Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

11 d’octubre del 2007

Un any de cartipàs

Avui El cartipàs de l’Amable compleix el primer any de la seva anadura. Primer no estava massa convençut de celebrar-ho tot just el 12 d’octubre però, ben mirat, m’he adonat de que ara si tinc quelcom que celebrar.

Sembla que fos ahir quan començava burxant per les entranyes del meu bloc tot intentant de que una imatge se’m fes més o menys gran o que tal o qual paraula quedés alineada en un costat o a l’altre. La veritat es que no estava massa convençut d’arribar fins aquí.

Els motius que em van impulsar a crear aquest espai, no només continuen sent els mateixos, si no que ara son més forts que en un inici. Tot aquest temps que li he dedicat m’ha servit per conèixer d’altres inquietuds plasmades en d’altres blocs, conèixer una mica més el que succeeix i s’opina tant a Tivissa com en l’àmbit de la blocosfera ebrenca, però també de Catalunya, d’Espanya i d’altres llocs de llengua castellana.

Quan escric aquestes ratlles, l’afluència de visites al cartipàs durant aquest primer any d’existència aboca un resultat de 37.706 pàgines vistes per 17.463 visitants amb un promig mensual de 2.900 pàgines vistes i 1.343 visitants. Essent al mes de maig quan es registra la major afluència de pàgines vistes (8.924) i de visitants (4.488).

Gràfica anual de visites

Mentre escric aquestes ratlles, també me’n adono que hi ha una descompensació entre el comptador de visites i les dades estadístiques que em dona el servei d’aquest (una diferencia aproximada de 9.000 pagines vistes que no ha comptabilitzat el comptador). Suposo que deu ser degut a uns mesos en que no acabava de funcionar prou bé, durant el període en que Blogger va fer el canvi a l’actual format de Blogger beta amb noves característiques i prestacions. Però de tota manera el que importa no es la quantitat de les visites si no la qualitat i la interacció dels visitants en relació amb el que aquí si pot llegir. En aquest aspecte, també he de dir que el bloc ha superat amb èxit el que, al meu entendre, considero dos moments puntuals en que alguns (pocs, jo diria que no més de tres persones però de manera reiterada) han intentat “rebentar” aquest espai, cosa que probablement tornaran a intentar quan tornin a llegir algun “post” que no els hi agradi o que no puguin o sàpiguen rebatre.

D’altra banda m’agradaria felicitar i donar les gràcies a totes i tots aquells que heu decidit intervenir en el debat amb els vostres comentaris, encara que anònims, donant la vostra opinió sempre des del respecte i la tolerància i els que ho han fet via e-mail del bloc així com també a tots aquells que han tingut la deferència de posar un enllaç al meu bloc en el seu lloc web. A tots vosaltres dir-vos que El cartipàs de l’Amable continua obert i a l’espera dels vostres comentaris i opinions doncs coincideixo plenament amb B. Brecht quan afirmava: “Transformar “l’acció d’escriure a algú” en un “acte d’escriure” es quelcom que em sembla greu i nociu. La veritat no pot ser simplement escrita; s’ha d’escriure a algú. A algú que sàpiga utilitzar-la. Els escriptors i els lectors descobreixen la veritat junts”.


Moltes gràcies a totes i tots per les vostres visites i comentaris.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Felicitats pel primer aniversari del teu blog. Encara que et deu agradar, per això ho fas, també suposa un esforç i dedicació que altres, com jo mateix, t'agraïm com a lloc de trobada, notícies, comentaris,... sempre sabent que és un blog personal i per tant escrivint des d'un determinat color polític i ideològic, ni millor ni pitjor, el teu. Felicitats de tot cor

Anònim ha dit...

felicitats amable! Qui ho hagués dit que et faries un friki de la tecnologia?!! gràcies per entretenir-me, informar-me i oferir-me aquest espai! Portes un any acompanyant-me en els meus dinars d'oficina solitaris!! Una abraçada, molts ànims, i que duri!Gràcies de la teta!

jba ha dit...

11/10/1137 - Ramon Berenguer IV, comte de Barcelona hi signa amb Ramir II, rei d'Aragó, el compromís matrimonial amb sa filla Peronella.
11/10/1963 - Mor Jean Cocteau, escriptor, dibuixant i director de cinema francès, l'endemà de la mort de seva gran amiga Édith Piaf.
11/10/1984 - Margaret Thatcher sobreviu a una bomba de l'IRA.
11/10/1986 - Guerra Freda: Els presidents americà i soviètic Ronald Reagan i Mikhail Gorbachev es reuneixen a Reykjavík, Islàndia.
11/10/2003 - Lleida: hi entra en servei per al públic el Tren de ¿Gran? Velocitat que unirà la ciutat amb Madrid, passant per Saragossa.
11/10/2006 – L’Amable pareix un blog espatarrant.

Amable Pallisé ha dit...

ja ja ja Mil gràcies Jaume

Anònim ha dit...

Brabo Amable! felicitats! Has aconseguit que els "2 bandos" puguin comunicar-se!! Sembla mentida i una mica ho és, perquè aquests només saben burnar! Felicitats per l'intent de crear un espai de diàleg, encara que alguns només bomitin...

Anònim ha dit...

segur que tu ets un dels que quasi sempre vomita