Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

17 de maig del 2007

Desestimat el recurs d’apel·lació de l’alcalde de Tivissa contra l’extreballador Domènec Castellnou.

Va per tu Mingo! Amb data 4 d’abril de 2007, l’Audiència Provincial de Tarragona ha desestimat el recurs d’apel·lació interposat per l’alcalde de Tivissa contra l’Auto dictat pel Jutjat d’Instrucció num. 1 de Falset, en data 23 de març de 2005, en que s’acordava el sobreseïment provisional de la querella criminal que l’alcalde va posar a Domènec Castellnou i, a més, imposa a l’ajuntament de Tivissa el fer-se càrrec dels costos processals.

Els fets és remunten a l’any 2004 quan la sentencia del jutjat de lo social de Reus obliga a l’ajuntament a readmetre al treballador que havia fet fora amb un acomiadament disciplinari al considerar-lo “injust” i “improcedent”. És llavors que l’alcalde Jordi Jardí li posa una querella criminal per “infidelitat en la custodia de documents i de violació de secrets”. A priori i per situar-nos, hem de tenir en compte de que durant l’any 2004 el col·lectiu de treballadors de l’Ajuntament de Tivissa és troba immers en un procés en el que l’alcalde pretén dur a terme un ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació) per a fer fora a un terç de la plantilla municipal i les pressions de l’alcalde cap el col·lectiu de treballadors son continuades.

Amb data 27 de desembre de 2004, Domènec Castellnou declara davant del Jutjat de Falset com a conseqüència de la querella criminal que l’alcalde de Tivissa interposa.

El dia 26 de gener de 2005, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Falset acorda el sobreseïment provisional de les actuacions fonamentant que “no ha resultado acreditado que el Sr. Castellnou Vidal haya revelado secreto o informe alguno, simplemente ha dado trámite oficial a una documentación particular del Sr. alcalde, que por otro lado recibió en el Ayuntamiento”.

El dia 23 de març de 2005, com a conseqüència del recurs interposat per l’alcalde en data 31 de gener de 2005 contra la resolució del Jutjat de Falset, l’esmentat Jutjat acorda desestimar el recurs de reforma interposat per la part querellant i confirmar íntegrament l’Auto de sobreseïment provisional de data 26 de gener de 2005, tot això raonat en el fet de que “En el presente caso debe constatarse que la conducta denunciada no constituye una acción de revelación de secretos o informaciones que Domènec Castellnou Vidal hubiera revelado, el imputado simplemente recibió esas nóminas propias y privadas del alcalde en el Ayuntamiento y les dió curso oficial”.

Desprès de que l’alcalde Jordi Jardí tornés a presentar recurs d’apel·lació a l’anterior Auto davant de l’Audiencia Provincial de Tarragona, aquesta, amb data 4 d’abril de 2007, desestima el recurs interposat per l’alcalde i imposen els costos processals a l’Ajuntament de Tivissa.

Finalitzen així quatre anys en que Domènec Castellnou, l’amic Mingo, ha tingut pendent sobre les seves espatlles, recurs rere recurs, una querella criminal auspiciada per l’alcalde de Tivissa i pagada amb els diners de tots els Tivissans i Tivissanes. Una querella criminal fonamentada, en realitat, en l’odi visceral i en l’objectiu de fer fora de l’Ajuntament a determinats treballadors pel simple fet d’haver estat contractats per l’anterior equip de govern, ara a l’oposició. Un objectiu que no ha aconseguit ni per la via de lo social ni per la penal, però que sí ho ha fet amb la convocatòria d’unes “oposicions” més que dubtoses que curiosament no van aprovar cap dels quatre treballadors de l’Ajuntament que acumulaven entre 7 i 20 anys d’experiència al servei de l’administració local. Treballadors que han sol·licitat per dos vegades (el mes de febrer i el mes d’abril), en temps i forma, còpia de l’examen i full de correcció d’aquest i que encara resten a l’espera de rebre una resposta per part de l’Ajuntament. Treballadors que han interposat contenciós administratiu demanant la nul·litat absoluta de tot el procés selectiu.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

men alegro molt per mingo ara comença a sortir a la llum la veritat.

Anònim ha dit...

TOTS SOM MINGO !!!!