Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

9 de març del 2012

OJALA

Ens agradaria vindre aquí dient que tenim un pressupost diferent” (...) “Ojalá que quan féssim la liquidació hagin canviat les circumstàncies conjunturals” (...) “Ojalá sigui així ... Ojalá sigui així” (...) “Ojalá que aquest any que ve puguem presentar un pressupost diferent” (...) “Tot i ser un pressupost complicat, cal esperar que sigui un pressupost amb un final esperançat
(S.Samarra dixit)

No, no són versos adomenos. Més aviat sembla un apotegma a títol d’epitafi, encara que, personalment, ho considero una vertadera radiografia, l’epítom de vuit anys de govern, el vertader gen del immanent tarannà polític  de l’equip de govern de CIU de Tivissa. Així, amb uns reiteratius “ojalá” finalitzava la seva intervenció el portaveu del grup municipal de CIU per explicar el pressupost del 2012, tanmateix, com si l’oracle parlés per boca de la Sibil·la.

El pressupost
s’aprovava amb els vots favorables de CIU i AISA-FIC i els vots en contra d’Iniciativa-Entesa i ARA Tivissa-AM.

Quan a l’explicació de vot, AISA-FIC manifestava el seu vot favorable pel que entén com un pressupost amb “una partida d’ingressos que és real, molt real, perquè no hi ha cap partida que no se sàpiga d’on caurà”.
  
Per contra, Iniciativa-Entesa es referí a tota una sèrie de qüestions per adduir el seu vot contrari, entre les que cal destacar, en la partida d’ingressos, la taxa per utilització de domini públic no urbà doncs, al seu entendre, no veia clar “d’on pensen recaptar aquests 232.000 €” pressupostats. L’elaboració de l’ordenança fiscal per aplicar aquesta taxa ha anat a càrrec d’una empresa que ha cobrat pels seus serveis 3.000 €, més 65.000 € que cobrarà quan es posi en funcionament l’ordenança, cas contrari, si no s’arribés a aplicar, l’empresa deixaria d’ingressar aquesta última quantitat. També va posar en evidència l’incompliment del conveni signat entre l’ajuntament i l’empresa explotadora (Àrids El Català, S.A.) dels terrenys municipals a la pedrera de Senén, “hem vist ja, en diferents comptes, que aquesta quantitat no s’ingressa”, va requerir. Conveni aquest, aprovat al plenari del setembre de 2005, que preveu una aportació mínima fixa per part de l’empresa de 15.000 € i que, malgrat tot, en el pressupost del 2012 només es preveuen uns ingressos de 100 €.

Per part de ARA Tivissa-AM, la regidora va argumentar el seu vot contrari referint-se també, entre d’altres, a la nova taxa per utilització de domini públic no urbà de la que va manifestar que els ingressos pressupostats “no sé si s’acabaran recaptant”, fet que “pot acabar fent ballar tot el pressupost”. A més, va mostrar el seu escepticisme en els ingressos previstos per la publicitat a Radio Tivissa i de l’Alberg municipal.

Una mica de musica ambient?

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Home, Amable, doncs què vols que diguin?? Han de dir: Ojalà (que ve de InshaAlá = "si Déu vol"), o "Tan de bo"... perquè amb un pressupost que basa els seus ingressos en coses esotèriques, algún conjuro necessiten per a que se'ls compleixi!! Per favor, polítics gestors de l'economia municipal tivissana: NO FOTEM! Una cosa és la fe, i l'esperança (molt necessària en el moment actual)però l'altra és la gestió i la matemàtica!! Un pressupost és de ciències pures...

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

penso que un pressupost ha de ser, abans que res, rigorós i ha de quedar molt clar d'on es pensa recaptar els diners, a part de tenir-ho lligat, sobre tot, en la partida d'ingressos.

Anònim ha dit...

lo dels pressupostos en aquest poble fa uns quants anys que és ciència ficció, dit d'una altra manera van a cobrir l'expedient i després el pressupost i la realitat s'assemblen igual que un ou amb una castanya!!!

Lo sapo verd

Anònim ha dit...

Ojalà no haguessin canviat la manera de fer política.
Ojalà haguessin buscat la cordialitat.
Ojalà es respectés les diversitats de pensament.
Ojalà s'acceptés les diferències d'opinió.
Ojalà sapiguessin treure lo positiu d'altres maneres de veure les coses.
Ojalà tots creguéssim que se n'han sortit prou bé.
Ojalà que llegint els parlem-nes pugués entreveure quelcom de lo que afirmen.
Una vegada més els seus parlem-nes estant escrits de la manera més barroera possible. Em recorden a temps passats, on els van fer servir per desacreditar, per calumniar a tor i a dret, al seu estil, perquè no l'han canviat. Lo trist de tot això és que ara els que es tiren les pedres són els mateixos que abans estiraven del mateix carro i amb la mateixa finalitat. Enhorabona a tots dos, heu aconseguit el que us proposàveu, aquí teniu el poble que voleu. Uns ja sabem com són, ens ho han demostrat durant els darrers anys, els altres vareu participar en el guió i en l'estrena de la pel·lícula, aquí teniu l'exitós final, no em crec que us sorprengui, dons coneixíeu més que ningú el tarannà de segons qui.

Anònim ha dit...

Ja veig que hi gent que no paeix anonim anterior(19/03/12 12:12h). El poble esta com esta perque vol i es creu el que vol creures.Pensar que tot es culpa dels altres sol aportar pocs redits i poc analisi.
De tota manera estic d´accord amb el dels parlem-ne. Crec que, amb el darrer, ja han arribat a un nivell quasi insuperable i fixeus que poso quasi.
L´odi i el poc respecte pel govern del nostre pais que traspua aquest ultim paperet no te nom. Per no dir les mentides i manipulacions.
Entenc que volen donar resposta al´escrit d´ARA Tivissa i veig que respostes poquetes.
Tothom te el que es mereix i Tivissa es deu mereixer aixó de CiU.

Anònim ha dit...

Me sembla que CIU ha tocat lo cel amb aquet escrit, sira dificil superarse

Anònim ha dit...

Ho tinc tot paït, si s'ha de pair alguna cosa, solament observo, constato, soc curiós, em guardo tota la informació (papers, paperets, butlletins, parlem-nes...).

Senzillament és la meva opinió.

Anònim ha dit...

Per mentides i manipulacions passarem a la història, però aquí segueixen...

Anònim ha dit...

I per molts anys ... si Déu vol!!!

Anònim ha dit...

No hi ha mal que 100 anys duri.

Anònim ha dit...

És veritat!!! L'últim gran mal del nostre poble només en va durar 24!!!

Anònim ha dit...

El temps tot ho posa al seu lloc, temps al temps senyor rancuniós.

Anònim ha dit...

Això també és veritat!!! A alguns els ha posat a passar l'escombra 8 hores al dia!!!

Anònim ha dit...

Tu serviries per participar en algun parlem-ne, reuneixes tots i cadascuns dels requisits. Per cert, una salutació a tots els que escombrem i dir-los-hi que és un treball més digne del que puguin ocupar segons qui. No importa el que fas, sinó com ho fas.

Si jo tubiera una escoba, QUANTAS COSAS BARRERIA.

Anònim ha dit...

Mira, això també és veritat!!! El treball dignifica a l'home ... malauradament n'hi ha que no han volgut treballar mai! Deu ser per això que no tenen dignitat!

Anònim ha dit...

Aquí ho deixo, ja veig que malauradament ets com els editors dels parlem-nes, solament obriu la boca per .... i valtros sou els portadors de la concordia a Tivissa?, feu-s'ho mira.

Anònim ha dit...

No hi ha cap dubte que durant els anys en que Iniciativa va estar al capdavant del govern municipal es van fer un munt de coses bones pel poble. Qui digui el contrari menteix (també en van fer de poc encertades). Ara bé, no podem ficar aquests governs municipals com a paradigma de cordialitat, escoltar als demès, etc, etc. Quina pena tots plegats...

Anònim ha dit...

No hi ha cap dubte que durant els anys en que Iniciativa va estar al capdavant del govern municipal es van fer un munt de coses bones pel poble. Qui digui el contrari menteix (també en van fer de poc encertades). Ara bé, no podem ficar aquests governs municipals com a paradigma de cordialitat, escoltar als demès, etc, etc. Quina pena tots plegats...

Anònim ha dit...

Disculpeu la duplicació de missatges, però ja veig que tinc problemes amb les grafies de les paraules...