Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

13 de novembre del 2007

Objectivament injuriós.

Xapa reivindicativa de la portada-rectificació Amb 3.000 € de multa ha quedat, finalment, la condemna del jutge de l’Audiencia Nacional als dos autors de la caricatura dels Prínceps que va sortir publicada al numero 1573 de la revista El Jueves i que va ocasionar el segrest judicial per un presumpte (llavors) delicte d’injúries a la Corona i fins i tot la clausura, durant uns dies, de la pròpia web de El Jueves.

Guillermo Torres i Manel Fontdevila, dibuixant i guionista respectivament, han manifestat que, com ja ho havien fet reiterades vegades abans del judici, “no creemos haber hecho nada malo” i que no entenien aquest judici, doncs encara que manifestaven que “ya sabiamos a lo que veniamos” han quedat decepcionats de com han anat les coses ja que no els han deixat presentar proves, li han pres la paraula al seu advocat i no els han deixat expressar. “Ya estava todo el bacalao vendido; para eso no venimos” han manifestat.

El jutge, que entre d’altres considera la vinyeta “una ofensa al español medio” i ha dit que “el texto mas el dibujo no merece más consideraciones que entender que es objetivament injurioso”, els ha condemnat a pagar a cadascú d’ells una multa durant deu mesos a raó de 10 € diaris.

Una ofensa al “español medio” com a argumentat el jutge? O un atac a la llibertat d’expressió i un “se sienten coño” judicial?