Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

1 de juny del 2008

L’Ajuntament de Tivissa impedeix i obstaculitza els drets dels seus veïns

Temis, Deesa de la justicia Fa poc vaig conèixer que, un cop més, l’Ajuntament de Tivissa ha incorregut en una infracció greu. Aquest cop es per l’Agencia Catalana de Protecció de Dades que posa en evidencia la indefensió d’alguns veïns de Tivissa davant de la seva administració més propera: l’Ajuntament.

Així ho constata la Resolució del procediment sancionador d’infracció d’Administracions Públiques que l’Agencia Catalana de Protecció de Dades va iniciar el dia 20 d’abril de 2007 per una infracció greu contra l’Ajuntament de Tivissa.

Els fets tenen a veure amb un extreballador de l’Ajuntament de Tivissa i es remunten a l’octubre de 2003 quan el nou equip de govern de CiU, recent guanyador de les eleccions municipals celebrades el maig del mateix any, decideix fer unes proves psicotècniques a determinats treballadors/es per, segons l’equip de govern, “determinar la idoneïtat de la distribució de càrregues de treball”, i que tenien per objecte avaluar l’aptitud dels treballadors en qüestió en el desenvolupament del seu treball. Els treballadors/es manifesten la seva voluntat de col·laborar però demanen la paralització de les proves fins que no coneguin la finalitat del test psicotècnic i siguin informats els seus representants per consensuar (tal i com preveu l’Estatut dels Treballadors) la realització de les proves.

Davant l’actitud de fets consumats de l’alcalde, l’assabenten que presentaran un Recurs de Reposició contra l’acord de l’equip de govern de realitzar aquest psicotècnic forçant un pacte amb l’alcalde i, el 8 d’octubre de 2003, signen un acord on queda reflectit el compromís de l’Ajuntament de negociar el resultat i destí de les proves amb els representants dels treballadors/es. A més l’alcalde lliura un document als representants dels treballadors comunicant-los-hi que ha acordat en Comissió de Govern nº 13, de data 6/10/2003, “trametre al representants sindicals còpia de les proves d’avaluació i compromís de l’empresa de respecte de la legislació vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal”.

Així, després de quasi bé un any, el 5 de març de 2004, els representants dels treballadors de l’Ajuntament de Tivissa es veuen obligats a sol·licitar altre cop el resultat de les proves realitzades, doncs l’equip de govern municipal incompleix els pactes signats entre ambdues parts. Uns resultats que avui encara no han rebut ni rebran ja mai.

Es a partir d’aquest moment quan comença a sortir a la llum el que fins a les hores havia estat amagat entre bastidors i veritable objectiu de tot plegat: l’acomiadament d’una part de la plantilla.

I es en aquest context que el treballador en qüestió i a títol individual sol·licita a l’Ajuntament exercir el seu dret d’accés a les seves dades de caràcter personal (resultat de les proves psicotècniques) el 7 de març de 2005.

El 13 d’abril de 2005 el treballador fa una reclamació davant l’Agencia Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) contra l’Ajuntament de Tivissa per no obtenir resposta d’aquest a la seva sol·licitud de petició d’accés a les dades de caràcter personal (proves psicotècniques).

El 4 de juliol de 2005, 4 de setembre de 2005 i 10 d’octubre de 2006, l’APDCAT formula sengles requeriments a l’Ajuntament de Tivissa per que faci efectiva la seva obligació de contestar a l’afectat.

El 20 d’octubre de 2006, finalment contesta l’Ajuntament al·legant que havia procedit a destruir les dades durant el primer semestre de l’any 2005.

El 14 de novembre de 2006, l’ACPD envia un requeriment a l’Ajuntament per a que contesti sobre varies qüestions. Aquest requeriment no es contestat.

El 20 d’abril de 2007, l’ACPD inicia procediment sancionador per una infracció greu contra l’Ajuntament de Tivissa.

El 8 de maig de 2007, l’Ajuntament de Tivissa presenta al·legacions.

El 19 de setembre de 2007, presenta al·legacions el treballador en qüestió.

El 18 d’octubre de 2007, l’ACPD emet una resolució on, entre d’altres, estableix que l’Ajuntament ha incorregut en “infracció greu” per “Impedir o obstaculitzar l’exercici dels drets d’accés i oposició i la negativa a facilitar la informació que sigui sol·licitada”.


Es a dir que, després de quatre anys i 10 dies, s’ha fet palès que l’Ajuntament de Tivissa incorre en una infracció greu en matèria de protecció de dades, posant-se en evidència que l’Alcalde no acompleix els acords de la Comissió de Govern que ell mateix i el seu equip de govern aproven, ni tampoc els pactes que signa. Que es destrueix la documentació tot i no haver superat (ni de bon tros) el termini legalment establert per la seva prescripció i a pesar d’haver-hi varies sol·licituds d’accés a aquestes dades (per part de l’interessat i de la mateixa Agencia de Protecció de Dades). Que la custodia de la documentació de la nostra administració municipal, si més no, deixa molt que desitjar i obvia la llei d’una manera flagrant.

Diuent que la justícia es cega ... i jo afegiria: i lenta, però contundent.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja fa molts dies que volia escriure...Soc Tivissà i Tivissa es tot per mi! Per sort o per desgracia treballo i visc a fora. I tinc l’oportunitat de visitar i conèixer molts pobles, mes o menys com el nostre, però amb una gran diferencia. Ells tiren endavant, cosa que Tivissa mai ho farà, tot això gracies als esforços de l’oposició i del govern actual (que se’n donin per assabentats). I tot això ho paga la gent del poble (i no ho mereixem...deixeu-nos en pau, volem progressar i volem que Tivissa sigui millor...)!!! Es molt trist veure com el NOSTRE POBLE s’estanca. Mes ben dit, a bens d’avançar,a RECULEM!!

Ahh! Perdoneu per les faltes...

Anònim ha dit...

generalitzar no és de rebut, anònim anterior.

és molt fàcil parlar des de la distància, cap poble és idílic, per molt que diguis que n'has visitat molts, una cosa és visitar-los i l'altra viure-hi. com es sol dir: "en todos sitios cuecen habas"

i amb això no estic dient que m'agradi la situació en la que està tivissa. per a res.

però és molt fàcil dir que no ens ho mereixem, que volem progressar, que volem,... sense moure un dit.

si vols canviar tivissa, mulle't. i fes algo per canviar les coses, perquè hi ha molta gent que voluntàriament ens hi esforcem en fer-la millor i no en "estancar-la", com tu dius. i no per fer-la millor de més bonica, sinó per fer-la millor per als tivissan.

i t'ho dic amb tota la bona fe del món. jo també he estat fora i sé el que és enyorar tivissa, ara treballo fora però he escollit viure al poble; amb això renuncies a unes coses però en guanyes d'altres, exactament com quan ets fora.

no vull que et prenguis el meu comentari com una ofensa,és tot el contrari.no m'agrada que la gent generalitzi i es banalitzi el treball que molta gent fa amb l'únic ànim de millorar el lloc on vivim.

des d'aprop les coses es veuen i viuen molt diferents.

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord anònim anterior, però m'agradaria aclarir-li al primer comentarista, que tot s'ha de saber per poder opinar més ampliament. Primer que tot la llei ho diu ven clar que els regidors que estan al govern han de governar i han de fer l'esforç de tirar el poble endavant així els hi vam encomanar la majoria dels votans i els regidors que conformen l'oposició tenen l'obligació de fiscalitzar els actes de l'equip de govern, que al meu entendre i pel que puc observar és que la feina l'estan fent. Voleu que es posin una vena als ulls i aprovin el que no veuen clar?, voleu que no donin la seva opinió als plens i advertències de el que pot passar si s'aproven coses concretes ? Voleu tindre un poble corrupte, manipulat, amb actuacions extranyes ? Pregunte't ara qui fa els corresponents esforços per fer la seva tasca tal i com preveu la llei. És molt fàcil desprestigiar a les persones, això malauradament aquí a Tivissa fa massa anys que ho estem patin i m'atreviria a dir que els qui ens representen són els que han iniciat aquesta tasca. Encara no he vist cap escrit de cap grup de membres que integren l'oposició, ni actuacions personals que s'hagin atrevit a fer actuacions, afirmacions, ofenses directes com els qui governen. Amb l'escrit d'aquest bloc que propicia aquests comentaris és un exemple de la prepotència d'uns senyors, del menyspreu a les persones que no pensen igual que ells, i ni ha tants d'exemples que es podrien posar que no hi hauria prou bloc. No intentem donar les culpes a qui no la tenen. Però hi ha actuacions que no donen un altre camí que la denúncia, i menys mal que hi ha aquest altre camí sinó la teva estimada Tivissa estaria venuda, malmesa i amb una altra identitat. Moltes gràcies per escoltar-me.

Anònim ha dit...

Anònim de les 16:43, jo no ho hagués explicat tant bé, aquesta gent no pot anar de victimes, no pot anar com fins ara posant continuament la culpa als altres, si ara venen garrotades que les ampari qui realment se les mereix, però no us equivoqueu aquestes garrotades no venen per culpa dels altres, sinó pels qui han pugut fer actes que mereixen aquestes garrotades. Que no vulguin arrossegar a tothom pels seus acords, per les seves decisions, pel seu mal govern...
I després s'atreveixen a dir que som el poble del no, que no avancem per culpa dels que diuen no, menys mal que podem dir no i no estem en un altra època.

Anònim ha dit...

Diem no quan no hi ha respecte, diem no quan no s'ens escolta, diem no, quan amb criteris, creiem que em de dir no, diem no al despreci, diem no a la violència (a tota i més concretament a menors), diem no a la pèrdua de papers d'autoritats, diem no al no saber estar d'aquests, diem no al victimisme quan no hi ha res més per defensar-se, diem no a la manipulació de processos de selecció, diem no al creixem insostenible, diem no a tantes coses. I perquè?, per què són ells qui governen, NO, diem no perquè ens sembla que no ens porten per bon camí.

Anònim ha dit...

Miquel Calsada mira que no et calcin i et facin combregar amb rodes de moli. Si vas a 200 km/h per una autopista en sentit contrari i t'aparen i et multen, no t'equivoquis, la culpa es teua no del que t'atura i et multa.

Anònim ha dit...

És al·lucinant frases com aquesta extretes d'un altre blog, ja suposareu de quin. "És el preu de viure en aquest costat del Coll de Fatges!". Jo hi afegiria, senyors deixeu-me fer el que vulgui que tot això em serveix per embuxacar-me calerons,jo aquí hi estic de pas.
Deixet de demagògia barata, que ets el demàgog per exel·lència del nostre poble. Dius les coses tal com t'interessen, però no som tant tontos.

Anònim ha dit...

Ara li pega per extreure frases. Dons que se les apliqui.

"La pitjor veritat només costa un disgust. La pitjor mentida costa molts disgustos petits i al final, un disgust molt gran."

SENYOR LES MENTIDES COSTEN DISGUSTOS I MOLTSSSSSS, perquè les mentides al final surten a la llum.

Anònim ha dit...

Ei, aquí en va un altra, extreta de les seves preferides. Aquesta és la frase que a portat al gran senyor al lloc on està, lo més fotut d'això és que va carregat d'enveja i odi i amb lo gran i gros que és..... buf, buf, buf,:

"L’enveja i l’odi van sempre units, s’enforteixen recíprocament pel fet de perseguir el mateix objectiu."

Anònim ha dit...

mano, me sembla que esta frase que has dit se la pot aplicar massa gent al peu de la lletra!! A molts del poble ens dona aquesta sensació quan parlem de l'oposició de Tivissa!! a una altra dita: No hi ha mes cec que el que no hi vol veure!!!

Anònim ha dit...

el que busca la veritat mereix el càstig de trobar-la , us sona aquesta frase ?? no , doncs mireu el blog de JJ que ara sembla que ens ha de donar lliçons de moral
vinga vinga que la piscina coberta ja està en marxa , quins collons!!! això si que es moral de la bona,