Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

10 de febrer del 2011

Radio Tivissa

El passat dia 16 de desembre ens assabentàvem, oficialment, de la creació de Radio Tivissa. Així, en el corresponent punt de l’ordre del dia de l’últim Ple ordinari del 2010 s’aprovava, amb els vots favorables de CIU i AISA-FIC, els vots en contra d’Iniciativa-EPM i l’abstenció d’ERC, l’ordenança fiscal nº 20 referent al preu públic per a la prestació del servei a l’emissora pública municipal. Aquesta ordenança, en paraules del regidor Sr. Samarra, “fixa els preus públics de les falques publicitàries que es puguin encomanar”.

Fa tot just 3 anys i poc, en el Ple ordinari del 28 de setembre de l’any 2007, s’aprovava la sol·licitud d’una freqüència per a una emissora municipal al Centre de Telecomunicacions de la Generalitat Catalunya amb les abstencions dels grups de l’oposició doncs l’equip de govern no presentava al plenari la documentació pertinent (programació, previsions de finançament, ubicació de l’emissora, forma de gestió, etc) que es requereix en aquests casos. Sis mesos desprès, en el Ple del 31 de març de 2008, era el grup municipal d’Iniciativa-EPM qui posava en evidencia a l’equip de govern per la seva pràctica de fets consumats i de menyspreu cap a la Corporació municipal pel fet de mentir descaradament als regidors de l’oposició tot actuant amb “nocturnitat i traïdoria” al enviar la documentació necessària sense debatir-la i aprovar-la en el Ple.

El gran CharlotI ara, de facto, desprès de que tothom ja ens hàgim assabentat, oficiosament, mitjançant la premsa i per poder escoltar l’emissió de la pròpia radio en funcionament, l’equip de govern posa en coneixement de la Corporació la posada en marxa de Radio Tivissa amb la creació d’una ordenança fiscal sobre el preu públic per la prestació del servei a l’emissora municipal. Així ho afirmava el regidor de Cultura “En principi tothom sap que tenim un servei nou al poble” (...) “l’emissora està funcionant”.

En opinió del grup municipal d’Iniciativa-EPM, la manera de procedir de l’equip de govern és inadequada i referí que això era “començar la casa per la teulada”, en referència a que s’aproven els preus públics abans de fer l’estudi de viabilitat econòmica, reglament, etc, qüestió a la que també es referí el regidor d’ERC “a cap empresa del món mundial, i dic del món mundial, les coses es comencen així”.

Després de varies interpel·lacions del portaveu d’Iniciativa-EPM sobre la manca total d’informació referent a l’emissora, “volem saber com funciona”, va dir, va reiterar el fet de que l’equip de govern havia presentat la documentació sense passar-la pel plenari tot dient “vostès diuen que no han presentat cap estudi econòmic, jo dic que això no és així. Vostès han presentat un estudi econòmic, ja el buscarem”.

Va ser el regidor de Cultura qui, finalment, va haver de reconèixer que “quan es va enviar tota la documentació a la Generalitat hi havia un pla de viabilitat i com es finançaria l’emissora”.

I així, hem passat del que només havia de ser una petició de freqüència a tenir una radio local en funcionament sense que els grups de l’oposició se’n assabentin fins que ho llegeixen a la premsa o sintonitzen per casualitat la freqüència de Radio Tivissa.

On ha quedat la paraula de l’equip de govern de CIU? On és el bon govern? On és el respecte a la institució municipal i als representants electes?

I el Ple Sr. Alcalde?

El que es fa avui és demanar una reserva de freqüència, la qual cosa, per aquest Ajuntament, no té cap cost. El dia que es decideixi posar en marxa o crear l’emissora municipal, s’haurà de tornar a sotmetre en aquest Ple i, per tant, serà aquell el moment per a retre comptes sobre aquest tema
(Alcalde dixit, 28/09/2007)

I el Ple Sr. Samarra?

L’únic que estem demanant és una reserva de radiofreqüència, més endavant si els pressupostos i si el Ple ho creu convenient s’haurà de parlar de gestions, s’haurà de parlar de programació, s’haurà de parlar de costos, s’haurà de parlar d’altres coses
(Regidor Samarra dixit, 28/09/2007)

“Sostenella y no enmendalla” com deien els hidalgos espanyols del Segle d’Or que empraven aquesta formula amb la qual es pensaven mantenir i reforçar el seu honor. Es a dir, el dolent no és equivocar-se, sinó reconèixer l’error; i per eludir les conseqüències de l’error, cal perseverar en l’equivocació, dóna igual quines siguin les conseqüències.

Desgraciadament, molt propi de l’equip de govern i de l’alcalde en particular.

Ja només ens queda esperar pacientment i observar si l’emissora, sense cap mena de reglament de funcionament, s’utilitzarà com a altaveu de CIU en la propera campanya de les eleccions municipals o, si pel contrari, serà una veritable emissora municipal, és a dir, del poble i pel poble. Malauradament, tot fa pensar el contrari, doncs l’opacitat, la mentida i la manca total d’informació han estat les característiques principals que han destacat en el naixement de Radio Tivissa, amén de les preses i l’incompliment dels requisits (estudi de viabilitat econòmica, reglament, etc) que han de marcar la creació d’una emissora municipal i, tot plegat, a cinc mesos de les eleccions municipals.


I si a tot plegat li posem musica?


29 comentaris:

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

La imatge que has penjat m'ha desconcertat una mica. Imagino que has volgut representar a l'alcalde Jordi Jardí. Però no sé si ho has volgut fer com a un dictador o com a un còmic.

Anònim ha dit...

Jo no soc l'administrador, joc soc un veí i el veig com un dictador

Amable Pallisé ha dit...

Si t’ha desconcertat, significa que he aconseguit el que volia. El que hom pugui imaginar, així com el dubte que en que pugui quedar, es quelcom que queda al seu lliure albir. Jo només he pretès fer un esperpent de la realitat que em (ens) toca viure des d’una objectivitat condicionada per la percepció forçosament subjectiva d’aquesta realitat. Uns imaginaran una cosa, d’altres un altra; uns ho veuran d’una manera i d’altres d’un altra; i per molts, ni tant se vol serà un esperpent, si no la realitat mateixa. Però com ja t’he dit, tot plegat queda al lliure albir de cadascú. Estic segur que si poguessis compartir l’experiència de la meva (nostra) realitat, par dels teus dubtes quedarien dissipats.

De tota manera, si has vist la pel·lícula i magnífica comèdia de Charles Chaplin “El gran dictador” (1940), convindràs amb mi que, de vegades, la practica abusiva de les actituds absurdes acaben subjugant les llibertats. I si has vist, encara millor, “Mi Führer” (te la recomano) de Dani Levy (2007), veuràs que els trets més significatius de la comèdia passen a convertir-se en veritable reflex de la trista realitat.

Anònim ha dit...

ven tornat AMABLE ya pensaba que et aviem perdut per sempre el teu bloc sa combertit amb lunica veu critica fiable amb aquet poble de sumisos y cobars em recordes al GARI COOPER ala peli SOLO ANTE EL PELIGRO continua fen nos arriba laltra cara de la veritat dons es lunica manera que tenim els que no poden ana als plens de save com les gasten el JJ Y SUS MUCHACHOS anim queSOM MOLS MES DE EL QUE ELLS DIUEN Y BOLEN

Anònim ha dit...

ya tornen a gañola ... deu se que venen les eleccions! i pel que man dit no troben ningu per la llista. ¿pero no ereu tans? axo si, ara a fes los sinpatics, a manjaus l'aurella amb lo "matrimoni" de la esquerra i a esparar lo maig. us desijo una bona clatrellada electoral manos. lo poble es sabi i us posara al vostre puesto "democrates inmaculats"!!!!

Anònim ha dit...

Anònim anterior, escoltet, l'unic que ganyoles ets tu. Espero que el poble sigui savi i que pugui emetre el seu vot amb tota llibertat, llibertat tant coartada en aquest petit municipi.

Anònim ha dit...

Tant dit, tant dit,.... cuidado on poses el dit.

Anònim ha dit...

I que bé que escriuen el català els tivissans!!!! Abans d´opinar, apreneu a escriure, les vostres intervencions fan mal als ulls.

Anònim ha dit...

Ara que esteu al govern de la Generalitat los convergents suposo que tindreu més calés per comprar-nos els vots, no? jo us demanaré més que fa 4 anys! A mi no em comprareu donant-me una mica de feina 4 mesos abans de les eleccions, jo no soc d'aquests estomacs agraïts que circulen per aquest poble, ara bé, torno a esperar la vostra oferta, ja sabeu on visc!

Anònim ha dit...

CLASSE PRIMERA

ya=ja
gañola=borda
man=m'han
ningu=ningú
pero=però
axo=això
a fes los= a fer-vos
sinpatics=simpàtics
manjaus= ni puta idea
l'aurella=l'orella
esparar=espera
desijo=desitjo
clatrellada=clatellada
sabi=savi per favor
puesto=lloc
inmaculats=immaculats

Segueix practicant, jo també en faig de faltes, i no passa res, però no se si les fas per la malla llet que portes o perquè senzillament escrius així.

Anònim ha dit...

Caram ultim anònim trobo que ho portes molt be aixo del català i les faltes,et felicito,trobo que es un bon mètode,no se que dir i com defensar el que no es defensable solucio:les faltes d ortografia que fa la gent, mira deixet estar de romanços aixo es un blog i el que importa no es la ortografia siusplau, arrebat a l altra gent amb arguments solids i no tonteies.
Per cert amable el queda molt be el toc de super-culte listo inteligente, ho dic per les frases estes de poetes,politics,etc... de fet es tot un art aixo que fas tu intentar convencer a la gent de coses tan..be definitivament no entenc que hi ha en contra d una radio que l unic que ens pot aportar son coses bones pel poble osigui realment el teu partit politic estima el poble? no se, nomes feu que ficar obstacles no deixeu progresar, es ridicul no te sentit haurieu de pensar en avançar en fer poble, no ho entenc.
Fins aviat!

PD:anonim corrector se que he fet faltes pero et pots estalviar la correció se les que he fet el que passa es que et volia donar un motiu per escriure si no sabies que dir(com sempre).

roquerol.

Jones Misco ha dit...

Roquerol: el que passa de veritat es que no saps fer la O ni amb l'ajuda d'un canut de canya.

Amable Pallisé ha dit...

Roquerol:

El llenguatge es l’eina més elemental de la comunicació i les faltes d’ortografia i l’absència total de signes de puntuació fa que la comprensió del text que escrius requereixi d’un total exercici d’interpretació per part del lector.

Jo, com tants, cometo faltes d’ortografia (segur que en aquest text que escric n’hi ha més d’una tot i que utilitzo el corrector) i no per això deixo d’escriure des de la premissa d’intentar fer-ho correctament. Per saber escriure correctament, sense faltes (o amb les menys possibles), no fa falta tenir un alt nivell cultural, ni haver anat a la universitat, ni tenir cap doctorat. Bàsicament, està a l’abast de qualsevol persona que hagi anat al col·legi on l’han ensenyat a llegir i escriure. A més, avui dia i gràcies a les noves tecnologies, disposem de gran quantitat de recursos tals com diccionaris, correctors de text, traductors, etc. que ens ajuden en aqueta tasca.

Ningú neix sabent, el coneixement es quelcom que s’adquireix amb l’ensenyament i l’educació, i l’ortografia passa, forçosament, per aquestes fases. Alguns no han tingut la sort de poder-les adquirir i desenvolupar per culpa de l’època gris del feixisme que va prohibir i perseguir la nostra cultura. D’altres, tot i tenir aquest privilegi, no l’han pogut, volgut o sabut aprofitar. Malgrat tot, mai es tard per aprendre i formar-se, cadascú amb la mesura de les seves possibilitats. Precisament, aquí radica, al meu entendre, la diferència entre un ignorant (com jo mateix) i un tonto. El primer pot posar solució a la seva situació i el segon no.

Referent al que dius d’estar en contra de la radio, he de dir-te que, si realment has llegit el que he escrit, deus tenir la capacitat cognitiva trastornada o es que, senzillament, t’has quedat perdut, a mig camí, en alguna de les fases del coneixement que t’indico en el paràgraf anterior. O potser (el més probable) es que el que dic en el post no t’importa per a res i l’únic que t’interessa es dir el que vols encara que no vingui a compte.

Pel que fa al progrés, puc observar que interessadament obvies el que necessariament porta implícit el mateix, es a dir, l’observança, el cumpliment i el respecte de la Llei i el Dret, factors determinants pel desenvolupament i el progrés en una societat democràtica. I per això es necessària l’actuació íntegra de l’administració, per a què la ciutadania tinguem la certesa de que els nostres drets resten garantits des de les institucions i, com pots comprendre, l’actuació de l’equip de govern en aquest cas, com en d’altres, rellueix per la manca de transparència, la mentida, l’arbitrarietat i la impunitat.

Ah! I pel que fa a la teva apel·lació a l’autoritat del poble (fal·làcia ad verecundiam) i aprofitant aquest particular “toc” i “art” que dius que tinc, et remeto a una frase de la pel·lícula de Stanley Kubrick, Senderos de Gloria (1957) on el seu protagonista diu molt acertadament “el patriotismo es el último refugio de los canallas”.

Anònim ha dit...

com pot ser que parlan de lemisora de radio local no pas de la seva programacio acabeu barallanvos per les faltes de ortografia ara que les mentides semblen cada vegada mes mentides elJJ te un problema dificil de resoldre que els dira als veins ara que ya abis els resultats de lenquesta
de ven segu que mes dun cop sen petjades ala seva asquena
SALUD




qqqq

Anònim ha dit...

Hombre jones misco , aquests comentaries estalvietels no porten cap a res, de fet es la ignorancia la que et fa actuar.
I bé amable el comentari en el quel m'has respòs m has fet veure quelcom(deixant de banda la llengua catalana i tot aixo que crec que a un blog no es del tot massa important)simplement la questió que tinc(vista des de un punt neutral) és que mai es troba res be a l ajuntament actual, i a part d aixo com l oposició s interposa en el 100% de projectes gairebé tots beneficiosos del poble, i no se si es fa per un acte de pura contradicio "per que si" als que ens van guanyar o per que realment tots aquest projectes son fruit d especulació i demes(cosa que no crec)
un saludo.


roquerol.

Anònim ha dit...

Mira anònim anterior, jo que puc dir que també m'ho miro des de la neutralitat n'estic cansat de que les coses es facin por mis "cojones. Jo no interpreto, com tu, de que es possin entrebancs als qui governen, molt al contrari, tampoc crec que vagin en contra d'un projecte, el que sigui, que beneficii a la població, no estem parlant d'això, estem parlant de que les coses es facin BÉ", TANT COSTA, que fins hi tot en la creació d'una ràdio municipal, una cosa tant senzilla es saltin tot un seguit d'actuacions obligatòries,entenc que per llei. No s'està en contra de que Tivissa pugui gaudir d'una ràdio, s'està en contra de com es fan les coses.

A per ser, tal i com he pogut veure del taranna dels qui governen, jo no ho tinc tant clar com tu de que molts projecte poguin estar basats en especulació, sí, jo sí que ho crec, ja no em sorprén res.

Anònim ha dit...

LOS CRITERIOS rectores de la direccion editorial del prestador del servicio publico de comunicacion audiovisual se elaboraran por un organo cuya composicion reflege el pluralismo politico y social del ambito de su cobertura . LEY 7/2010 DE 31 DE MARZO GENERAL DE LA COMUNICACION AUDIOVISUAL art42 limites para los prestadores de servicio publico audiovisualde titularidad publica . QUE LO SEPA SEÑOR ALTES TES

Amable Pallisé ha dit...

Roquerol:

Malgrat no compartir el que dius, estic d’acord, deixarem la llengua, la paraula escrita i les faltes d’ortografia a banda, finalment, tothom s’expressa com pot.

Dit això, penso que la neutralitat en la política no existeix, altra cosa és que es pugui ser més o menys o gens objectiu des d’un punt de vista personal a l’hora d’opinar sobre una qüestió. Tu mateix afirmes tenir un punt de vista neutral per després fer afirmacions sobre la política de l’oposició que són totalment subjectives i que, o obeeixen a un total desconeixement de la realitat o a una informació prèviament intoxicada per determinats interessos o, senzillament, al teu interès. I t’ho passo a demostrar.

Per hobby, curiositat o xafarderia, fa temps em vaig dedicar a fer un seguiment a consciència sobre el sentit de vot dels diferents grups polítics representats a l’Ajuntament i referits a les qüestions que porten els mateixos a l’aprovació del plenari i ... oh! Sorpresa! El resultat (des de juny de 2007 fins juny de 2009, ja que no he continuat més) aboca un saldo de (arrodonint) 45% de vots favorables, 47% en contra i 7% abstencions pel que fa als vots d’Iniciativa-EPM en relació a les propostes de CiU i 16% de vots favorables, 83% en contra i 0% abstencions pel que fa als vots de CiU en relació a les propostes presentades per Iniciativa-EPM. I desprès d’això, si vols, pots parlar “d’estimar el poble”, de “progrés”, “de contradicció” o de fer les coses “per què sí”. Això sí, ja ho podràs fer amb coneixement de causa i amb dades completament objectives (i si no, pots comptar-ho tu).

“Per què sí”, com l’exmininstre Cañete que volia fer un transvasament “por mis cojones”, fa moltíssimes coses l’equip de govern, només cal que vegis com s’ha creat l’emissora municipal de radio.

Anònim ha dit...

JA,JA Potser si de fet, tot plegat la politica d aquest poble es com una baralla de nens, incloent les diferències de cada partit mes o meys haurien d anar a una, polint detalls, mirant pel poble etc... en canvi es com un:aviam qui pot mes, o un: qui es mes xulo o qui guanya a qui. de totes maneres amable tu i jo no ho arreglarem.
un saludo


roquerol.

Anònim ha dit...

Per a l`anònim que és incapaç d´ escriure els seus comentaris amb un mínim de coherència i cohesió: "quien se pica, ajos come", diuen els castellans.

Anònim ha dit...

Nou servei de l'Ajuntament, tots els que vulguin anar a la piscina coberta de Móra, transport gratuït amb el cotxe de tots. Esperem que no sigui només per la mama i afins.

Anònim ha dit...

nose como tepones anonimo anterior si ay algunas mujeres entre ellas la mama del señor alcalde que nodisponen de veiculo para desplazarse ala vecina localidad de MORA DE EBRO el acercarlas deberia interpretarse como un acto de caridad cristiana algo delo que hesta tan necesitada la sociedad actual si ademas esto contribuye aque dichas señoras practiquen la natacion mejor que mejor cono reza el espot contamos contigo lodicho nose como te pones si al fin decuentastambien son vecinas de tivissa ysi las trasporta el alcade porque ban ha alqular un taxi

veí de tivissa que no sap nadar ha dit...

algú sap d'on té surtida el taxi este?

Anònim ha dit...

A la Weep de l'Ajuntament no informen, seguirem buscant. Algú té alguna informació?, necessito per caritat cristiana rehabilitació.

Anònim ha dit...

Aquest cotxe jo diria que també surt quasi cada dia cap a Tarragona, podeu pernoctar allí i al dia següent té la tornada. Tarifa gratuïta i a càrrec de l'Ajuntament.

Anònim ha dit...

amable si tot el que dius fos veritat seria el record guines

Anònim ha dit...

Amable!El dia 14 d'abril va ser el dia de la Republica i no crec que té pases per alt?A no ser que ja no siguis Republica?Cada dia són menys pero els que queden no ens mouran ni ens podran comprar i menys fer desapareixer!El que defensen la bandera tricolor i als pocs que ens agrada recordar a Lister,La Pasionaria,El califa,Guti,el campesino,Miguel Hernandez...i la resta de milicians-nes tenin l'orgull de sentirnos Comunistes i Republicans!Salut i visca la Terra.

Anònim ha dit...

Anònim del dia 4 jo crec que si de record guines parlem, els que ens governen ja el tenen. Estem en un món que el color del diner importa molt més que les persones, un món individualista, que la gent s'ajunta per interessos propis i no comunitaris, és això el que tenim en aquest poble.

Amable Pallisé ha dit...

Anònim del dia 15: BINGO!!
Estava esperant en candeletes el teu comentari en aquest sentit. Per tant, PREMI!! T'ha tocat el premi que curosament he reservat per a tu, desitjo que t’agradi: Prem AQUI per recollir-lo