Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

2 de desembre de 2006

De gota a gota ...

Estic “navegant” per la xarxa quan de sobte sento el pregó de la nota informativa de l’Ajuntament, informant que ja s’ha subsanat l’avaria de la bomba del pou d’aigua i que d’aquí a dues hores es restablirà el subministrament. També “l’Ajuntament i l’empresa Aqualia agraeixen la paciència de tots els veïns”.

Paciència? Jo més be diria resignació.

Resignació per que als veïns i usuaris no ens queda altra alternativa que esperar a que quan obrim l’aixeta aparegui aquest bé tant preuat: l’aigua. Resignació per que els veïns i usuaris no podem fer altra cosa que esperar a que el nostre Ajuntament resolgui la situació amb la màxima celeritat i eficiència, i això ja és més difícil. Difícil per que l’experiència de quasi bé quatre anys de govern de CIU a Tivissa ens demostra que d’eficiència res de res. El fet queda demostrat quan a hores d’ara (són les 11 h del mati del dissabte) encara no tinc aigua. I això que segons informava el pregó municipal ja fa 13 h que n’hauria de tenir.

La paciència és, o hauria de ser, quelcom que hauríem de tenir els veïns davant d’una situació com és la d’una avaria que ens deixa sense aigua corrent, quelcom que li pot passar a qualsevol Ajuntament i que entra dins els paràmetres de qualsevol ciutadà. El que no se’ns pot demanar és paciència davant la inoperancia i la mala gestió dels nostres gestors municipals, amb l’agreujant de que els servei d’aigua està privatitzat. El que no es pot demanar és paciència davant la situació de manca d’informació i de desinformació (pregons i contrapregons) a la que estem sotmesos tots els veïns i veïnes.

En lloc d’agrair-nos la paciència, el que han de fer és informar de com, quan i de quina manera podem, els usuaris, presentar una reclamació (si és que això és possible).

Com a veí i usuari que paga a una empresa privada per a la gestió de l’aigua, el que ha de fer l’Ajuntament i aquesta empresa privada, és donar-me les oportunes explicacions del que ha passat i perquè ja fa més de 48 h que estem sense subministrament d’aigua potable. I ja de pas que ens expliqui, l’equip de govern, on són les excel·lències que cantaven en el seu moment del que seria la privatització de l’aigua. Que ens expliquin on són totes aquelles avantatges que havia de portar la privatització. Que ens diguin si li ha costat a les arques municipals alguna despesa el resoldre una situació de la que (al meu entendre) se’n ha de fer càrrec l’empresa que té la concessió de la gestió o, pel contrari, que ens expliqui la despesa que s’ha estalviat l’Ajuntament gràcies a tenir privatitzada l’aigua.

Que ens ho expliqui el Sr. Alcalde amb la “transparència” que el caracteritza. Això sí, que no ho faci amb les seves particulars bones maneres i saber estar que el caracteritzen quan no li agrada el que escolta o es troba davant d’una situació adversa. Per que si ha de ser així, llavors si que ens armarem de paciència i restarem a l’espera. A l’espera de que aquí a cinc mesos tots els veïns i veïnes del municipi li puguem expressar la nostra opinió de manera pausada i tranquil·la, però amb contundència.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

i les factures pugen que pugen...però alhora d'arreglar una avaria no en tenen ni idea!!Això ens passa per un govern fatxa!!!

Anònim ha dit...

corren matojos de paja
por el camino que me lleva a tu casa
todo el mundo se ha escondido
montan a caballo 40 forajidos
saben lo que quieren
van detrás del oro
no son buena gente
no te pillen nunca solo
todo está perdido
el pueblo se ha rendido
yo sin mi pistola ante 40 forajidos.
si no vuelvo pronto a casa
será que me han cogido
antes muerto que de rodillas
no darán conmigo.
se han salido con la suya
en el pueblo vecino
en este mundo que está loco
este mundo está podrido
siempre con los malos
siempre pa lo mismo
harto ya de cucarachas
sabandijas y bandidos.
(...)
mientras rueden por mi barrio
yo no andaré tranquilo
harto ya de cucarachas,
sabandijas y bandidos.

Cançó del grup G5, 40 forajidos