Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

18 de novembre del 2007

CiU en contra de l’adquisició d’un microbús adaptat

Amb els vots en contra de l’equip de govern de CiU de Tivissa, es va desestimar la moció que Iniciativa-EPM va presentar el passat divendres dia 16 en el ple extraordinari que havia demanat a tal efecte. La moció demanava que s’acordés la inclusió una sèrie d’adquisicions i obres en la sol·licitud de subvencions al programa Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) pel període 2008-2012.

La moció, que entre d’altres adquisicions i obres incloïa l’adquisició d’un microbús adaptat per tal de facilitat al veïns la mobilitat entre els diferents nuclis del municipi i les poblacions veïnes, va ser rebutjada amb els 4 vots de CiU que En contravotà en contra i els tres d’Iniciativa-EPM i el d’ERC que votaren favorablement. Cal destacar l’absència de la regidora d’AISA-FIC que, segons va comunicar l’alcalde, va excusar la seva presencia per la defunció d’un familiar. Una vegada més es va evidenciar la manca de majoria absoluta de CiU, doncs va ser necessari el vot de qualitat de l’alcalde per desfer l’empat de la votació.

El portaveu d’Iniciativa-EPM, Fermí Pallisé, va explicar la moció tot matisant la seva estranyesa de que un obra com es l’edifici de la de la Societat Obrera que adquirí l’Ajuntament i que va estar finalitzada (la 1º fase) l’any 2003, encara resti pendent de finalitzar. La necessitat que té l’Ajuntament de tenir un terreny per l’edificació d’equipaments esportius, perquè “no passi com la passada legislatura que quan es demani un pavelló cobert no es tingui el terreny per edificar-lo”, va manifestar. La idoneïtat de l’adquisició d’un microbús adaptat per millorar substancialment la mobilitat entre els nuclis municipals i veïns. I les obres dels nuclis de la Serra d’Almos i Darmós.

Per la seva banda, ERC, va fer explicació del seu vot favorable a la moció tot matisant una sèrie de qüestions com són el fet de que, malgrat que en el seu programa electoral també portaven la finalització de la sala polivalent de la Societat obrera, entenien que era prioritari pels veïns acabar l’obra del CAP i Centre de Dia abans que adquirir un microbús adaptat i la també la necessitat de l’adquisició dels terrenys per la construcció d’un pavelló esportiu. En aquest sentit va dir que “no pot passar com la legislatura passada que es perdin subvencions per aquesta raó”. Va acabar dient que votarien a favor de la moció però amb les matisacions fetes i “tot el reparo”.

CiU, per boca del regidor S. Samarra, va argumentar que “tot i que veiem que les obres que es manifesten aquí a la moció són de l’interès del grup de CiU, hauríem marcat una sèrie de prioritats, les quals no coincideixen plenament amb les s’han dit aquí”. En aquest sentit va dir que hi havia d’altres prioritats com el CAP i una sèrie d’obres de La Serra d’Almos i Darmós i que, per tant, votarien en contra de la moció.

Cal mencionar el fet de que el regidor Samarra va dir, en referència a la inclusió d’adquisicions i obres al PUOSC per part d’Iniciativa-EPM, que “la primera noticia d’aquestes pretensions ha sigut una moció i no ha segut cap mena d’aproximació” amb el que entenien que “les formes no siguin les correctes”. La resposta d’Iniciativa-EPM va ser de que entenien que, al ser CiU el grup majoritari, “els hi correspon a vostès cridar-mos” i va remarcar que quan se’ls ha cridat, com es el cas d’una recent convocatòria de reunió a la que han estat requerits per l’equip de govern, “en cap moment hem dit que no hi vulguem anar ni vulguem parlar absolutament de res”. A més va remarcar que la subvenció mínima garantida, per part de l’actual govern de la Generalitat, s’ha vists substancialment incrementada respecte al quadrienni anterior, el que suposa un increment del 158%, es a dir, pràcticament 254.000 € ( més de 42 milions de pta.).

27 comentaris:

Anònim ha dit...

És força curiòs com amb un titular es pot manipular uns fets. Si es llegeix el titular sembla que ciu estigui en contra d’un microbús adaptat. Com que són tant dolents no volen millorar el transport entre els pobles.....
La realitat és diferent, s’ha de matitzar i s’ha d’explicar correctament. Normalment qui acosegueix l’alcaldia és qui decideix i prioritza les inversions, no la oposició.
Ara proposeu invertir a la serra i a darmos ? vergonya em faria a mi presentar això després de tot!
Aquests talls del youtube són parcials, com són parcials les notes de premsa i altres “aportacions” que es fan (parcials per no dir completament manipulades).
Si per aconseguir l’alcaldia d’un poble petit com Tivissa es gasten (o malgasten) tants recursos, què fa aquest partit per aconseguir un conseller?

Anònim ha dit...

No se si la foto fa referencia a la votació d’aquesta mocio pero els mateixos que es veuen axecant la ma tambe la van axecar per votar en contra de la mocio. O sigui que van votar en contra de la compra d’un autocar i después d’aquet fet ja ho pots disfrasar com vulguis perque el fet es aquet que van votar en contra de l’adquisicio d’un autocar

Anònim ha dit...

perdoneu la meua ignorancia i atreviment. no es de la genralitat la competencia del trnsport?

Anònim ha dit...

Si igual que la sanitat (nou dispensari mèdic)

Anònim ha dit...

E-noticies: L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros (PSC), cobrarà a partir de l'1 de gener vinent 75.200 euros en lloc dels 33.200 que percebia fins ara. Ballesteros havia heretat aquest sou de l'anterior alcalde, el convergent Joan Miquel Nadal, que compaginava l'alcaldia amb un escó al Parlament de Catalunya. L'actual alcalde de Tarragona també és diputat provincial -a l'oposició-i a partir d'ara només cobrarà per assistències a l'ens supramunicipal en lloc de la dedicació parcial.

Tot i l'augment tan considerable, Ballesteros cobrarà 4.000 euros menys que l'alcalde de Reus, el també socialista Lluís Miquel Pérez, que arriba als 79.000 euros. La pujada de sous a l'Ajuntament de Tarragona també afecta la resta de regidors, que de mitjana passaran a cobrar un 35% més que fins ara. L'augment també beneficia els integrants de l'oposició, ja que l'assistència als plenaris passarà a ser retribuïda de 600 a 800 euros.

COM VAN ELS D'ESQUERRES NOI! DOBLANT-SE ELS SOUS!

Anònim ha dit...

"en contra" pot ser es que simplement te altres prioritats, no?
Em sorpren força que l'oposició vulgui fer de govern quan lo paper que se li ha otorgat democraticament es el d'oposició!!
Em sembla que ja vareu fer prou en 24 anys, deixeu-mos descansar a tots una mica, jubileu a qui ja sabeu i torne-ho a intentar!

Anònim ha dit...

Prioritats. Quines el dispensari ?. Però no és una obra que ja estava finançada ?. Tots els números estaven molt ben quadrats. No?. Que algú m'ho expliqui ?

Anònim ha dit...

He sentit a dir,que als escolanets del sr.Sabanza,per mantenir l'alcaldia de Tivissa,pensen regalar mig terme de Tivissa,als independents de la Serra d'Almos.



TRITÓ.

Anònim ha dit...

Jo he sentit a dir que teniu el cervell estancat!

Anònim ha dit...

Torno a preguntar. No estava finançada aquesta obra?

Anònim ha dit...

"l’obra està totalment finançada sense necessitat de tenir de recórrer a cap operació crediticia”.(Dixit: S. Samarra, Regidor d’urbanisme).

Jo no et contestaré, però el regidor Samarra en un ple de la passada legislatura ho va contestar.

Pregunto on està el compromís de finançament que ens van voler fer creure en el seu dia.

Anònim ha dit...

jo et finanço el que vulguis si soc l'administració! com es nota que els quartos no son seus!! (això va per tots el polítics i intents de polítics que hi ha arreu del planeta). El dia que hagin de pagar ells ja riurem, i si no ja sabeu de quins forats parlem!!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Ànonim de les 20:44, si jo fos l'administrador no us deixaria participar en el meu blog, perquè feu llàstima i a més m'hen dono vergonya que altra gent de fora vila pugui veure el vostre taranna. I escolta'm, això és cosa de tots i per això m'hi fico perquè també és cosa meva. Per cert no soc l'ànonim de les 19:03

Anònim ha dit...

jo si que soc l'anonim de les 19:03 no entenc pq es crispa tant lo neandertal este. Quan els cuartos no son teus suposo que fiesta loca!!

Anònim ha dit...

s'esta descarriant lo ganado, domes us agrada la carnasa i quan s'ha de parlar de coses amb criteri sempre acabeu insultant i faltant. quin nivell!

Anònim ha dit...

jo simplement dic que els administradors de les voluntats populars son una colla d'inútils i que la majoria d'ells no duraria ni 4 dies un una empresa privada. Però et repeteixo, gastar-se uns cuartos que no son teus per tal de perpetrarte en el "poder" (juas juas)és molt facil!

Anònim ha dit...

be jo trobo que malgrat no compartir la mateixa opinio que l amable els comentaris aixi son de gent que ....... mes val no dir- ho


paco

Anònim ha dit...

Hombre Paco has tornat de vacances, com t'han anat? Perquè has estat de vacances, no? A los mares del sur o del nord ?.

M'ha agradat sentir el teu comentari, però aplique-te'l, i si tens un rato llegeix els teus propis comentaris, i analitze'ls.

Anònim ha dit...

Ei que tenim cotxe nou...... "jupi". Bueno rectifico té cotxe nou, per poder passejar a la família o el que convingui.

Anònim ha dit...

no ja m hagues agradat estar de vacances he estat fora per la feina i malauradament el wifi del portatil no anava ara si que estic de vacances

paco

Anònim ha dit...

mentre no es compri un xalet, rai! qui mes qui menos te un cotxe!

Anònim ha dit...

això i si es compra un cotxe al menos es amb los cuartos de la seua feina privada no?

Anònim ha dit...

M'agradaria saber si és privada o pública la seva feina, perquè a hores d'ara encara no a tingut la decensia de fer-ho saber, i el cotxe que s'ha comprat és municipal senyors.

Anònim ha dit...

CLA QUE ES MUNICIPAL. COM LO R-18 (AMBULANACIA) QUE ALGU BA CONVERTIR EN COCHE MUNICIPAL. LO PEUGOT 206 DE RENTING. LO NISAN ALMERA DE RENTING. I SUPOSO LO NOU QUE DIEU DE RENTING. O SEMPRE A ESTAT MALAMENT O NO U HE ESTAT MAI. QUINA PUNYETERA MANIA DE PERDRE LA MEMORIA RENOI.

Anònim ha dit...

La memòria no la perdo, sembla que tu sí, llegeix els panfletos que passava CIU al seu dia, tant i tant criticar, "entre moltes coses l'ús del cotxe", tant i tant fotre canya en coses que no tenien raó (perquè ni se les qüestionavent, la qüestió era fer mal) i en coses que possiblement si en tenien, però que la seva manera de procedir ens ha portat a l'ambient que es respira en aquest poble, d'un senyor o senyor/es, que ens volen donar lliçons de saber estar i fan escrits magistrals, però que no veieu com actuen si hi hagut moments que només li faltava a segons qui ficar-li una camisa de força, on hem arribat. El saber estar, el saber comportàs, el saber respectàs, és el bàsic i aquí falta això el bàsic, les idees són un segon terme.

Anònim ha dit...

Que fàcil que és ser comunista a Catalunya, ja m'agradaría veure'ls a tots aquests a Cuba, Xina o la Rússia soviètica!