Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

28 d’octubre del 2007

Preguntes sense resposta.

L'últim plenari els grups municipals de Tivissa a l’oposició, Iniciativa-EPM i ERC, van fer-li tota una sèrie de preguntes a l’equip de govern de CiU que, una vegada més, va eludir contestar. L’alcalde, en acabar de ser formulades les preguntes, va manifestar: “si a partir d’aquest moment tenen la deferència d’entrar amb 24 h. d’antelació preguntes per escrit, se’ls hi contestaran al ple i si s’efectuen oralment durant el transcurs del ple, tal i com marca la Llei, els contestarem l’altre ple”.

ERC per boca del seu portaveu Jaume Pallisé va formular les seguents preguntes a l’equip de govern de CiU:

- Conèixer “quina es la situació en que es troba la piscina coberta i quin termini d’execució hi ha per aquestes obres”.
- Conèixer “per quin període de temps està previst el tall del carrer de St. Blai i d’acord amb l’ordenança municipal quan percep l’Ajuntament en concepte d’ocupació de via pública d’aquest obra en concret”.
- Conèixer “dels convenis que te signats l’Ajuntament, quants i quant d’ells percep i quin es l’ordre econòmic que percep dels mateixos”.

Seguidament va fer el prec de que l’Ajuntament, “quan un conseller del govern del seu país visita la Ribera d’Ebre, te el deure d’anar a la reunió a la que se’l convoca, com era el cas” i va afegir “crec que les qüestions de forma institucionals s’han de respectar per sobre de partits i interessos

Fermí Pallisé, portaveu d’Iniciativa-EPM, va lamentar de que lesInterrogants actes de la Junta de la Comissió de Govern els hi fossin lliurades de sis mesos en sis mesos entenent que amb un màxim d’un mes les haurien de tenir. També manifestà de que no deixarien passar més aquest tipus d’actuacions. Tot seguit va fer un seguit de preguntes referent a les esmentades actes:

- A l’acta nº 159: va demanar explicacions sobre la resolució per la qual s’adjudica a l’empresa PAMESA, per un pressupost de 43.725 €, la pavimentació al camí de la Roja, font de La Teula i de l’antic abocador sense que existeixi partida pressupostaria, tal i com fa constar la Sra. secretaria, doncs no esta aprovat l’exercici 2007 i s’està treballant amb l’exercici 2006 prorrogat.

Sobre la resolució mitjançant la qual s’acorda convocar al portaveu d’Iniciativa-EPM per respondre la seva sol·licitud d’informació sobre el contracte del camping-alberg, a la qual cosa el portaveu d’Iniciativa-EPM va afegir “a veure si em dona data, per que teòricament han d’estar cinc dies

- A l’acta nº 160: Va demanar explicacions sobre la proposta de pavimentació del camí prolongació C/ Collet fins la intersecció del C/ Padrells i camí del cementiri a La Serra d’Almos doncs, com en el cas anterior, tampoc existeix partida pressupostaria per aquest obra ja que no esta aprovat l’exercici 2007 i s’està treballant amb l’exercici 2006 prorrogat, tal i com manifesta la Sra. secretaria.

També va demanar un aclariment sobre el fet de l’autorització a l’alcalde a signar un conveni de col·laboració amb la Fundación Enresa sense aprovar-lo en el plenari municipal, “ja em dirà a on hi diu que els convenis no han de passar pel plenari de l’Ajuntament”, va manifestar.

- A l’acta nº 161: Demana explicacions sobre el fet de que tampoc es passà pel plenari la redacció d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i el Sr. Javier Cedó Pena per optar a una subvenció.

A més sol·licità aclariments sobre els dos escrits que Iniciativa-EPM demanà amb temps i forma i dels quals no hi ha contesta sobre: la relació d’obres de l’empresa PAMESA està executant o ha d’executar, projecte o projectes de les mateixes, aprovació del projecte o projectes i la seva aprovació al BOP, procediment de licitació que s’ha dut a terme i modificació del pressupost prorrogat donada la inexistència de crèdit per atendre la despesa de les esmentades obres.

- A l’acta nº 164: preguntà sobre la despesa econòmica que significa la proposta de l’anterior regidor Sr. Altés de la contractació, amb motiu de la festivitat de Corpus, d’una Coral i una banda de musica

- A l’acta nº 165: Demana explicacions de per que, havent-hi una resolució en aquest sentit, encara no s’ha donat curs a la sol·licitud de quatre extreballadors de l’Ajuntament i al mateix grup municipal d’Iniciativa-EPM per la qual es demanava còpia de l’examen realitzat i la plantilla de correccions que s’utilitzà en el concurs oposició que realitzà l’Ajuntament.

- A l’acta nº 166: En quant a l’aprovació de l’acord per la contractació del Sr. Rafel Pelegrí Brull com a tècnic per la direcció d’obra i control de qualitat per la construcció del consultori local amb un pressupost d’11.278 €, pregunta si existeixen d’altres pressupostos.

- En quant a les actes de l’actual legislatura, a la nº 2, pregunta a quina obra fa referència un canvi de pressupost que va dels 10.477 € inicials als 33.278 € actuals.

- A l’acta nº 3: Demana explicacions del per que no es va passar pel plenari la proposta del calendari de festes locals 2008, “des de quan això no es passa per un ple”, va dir.

- A l’acta nº 4: Demana el motiu pel qual l’administració de Tortosa de l’Agencia Tributaria imposa una sanció per infracció tributaria a l’Ajuntament de Tivissa i per quina quantia.

També pregunta on aniria ubicada la cabina de control de qualitat d’aire que Gas Natural tenia previst instal·lar en el nostre terme municipal doncs l’ubicació sol·licitada inicialment es dona per desistida, “si no es posa aquí on es posa, per que una de les condicions pactades es que hi havia d’haver una cabina en el nostre terme municipal per anar controlant les emissions”, va concloure.

Iniciativa-EPM va acabar recordant-li al Sr. alcalde “l’incompliment flagrant i continuat” de l’equip de govern al no respondre “escrits que han d’estar contestats al cap de cinc dies” i que “fa anys que els estem esperant”, tot manifestant de que “no ho deixarem passar més”. En aquest punt també ERC va manifestar de que “només esperem que en el proper ple es contestin les preguntes fetes” així com també el prec que va fer.

Caldrà veure si aquest cop l’equip de govern acompleix amb el seu deure de respondre les preguntes que se li formulen. Restarem expectants a que arribi el proper ple per veure si el nou mandat també comporta un nou tarannà i si les paraules de l’alcalde en el ple d’investidura eren reals o només demagògia.

24 comentaris:

Anònim ha dit...

si li haguessin de demanar explicacions a fermin per tot el que va fer no se si acabaria


paco

Anònim ha dit...

Així l'excuses. Quina vergonya. Ets més cec que el que creia.

Anònim ha dit...

Ostres noi, i que pesadet es aquest paquito, et torno a dir que en fermin ja no li hem de demanar res, ja que fa mes de 4 ANYS que no es l´alcalde!!!. i tu sembles tu sembles la veu de jardi, que pot ser tens interessos???
un cop mes et tinc que dir que no podem demanar tantes coses a fermin (que en va fer moltes de cagades, pero també de bones) i ara siusplau paco no aneu tant a la defensiva que entre fermin i medi ambient ens teniu contents, no sabeu dir res mes, la resposta sempre es la metixa davant d´una acusació, ....pos mira que fermin,..... medi ambient..... ja n´hi prou, i contesteu lo que us preguntes, ja que un cop mes SOU ELS DE CIU ELS QUE ESTEU A L´AJUNTAMENT I NO EL SR FERMI I MENOS MEDI AMBIENT!!!.

Anònim ha dit...

ui ui ui, "cuantas cositas..." pero trankils que aqui no passa res i el proxim ple no ens enrecordem de res!, el sr jordi i el seu equip, seu passen a la lleugera tot aixo, perque de formes i etica no en tenen!!!.
Que la piscina no esta coberta pos es igual, que el carrer st. blai esta tallat pos es igual, que les coses no es passen pel ple pos es igual, i aixi tantes coses pero a ell tot aixo li es igual, perque ara te el seu blog on pot escriure les seves proeses, jo a diferencia d´alguns que diuen que no el pensen llegir, si que el llegeixo, al igual que miro la premsa de madrid, aixi per lo menos em foto un fart de riure amb les seves mentides i el seu gran orgull tivissà. Tant de orgull que tan sols es per els seus elegits i seguidors i a la resta que els bombin (o con migo o contra mi) i les coses no son aixi, ja que encara que NO ET VOLEM COM ALCALDE SR JARDI, ara tu ets el nostre alcalde i ens has d´ajudar (no partint celles al jovent, ni coses del seu estil) a que el pobli tiri avant, pero el poble som tots no els votants de ciu, que en el seu discurs tots erem iguals pero a la practica aixo es una cosa una mica irreal (que a tivissa tots ens coneixem).
Siusplau paco ara no em contestis histories, que contesti el senyor jardi i el seu equip. aver si aqui amb anonimat si que tenim respostes

Anònim ha dit...

Com a vei de Tivissa exigeixo als que tenen el govern de Tivissa que contestin les preguntes que sels hi formulen. Quina classe de govern es aquet ignora el seu deure?
Com pot despres exigir als demés que acompleixin amb les seves obligacions si ell no practica amb l'exemple?
VERGONYÓS!!

Anònim ha dit...

No em puc creure que digueu que l'actual equip de govern només mira pels seus votants, quan durant molts anys atras aquest fet exisitia i molt, molt mes exagerat que en l'actualitat.

En mes o menys grau sempre existeix això. Es com que entra en un lloc de treball perque es amic del jefe, ... Pero continuo afirmant que durant molts anys va ser molt exagerat.

N'hi ha que es queden sense arguments, pero n'hi ha d'altres que argumenten tot allo que ells mateixos van fer durant molts anys pero culpant a l'actual govern. Bastant penós..!!!

Anònim ha dit...

Ja ha pasat bastant temps de l'assesinat del POUM, no se si va ser l'eufòria del moment o l'efecte d'alguna substància al·lucinant que fer dir als de " La plataforma per la Protecció de l'Entorn Natural de Tivissa", que seguirien lluitant per l'entorn del municipi.

Ja fa temps, que un il·luminat o sonat, proper als "plataformeros" va empastifar les muntanyes de Tivissa pintant amb dibuixos estil "los Simpsons". Això NO ES UN PROJECTE ES UN FET, i crec que és un delicte. Si l'ajuntament que ho sap com quasi tot el poble no fa res, espero que la plataforma o algú particular ho denuncii a Medi Ambient o a qui toqui.

Anònim ha dit...

bla bla bla! seguim igual: que si fermín això que en los anys anteriors era més gordo... vinga home! si no has de contestar res més val que callis! Ja n'hi ha prou de justificar-se! o es que "mal de todos consuelo de tontos"??? estem parlant de que el nostre representant respongui a les preguntes que li fa el seu poble joder...mireu una mica el present i deixeuse de maleïr per estos 24 anys tant dolents que dieu que vau tenir!!! mirem al present i al futur òstia i dixeuse de lamentAR!

Anònim ha dit...

este comentari anava pel de les 14:33

Arsen Lupin ha dit...

Per la majoria de preguntes que ha transcrit l’Amable lo que es dedueix es que hi poden haber unes quantes coses mal fetes per l’equip de govern. No passen les coses per que s’aprovin al ple, fan obres sense que estigui presupostades, no contesten les preguntes que los hi fa l’oposició, no contesten les solicituts que los hi fan determinats veins, etc. Aixó es que els importa poc la gent del poble pero lo que es més greu es que tambe los importa poc la seua salut xq per lo que es dedueix de la pregunta de la caseta de control de qualitat d’aire es que no dona opcio a pensar un altra cosa. Com a gestors municipals deu ni do xq lo de l’agencia tributaria que deu ser?. Ho podria explicar algu, xq ells no crec que ho facin i si ho fan potser tambe li faran pagar a l’aplicació informatica

Anònim ha dit...

Com diu la llei les preguntes seran respostes al proxim ple. Si abans de que facin les coses ja les critiqueu... aneu molt malament, això si que es NO tenir arguments. Un cop hagi passat el proxim ple, tots tindrem arguments per parlar d'aquest tema pero de moment no.

I si es recorda el passat, es perque segurament alguns dels que escribiu comentaris sou afiliats dels que abans també deieu que ho feieu tot be.

Anònim ha dit...

esque critiquen el mateix que passava ja fa 24 anys pero no fermi era perfecte si es aixo el que voleu sentir aqui, va fer moltes coses pel poble era perfecte


paco

Anònim ha dit...

Anonim de les 17:55 "A los hechos me remito" o es que la passió t'ofusca la memòria? Fa almenys un ANY que hi ha preguntes per contestar i pel que es veu no en tenen cap intenció.

Anònim ha dit...

jo també tinc una pregunta!! de que treballa Fermí(n)??

Anònim ha dit...

aixo aixo com que ells sempre contesten alomillo u saben


paco

Anònim ha dit...

on son els plataformeros, que no diuen res respecte a l'escrit del dia 29 a les 14:57 hores.

Anònim ha dit...

com diria un crack, això avui no toca!

Anònim ha dit...

Home mes que un assesinat jo crec que va ser com una cosa d’estes que diuen embaras psicologic que va acabar en un nonat, per cert ja veig que a tu tambe t’agrada faltar al respecte com al teu amo als plens tractan de borratxos al personal. Lo d’empastifar muntanyes la veritat no se a que et refereixes l’unica empastifada que jo coneixo son les dos M que hi ha pintades a la roca del migdia i al l’altra paret. Aixi que si creus que saps qui es aquet que va pintan muntanyes ja saps que tu com a particular tens tanta obligacio com els altres de denunciar i si no u fas no cal que gastis tanta saliva pretenen que u facin els altres.

PD: Poro ojo que si denuncies a Medi Ambient encabat diran que l’oposicio fica pals a les rodes

Anònim ha dit...

Pero la plataforma no va dir que seguiria lluitant per l'entorn de tivissa? on esta esta plataforma, que sembla que ja no existeixi i que havia de defensar el municipi?

Anònim ha dit...

deixels estar son hippies! ells fumen i volen! Torno a repetir, ara no toca!

Anònim ha dit...

ara no toca! Molts dels comentaris d'aquest blog acaben desviats en converses que no tenen res a veure amb l'escrit. Cadascu escriu el que vol, l'escrit dels plataformeros jo crec que es un escrit com qualsevol altre.

Anònim ha dit...

Avui jo també he sentit moltes coses, com ara la incredulitat davant la passivitat de la societat civil tivissana en referència a tots els esdeveniments que estan colpejant, dia rere dia, sense interrupció la nostra maltractada vila.
I ells també es preguntaven, com pot permetre Tivissa que la humiliïn d’aquesta manera? On són aquella activa societat civil, aquella gent que fa pocs anys prenien el carrer clamant “justícia”?
..............els que fa uns anys, afavorien la revolta ciutadana, avui, qui més qui menys, tenen un sou públic o no, o sí, o lo que sigui, cotxe oficial, secretària i despatx …”.

Anònim ha dit...

Anonim 21:38
La societat civil tivissana nomes se manifesta quant hi ha ball per festes majors! No se de quina revolta em parles pq jo no n'he vist mai exceptuan algun cas! Ja em diras qui colpeja a la societat tivissana a part d'unes families fotudes en l'adiministracio del poble i que no mos deixen viure en pau amb les seves baralles de nens de col.legi! Aixo si, no pateixis, los de ICV los millors del mon mundial! Quan feu una altra manifestació ja m'avisareu per a poder contar la massa de tivissans manifestantse!

Anònim ha dit...

D'AIXO SE'N DIU BOIJOS AMB SERRADURA AL CERVELL. ESTEU ACABATS, LA VERDOR US ESTA PUJANT AL CAP. TIREU LA PEDRA I AMAGEU LA MÀ, I DESPRES VOLEU FER CREURE QUE SOU SUPER PACIFICS, QUE HO FEU TOT LEGAL I SENSE ENGAÑAR...

ME RIO MUCHO MUCHO MUCHO.