Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

9 de juny del 2009

Resultat eleccions europees 2009 a Tivissa

A l’igual que a la resta de Catalunya, de l’estat espanyol i dels estats membres de la CEE, si alguna cosa cal destacar del resultat dels comicis al Parlament Europeu celebrats el passat diumenge a Tivissa, es l’abstenció. Així tenim que la participació en aquestes eleccions ha estat del 42,97% enfront de la ja de per si baixa participació de l’any 2004 que va suposar el 52,16%.

D’altra banda, cal destacar el creixement de vots de CIU que ha assolit, en percentatge de vot, 17,1 punts més que en el 2004, mentre que la resta de forces polítiques pateixen un retrocés de 3,08 punts el PP, 3,59 punts ICV-EUiA, 4,5 punts ERC-(Edp-V) i 5,18 punts el PSC-PSOE.

A més, em sembla important destacar els 11 vots que la candidatura II (Iniciativa Internacionalista) ha obtingut al municipi.


Candidatura Vots %
CIU 223 37,93
ERC 100 17,01
PSC (PSC-PSOE) 92 15,65
PP 83 14,12
ICV-EUiA 54 9,18
II 11 1,87
AES 3 0,91
LIBERTAS 3 0,91
LV-GVE 3 0,91
iF 1 0,17
IZAN-RG 1 0,17
PACMA 1 0,17
PFyV 1 0,17
PSA 1 0,17
PUM+J 1 0,17
RC 1 0,17

Per mes informació, consultar la web del Ministerio del Interior.

13 comentaris:

2teixidor ha dit...

A Tivissa també ha guanyat la dreta europea.

Anònim ha dit...

AMABLE, en podries explicar que es aixo de aquest nou partit que ha tingut 11 vots, qui son, si es que es pot dir, clar. Es que no m'entero de res salutacions.

Anònim ha dit...

Son els hereus de herri batasuna (perdoneu si hi ha faltes) certament destacable pq no sha vulnerat el dret a votar duna part de la poblacio basca!

Anònim ha dit...

Jo pensava que la dreta europea feia referència als partits que després s'agrupen dins el GRUP POPULAR EUROPEU i que voten plegats en un 80 o 90% de les coses amb el GRUP SOCIALISTA EUROPEU. I diria que qui ha guanyat a Tivissa forma part d'un altre grup en el parlament europeu. Però bé, igual vaig errat.

Per cert Amable, quina quantitat de vots (i %) hem assolit els del PARTIT DEL VOT EN BLANC??

Anònim ha dit...

Hola de nou. Sóc l'anònim anterior.
Es que ja ho he trobat, gràcies a link del "Ministerio de Pérez Rubalcaba" que l'Amable ens ha facilitat.
En total 9, bé. Hem quedat en 7a posició. Un resultat digne. A les Olimpiades tindríem diploma. LLàstima que segur que un bon grapat dels abstencionistes segur que s'haguessin unit al club.

Per altra banda mencionar que el PARTIT PIRATA ha tret un escó a Suècia. A la radio feien broma i deien que un partit amb aquest nom "donava poca confiança". Joder, cap dels 5 partits tradicionals porta per nom PIRATA, BUCANER o similar, però quina poca confiança...

Amable Pallisé ha dit...

Benvolgut anònim/a de les 20:37 i 21:11, parles d’un 80 o un 90%. Home!, si vols, ja posats pots parlar del 100%!

Malgrat que el candidat de CIU Ramon Tremosa, que s’autodefineix com “lliberal d’esquerres” mentre reivindica el Pacte del Majestic, s’ha fet un fart de recordar en la campanya electoral que “PP i PSOE han votat un 70% de propostes junts”, no ho diu tot de la política europea.
Així, segons dades de la web Votewatch.eu, el que es cert es que en aquesta última legislatura, el PP (adscrit al grup parlamentari europeu PPE-DE) ha coincidit en un 77,13% amb CiU (adscrit al g.p.e. ALDE/ADLE), enfront del 69,70% amb PSC-PSOE (adscrit al g.p.e. PSE) i del 49,80% amb ICV-EUiA i ERC (adscrits al g.p.e. Greens/EFA) i que CiU ha coincidit també, a més del percentatge abans indicat amb el PP, en un 70,89% amb el g.p.e. Unió per l’Europa de les Nacions/UEN (en el que hi estan adscrits partits com el polonès Ley y Justicia i els italians neofascista Alianza Nacional i ultradretà Liga Norte), en un 75,44% amb el PSC-PSOE i en un 61,86% amb ICV-EUiA i ERC.
D’altra banda, el “Partit dels vots en Blanc” com tu dius (i que jo sàpiga) no existeix com a tal. Però si et refereixes al partit CeB o CenB (Ciudadanos en Blanco), he de dir-te que no ha tret cap vot ni aquí ni enlloc pel simple fet de que no s’ha presentat a les eleccions doncs no ha aconseguit les 15.000 firmes mínimes necessàries per presentar-se. Altra cosa molt diferent son els 9 vots en blanc que res tenen a veure amb el partit aquest, ja que CenB no capitalitza els vots en blanc (els vots en blanc no comptabilitzen a l’hora de repartir escons al Parlament), sinó els vots que s’atorguen a CenB (que sí que són comptabilitzats a l’hora de repartir escons).

Anònim ha dit...

Gràcies per les dades Amable.

Ja veig que quan un quantifica ha d'anar molt en compte si no pot ser inexacte.
Els números que donava jo eren per dir l'elevat grau de coinicidència entre el grans grups de la DRETA i l'ESQUERRA europea (PP i PSOE), tot i que com tu molt bé demostres el grau de coincidència és elevat entre tothom, sigui més de dreta o més d'esquerra (com ho hem d'interpretar això?).

I respecte al
"PARTIT DEL VOT EN BLANC" (aquest cop ho fico entre cometes), em refereixo als 9 que no vam ficar cap papereta al sobre en senyal de desacord amb la campanya que s'ha fet, però exercint el dret que tenim a votar (bé, espero que no hi hagués cap despistat que s'oblidés d'introduir-la... la papereta).

Desconeixia l'existència del partit CIUDADANOS EN BLANCO al qual fas referència.

Com he dit alguna que altra vegada, independentment del grau d'acord amb allò que expressa l'Amable en el seu blog (que com a administrador que és considero que pot dir el que li sembli), jo animo a la gent a participar d'aquest espai no pas per insultar i menysprear, sinó per reflexionar i molts cops aprendre coses noves.

Anònim ha dit...

A les pròximes eleccions potser es presentarà el PLLSB (Partit de la LLenya de Sant Blai), o dit d'altra manera, com fomentar l'atur en temps de crisi!!!
Moltes gràcies amics d'iniciativa!!

Amable Pallisé ha dit...

Benvolgut anònim/a del dia 12 a les 14:56:

La interpretació que jo faig de “l’elevat grau de coincidència” existent entre les diferents forces de l’arc parlamentari europeu, es la imperiosa necessitat que tenen tots els grups politics de cercar el consens a l’hora de tirar endavant les seves propostes donada la correlació de forces. Consens dintre del mateix grup parlamentari primer (no oblidem que en cada grup hi estan adscrits, per afinitat, diferents partits polítics de diferents països), i consens entre tots els grups parlamentaris després. Malgrat tot, la tendència es clara a l’hora de cercar “socis”:
Per ALDE/ADLE (CIU) és el PPE (PP) en primer lloc, el PSE (PSOE-PSC) en segon lloc i UEN en tercer lloc.
Pel PPE és UEN en primer lloc, ALDE/ADLE en segon i PSE en tercer.
Pel PSE és ALDE/ADLE en primer lloc, Greens/EFA (ICV-EUiA i ERC) i PPE en tercer lloc.
Per Greens/EFA és GUE-NGL (IU) en primer lloc, PSE en segon i ALDE/ADLE en tercer.
Pel GUE-NLG és Greens/EFA en primer lloc, PSE en segon i ALDE/ADLE en tercer

Gràcies per participar amb els teus comentaris però, sobretot, per fer-ho de la manera que ho fas, amb veritable ànim de debatre i d’expressar la teva opinió des del respecte envers resta de comentaristes.

Anònim ha dit...

Jo només voldria recordar a l'anònim del dia 13 a les 10:55, que en temps de crisis ningú s'ha d'aprofitar de ningú, i quan dic de ningú tampoc de l'administració, que en definitiva som tots. Qui vulgui llenya que agafi una destral i acoxi el llom. I sinó hi ha altres alternatives com per exemple, demanar subvencions. Per cert, el meu amic, que era un de tants que hi treballava, se li ha acabat el contracte, com suposo que a tots, no li han rescindit, com voleu fer creure. EN TEMPS DE CRISIS, TAMPOC SI VAL TOT SENYORS, tot al contrari, hauriem de ser més coerents i respectuosos amb tot. COLLA D'APROFITATS.

13/06/09 10:55

Anònim ha dit...

Si noi, si! Tens tota la raó! La gent cada cop us escolta més als que proposeu mesures "constructives". Per això fa quatre dies, a Europa, a Espanya, a Catalunya i a Tivissa es va combatre "la crisi de dretes" amb "solucions d'esquerres".

Anònim ha dit...

Anonim de les 15/06/09 a les 11:47. No intentis justificar lo injustificable! Lo mal ja esta fet…ni tota la parafernalia habitual a la que mos teniu acostumats us salvara…ara si que crec que us heu cavat la vosta propia tomba.
De la teva redaccio es despren un ser aire de post adolescencia/despreocupacio…el teu amic se seguirá fotent les birres tant tranquil…pero pregunta als pares de familia que els hi sembla…tindre contactes politics per fer el que ha fet qui tots ja sabem hauria de servir per algo mes i no per algo menos. Pero los politics de Tivissa son amb mi o sense mi…si puguessim tindre un todos a una como fuenteobejuna!!!
Tambe parles de que l’administracio som tots (per a mi millor que siguin los altres) i despres parles de subvencions…em sembla que no ho tens prou clar…cada vegada que un politic diu gratis…digue’m liberal (que no lliberti, busca la diferencia) se’m foten los pels de punta!!
Espero que ara us inventeu un Sant Blai laic…de proposicions no men falten…podrieu fet un especie de dia de la marmota/jabali!!

Anònim ha dit...

Pero tu tens pels? Ho dubto molt. Jo si que en tinc i fa uns anys que sempre els porto de punta. Acoxa el llom i fes llenya.... o tens por d'asclat?