Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

28 de febrer del 2007

Dret a la informació


He llegit la nota de premsa de la Plataforma per a la Protecció de l’Entorn Natural de Tivissa on denuncien la falta d’informació de l’Ajuntament en referència al projecte de construcció un camp de golf i la construcció de 570 noves vivendes i és pregunten “quins obscurs interessos porten a un consistori negar tota informació als veïns afectats mentre el Sr. Alcalde es passeja entre els propietaris intentant que aquests venguin a la promotora les seves finques.”

Jo també, ja fa dies que hem formulo la mateixa pregunta però, sembla ser que a l’equip de govern de l’Ajuntament o no li interessa o no li convé contestar.

Però això ja és una pràctica instaurada a l’Ajuntament des de fa quasi bé quatre anys. Un Ajuntament que no acompleix amb la seva obligació legal de contestar les sol·licituds d’informació que li son formulades i que, a més, comporta que els seus veïns i veïnes s’assabentin de descomunals projectes com aquest a través de la premsa.

“Li contestarem el proper ple” (Dixit J. Jardí, Alcalde). I aixì ple rere ple fins aleshores.

Només fent una mica de memòria, recordarem que durant el transcurs del passat Ple extraordinari, el grup d’Iniciativa-PM li va fer recordatori de moltes de les preguntes i precs de les que resten per contestar per l’equip de govern, entre elles, les al·legacions presentades el passat 11 d’agost de 2006 a la publicació i a la informació publica del programa de participació ciutadana del POUM ( el programa de participació ciutadana es l’eina que permet, no només al grup de l’oposició, si no a tots els veïns i veïnes, poder participar en la elaboració del futur desenvolupament del nostre municipi).

En paraules del seu portaveu, Iniciativa-PM li va recordar a l'equip de govern:

“En el punt cinquè de les nostres al·legacions ja li preguntem a l’equip de govern quin son els objectius del POUM del nostre municipi i si es cert, tal com circula en alguns sectors de la població que s’està elaborant un POUM d’acord amb la creació d’un camp de golf i quina era l’empresa que projectaria una urbanització amb camp de golf inclòs. Així mateix hem rebut informacions de particulars en les que ens transmeten que el Sr. Alcalde ha contactat amb diferents veïns amb la finalitat de convèncer-los de que venguin les seves propietats. Entenem que es prioritari que s’ens contesti per escrit a fi de saber si son certes aquestes informacions i si des de l’Ajuntament es considera oportú que un càrrec públic es dediqui a fer aquestes gestions. Entenem que els dubtes que exposem en aquest apartat han de ser contestats àmpliament i de manera escrita, ja que si fossin certes aquestes informacions ens trobaríem davant d’un afer molt greu”.

A hores d’ara, com podeu imaginar, encara no existeix cap resposta.
Si voleu veure una aproximació del descomunal projecte que s'ens vol "vendre", jo m'he pres la llibertat de extrapolar el projecte, en base a la foto que surtia a la premsa, i m'ha sortit aquesta barbaritat. Marcat en blanc: nucli urbà. Verd: àmbit camp de golf. Roig: zones de creixement projectades. Groc: zones de creixement aprobades. Negre: nou polígon industrial.
Premeu AQUI