Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

21 de juliol del 2008

Reglament d’ús de les piscines municipals

El passat dia 11 de juliol va tenir lloc un altre Ple Extraordinari (tres Plens en 12 dies) per tal d’aprovar el reglament que ha de regir les normes d’ús de les piscines municipals. Al Ple, que va tenir lloc a les 12 h., i va excusar la seva no assistència el regidor d’ERC.

Qui serà el que decidirà aquesta samarreta entra i aquesta no?. Posaran controls d’alcoholèmia a l’accés de les piscines?. Qui decidirà que una persona pateix una malaltia infecciosa?. A qui se li demanarà el certificat mèdic?

Aquestes son algunes de les preguntes que la regidora d’Iniciativa-EPM, Alba Benedicto, va formular a l’equip de govern de CIU. Preguntes aquestes, i d’altres que formulà, que van obtenir per resposta un genèric “pel que fa a les preguntes que m’ha fet, estan contestades al article 14 que estableix el procediment que hi ha d’haver”, per part del portaveu de CIU.

En la valoració del reglament, la regidora d’Iniciativa-EPM, el va qualificar com a “retrògrad i carca”, “vulnerador” i “que es basa amb el lliure albir”. Segons manifestà, aquest reglament “atenta contra les llibertats individuals” donat que la intervenció de l’Ajuntament “va més enllà de preservar la seguretat de les persones” enlloc d’establir unes normes que “haurien de limitar-se a la convivència i no a la restricció” i amb el que “s’apunta i s’assenyala com un possible delinqüent quan passes per la porta”, va dir en referència als usuaris. Va acabar dient “vostès tornen a canviar les regles del joc a meitat partit”, igual que passà amb l’aplicació de l’ordenança fiscal de la taxa de l’escola bressol i en referència a que els usuaris ja fa quasi bé un mes i mig que han adquirit els abonaments, moment en que no existia aquest reglament.

A les preguntes de la regidora d’Iniciativa-EPM sobre si el reglament s’aplicaria a totes les piscines municipals, el regidor de l’equip de govern va contestar que només “s’aplicarà a la de Tivissa i Darmós, la de La Serra no es municipal, és de l’Associació de Veïns”. La regidora d’Iniciativa-EPM va matissar “A La Serra el socorrista qui el paga? I el manteniment de la piscina?”, a la qual cosa va respondre la regidora d’AISA-FIC que “el manteniment de la piscina el paga l’Associació de Veïns i el socorrista el paga l’Associació de Veïns, tot i que el gestiona l’Ajuntament de Tivissa que després factura a l’Associació de Veïns i, els veïns, paguen a l’Ajuntament”.

37 comentaris:

Anònim ha dit...

pero quines son les normes collons!!!

Anònim ha dit...

suposo que els deuen obligar a portar banyador!!! juas juas, lo mes segur es que son les mateixes exigencies que a qualesvol piscina publica, pero Tivissa es diferent!!!

Anònim ha dit...

Collonut!!

les ultimes declaracions de laregidora de l'equip de gover, perdo, volia di de la Serra, son per fer un manual, es podria dir COM MANTINDRE UNA PISCINA PRIVADA AMB ELS DINERS DE TOTS ELS VEINS.
L'ajuntamen gestiona la piscina de l'asiciacio de veins de la Serra pagan el mantenimen i els socorristes, despres passa factura a l'asociacio de veins per a que li aboni els imports i anteriorment o posterirment li dona una subvenció a l'asociacio de veins. Resultat: el cost de l'antrada a la picina privada de la Serra segur que es mes economic que a la de Tivissa a la que se li apliquen les ordenanses fiscals i ara el reglament d'us

Anònim ha dit...

com es pot ser tan pero tan ??????????? estes gestions sobre la piscina de la Serra no ho entenc, que si gestiona Tivissa que si despres pasa factura a TIvissa, quin lio mareta del meu cor, pues a la Serra no es autobastien solets, ja ho veig ya, sabeu colla aqui en fan creure el que ells volen, a la practica van lo que els hi surt d'alli trobo que s'auria de saber mes coses, i mirar d'esbrinar que cony pasa y perdo pel ????

Anònim ha dit...

ui ui ui aixo fa pudor de sucarrim, si l´ajuntament ho paga tot i despres passa factura a l´associació i els veins paguen a l´ajuntament. jo vull veure aquestes factures, i per cert jo també pago a l´ajuntament i molt (tot ha pujat, impostos, guarderia, piscina, tot...) i l´ajuntament també gestiona la piscina li passra facutra a l´associació de llestos amb molta cara Sitges SA?

A mi hem sembla molt fort que aquesti tio tingui els nostres calers i que el deixin portar el camping com si res, i fer negoci, amb un calaix de 180.000 euros!

Quina barra i quina vergonya.

Anònim ha dit...

Calleu tots que estem en època d'austeriat. Un minut de silenci.

Anònim ha dit...

Ai,ai, ai, que no hem de deixar perdre el tren. El tren l'hem perdut ja fa dies, però per tenir un capità de vagó com el que tenim.

Si vam dir no a la Enron senyor Alcalde és perquè teniem les nostres conviccions i no solament la gran majoria de tivissans, sinó arreu de les comarques veïnes. Si no tenim el majestuós camp de golf, senyor, és perquè volem un altre futur per Tivissa, tant us costa d'entendre?, vivim a Tivissa perquè ens agrada tal i com és i els hi asseguro que si tinguessiu ganes de cercar altres fons d'ingresos les trobarieu.
Ahir a la Baranova vau escenifica una vegada més un acte polític, és el que us toca, per això esteu fent política, però no us oblideu que era una acte d'inauguració de les nostres Festes Majors i ahir no tocava. El seu discurs ja ens resulta cansino, per no dir una altra cosa.
Jo em vaig manifestar contra la Enron, jo em vaig oposar al camp de golf, i per això no soc de la cultura del NO com vostè vol vendre, jo soc una humil persona que intento ser crític i intento manifestar el que penso i a la vegada defenso en el que crec.
Tant costa d'entendre senyor Alcalde, o és que vostès voldriem viure en un altra època on les desicions fosin a cop de decretazo i que el poble restes sense veu. S'HA EQUIVOCAT D'ÈPOCA.

I soc, i serè i ningú em tancarà la boca.

Per cert al pregoner també li va donar lliçons de futur o és que també suca.

Anònim ha dit...

Et pregaria que maclarisis aquesta frase pq jo no lentenc: "Per cert al pregoner també li va donar lliçons de futur o és que també suca"

Anònim ha dit...

buenas,acabo de veure per TVT, l'austeritat que hi ha hagut al concert-vermut, tot a base de peix i d'altres "virgueries".
I com diria en Maragall de Polonia: QUEEE CABRONSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!

Anònim ha dit...

Amable posa un article de les Festes Majors, que sinó no podem opinar sobre les mateixes i ho em de fer en qualsevol article dels que tens penjat.

Anònim ha dit...

i quin es aquest reglament!

Anònim ha dit...

jo no he sentit, ni m'interessa el discurs de l'alcalde. només se que les festes han estat collonudes i que si no voleu enron, ni golf me sembla molt be, pero la feña no sobra i aqui no es crea ni un sol lloc de treball.
criticar no es dolent pero donar solucions es millor¡

Anònim ha dit...

Tens rao pero les les solucions proposades son tirades atras pel equip de govern amb l'ajuda de la regidora de la serra. Per exemple el pla de desenvolupament economic i social del municipi que va presentar ERC i que li van tirar enrrere

Anònim ha dit...

Jo personalment penso que les festes van estar bé, no els hi posaria un 10 però tampoc un 2, van estar bé.
Lo que si que poso un 10 es a la gent de tivissa que va aparcar la politica i es va dedicar a passar-s´ho bé (la gran majoria) i aixo si que es important.
Disucursos politics, mals rotllos, trens perduts... tot aixo queda fora de la festa major, per a mi pixar fora de test pero...
bones resaques de la festa.

Anònim ha dit...

i este sensasional pla estrategic derc proposava llocs de treball, coses en positiu o era com lo seu programa electoral que ja lan complert tot: no al puom, no a ..., no a ... los plans sense cuartos no serveixen de res i si no es permet l'antrada de cuartos ...?

Anònim ha dit...

Com us té mejat el COCO el llarg, i mira que és dolent. El salva la seva demagògia, però malauradament aquesta no ens porta en lloc.

Anònim ha dit...

ESTE ULTIM ANONIM NO TE NI IDEA DE QUE ES UNA PERSONA DOLENTA. SI VOLS TE FAIX UN LLIBRE DE DOLENTERIES NOMES APTES DE MALES PERONES I AM MALES ENTRÑES ... I NO PROTAGONISADES PELS "LLARG" QUE TU DIUS PRECISAMENT: EXPROPIACIONS, CONTRACTES FALSOS, SOUS "RARETS", VISITES DE LA GUARDIA CIVIL A CIUTADANS INOCENTS, URBANISACIONS A CAL SOGRE ... CONTINUO?

Anònim ha dit...

SI CONTINUARÉ JO, AGRESIONS A MENORS, ALTRES AGRESIONS QUE PER NO SER FÍSIQUES NO DEIXEN DE SER AGRESSIONS, NO TENIR CAP RESPECTE PER LES PERSONES QUE NO PENSEN COM ELL, FER MAL INDISCRIMINADAMENT I POSANT L'ULL EN ALLÒ QUE FA MÉS MAL, A DESFET AMICS, COLLES, FAMÍLIES, ENS HA PORTAT A UNA TIVISSA COM LA QUE TENIM, DIVIDIDA I PODRIDA.
ELL NO SAP LO QUE SON LES EXPROPIACIONS PERÒ SI QUE SAP LO QUE ES L'ESPECULACIÓ.PENSABEU OMPLIUS LES BUTXAQUES.

Anònim ha dit...

vec que seguim sense reglament, unaltra vegada gracies per la desinformacio!!!

Anònim ha dit...

jo tampoc he llegit el reglament però no crec que sigui l'Amable el responsable de donar-te'l, sinó l'Ajuntament. i crec que donar-li les gràcies a l'amable per la desinformació és molt injust! peque sino fos per ell ni tu ni jo ens enterariem de la missa la mitat! si tant necessites el reglament ves a l'ajuntament que és qui l'ha de donar als ciutadans, no l'amable!

Anònim ha dit...

no havia pogut entrar abans i he de dir que hem va semblar lamentable el discurs de "festa major" de l'alcalde. aquest home no te vergonya. i havia gent de fora, per a que despres diguin que son els de ic-v, que flipava en colors. lamentable que culpes el no haver fet res pel poble, als de sempre. ja cansa aquest home! i que tingui el morro de vendre'ns que ha fet unes festes austeres per la nostra buxaca ja es el colmo, pero es que algu encara el creu? com pot fer unes festes austeres i cobrarnos 8 euros l'entrada. com pot dir que pensa en els veins i ens apuja en epoca de crisi tots els impostos! com pot dir que fa menys dies de festa i voler cobrar a 10 euros pels concerts dels joves? estic tip de que aqeust home ens prengui per tontos! si van fer unes festes "justetes" es perque les coses no els hi van be (no va nombrar per a res el problemon de la picina i sí a enron!!!!) o perque no en saben més.

jo m'ho vaig passar molt be, cada any m'hu passo bé per festes, perqueè son les nostres festes, de TOTS, per molt que vulgui excloure a gent. pero podrien ser molt millors, i no calen diners sino ganes!

una cosa que enyoro molt es mirar la tele i riure, ja no es com abans. abans ho feien mes dinamic, els camares eren uns mes de la festa i es feien anuncis, entrevistes, era molt mes show, una llàstima que TAMBÉ se l'haguin carregat!

Anònim ha dit...

no cal que excusis a l'Amable, pero en un article que es diu "Reglament d’ús de les piscines municipals", i per desgracia no el tenim a ma!! per tant per a mi aixo es desinformacio!!

Anònim ha dit...

a l'anònim anterior, és l'Ajuntament, i no l'Amable, qui hauria d'informar-nos. sobretot als que hem pagat un abonament i no sabiem que canviarien les normes que hi havia per un reglament com aquest! com diu la regidora mos canvien les regles del joc a mitan partit.i consti, que només parlo per la intervenció del ple, peerque lo que es samarra poca cosa diu. i

demana informació a qui te l'ha de donar i l'Amable al seu blog que pengi el que vulgui, no té cap deure públic, sí l'Ajuntament i més quan es tracta d'un servei pel que paguem!

Anònim ha dit...

quina pau i concordia es respira en aquest bloc! es d'admirar com dolses paraules ajuden a millorar el poble. que bonic resulta veure tantes propostes constructives. quin descans em queda al veure quanta gent bona i sense dolenteria i a a casa nostra. que trenquil estic quan lleigeixo inspiradissimes frases fonamentades en la pacifica comvivencia.
i a mes uns fabulosos comentaris carregats de bona fe amb paraules respectuoses, l'odi arreconat per sempre i la comprensio a flor de pell.
que bonic es tot!
animo a l'amo del bloc a seguir fomentan la llibertat d'opinio, la pluralitat de idees, a publicar tots aquests comentaris gens ofensius.
i als de l'ajuntament actual, feu el favor, de manera respectuosa, de fer un monolit en honor del que va ser alcalde un quart de segle. si la costa de l'era es deia generalisimo ... podem fer una plaça am lo seu nom.
quedaria be eh?

Anònim ha dit...

Ànomim anterior però que critíques si tu fas el mateix.

El gran professor que hem tingut en aquest poble en sembrar la discòrdia és el que actualment ens mana, ho va fer durant anys abans d'estar on estar i ho segueix fen ara des d'on estar, és llastimós. Aquí teniu el resultat. Que voleu que no diguem res, que callade'ts estem més guapos, segur que sí, per a valtros, seguirem expresant la llibertat d'opinio, la pluralitat de idees, i perdona, però, per comentaris ofensius sou els reis. A vegades els insults que hem rebut, el tracte que hem rebut, els espectacles que hem visualitzat, les normes que ens volen imposar...... fan que perdis el nord i que els comentaris puguin de to.
Per cert, si va governar durant un quart de segle és pel alguna cosa, no va estar triat a dit, sinó per unes urnes, en les quals i participavem tots. Ha hi si tant interés tens en posar-li el nom d'una plaça proposeu al que te cuen, però quan li proposis poset coraça que quan li surten els ulls d'ira és perillós. CLASES DE BOXA TIVISSA SITI.

Anònim ha dit...

ES VERITAT LO DE QUE LA MEMORIA ES SELECTIVA: PERSEGUIR A "ALGUNS" JOVENS NO AFINS AL REGIM AMB FORCES POLICIALS LA NIT DE NADAL ES UN BON EXEMPLE DE LA POCA MEMORIA D'ALGUNS/ES.

Anònim ha dit...

I DENUNCIALS AMB LES QUANTITATS MES ALTES MAI APLICADES AL NOSTRE POBLE TAMBE CAL RECORDARU.
NO MEN RECORDO DE LA DATA, PER FA MES DE 5 I DE 10 ANYS. ES UNA DETALL A TENIR EN CONTE!

Anònim ha dit...

Jo no sede quines normes parleu, però aquestes deuen permetre que la gent es banyi amb roba interior. Si, Si. El dia dels infables, diumenge per la tarda, una rumanesa i els seus amics esbanyaven, ella amb faixa i sustens de color roig i ellsamb calçotets.AH! tambépermet entrar dins l'aiguaamb una cigarreta encesa?
Si ho fèssim nosaltres ens la carregariem, no?

Anònim ha dit...

Anònim de les 21:34 i 21:36, que tinc una edad i jo tinc memòria, i per ser no selectiva. La convivència passa pel respecte d'uns amb els altres, suposo que estarem d'acord amb això, tu potse vas ser una persona a la qual en aquella època et van estirar les orelles, I NO CREUS QUE POTSE US PASSAVEU, perquè jo presisament vaig ser un d'aquells veïns que les bromes, per qualificar-les d'alguna manera i no emprar una altra paraula que et pugués ferir, passaven de "castaño oscuro", i aquells fets tant desmesurats es van tallar radicalment, i t'asseguro que els veïns ho vam agrair. Però amb aquest comentaris no entenc res de res, solament en puc extreure la memòria selectiva que teniu alguns. Joves ho em segut tots, de malifetes, també n'em fet tots, la dolescència és un salampió que l'hem de passar tots, i ens agradi o no, sempre hi haurà algú que ens pararà les piles. Últimament actes protagonitzats per joves en el nostre poble ni han hagut, i com tu diria de molt greus, i no vull posar noms, ni anomenar persones, tots ho sabem el que va passar al barranc de la Foig o per les rodalies un matí de diumenge, i no s'ha anomenat en cap lloc i si s'hagués pogut tapar s'hagués tirat un tupido velo, perquè eren qui eren. Deixem-nos de toteries absurdes i devatem el que realment ens ocupa i no treguis coses d'anys passats que si tu, com jo ja tenim una edad, i volem estar tranquilets a casa nostra, estirem les orelles a qui les hagim d'estirar, però sense distincions que tots som persones.

Anònim ha dit...

desde que es va obrir la piscina,hi ha una colla de gent que es banya amb calses, sostenidors, i pantalons texans curts, i no sel's i diu res, en canvi, a la Charlotte i a l'Alice, que degut a que tenen la pell molt blanca i sempre s'han banyat amb uns "trajes" especials de natació, els hi van dir que surtissin de l'aigua, sort d'un familiar que ho va veure i hi va intervindre.

Anònim ha dit...

repeteixo, la normativa es..? (si la demano es pq no la puc obtindre, ja se que soc ven lliure d'anar a l'ajuntament/piscina a demanarla pero es que mes completament impossible de ferho)

Anònim ha dit...

mare:::::::::::::::..si que esta la cosa calenta per ahi per Tivissa, esteu molt acalorats, pero sempre teniu rao, l'amable sols diu el que veu o escolta, no te cap mes obligacio, el que vulgi algo que es rasqui el culero. no us penseu aqui a la Serra no hanen mancas de problemes y grosos. no us penseu, us invito a veureu, ya sabrieu lo que es bo, ja señals per tot lo poble.

Amable Pallisé ha dit...

Veig que esteu animats.

Primerament deixeu-me que puntualitzi als anònims de les 14:04 i les 18:05 que, dedueixo, son el mateix.

Deixem dir-te anònim tertulià que el fet de que no tinguis el reglament a mà ni es responsabilitat meva ni jo el podia, ni tan se vol, transcriure’l de la intervenció del Plenari. Entre d’altres qüestions per una de pes, de cabdal importància: la secretària no es va dignar a llegir-lo. Fet estrany o atípic, doncs en d’altres Plens, quan s’aproven d’altres punts de l’ordre del dia, es llegeix la informació per part de la secretària malgrat que els regidors de l’Ajuntament ja disposen (ho haurien de disposar, que no sempre es així ...) d’aquesta informació i es fa fins al punt de que la lectura d’aquesta informació arriba a suposar fins el 30 o 40% del temps de duració del Plenari i, en alguns casos, ha arribat a suposar fins el 50% (i amb això no admeto discussió, no per que sigui un intolerant, si no per que se del que parlo, doncs he de visualitzar, retallar i, moltes vegades, fer verdaders malabars per encabir la informació en uns preciosos 4 o 6 minuts de vídeo on, fins i tot, les dècimes de segon i compten).

S’evidencia així, anònim comentarista, que tant la manca d’informació com també la desinformació ve per part del “nostre” Ajuntament i d’algun del seus funcionaris que, per cert, te encomanada la custodia de la documentació pública (i cito, crec que per segona vegada des de l’existència d’aquest bloc, textualment: “Aquest escrit el vaig treure jo de la correspondència el dia que va vindre vostè a consultar-la ... (...) Aquell escrit, justet vostè va marxar de l’Ajuntament es va tornar a posar al seu lloc ...”). Es més, vull dir-te que una de les causes que em van motivar a crear aquest blog va ser precisament la desinformació i la discriminació selectiva a la que ens tenen acostumats. Si vols pots parlar de contrainformació, encara t’ho acceptaria, malgrat de que tampoc ho comparteixo del tot pel fet de que aquest es el meu bloc i dic el que vull dir en tot moment, agradi o no a alguns i no vull posar-me cap etiqueta. Tu pots fer el que vulguis per que aquí, si no faltes, ets lliure.

En referència a la resposta que li fas a un altre comentarista anònim de que no cal que m’excusi, només vull dir-te que només pot ser excusat aquell que té culpa i jo, com comprendràs, no em sento culpable de res del que fins ara pugui haver dit. Per cert aquesta afirmació que fas jo sí que m’atreviria a dir que té quelcom de desinformació en el sentit de que es taxativa, desestimant d’entrada qualsevol argumentació en contra, que dona per fet quelcom que tu no has demostrat i amb el que pretens que sigui irrefutable. Per si ho desconeixies (crec que no) aquesta es una de les tècniques de la desinformació.

Al anònim comentarista del dia 30 a les 19:55 voldria dir-te que m’alegra’t constatar el fet de que has llegit el meu comentari a l’entrada del dia 30 de juny del post sobre la batalla de l’Ebre. D’altra banda, dir-te que em sembla bastant inconscient la frivolització amb que tractes qüestions com la de comparar un dictador amb representants municipals elegits democràticament que, amb la conjuminació de moltes voluntats, han consolidat les bases de la convivència democràtica en uns temps que no van ser sempre fàcils degut precisament a que alguns, pocs sortosament, no acabaven d’acceptar l’adveniment de la democràcia (no se tu, però jo era a l’institut quan el “se sienten coño!!” i ho vaig viure com ho vaig veure, com una retransmissió televisiva i un dia de festa sense més transcendència que la de la pròpia inconsciència de l’edat, el fet però es que m'he fet gran i he anat agafant consciència. I te’n podria explicar d’altres d’àmbit més local que sé però “ara no toca”, com deia el que va ser el nostre president de la Generalitat durant quasi bé un quart de segle, el molt Honorable Jordi Pujol). Per acabar voldria fer menció a la paraula que emprés per qualificar-me: “amo”. Per mi, encara que correcta, te connotacions pejoratives, prefereixo propietari, administrador, o qualsevol similar.

Per finalitzar agraeixo els comentaris de suport cap a la meva persona i a la resta, agrair-los-hi la seva participació.

En quant al Reglament, espero aconseguir-lo la setmana que bé i “penjar-lo” per poder debatre amb més propietat. Gràcies.

Anònim ha dit...

Amable relajate, y vuelve
te echamos de menos. Besos
Tus compañeros de Trabajo.

PD: En que idiomas estan los rotulos de la piscina ?

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

una pregunta

ara amb aixo de la crisis, els megaprojectes de l alcalde com es faram?

D on treura el cales?


bon dia, es una humilde pregunta.