Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

20 de febrer del 2007

El cielo está enladrillado

Estem en uns moments de la nostra anadura com a col·lectiu en que podem veure transformat el modus vivendi al que estem acostumats i que ens fa ser el que som. Uns moments en que la nostra idiosincràsia com a poble està en perill de ser esborrada en pro d’un malentès progrés que només beneficiarà a uns quants. Uns moments de descomunals projectes urbanístics, de la cultura del totxo, del diner fàcil, del “pan para hoy y hambre para mañana” i d’un desenvolupament insostenible auspiciat per l’equip de govern de CIU de l’Ajuntament de Tivissa que no té ni la decència d’informar a la ciutadania d’un macroprojecte tant vital pel futur dels Tivissans com és la construcció d’un camp de golf i la construcció de 570 vivendes. La ciutadania ens hem hagut d’assabentar de les dimensions d’aquest projecte per la premsa, ni tan se vol han tingut el més elemental respecte ni consideració envers els veïns i veïnes.

És en aquesta conjuntura que us recomano la lectura d’aquest llibre amb el qual vaig “ensopegar” quan “navegava” per la xarxa.

L’emprendre la publicació d’aquest llibre es iniciativa de la revista El Observador i el Colegio de Arquitectos de Málaga i té dos intencions bàsiques. La primera, donar a conèixer la tasca realitzada per les diverses iniciatives d’acció que, en diferents parts de l’Estat, venen desenvolupant-se en contra de l’anomenat mobbing immobiliari en els últims anys. Aquests moviments signifiquen una resistència real a l’abús permanent que les grans constructores porten a terme, en connivència amb institucions publiques i entitats polítiques de divers encuny.

La segona raó ve d’un tema sobresortint: el polinomi format per l’urbanisme, la construcció, el territori i les seves relacions polítiques, econòmiques i ciutadanes, la qual cosa envolta i s’envolta les qüestions mediambientals.

Al recollir aquest projecte editorial de Bellaterra Edicions, el que pretén El Observador i així ho manifesta en la introducció, és “servir d’estímul a les organitzacions ciutadanes i veïnals. Recordar-los-hi amb aquest treball, ojalà pioner, que és possible l’organització, la resistència i la denúncia; per a que la societat sencera s’espolsi la pols del ciment que a uns els intoxica la vida i a d’altres els omple les butxaques de bitllets de 500."

Diu en la seva primera pàgina: “Es aconsellable llegir, i comentar aquest llibre. I per a que no arribi a desaparèixer s’autoritza a fotocopiar-lo i a reproduir-lo amb la finalitat d’afavorir la seva lectura i intercanvi. L’autoria de l’obra ha de ser respectada i no pot ser utilitzada amb finalitats comercials."
Descàrrega AQUÍ en format pdf.