Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

21 de gener del 2008

Noves antenes de telefonia mòbil a La Serra d’Almos i Darmós

Telefonica digame ... En el passat plenari es van aprovar els Convenis de col·laboració amb Telefonica Mobiles per la instal·lació d’antenes de telefonia mòbil als nuclis de La Serra d’Almos i Darmós.

Mitjançant aquests convenis, Telefonica tindrà la concessió en exclusiva per 15 anys que seran prorrogables per períodes de 5 anys sense que cap altra empresa del sector o administració pugui utilitzar la infrastructura sense demanar-li el permís o arribar a un acord amb ella. A tal fi l’Ajuntament de Tivissa rebrà una compensació econòmica mitjançant un pagament únic de 9.200 € per la instal·lació de l’antena de La Serra d’Almos i 4.600 € per la de Darmós.

Iniciativa-EPM, com ja va fer en un passat plenari en que es va

“No ens agrada que Telefonica tingui el dret de pernada de tots els que vulguin venir després”

debatre la ubicació de les antenes, manifestà que votaria en contra per no estar d’acord amb la ubicació i per ser contraria a que la companyia Telefonica “tingui el dret de pernada de tots els que vulguin venir després”, va dir en el sentit de que serà la companyia la que tindrà potestat absoluta per autoritzar o denegar a altres empreses o administracions l’utilització de la infrastructura al tenir-ne la concessió en exclusiva.

Erc va proposar, sense èxit, el que es fes constar al contracte la possibilitat de que, en un determinat moment, es poguessin aprofitar les antenes per donar serveis addicionals com son la cobertura de banda ampla i TDT, en referència al desplegament que el Departament de Governació du a terme al territori per tal de donar aquests serveis, enlloc “d’erigir-se en amo i únic portaveu la companyia”, va manifestar .

Aquest punt s’aprovà amb els quatre vots a favor de CiU i el vot d’AISSA-FIC i els tres vots en contra d’Iniciativa-EPM i el d’ERC.

20 comentaris:

Anònim ha dit...

A La Serra ja sabem quina estratègia es feia servir abans amb la gent del nostre poble: aïllats i incomunicats!
Ara això s'ha acabat i aquí som tots iguals: ara ja podem parlar tots pel mòbil.
Ara al pacte de la gana hi sou els que ens vàreu aprimir durant molts anys. Només us desitjo que hi esteu tants anys com els que vàreu ser al govern!

Anònim ha dit...

si de cas o fesiu ve, la cosa aniria ve, pero ai mareta, et penses lurdetes, que ten surtiras, jajajajajajaj, a vere qui pot parlar per movil, que jo sapiga ancara no esta la antena posada o si ??? no me entero de res, algu m'oxplica

Anònim ha dit...

Home cuandomenos a l’alcalde i als regidors convergens i algun no convergen la companyia los hi deu hagut regala un mobil a cadagú per que vendre el territori x 77 euros mensuals duran 15 anys a telefonica que tindra el monopoli absolut i tota competencia haura de pasar per ella … doncs aixó., Deu ni do

Anònim ha dit...

Hi ha gent que fa servir la expressió "vendre el territori" amb una lleugeresa preocupant. Si fos per ells encara aniríem a ruc. Si posar antenes de mòbils es vendre el territori, tota Catalunya està venuda, menys a Caseres que jo sàpiga (i es moren de ganes de "vendre" el territori per tenir cobertura).

Senyors de ICV, si una empresa PRIVADA col.loca una antena per oferir uns serveis a la població (que es cobraràn, perque tot objectiu d'una empresa es el bé economic), es normal que si després vé una altra empresa PRIVADA (Orange, Vodafone...) que vol donar els mateixos serveis utilitzant la mateixa antena tingui que pagar-li a la primera empresa per l'ús de la mateixa. De primer d'economia chatos.

El que pasa es que tots coneixem la mania de "nacionalitzar" les empreses que tenen els comunistes, i tots sabem que si ells poden ser comodament comunistes en aquest país es gracies al sistema economic no-comunista que tenim, i tots sabem que els paisos amb règims comunistes la gent es fot de gana i les infraestructures fan pena ("com tot el que es fabricava a la URSS, Chernobil inclós").

Aixi que si us penseu que Telefonica cedirà gratuitament la antena a altres empreses per a que en treguin benefici es que, o sou del genere tonto, o només voleu treure'n rendiment polític a base de demagògia.

Anònim ha dit...

Ai! Demagogia!!! A veure, estem parlant d'una empresa pública: l'ajuntament de Tivissa, que li ven el territori cobrant una misèria. Ja sabem que telefònica no cedirà l'antena gratuïtament, pq no són tontos. I l'Ajuntament, ¿cedirà el seu territori a Telefònica per només 77€ mensuals.... Què és doncs això si no és ser tonto???????????

Anònim ha dit...

Ser tonto es no comprar al mediamarkt!!!
Lo problema es que nomes existeix la critica i no les ganes de construir!! Este es un gran blog per a comprovar-ho!!
Algun il.luminat a part del que ha firmat l'acord em pot dir a quant es cotitza l'antenadetelefonomobil si us plau que aixina pordre fer un calcul de si es bo o no l'acord!! moltes gracies majos, espero que ja que esteu tan llustrosos sigueu capaços de donar un numero i deixar de fotremosel!!!

Anònim ha dit...

Es un acord en que les dos parts hi surten guanyant, els pobles tenen cobertura i aixi es millora un servei indispensable, i l'empresa fa negoci. Els 9.000€ son casi simbolics.
A veure si hi ha algun somines que pensa que es pot fer negocis i fer-se d'or amb Telefònica.
No ens enganyem, a la Serra i a Darmós hi ha els mateixos habitants que a una massana de Barcelona, i potser tiro cap a munt, i no us penseu que paguen millonades per instal.lar antenes dalt de les comunitats de veïns...

Anònim ha dit...

hi ha blocks a Bellvitge on hi viu mes gent que a tot lo municipi (Tivissa, La Serra, Darmos i Llaberia)
Però allí segur que amb un president d'escala van que brillen i no han d'aguantar cap somina ni cap astrellat de la vida!!

Anònim ha dit...

Un president d'escala es elegit per tots els veins, igual que un president del poble (batlle), aixi que si no t'agrada ets un anti-democràtic, una espécie molt freqüent entre els votants d'esquerres i que apareixen quan no són ells els que manen.

Anònim ha dit...

Sino t'agrada el sistema d'elecció vull dir, el alcalde et pot agradar o no, pero si no t'agrada acata que a la majoría si.

I referent a l'antena, les coses es poden veure de moltes formes. Gràcies a aquesta antena la publicitat de Tivissa a "el temps-tv3" surt de franc (una publicitat amb ressó mediàtic a nivell català) i a sobre els habitants de la Serra i Darmós tenen cobertura de mobil a tot el municipi. I tot gratis!

Anònim ha dit...

d'esquerres jo??, jo, català!! amb lo peu o la mà que un decideix definir-se políticament a mi no mi trobaràs mai de la vida!! Tinc uns objectius de País (que passen per l'independentisme) que estan bastant per sobre del centre la dreta i l'esquerra!! Crec que es una llastima que no tots pensem igual a curt termini!!

Anònim ha dit...

Anonim de les 19:19

acatar les decisions de la majoria es algo que fa tothom, entre altres coses perque la llei li obliga, pero aixo no vol dir que hi hagis estar d'acord. El que tindries de repasar son les desicion de la majoria aprovades al ple que l'alacalde no cumpleix.

Referent a l'antena i amb tots els respectes me penso que el primer que tindries de fer es saber de quina antena parlem per poder opinar sense pixar fora del tes i per cer tambe tindries d'informat millor i sabries que el fet de que aquesta magnifica publicitat que ens dona TV3 i de la que ens parles no ens sur per res de franc. ENS COSTA 800 EUROS MENSUALS, SURT DE LA BUCHACA DE TOTS ELS TIVISSANS I VAN A PARAR A TV3 PER A QUE ENS FACI AQUESTA PUBLICITAT "DE FRANC" QUE TU DIUS

Anònim ha dit...

A ver...pel master en economia del comentari anterior... ja sabria jo que algú no m'entendria...

800 al mes. 800x12= 9.600€.

Antenes de mòbil= 9.500

Resum: amb la pasta que ha donat Telefonica perquè els habitants de Darmós i la Serra tinguin cobertura, la publicitat de tv3 surt gratis.
Resum2: els habitants tenen cobertura+la publicitat surt pràcticament gratuïta= tots guanyem.

Comentari: butxaca va amb "tx" no amb "ch", es perdonen els accents però això fa una mica de mal als ulls.

Anònim ha dit...

A vérem “cultureta” de les 22:15:
No és “ja sabria jo”, és “ja sabia jo”. A vérem si conjuguem correctament, al menys si pretens donar classes d’ortografia.

Anònim ha dit...

Realment creieu que criticant i criticant feu un be al poble. Quina es l'alternativa que proposeu per poder promocionar el poble, no tenir despeses i millorar les comunicacions movils (amb antenes de tercera generacio o UMTS) que proposa el vostre grup?

Potser ningú s'en recorda del dia que va venir AMENA a l'ajuntament de Tivissa i va regalar movils i tarjes amb cost 0 i despres va venir Airtel i va fer el mateix i mes tard Movistar...

Per poder parlar i criticar, quan has governat, s'ha de tenir mes memoria (o mentir menys).

Anònim ha dit...

No t’enfadis anònim anterior, has d’aprendre a saber escoltar als que no pensen com tu, almenys en aquest bloc que ens dona l’eina per poder opinar. A d’altres mitjans, pagats entre tots, això ens ha estat vetat.
En primer lloc dir-te que fent critica, que no criticant en el sentit que m’imagino que li dones a la paraula, també es fa poble doncs el que es persegueix no es matxacar l’adversari, si no aconseguir canviar coses que al entendre d’uns estan mal fetes per d’altres i en tot cas expressar la meva llibertat d’opinar que, que jo sàpiga, es un dret constitucional. Ja se que per alguns això del dret es algo que els pot sonar estrany doncs es una paraula que desconeix el seu diccionari.
En segon lloc aclarir-te que jo no he de donar cap alternativa de res ja que no m’he presentat amb ningú i no tinc cap compromís polític amb la ciutadania més enllà del estrictament personal com a membre integrat en una comunitat que li agrada comentar i discrepar quan les coses les troba malament, això és un exercici d’higiene democràtica.
En tercer lloc he de felicitar a l’anònim del dia 23 a les 11:36 per que veig que l’ha clavat amb el seu comentari, i si no domés cal veure la teva resposta fent una crida al remember de la gent per recordar-se d’algo que ningú es pot recordar per la senzilla raó de que es desconegut per la inmensa majoria de la gent amb el que ens hem de remetre a creure’ns el que tu ens estàs dient i clar, permetem almenys el benefici del dubte.
En quart lloc, deixa que et digui que quan demanes propostes alternatives tu si que hauries de fer memòria i recordar-te que a l’oposició hi ha dos forces polítiques que, pel que jo he anat llegint en aquest bloc a més d’assistir a algun ple de l’ajuntament, han fet més d’una proposta. I si no a les mocions em remeteixo. Quantes n’ha presentat ERC? I ICV? I quantes els hi hau aprovat? Si ni tant se vol les heu escoltat (bé això és un parlar). I que consti que esteu en el vostre dret, per això teniu la majoria, però desprès no et queixis si la teva falta de consens et porta a tenir una oposició més o menys dura.
En cinqué lloc jo també et podria dir el mateix però a l’inversa: Per poder governar sense opció a critica, quan has estat a l’oposició criticant de la manera mes barroera fins i tot faltant a la veritat, s’ha de tenir més memòria. Això o fer les coses bé, o almenys intentar-ho i sobretot complir i fer complir la llei que és o hauria de ser igual per a tots.
Per últim, el cas que ens ocupa, ja que he pogut constatar que quasi bé tots els comentaris d’aquest bloc no fan referencia a l’article corresponent si no que serveixen per donar rienda suelta a les dèries d’uns i altres quedant-se el tema en qüestió sense debatre. Be, a lo que anàvem: Em sembla que fer un contracte a Telefònica per 15 anys a canvi d’aquesta contraprestació econòmica i donant-li el monopoli total i absolut per tot aquest temps es allò que podríem dir “un mal negoci”. Cal comptar també que ara hi haurà la prestació d’un servei de telefonia mòbil a un sector que fins a les hores no en tenia, però valorant-ho en el seu conjunt continuo pensant que “es un mal negoci”. Gràcies al monopoli de la companyia estem lligats de peus i mans davant de que una futura competència ens pogués oferir millors contraprestacions, i no parlo de calers, si no de serveis. En aquest sentit ja s’hi va manifestar un dels grups de l’oposició. També es tanca la porta a que les futures xarxes de telecomunicacions que el Departament de governació desplegui al territori es puguin aprofitar d’una infrastructura existent per donar cobertura de la TDT i de banda ampla, com també va manifestar un altre grup de l’oposició. Per tant, deixem que et faci la meva critica i et torni a dir “mal negoci” i amb els calers de tots.

Anònim ha dit...

Quina barra! Parlar dels calers de tots quan us heu embutxacat "legalment" (desconec els il.legals) milions i milions de les arques municipals.
Per cert volieu posar un microbus "amb els calers de tots" per fer transport públic entre La Serra, Darmós i les mores (cosa que és competència de la Generalitat). Doncs l'ajuntament ha fet un pregó aquesta setmena que es comença el transport La Serra, Darmós les mores. Cost per l'ajuntament: zero!
Uns practiquen la demagògia i els altres el pregmatisme, quina diferència.
Per cert, a La Serra, ja tenim clar qui és cadascú: ICV els que ens han faltat al respecte i ens han oprimit tota la vida, ERC els que només cerquen l'interés personal al preu que costi, CiU els que, millor o pitjor, ens han entés i ajudat a començar a ser un poble normal.
De la Lourdes i "sus muchachos" n'opinaré més endavant, quan vegi qui domina el "cotarro": si dominen els forasters s'acabarà com la fira de Flix, si dominen els del poble s'entendran amb els de Tivissa i ens en surtirem.
De tota manera, amb antena o sense, amb bus o sense, amb ... o sense, llarga vida al govern actual que és el que mai havia segut "la prole comunista": un govern amb cara i ulls!

Anònim ha dit...

N'hi ha que són una mica curts. A veure, si a Darmós i a la Serra hi hagués cobertura i a Tivissa no, dirieu, això no pot ser, és un atràs, a veure si fan algo. Posar una antena de telefonia mòbil, és un avanç, et paguin o no et paguin. A la Palma fa anys que van darrere d'una antena de telefonia i a Caseres també, i pagarien si convingués per tindre-la. Però és que a Tivissa hi ha una corrent que tot ho troba malament. I jo no sóc de Tivissa, que consti, que al meu poble ja en tenim de cobertura i tenim dos repetidors, un Orange i l'altre Movistar, i poc bé que va, creieu-me.

Anònim ha dit...

Tan parla de la telefonia movil ¿ i per cuan INTERNET gratis, us recordo que aixi va ser publicat el seu dia, ? o potser estic errat, molt de rotllo, de queixrse i al final la lurdetes s'ha venut alo diable, estem pañaos que diuen per asi. apa reis que trist que es tot aixo, peneta em feu

Anònim ha dit...

al anonim de 25/01/08 20:44, suposo que no saps com funcionen les telecomunicacions, al menys pel que fa a la TDT. La TDT no la posa Gobernació, sino una empresa contractada per ccrtv i la resta d'operador. Aquest operador (per cert privat) anomenat TRADIA-RETEVISIÓN es el que s'encarrega de fer el desplegament de la TDT.

Per cer ni se t'acudeixi penjar-hi un "palillo" a un dels seus pals de Telecomunicacions.