Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

26 de novembre del 2007

Declaració d’expedient de ruïna

Grua El segon punt de l’ordre del dia de la sessió extraordinària del plenari celebrat el passat dia 16: expedient de ruïna, es va aprovar amb els quatre vots a favor de CiU, els tres vots en contra d’Iniciativa-EPM i l’abstenció d’ERC.

El cas te a veure amb un solar ubicat al carrer del Sol nº 15 que va comprar l’empresa promotora Onviure Habitatges de Qualitat, S.L. quan insta a l’Ajuntament per a que declari ruïna imminent la terrassa, propietat d’un veí, que sobrevola l’esmentat solar. Es a partir d’aquí quan, feta la preceptiva inspecció pels serveis tècnics, l’Ajuntament declara ruïna econòmica de la terrassa doncs no hi observa ruïna imminent, elaborant un pressupost de rehabilitació, per part dels serveis tècnics, d’aproximadament 20 M € . Arribat a aquest punt, el propietari ha de optar per enderrocar la terrassa o bé rehabilitar-la.

Iniciativa-EPM va manifestar que votaria en contra per entendre que “això acabarà als tribunals i l’Ajuntament, subsidiàriament, en serà responsable si aprova aquest expedient de ruïna econòmica. Per tant, nosaltres no ho veiem clar”.

CiU va argumentar que l’Ajuntament tenia l’obligació de dur a terme aquest expedient tot i no tenir-ne “ni ganes ni gust” i ser conscients de que “ens han rebotat en mig d’una baralla entre dos”.

ERC va fer algunes consideracions com es el fet de que “en aquest procés d’una certa indefensió ens hi podem trobar tots passat demà si qualsevol empresa compra el solar del costat de casa nostra”.

A partir d’aquí cadascun podem extreure la nostra opinió sobre aquest afer. En qualsevol cas, si quelcom va quedar meridianament clar, es el fet de que a una empresa constructora que pretén edificar en un solar que acaba d’adquirir, li ha aparegut un “nyap” que no s’esperava i ara pretén solucionar el problema costi el que costi.

“Tota aquesta historia ve pel dret a vol de la terrassa. Vull dir, això ho ha entès vostè, ... tots, ho hem entès tots, que es pel dret de vol de la terrassa. Un senyor, una empresa, compra un solar i quan enderroca les construccions que hi ha, es troba que té una teulada allí.” (Dixit: Sra. Secretaria en funcions)