Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

14 d’agost del 2007

Alliberats els quatre catalans detinguts il·legalment per la policia mexicana

En llibertat Ahir van alliberat els quatre catalans/es que van ser detinguts i retinguts il·legalment a Mèxic els passat dia 5 per la policia mentre passejaven tranquil·lament pel centre de la ciutat d’Oaxaca. El detinguts: Laia S. (advocada), Ramón S. (professor), Ariadna N. (periodista) i Nuria M. (antropòloga), van ser introduïts en un cotxe i traslladats a una caserna on van ser encaputxats i on se’ls hi va prendre la documentació, tots els efectes personals i diners que portaven i on van haver de patir cops, humiliacions, insults i agressions sexuals tal i com manifesten els detinguts en un comunicat.

La senadora mexicana Rosario Ibarra va senyalar que és podria tractar “d’una mena de venjança” per l’anàlisi crític del conflicte en Oaxaca que va fer el 2006 la ONG a la qual pertany una de les detingudes, la Laia Serra, que és advocada de la ONG Comisión Civil Internacional de Observación por los Derechos Humanos (CCIODH) i que ja va criticar el mes de desembre a Mèxic l’actuació de les autoritat estatals i federals durant la crisi politico-social a Oaxaca.

Els quatre detinguts, ja en llibertat, han escrit una carta agraint el recolzament de totes les persones, col·lectius i institucions. Aquesta carta va ser llegida ahir durant la manifestació de suport que va tenir lloc a la plaça de la Paeria de Lleida i que podeu visualitzar en el vídeo de més avall.
Per saber més, podeu visitar la web del Col·lectiu de Solidaritat amb la Rebel·lió Zapatista de Barcelona.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pero els zapatistes no son els que van amb pasamontanyes i metralleta i secuestren a gent?

Anònim ha dit...

Passamontanyes i metralleta sí, segrestar gent ja no hi tinc tant clar...
Però tens raó en no veure massa clara la relació entre Zapatistes i els d'Oxaca. El moviment Zapatista és per la defensa dels drets dels indígenes i el dret a la terra. I si no recordo malament a Oxaca els primers que van començar a manifestar-se van ser els mestres i professors.
Segur que l'Administrador ens pot explicar la relació.