Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

2 de gener del 2009

Ple ordinari del 22 de desembre II

Escut TivissaEs cedeix el fons documental de l’Ajuntament de Tivissa a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre

Per unanimitat es va aprovar cedir el fons documental de l’Ajuntament de Tivissa a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre.

S’aproven les bases per subvencionar la connexió a Internet

Segons el regidor d’Hisenda que alhora ho es de Noves Tecnologies, el que l’equip de govern proposà a l’aprovació del Plenari es “un canvi de model” i l’objectiu que es persegueix amb aquesta subvenció es “en comptes de subvencionar a l’usuari per una sola empresa el que plantegem es deixar de ser nosaltres intermediaris dels operadors i que qualsevol usuari del municipi pugui accedir a qualsevol empresa” mitjançant una “subvenció directa” a l’usuari que pal·lií el cost de la contractació “a través d’inalambriques o a traves de la red”. Abans de passar a la votació, l’alcalde va fer incís en el punt 2 b) del text de les bases per fer notar que s’eliminaven explícitament del mateix les paraules “mitjançant xarxes inalàmbriques”.

El regidor d’ERC va sol·licitar que es modifiqués el punt 2 a) de les bases (on s’especifica que cal tenir residencia mínima en el municipi de dos anys d’antiguitat) afegint que fos també requisit indispensable l’empadronament mínim de dos anys, sol·licitud que li va ser admesa. A més va fer la consideració de que “això es una rectificació en tota regla dels grans anuncis fets a traves de la premsa de que el WIFI a Tivissa seria gratis”, en clara referencia a l’alcalde. I va puntualitzar el fet de que malgrat la subvenció “no serà gratis pel municipi”, cosa que, al seu entendre, caldria aclarir als veïns mitjançant “un anunci “Urbi et Orbi”” de la mateixa manera que “en el seu moment es va fer”, en referència a les declaracions a la premsa de l’alcalde quan anunciava Internet gratuït per tothom.

El portaveu d’Iniciativa-EPM va sol·licitar la modificació del punt 6 de les bases on es fa referència a que es la Junta deHO VEU VIST?!! HO VEU VIST AIXÒ?!! Govern la que determinarà en un termini màxim de dos mesos si les subvencions son concedides o no i on s’especifica que si no es resolen les sol·licituds de subvenció en aquest termini, s’entendran per desestimades. Concretament, va sol·licitar que el procés “s’ha de fer a la inversa. S’ha de contestar, precisament, a qui no se li dona la subvenció, argumentant el per que no se li dona. I el demés, jo entenc que seria considerat com a silenci positiu, per tant s’atorga”. La sol·licitud no va ser admesa.

En quant al cost que li pot representar a l’Ajuntament l’atorgament d’aquesta subvenció, el regidor d’Hisenda i Noves Tecnologies va dir que seria “una partida més” tot manifestant que “si gastes menys d’una cosa, pots pretendre gastar-te’n més d’un altra” i es remuntà a l’any 2003, quan l’Ajuntament era governat per Iniciativa-EPM, tot al·ludint a les “partides pressupostàries per l’alcalde, regidors i col·laboradors” que existien en aquell moment i que ara “s’empraran” per aquest fi, va dir.

El portaveu d’Iniciativa-EPM va contestar per al·lusions en referència a les partides pressupostaries i el sou de l’alcalde que existien quan el seu grup estava al govern tot dient que “Aixo es veritat i es públic i notori. El que passa es que no varem tenir mai cap maridatge econòmic amb ningú” en una clara referència a la sentència del TSJC per l’afer del camping-alberg que declara nul de ple dret el contracte entre l’Ajuntament i el concessionari i on s’especifica per dos vegades “el establecimiento de un maridaje econòmico entre el concesionario y el Ayuntamiento” i “un maridaje económico extensible a “la creació d’un consorci per a l’explotació turística dels actius del municipi” ajeno a los principios de objetividad, transparencia, publicidad, igualdad y no discriminación y libre concurrencia que deben presidir la contratación pública”.

La proposta va ser aprovada per unanimitat de tots els grups.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

el establecimiento de un maridaje econòmico entre el concesionario y el Ayuntamiento” i “un maridaje económico extensible a “la creació d’un consorci per a l’explotació turística dels actius del municipi” ajeno a los principios de objetividad, transparencia, publicidad, igualdad y no discriminación y libre concurrencia que deben presidir la contratación pública”.

Aixo ho van dir els judges dins de la sentència? Que fort! No es pot dir amb mes contundència.

Anònim ha dit...

Pesadets sou amb lo tema!!! lo problema de tot aixo es la chapussa en tota regla de la gran obra del sulta Fermi!!! Allo d'alli baix encara no esta reglat ni com a camping!! si algu hagues fet la feina ben feta des del principi...."otro gallo cantaria", lo trist es que ademes de no sentirvos responsables no pareu de fotre el dit a la llaga!!! Aixi esta la politica!! Barruts!!
Amb aquest escrit no pretenc eximir a l'actual ajuntament de res!!
Bon dia tingueu!!

Anònim ha dit...

anònim de 11:20
vols dir que aixo també es falta del govern de fa casi 6 anys???

Cuan tot funcionaba molt bé fins juny 2004, m'en recordu, perqué el nou consistori va acomiadar el gerent y introduir un amic amb fama dubtosa? No et sembla una mica ximple donar la culpa a Fermi???

Els Judges van parlar molt clarament del consistori que va forjar aquet contracte que ens resulta tan penos i costos a tots els Tivissans.

Pesadets son els fets, no el que ho comunica.

Anònim ha dit...

T'ho repeteixo pq sembla que simplement no ho has entes! si des del principi ho haguessin fet be (mes igual qui fos) ni tu ni jo estariem discutint d'aquest tema! a la vida lo facil es penjarse medalles, lo que no es facil es arroplegar la merda!! Aquesta es la vida politica del nostre pais!! No et dona la sensacio que tothom defuig de les seves responsabilitats?! espero que ara si m'hagis entes!!

Anònim ha dit...

MIRLO DE QUIN GERENT PARLES EN EL QUE TOT FUNCIONAVA "MOLT BE"??

Anònim ha dit...

M'he equivocat d'any, volia dir el 2003. Ho sento. Parlo de la
primavera del 2003, el restaurant funcionava molt bé, el llogueter tenia a tràmit tots els papers i les lliçencies estaven a punt de ser concedides pel camping i per l'alberg. Mai no arribaré a entendre l'odi del nou alcalde vers el seu antecesor i que ha creat tanta animositat en el poble intentant destruir la seva reputació, maltractant a molts dels treballadors de l'Ajuntament i també a quasi bé la meitat dels ciutadans del poble.

No, anònim de 23:25, no em conformo pensant que la política és així, això és, parlant clar, tenir molta mala llet.

Anònim ha dit...

Pots definir que vols dir amb "totes les lliçencies"?! tambe vareu demanar un ple extraordinari...la politica es com es i tu i tots ara mateix m'ho acabeu de confirmar....com diria l'avi d'un amic meu per ser mentider s'ha e tenir molta memoria!!
bona nit tinguis!!
(no cal que em contestis que ara ja esta tot dit, no hiha res com començar una casa pel taulat)

Anònim ha dit...

Anònim de 5:25
Vas preguntar i no vols resposta?
Molt bé, el futur ens donara unes respostes contundents a tots.

Anònim ha dit...

Anonim de les 12:21, m'has sonat molt apocaliptic...espero poguer dormir aquesta nit!