Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

22 de maig del 2007

Anònims comentaristes:

És una llàstima que escudant-se en l’anonimat “alguns” és dediquin a intentar rebentar la participació de la gent que és produeix mitjançant els comentaris de les entrades d’aquest bloc, que és dediqui a voler rebentar aquest espai obert a moltes de les veus callades fins ara, aquesta meva petita república lliure que va emergir de la negra nit del silenci al que ens pretenien condemnar, que va aflorar per poder ser i ser escoltada, amb la cara ben alta i l’orgull del que no és dona per vençut i la força i la dignitat del que es rebel·la d’avant de tanta ignomínia.

“Alguns” estan molt nerviosos pel fet de que aquest espai vagi esdevenint un lloc on l’eco dels sense veu ara retroni amb força, encara que sigui per la via de l’anonimat. Personalment no m’agrada el fet de que la gent no signi els seus comentaris, però si això ha de ser un impediment per que aquell que vulgui dir la seva no ho faci, prefereixo tenir la feina d’anar llegint regularment tots i cadascun dels comentaris per anar eliminant aquells que falten al respecte o atempten contra la dignitat d’algú, que restringir les entrades a usuaris enregistrats.

La trista realitat és que molta gent té por de signar els seus comentaris. Por de que determinat individu els persegueixin utilitzant la situació de privilegi de que disposa. Por de que els hi puguin arribar a donar un cop de puny o sofrir alguna que altra represàlia via denuncia a la guardia civil o mossos d’esquadra, o via jutjat.

Però precisament, el fet de que mitjançant els comentaris anònims faci que molts que ara han recuperat la veu per dir allò que no podien dir en un altre lloc i puguin ser escoltats, també comporta que hi hagi “voltors” que se’n aprofitin per calumniar des de l’anonimat, d’aquí la quantitat de comentaris suprimits ultimament.

Si el que pretenen és boicotejar-me el meu petit espai, o tenen clar. Aquí m’estic i aquí hem trobaran sempre i cada vegada que calgui per recordar-los-hi el malament que ho fan, per explicar les veritats que a “alguns” no els interessa que és coneixin i per donar veu a aquells que necessiten un espai que no troben en els mitjans de comunicació locals que paguem entre tots.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

anim amable, molts comentaristes anonims com jo, i alguns quen no ho son, estem molt satisfets de poder dir la nostra sense por de represalies.
Jo personalment penso que es un lloc on puc dir la meva, sense represalia. Covard, pot ser si, se un covard es tenir por, mmirem que vol dir MIEDO: "Miedo es una emoción caracterizada por un intenso sentimiento habitualmente desagradable, provocado por la percepción de un peligro, real o supuesto".

Amable Pallisé ha dit...

Gràcies mil pel teu suport comentarista anònim. Vull matisar que quan hem refereixo a que el fet de tenir por de signar els comentaris és una trista realitat, no ho dic pels autors dels comentaris, si no que ho faig pel fet en sí de tenir por a aquestes alçades del segle XXI, per que això vol dir de que hi ha causa, i això company és intolerable i vol dir que alguna cosa funciona malament. Ahir, en sortir de l’acte de presentació del programa electoral d’Iniciativa-EPM, un veí ja gran hem deia que li havia agradat molt i hem va dir: “m’ha vingut a la memòria quan jo tenia 9 anys i van proclamar la república, s’han dit moltes coses com les que aquell dia és van dir” ( i et puc assegurar que son quasi bé paraules textuals, doncs hem va quedar gravat després de reflexionar-hi una mica). Aquest és el fet, que d’un “plumasso”, en quatre anys hem sofert una involució de 75 anys. Senzillament llastimós.

Anònim ha dit...

olé amable!

Anònim ha dit...

JO TAMBE M'APUNTO A LA FELICITACIO I SINCERAMENT ET DIC KE NO TINC POR DE LA REPRESALIA D'AKEST "SENYOR" PERO D'AKESTA MANERA PUC DIR LA MEVA SENSE TENIR KE SER AUTOMATICAMENT ASSENYALAT/DA DE SI SOC D'AKI O D'ALLA M'AGRADA DIR LA MEVA OPINIO SENSE SER PREESTABLERT/A EN UNES IDEES O EN UNES ALTRES. EL KE INTERESSA DE DEBÒ ES KE LA GENT DONI L'OPINIO INDEPENDENTMENT DE KI SIGUIS, COM SIGUIS, KINA EDAT TINGUIS I KINES IDEES TINGUIS. SEGURAMENT SI SABESSIM TOTS ELS NOMS DELS ANONIMS PODRIEM TENIR ALGUNA SORPRESA AGRADABLE O DESAGRADABLE, ANIM I ENDAVANT AMABLE

Anònim ha dit...

teniu tota la raó del món, però qualsevol posa el nom i ho veu ell, podria liar-se una i ben grossa, jo si q ho dic, POR.

Anònim ha dit...

Realment és això, hem retornat a una mena de dictadura on ningú es pot expressar democràticament sense ser assenyalat per gent de dretes com aquests! jo no dono el meu nom perquè sóc de Tivissa, on ara estem en repressió, i si tornen a guanyar aquests desgraciats no vull veurem assenyalada 4 anys més! Jo no em vull posar amb política però una cosa tinc clara, no vull que les coses segueixin com estan sino em cansaré de ser tivissana! Espero que a partir de diumenge pugui tornar a expressar-me amb tota la llibertat que cal als anys que estem! ànims tivissans i tivissanes, votem per a un millor futur! no la caguem més, ens hem de sentir orgullosos dels nostres actes!!

Anònim ha dit...

Sembla un cuento fantastic per a xiquets de 3 anys que s'ho creuen tot!!

Qualsevol fica el nom, amb lo amenaçadors que sou!!