Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

4 de novembre del 2006

ICV CREIX A LES QUATRE COMARQUES DE L’EBRE

ICV-EUiA creix a les quatre comarques de l'Ebre convertint-se en l'únic partit que puja tant en vots com en percentatge.
A cadascuna de les quatre comarques de l’Ebre ICV ha pujat en nombre de vots, millorant els resultats del 2003. Així, ICV creix fins un 6,21% de percentatge.
La coalició roig-verda creix a l'Ebre en cadascuna de les comarques i poblacions del territori.
ICV ha tingut un creixement important a tot el territori ebrenc; de fet, en moltes poblacions ha superat al PP fins al punt que a la Ribera d'Ebre l'ha desplaçat com a cinquena força política.

Iniciativa, doncs, es converteix en l'únic partit tant de dretes com d'esquerres que ha millorat els resultats i vots a les quatre comarques ebrenques. El creixement s'ha produït tant a les capitals com a les poblacions petites i mitjanes. El Perelló, Santa Bàrbara, Tivissa, Pinell de Brai i la Fatarella són exemples significatius.

En poblacions com Deltebre, Roquetes, Alcanar, La Sénia, L'Ametlla de Mar ICV ha tret uns excel·lents resultats.

Jaume Forcadell, president d'ICV a les Terres de l'Ebre ha remarcat que "els resultats són positius, tot i que la classe política haurà de plantejar-se el per què de l'alta abstenció". Tot i això, ha volgut recordar que "ICV som els únics que creixem en vots i percentatges a l'Ebre, fent possible un pacte d'esquerres, catalanista i antitransvasista al nostre país".

En quan als resultats al total de la demarcació, ICV ha tret un diputat, Daniel Pi; finalment Jaume Forcadell ha estat a les portes d'entrar al Parlament, de fet, ICV ha estat la força política de la circumscripció que més a prop ha estat d'obtenir un diputat més, si tenim en compte els resultats de la resta de formacions polítiques.

Tot i això, en el conjunt de la circumscripció de Tarragona, ICV ha crescut fins a un 6,52%. ICV a les Terres de l'Ebre, però, han tret un percentatge més alt que al Camp de Tarragona.

Pel que fa a Tivissa, cal remarcar el creixement que ha experimentat ICV i que s’ha traduït en un augment del 4,27% en percentatge de vot. Remarcar també la davallada de tota la resta de forces polítiques tant de dreta com d’esquerra.