Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

27 de gener del 2009

PART VI: de l’argument de la legalitat a la legalitat de l’argument

El dia 5 de novembre de 2008 tenia lloc un Ple extraordinari per acordar el requeriment al concessionari de l’equipament turístic la devolució de les claus dels bungalows, una vegada efectuada la intervenció temporal per part de l’Ajuntament.

Iniciativa-EPM preguntava sobre els bungalows ubicats fora del recinte del càmping, en la zona annexa a la pista poliesportiva. Concretament, va preguntar al regidor d’urbanisme per la llicència d’obres del concessionari per la implantació dels bungalows en aquesta zona, evidenciant la inexistència de llicència i que l’equip de govern no havia obert cap expedient de disciplina urbanística. De fet, Iniciativa-EPM ja havia efectuat, el juny del 2006, una sol·licitud de informació demanant còpia de la llicència, dels informes de l’arquitecte municipal i de la secretària, de l’acta de la Junta de Govern o Decret d’alcaldia on s’atorgava la llicència i poder consultar el projecte d’obres i l’autorització ambiental, sobre les obres realitzades en aquest lloc. O un altra, també el juny del mateix any, on sol·licitava còpia del Decret d’Alcaldia o l’acord de la Junta de Govern, així com de l’informe de la secretària al respecte, en que s’aprovava la modificació del contracte pel qual se li permetia al concessionari l’ocupació de terrenys d’equipament municipal per instal·lar-hi bungalows. El fet però, es que les sol·licituds, com tantes altres, no van ser mai contestades.

També, conseqüència de les seves interpel·lacions, va quedar de manifest que el càmping allotjava bungalows propietat d’usuaris particulars, els quals tenien contractes de lloguer de parcel·les amb el concessionari. Eventualitat aquesta que la mateixa secretària de la corporació reconeixia que era il·legal doncs, en paraules seves, “cap càmping pot tenir contractes de lloguer de parcel·les”.

Així mateix feia recordatori a l’equip de govern que no havien tingut en compte el contenciós-administratiu interposat per Iniciativa-EPM a l’hora d’emprendre totes les accions iniciades i els amonestava pel fet de que no havien fet us del control i fiscalització que els hi permetia les clàusules administratives sobre l’activitat de l’equipament, tot reprovant-los-hi la “deixadesa de les seves funcions” i malgrat les sol·licituds d’informació que el seu grup municipal els hi sol·licità en el seu moment i a les que mai van respondre (al gener del 2007: sobre incompliment de la finalització de les obres de coberta i climatització de la piscina i sobre el compte d’ingressos i despeses dels anys 2004-2005 de la gestió del camping-alberg; al març del 2007: sobre el Reglament de Règim Interior de l’explotació de la gestió del servei del càmping-alberg).


Sisena part



Hi ha un vídeo que corre per Youtube (Reunión camping Tivissa (2) 081208) sobre una reunió que, m’imagino, es entre l’Ajuntament i els afectats dels bungalows que s’han de desallotjar que m’ha semblat interessant i al que hi poso un enllaç. Em crida l’atenció un parell de frases d’un afectat quan, dirigint-se a l’Ajuntament, diu “no se puede venir ahora, despues de tres años, buscando la legalidad cuando han estado tres años mirando hacia otro sitio” o “ustedes tenian la obligación de vigilar y controlar que es lo que se ha hecho en el camping”. Però es millor que ho vegi-ho vosaltres mateixos.

Per saber més:

- Ple extraordinari del 05 de novembre
- Reunión camping Tivissa (2) 081208

1 comentaris:

Anònim ha dit...

aquet home dels bungalof desalotjats diu una veritat com un temple