Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

22 de novembre del 2009

Ple extraordinari del 4 de novembre – III.

Requeriment a l’antic concessionari de l’equipament turístic

En el tercer punt de l’ordre del dia es va passar a l’aprovació el lliurament dels bens localitzats a les instal·lacions de l’equipament turístic i que no són propietat de l’Ajuntament.

Així, després de que en l’acord plenari pertinent quedés resolt el contracte administratiu entre el concessionari i Ajuntament, aquest va dur a terme una inspecció de l’equipament turístic el dia 2 de gener en el que hi va constatar i inventariar una sèrie de bens que no són de propietat municipal i que ara cal que l’antic concessionari és manifesti sobre la seva propietat per tal de convocar-lo per a que procedeixi a la seva retirada.

El regidor d’ERC va remarcar la mala gestió i l’incompliment de la llei per part de l’equip de govern en l’afer del càmping-alberg i parlà de determinades qüestions que “s’han fet d’esquenes, amagades o obviant la llei”, va dir. Tanmateix, va recordar la no assumpció de responsabilitats per part de l’equip de govern i anuncià que, de no assumir-les, en el proper Ple ordinari presentaria “una moció en aquest sentit”.

Després de que l’alcalde mencionés al regidor d’ERC “la llibertat de portar les mocions que vulgui”, el portaveu d’Iniciativa-EPM va recordar-li a l’alcalde que l’aportació de mocions al Ple “no és una llibertat si no que és un dret”.

Aquest punt s’aprovà amb els vots favorables de CIU, les abstencions d’AISA-FIC i ERC i els vots en contra d’Iniciativa-EPM.

Execució d’aval bancari

En el quart punt es va passar a l’aprovació l’execució de l’aval bancari dipositat per l’antic concessionari de l’equipament turístic.

Al resoldre’s el contracte entre l’Ajuntament i l’antic concessionari per causes imputables al mateix, cal executar l’aval bancari de 6.000 € dipositat com a garantia pel concessionari segons el contracte administratiu i delegar al Tresorer de la Corporació per a què procedeixi a fer-lo efectiu.

El portaveu d’Iniciativa-EPM va intervenir per recordar el cas dels 180.000 € que l’equip de govern va atorgar al concessionari per a què dugués a terme l’obra de la piscina coberta i que no s’han pogut recuperar perquè l’equip de govern va acceptar un pagaré com a garantia enlloc d’un aval (com estipula la llei) que no es va poder fer efectiu per falta de fons. En aquest sentit va observar, “si hagués fet les coses com marca la llei, ja fa temps que hauríem recuperat els diners” i va posar com exemple l’execució dels 6.000 € de l’aval bancari com a “garantía que marca la llei” enlloc d’un pagaré “que com diu la paraula, pagaré o no pagaré ...”, va dir. Va continuar reprovant a l’equip de govern que si hagués fet les coses d’acord amb la llei “enlloc de recuperar els 6.000 € d’ara, n’hauríem recuperat 30.000 €”, doncs aquest aval de 6.000 € correspondria a l’adjudicació provisional quan, per llei, per l’adjudicació definitiva hauria de ser de 30.000 €. Tot això referint-se a la sentència del TSJC, fruit del contenciós administratiu interposada pel seu grup, on es fa menció de l’aval dels 6.000 € “como garantía definitiva, que no cumple la obligación de reajuste y proporcionalidad contemplada en el art. 42Cuando como consecuencia de la modificación del contrato experimente variación el precio del mismo se reajustará la garantía en el plazo señalado en el artículo anterior contado desde la fecha en que se notifique al empresario el acuerdo de modificación, para que guarde la debida proporción con el precio del contrato resultante de su modificación. del TRLCAP” i que, juntament amb d’altres fets, formaria part del que la sentència qualifica com a “pactos directa y manifiestamente ilegales” entre l’equip de govern i el concessionari.

Aquest punt s’aprova amb els vots a favor de CIU, les abstencions d’AISA-FIC i ERC i els vots en contra d’Iniciativa-EPM.


20 comentaris:

Anònim ha dit...

no si poc a poc aniran surtin tots los nyaps!

Anònim ha dit...

Noacabo d'entendre tants pactos ilegales i que aqui no pasi res, potser tindria de venir el Garzon a passar unes vacances a Tivissa.

Anònim ha dit...

yo que se ...

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

QUE VINGUI GARZON QUE LO DEL CAMPING NO AFET MES QUE COMENSA QUE CADASCU RESPONGUI DE LES CULPES QUE LIPERTOQUIN VISCA LA TERRA MORI EL MAL GOBER

Amable Pallisé ha dit...

El Cartipàs de l’Amable és el meu bloc personal on hi plasmo comentaris d’opinió, noticies, afers de la vida política municipal i cabòries varies de les quals en soc l’únic responsable. A més, no només accepto els comentaris i opinions a totes les entrades encara que sigui des de l’anonimat, si no que us convido a que els feu. Malgrat això, no permetré els comentaris que atemptin contra la dignitat de les persones o institucions, els comentaris xenòfobs, racistes o sexistes que seran esborrats tant bon punt els localitzi. Amb tot, El Cartipàs de l’Amable, no és fa responsable de les opinions mostrades pels comentaristes que són, única i exclusivament, responsabilitat seua.

Anònim ha dit...

Amable, no calia que ho censuresis! no hi ha res de lo que va escriure que sigui mentida!

Anònim ha dit...

MENTIDA NO PERO VERITAT COM UN TEMPLE QUE POSA LO DIT AL ULL SI. MOL CRITICA, MOL CRITICA I RESULTA QUE CUAN US FAN MEMORIA DE LES BARBARITATS QUE EU FET DURAN MOLS ANYS BORREU LOS COMENTARIS PER QUE SON OFENSIUS.
SI QUE U SON OFENSIUS A LA VERITAT I ALS VOSTRES BUDELLS. NO ES DEIXA DE SE LLADRE DIEN QUE U SON LOS ALTRES. I AIXO ES LO QUE PRETENEU.
AU I ARA ASBORREU DEMOCRATA DELS PREBOTS!

Anònim ha dit...

I PEL QUE BEIX ARA YA NOLS BORRARAS, LOS SENSURARAS ABANS DE PUBLICAR.
JA, JA I JA! SI QUE TE AMOINA QUE U PUGIN VEURE MANO.
NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO,NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO, NO ... I NO! NO MOS ANGAÑAREU MAI MES!

Amable Pallisé ha dit...

Intuïa, apreciava, denotava i, a la fi, ja vaig poder comprovar la inestabilitat emocional que pateixes. Malgrat tot, ni jo no soc el teu psiquiatre ni el meu bloc es el divan de cap consulta. Si a pesar de tot insisteixes a utilitzar-lo com a teràpia i et serveix d’alguna cosa, fins i tot me’n alegraré, això sí, ho hauràs de fer seguint les poques normes bàsiques del bloc que són vigents per a tots els comentaristes i resta de “fauna” (en sentit figuratiu) que, com tu, no em mereixen aquest qualificatiu.

Anònim ha dit...

TU INTUI? TU DENOTÁ? QUE TE PENSES QUE BEVEM A GALET U QUE MANO? TU NO INTUIXES RE DE RE! TU TENS ESTE PANFLETO PER FE PROPAGANDA DEL QUE SE ARROSEGA PER LA POLITICA DEL POBLE A BEURE SI ARROPLEGA ALGUNA MOLLA DESPARRAMADA!
I MIRA POTSE SI QUE ME ANIRAS BE DE SIQUIATRA! NO I JA RE MILLOR QUE PICÁ FERRO FRET PER FER PASSAR LA FRESCORETA D'ESTOS DIES I PER ABAXAR LA ADRENALINA. I A FE DE DEU QUE TU ETS FERRO FRET! FRET, TORT I ROBELLAT! I COM QUE CADA VEGADA QUE ENTRO ME FOTO UNA BONA RIALLA VEIEN COM LOS CUATRE DE LA "FAUNA" ROIJA I VERDA US RIEU LES GRASIES I COM US ANSABONEU LOS UNS ALS ALTRES U SEGUIRÉ FEN. I A DEMÉS SI ME BE DE GUST FARÉ ALGUN COMENTARI.
ALGUNS MELS ABORRARRÁS, ALTRES POT SE NO ... PERO NI LOS UNS NI LOS ALTRES AN FALTAT MAI AL RESAPECTE DE NINGU I MOL MENOS A LA VERITAT, COSA QUE NO POTS DI PAS TU.
BORA NIT I TAPET.

Anònim ha dit...

AMABLE SOC UNA PERSONA QUE EM TINC PER MODERADA QUE DEL TEU BLOC REBO MOLTISIMA INFORMASIO DEL QUEPASA AL NOSTRE POBLE PERO HI HAN UNES COSES QUE NO ACABO DE ENTENDRE PROU BE POT SE CULPA DE LA MEVA EDAD AVANSADA AGRAIRIA QUE ALGU MEO POGUESESPLICA.1PERQUE ES FAN COMENTARIS QUE RES TENEN ABEURE AN LENUCIAT .2PERQUE ES CRITICA TAN ALA OPOSICIO CUAN NOMES FA LA SEVA FEINA COM MOLCLA TU ENSEÑES ALS TEUS VIDEOS.3PERQUE AQUESTA MANIA MALATISA DE RECORDA EL PASAT YO TAMVE EL VAIX VIURE YCOM AMOL MEATREVIRIA ADI QUE DURAN 30 ANYS ELS QUE ESTABEN ALA OPOSICIO POTSE NO BAN FE LASEVA FEINA .4COM POTSER QUE EL GOEBER DE CIU 4REGIDOS MES LA REGIDORA DELA SERRA DIGUIN QUE LOPOSICIO 3+1 ELS PARALISI LA SEVA ACSIO DE GOVER EM SEMBLA MOL INFANTIL.5AGRAIRTE LA PASIENSIA QUE AS TENGUT AN MI AL PUBLICA EL MEU COMENTARI SI ALGU EN POTCONTESTA EM FARA MOL FELIS

Amable Pallisé ha dit...

Contestant a les teves preguntes, et diré el que en penso, doncs no puc fer altra cosa que donar-te la meva opinió personal.

1.- Hauries de preguntar-li als comentaristes perquè, enlloc d’opinar sobre el que he dit, és dediquen a calumniar i a faltar al respecte enlloc de fer comentaris referents a l’enunciat. Malgrat tot crec que es deu al que et raonaré més avall.
2.- M’imagino que el fet de criticar a l’oposició és, precisament, perquè realment està fent la seva feina. Altra cosa es saltar-se la crítica per passar directament a la desqualificació personal i a l’insult. Personalment crec que quan es fa això es que no es tenen altres arguments per rebatre les opinions.
3.- Podria dir-te el que en penso sobre la tasca feta pels que estaven a l’oposició quan Iniciativa-EPM era al govern però no ho faré, entre d’altres coses perquè els que opten per entrar a l’Ajuntament, només per aquest motiu, ja és mereixen tot el meu respecte. La llàstima es que alguns tenen la memòria “flaca” i només es refereixen al passat en un intent d’embrutar la tasca de govern realitzada amb afirmacions fal·laces que ni tant se vol es preocupen de constatar. Es tracta d’intentar estigmatitzar tot un grup o sector de persones.
4.- Personalment, més que infantil, a mi em semblen deplorables els arguments emprats pel partit al govern. Deplorables perquè posen en evidència la ineptitud d’un equip de govern per portar endavant el seu projecte polític tot i tenir la majoria suficient per fer-ho sense més impediments que els d’acomplir amb els tràmits i requisits que marca la pròpia Llei. Però, a més d’ineptitud, hi ha d’altres qüestions que aboquen algo de llum sobre la pràctica del govern i que plasmen de manera clara quina es una part important de la seva política: maridatge econòmic amb l’antic concessionari del càmping-alberg, pactes directa i manifestament il·legals, opacitat amb la gestió i el principi de la contractació pública (vulneració dels principis de publicitat i lliure concurrència), manteniment d’una garantia (aval) al concessionari de 6.000 euros que no es reajusta de manera proporcional a les noves condicions del segon contracte ( si s’hagués reajustat, ara que en el passat Ple ordinari es va aprovar executar aquest aval bancari, enlloc de 6.000 euros se’n haguessin recuperat 30.000), ampliació del contracte al concessionari (que passa de 5 a 30 anys) rebaixant-li el cànon que ha de pagar els 5 primers anys en més de 3 milions de pessetes, etc. I tot això ho diu un jutge, jo no m’invento res. El mateix jutge que diu que l’Ajuntament no acredita un interès públic que justifiquin aquestes actuacions, malgrat que l’alcalde s’omplia la boca de que era per un bé pel poble.

Clar, quan analitzes totes aquestes qüestions, deixant-ne a banda d’altres que també hi són, arribes a la conclusió de que l’equip de govern ha de provocar una cortina de fum que ens impedeixi veure que és el que passa realment a l’Ajuntament. Aquesta cortina de fum passa forçosament per buscar els culpables fora del seu equip de govern, es a dir, entre l’oposició. Així tenim que l’oposició adquireix, de manera automàtica, un paper destacat en el que decideix de manera omnipotent sobre els destins de tots els vilatans i, si se’n descuida gaire, acabarà essen la culpable de la desaparició dels 180.000 euros, de que no s’hagi cobert la piscina i de que el càmping-alberg resti tancat.

Però el pitjor que es pot fer és menystenir a la ciutadania i considerar-la com a una massa amorfa i sense capacitat crítica. Aquí és on l’equip de govern s’equivoca, prova d’això es el teu comentari. Moltes gràcies per participar.

Anònim ha dit...

TOTALMEN DEACORT AMB TUALS VEINS NO SELS POT ENGAÑA PERO AQUESTA TROPA DE CIU NO PARA DE INTENTAU ES SER QUE ULTIMAMEN SELS Y ASTA VEIEN EL PLUMERO VES INFORMAN QUE SOM MOLS MES DE EL QUE ELLS DIUEN Y VOLEN

Anònim ha dit...

M'encanta veure la descoordinació de la brigada municipal fent el servei de treure neu dels carrers del poble, com pot passar això al segle XXI?, doncs facil resposta manen els que manaven el segle XIX.

Encara hi ha carrers que no es pot transitar 4 dies després de la nevada.

Per cert les llums de nadal ja funcionen ja fa dies no?

La nevada els ha agafat amb els pixats al ventre, ja que la previsió era una altra "Nois, aquesta setmana col·locarem les llums de nadal !, i ostres ha nevat i ara tot son preses per posar-les. La neu ja la treurem la setmana vinent. Això a meva casa es diu descoordinació, falta de previsió, improvització, i després volem criticar als d'abans, ja, ja, ja.

Anònim ha dit...

foteu un pale al land rover i dos persones al damunt os en recordeuuu.som dia24 estan penjades noooooooooooooooooooo

Anònim ha dit...

La deixadesa senyors és tant gran que ja podeu espavilar-vos.

Anònim ha dit...

com couen les veritats, ja es veu el nivell d'aquest ajuntament, encara hi ha llums que no funcionen, i ja estem a dia 29 de desembre, potser per sant blai ja funcionaran!!!!!

Sobretot que no torni a nevar per que sino lo desgavell sira total.

Ah que no hi pensava felicitats per aquella cosa que feu al casal, allò que feu pels crios di-li parc de nadal o di-li lo xiqui-parc cutre pobres nens ells no s'ho mereixen!!!

Anònim ha dit...

Heu vist el folleto que han repartit de les activitats de les festes de nadal.

Quan veig les activitats m'agafen ganes de plorar, fiquen totes les activitats que es fan per nadal, com si els senyors de l'ajuntament, ho organitzessin tot. Fan pena. S'acabat el parc de nadal. Les famílies que tenen nens han de marxar del poble. Abans veníen de fora al parc de nadal ara han de marxar per poder anar amb alguna activitat de nadal. Gracies colla de carcamals!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Sinó us cal agafar un palet, ara teniu els mitjans, utilitzeu-los collons !!!!!!!!!!