impostos, es a dir, les ordenances fiscals pel 2009. El mateix regidor d’Hisenda ho manifestava en el pertinent Plenari: “es voluntat de l’Ajuntament congelar els impostos”. El quid de la qüestió però, està en que el 67% de les ordenances fiscals es veuen modificades, es a dir, que pateixen un increment del 4,90% i només un 33% queden congelades. Altre cop més demagògia de salón.

Com es que l’any que ve haure de pagar un 4,9% més en els impostos si estan congelats?

El fet ja no es si paguem més o menys, si s’apliquen nous impostos que abans no s’aplicaven, si es necessari o no incrementar-los (que, val a dir no deixa de ser prou important i dona per un ampli debat), ... al meu entendre, el fet es que l’administració, l’Ajuntament, amb la praxis de l’equip de govern, li perd el del respecte a la ciutadania.

27 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt be Amable, aixo si es veritat, si li omplia molt la boca dien que tot seria gratuit, pero a maco? igual es ell el que es vol congela per no dona la cara devant dels seus veins, perque aquest homenot te una cara que se la trepitja. A mi m'agradria poderli plantar cara pero es veu que no en te gaira, perque inclus s'amaga cuan vas a l'ajuntamnet. Voldria que ara si els Tivisans escrigesin de veritat en el teu bloc, pero es veu que no tenen allo que sona.

Anònim ha dit...

Pobrets ... quina compasió em feu. Que dificil a de ser llevar-se cada matí i recordar que el poble us ha fotut a l'oposició ... dos vegades seguides. Pobra Tivissa, no sap el que es fa. Amb lo bé que aniria tot amb els progres al govern municipal, però resulta que la gent del municipi és tonta i s'estima més que l'enganyin. Deu ser això, no?

Anònim ha dit...

Pero que es aixo de compasio, que tas cregut tu aqui ningu ens ha fotut, sols aquells que vareu votarlo, i aixo de insultar i dir que la gent es tonta sobra, saps maco, aqui el tonot ets tu. Apart volia dir que he parlat amb l'empresa que tenia que posa el wifi del collons, i m'han dit que l'ajuntament ho te tot parat, o sea se que els 10 euros eren per embuxacarlos a l'ajuntament, i que no poden dir res. Ja hos o deia jo i aqui de tontos res, Ami m'agradraria que algu m'expliques perque servira ara l'antena que s'ha posat rere el cementiri de la Serra.Vaya gasto s'ha fet

Anònim ha dit...

jajajjaja la rabia se't menja per dins! a joderse!!!

Anònim ha dit...

Ho sento molt anónim de les 10:19, però si els teus arguments segueixen essent aquestos vas molt equivocat. Ningú s'ha mort per perdre les eleccions, ningú no dorm per aquest motiu, solament dit que pel que jo veig i palpo, és que hi ha gent que sap estar en els llocs com a tals. Que si governen, governen, t'agradarà més o menys, i si estan a l'oposició, fan d'oposició, t'agradarà més o menys, a veure si n'aprens. Si aquest és el repte que s'heu marcat, "estar al poder", ara ho teniu, però feu bé collons.

Anònim ha dit...

Amable com cou no remenar les sireres,tot el que dieu ara ¿perque no les feia abans l'exalcade? no sera perque no tinguesa prous anys per fer-ho,temps per possar-se un bon sou i viure durant molts anys del chollo si que en va tindre.

Anònim ha dit...

que bé si está al poder,no.Amable,
no creus que ja es l'hora que manin uns altres, i no sempre valtros.
Jo tambe voldría embuxacarme, i més hara que estic al paro,totom cau pel seu propí pes, domes cal esperar i prou, el mannar agrada a totom, també es bó per canviar d'aires i aportar noves idees.
jaume j gil

Anònim ha dit...

Mira ànonim anterior i no ets anònim, perquè t'has identificat, sembla extrany que tu parlis així. Solament dit que si les properes eleccions et presentes ja sabem amb la suficient antelació que t'hi presentes per embuxacar-te. Tens raó, les coses sempre cauen pel seu propi pes, però us cauen abans que els altres.

Quan tinguis noves idees i ens puguis portar nous aires COMUNIQUEU. Voldria que l'Amable et contestes.

Anònim ha dit...

si! ara resulta que tothom entra a la politica per embutxacarse pasta! ja sabem que es el motiu pels quals molta gent si posa! pero no inciminis directament a tothom! ja em diras quants filo-comunistes coneixes que tinguin un xalet a 3 cales i un Audi A8! Ostres! si es lo nostre ex-alcalde! Quina mala sort!! ja no queden politics de vocacio!! Jajajajajaj!! Si almenos fossin bons gestors...pero es que ni aixo!!

Anònim ha dit...

Per cert l'Amable que ha de contestar exactament? que ja no tenim ni veu propia o que els mortal comuns!?

Anònim ha dit...

Si, noi tens raó. En aquest indret de pau i concòrdia, el que més hi ha són idees. Idees per a veure com s'enreda a la gent, per a millorar els problemes quotidians, per a afavorir la convivència que tan prediqueu que uns altres han trencat.
Diuen que per a saber guanyar primer s'ha de saber perdre. Ara n'hi ha uns que van saber perdre i aprendràn a guanyar. En canvi els que mai van saber guanyar no pretengueu que ara aprenguin a perdre. Senzillament és impossible.

Anònim ha dit...

Jo no em poso mai amb res, però collons n'estic fart de que surtin les propietats d'aquest senyor a la palestra. Quantes persones del poble tenen xalets a la costa, quans pisos arreu i quans se'n han comprat un, o dos o tres, aquí al poble, i quins cotxes que porten i no precisament de segona ma.

Anònim ha dit...

Si clar mano!! pero no treballaven en un organisme public i no anaven de filo comunistes!! entens de que va el tema??!!

Anònim ha dit...

Anonim anterior ¿quants d'aquestos del poble que segons tu tenen este mun de pisos i estos cochasos han estat alcaldes del poble?cobran quantitats desorbitades a comparació de la gran majoria de 1000euristes,dificilment es pot guanya tan i treballar tan poc si no es al mon de la politica.l'ex alcalde ens ho ha demostrat

Anònim ha dit...

Anònim anterior no m'estiris de la llegua que podria dir moltes coses. Primer n'hi ha que no s'han posat un sou, tenint en compte que tenen dedicació exclusiva, que seria lo més lògic, "perquè ho van prometre en unes eleccions, no per una altra cosa", perquè a les hores ja xupava de naltros o no te'n recordes que cobraba de l'administració amb càrrec públic i en definitiva també surtia de les nostres butxaques, és molt fàcil dir "no em posaré un sou" quan ja el tens, les urnes li van fer una mala pasada. Ah per cert també havia de ser el president del Consell Comarcal, però aquí la llei li va tornar a fer una altra mala pasada. El que sí sabem a cert és que en un temps determinat es va beneficiar d'una empresa que subministrava a l'ajuntament, cosa que no es pot fer TÉ UN NOM, que jo no el diré, i si ara no cobra del mateix lloc, de que viu ? mano, jo el seu ritme de vida i inversions no l'aguanto amb un sol sou. La diferència és que uns s'ajudiquen un sou PÚBLIC que tothom sap el que cobra i d'altres.....

Anònim ha dit...

..i d'altres es busquen la vida i no van de diva, ni de vedette, pel mon! Ell era mosso, feina licita i per la qual va aprobar unes oposicions! Si no t'agrada que hi hagi funcionaris fins a les aurelles simplement no segueixis votant ICV! pq ells son els que porten aquesta gran bandera de l'engreix del funcionariat!! Per altra banda va ser Jordi qui va convocar les places a l'Ajuntament, cosa que Fermi en dos decades no va tenir temps...no seguirem parlant de mal rollos pq encara couen ara!
Lo que fa o feia Jordi amb el seu sou de comercial es el seu problema!! ell es o sera alcalde de Tivissa i seguira cobrant si ven, com la majoria de comercials...si el fet de tenir el carnet de un partit li ha obert totes les portes de tots los ajuntaments de Catalunya i de part de l'extranjer es tambe el seu problema! De fet tambe es licit, cada ajuntament es gasta la pasta (despres de teorics concursos o no) com li dona la gana!! i es el poble qui li reproba o no cada 4 anys, o entens?! o millor dit o pots entendre?!
Sembla que l'oposicio us proba d'allo mes be! heu fet mes que en 23 d'ajuntament! el problema es que Jordi ja ha apres a ignorarus cosa que no va fer en l'altra legislatura! Jo tampoc espero qeu guanyi la prxima!! pero valtros ni en pintura manos ni en pintura!!
Bon Nadal a tots!

Anònim ha dit...

¿Algu sap trobar la conexio?:

Concesionari camping, el millor del mon - exgeren del camping - obres ilegals sense llicencia i ocupacio ilegal amb bungalovs de terreno municipal destinat a equipamens - contractes de lloguer de parceles al camping municipal - 180000 euros asfumats - piscina coberta sense cobrir - alcalde - concesionari del camping, el pitjor del mon.

per cert gracies Amable per la informacio que dones, sino no mos enterariem de res.

Anònim ha dit...

Molt be has explicat bastant be l'historia del campingalberg Tivissa.
Pero com no, thas deixat lo principi de l'historia...(espero que no ho hagis fet a posta)
Tivissa tambe tenia dret a tenir subvencions de la Unio Europea
Alguns com sempre somplien la boca de que l'Ajuntament havia fet...jo faig/inverteixo on vulguis si em donen un 70% de subvencio (no recordo exactament...podria ser un 80%) el problema es que:
A) es un mal camping
B) es un mal alberg
C) te un mal disseny com a camping i com alberg...t'ho pot dir qualsevol expert (o simplement algu del gremi).
D) ens fot als tivissans el dret a gaudir d'una piscina (collonuda, amb aixo la vas clavar Fermi...despres ja veiem el resultat)
D) es perd l'alcaldia i...el resto de l'historia ja la sabem tots, han pecat de tontos potser, ens costara diners a tots, segurament, pero potser ens en sortim...pero perfavor deixeu de parlar de l'historia del camping que bona culpa la te una mala gestio del projecte per part de l'anterior alcaldia!!(i ja sabem que passa amb els diners que venen de lluny, tu me fas obres per aqui, ho inflem una miqueta i te faig a tu unes obretes per all...)
Bona nit i gracies!
I si saps algo de la terra ja saps que quan una planta es borda es dificil que...

Anònim ha dit...

Ànonim de les 20:07, en dos decades no va tenir temps de fer oposicions, és cert, jo sí que vull seguir parlant d'això. Si en una legislatura ell n'ha tingut prou, perquè no ho feia a començaments de legislatura i ho va tindre que fer a corre cuita, corren abans que li finalitzes, i que hi va haber tongo tothom ho sap, fins hi tot ho diuen les opositores, que vergonya els hi hauria de donar, per no parlar de la manera que va procedir aquest senyor i la resta de regidors amb explectacles, denúncies, i acomiadaments que solaments ens han costat diners a tots, els fins no justifiquen mai els mitjans. I perquè no ha seguit funcionarit-zant la resta de personal, és que no en té l'obligació de fer-ho ?. Ho també esperarà dos decades ? Si ho hagués fet al començament i de la mateixa manera jo tampoc hi estaria d'acord però com a mínim no s'hagués vist tant el plumero.
Per lo que dius del seu sou de comercial no se si hem vas entendre, però no pot exercir-lo si és una empresa que subministra a l'ajuntament per molt barat que suministri, tal com et deia això té un nom, no és el seu problema és el problema de tots els ciutadans que ho sabem i no fem res. Tots tenim que anar a curra i ningú ens regala res, i aquest senyor, perdona que t'ho digui dubto que vagi porta a porta a vendre (ho sigui és un sou regalat), a canvi de que ? no m'interessat, el que si em cou és la il·legalitat que tots permetem o em permetut. Que li hagin obert les portes de tots els ajuntaments de Catalunya tinc els meus dubtes, perquè la seva reputació està molt per sota, jo francament si em dediques a la política el voldria lluny de la roba, a no ser que fos com ell. Que cada ajuntament se gasta la pasta amb el que vol, evidentment per això governen i ells són els que posen les directrius, això ho entec i ho put entendre. El que no entenc i no acceptaré mai és que es cometin irregularitat com les que pressumptament s'estan fent, pel que jo veig i escolto aquest senyor i els qui l'han recolçat poden acabar malament per la seva pressumpta mala gestió, perquè segons diuen l'han feta grossa i igual no ho sabrem mai o si. No es que cregui massa amb la justícia i amb la fiscalizació de les administracions, solament cal lleigi el diari i veure la tele, però en el fons soc un utòpic i espero que les coses és posin sempre en el seu lloc i si aquí no a pasado nada, pues bueno no ha pasado nada.

Anònim ha dit...

Si realment es tot illegal tens tot el dret del mon a denunciarho, el problema es que no ho fas i nomes parles per no callar...vols dir que ningu el podria jutjar!? per aquests temes tant greus que dius?! de mentres nomes em sonen campanes de fons!
Mencanta la politica municipal tivissana, el dia que surti un moderat com a premi, s'ho podria emportat tot no?

Anònim ha dit...

Jo amic meu, la única fiscalització que puc fer és amb el meu vot, si estigues governan o estigués a l'oposició m'ho podries recriminar. I fitxet ve et parlo de pressumptes irregularitats, que espero que així es quedin, perquè jo també hi visco en aquest poble i si l'han cagat els perjudicats serem tant tu com jo.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Abans de parlar del gran sou que cobrava l'ex alcalde. informe-us bé!!!!
lo fotut no era lo que cobrava l'ex alcalde i que sortia reflexat als pressupostos. lo fotut és lo que s'embutxaca l'actual alcalde.
Algú sap de què treballa? per a qui???
a amics.... RUMIEU-HI

Anònim ha dit...

A!!!! i tampoc va ser l'anterior equip de govern el que va decidir pagar als Regidors per assistir als Plens. això és un deure que tenen i no se'ls hauria de pagar per fer-ho. ells voluntàriament (perquè anaven en unes llistes i la gent el va votar) han decidit fer-se regidors.
ves a saber los soparillos que fan i més ultimament que els plens extraordinàris van de 2 en 2. Per cert?? els plens que la Quita y Pon no deixa fer, també els cobren?? que fort!!!

Anònim ha dit...

si si, avui no es fa res gratuit,
on amb arribat,sí no fos pels nostres pares i avís, aquí al poble
cuantes cosses mancarien, de tot el que tenim i del que ja amb perdut pel camí, avans i avía mes voluntat, tant per treballar, com per ajudar al veí,ens amb tornat tant orgullossos,tant mesquins,tant
hipocretes, que domés ens alegrem
del mal del altré i l'enveija no ens deixá ni viure, ni ser solidaris amb els nostres veins.
reflexionem una mica i emb donareu la raó, sí la vida es tant curta, passa sense donarten ni conté,
perque tanta rencunia entre nosaltres, a ara ve NADAL i aixó ens fara mes solidaris, anirem a la tombola, parque ens veigin, mengaren amb familia,( i cuantes no es parlen per orgull)i comprarem força regals,
(per no ser menos que el veí)
i tot es tant fals,ja pots ser bona gent,que sempré i aurá algú que s'inventará cualsevol patranya per deshacreditat devant dels altres.
pareu una mica i tingeu més seny,
sigeu més persones, i aneu amb la veritat pel devant, ja ni a prou de mentir, os va elegir el poble i al poble os deveu, amb el vostre esfors i els nostres cales, FEU POBLE NO L'ASFONSEU MÉS.

Anònim ha dit...

mol vent dit, el que escriu devant meu, i aplaudeixó a l'oposició,
feu un bon paper, lo que falta es una mica més d'unió a tivissa,
maí s'avient vist tantes rencunies
ni tans corrillos, no saps de que parlar amb els propis veins, totom et contesta a parí.
VISCA L'OPOSISIO.