Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

20 de gener del 2009

Part II: de l’argument de la legalitat a la legalitat de l’argument

En aquest segon vídeo podem veure les preguntes que el grup municipal d’Iniciativa-EPM va realitzar a l’equip de govern en el Ple del dia 30 de juny de 2008 i on es referí als Decrets d’alcaldia mitjançant el quals s’iniciava un expedient de rescat i, a posteriori, un expedient d’extinció de la concessió administrativa de l’equipament turístic.

Amb la bateria de preguntes posava en evidencia que l’equip de govern havia iniciat els expedients sense esperar el dictamen preceptiu de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. Dictamen aquest que l’alcalde insistia que no era vinculant però que Iniciativa-EPM li recordava que sí era preceptiu. També feia palesa que la garantia econòmica que se li havia sol·licitat al concessionari com a cobertura dels 180.000 € que li avançà l’Ajuntament per la finalització de l’obra de la piscina coberta per la qual se li havia atorgat una ampliació de termini (que, recordem, havia d’estat finalitzada abans del 31/12/2006), era un pagaré que no es podia executar. Pagaré aquest que l’Ajuntament no podia acceptar doncs, per Llei, només pot acceptar un aval o contracte d’assegurança de caució. I interpel·lava a l’equip de govern sobre les accions empreses per aquest alhora de recuperar els 180.000 €.

Sem fa com a mínim estrany, que l’equip de govern fes una excepció (doncs no ho havia fet en d’altres ocasions) en el cas del concessionari acceptant un pagaré quan la Llei no ho permet, i més si tenim en compte que li havien prorrogat fins al maig del 2008, el termini per la finalització d’unes obres que ja portaven tres mesos de retard (coberta i climatització de la piscina, gimnàs i centre lúdic d’aigües) i que restaven (i resten) pendents d’execució, pràcticament, en la seva totalitat.

Segona part



Per saber més:

El Sr. Sitges té els euros i l'Ajuntament té l'aval

I amb l'aval ens hem quedat

24 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina manera mes matussera d'utilitzar la tecnologia digital!! espero que mai s'utilitzi en contra teva!! jejej!! sort que la majoria de la gent del poble no mira esta pagina de propaganda de l'ultim gulag de la Catalunya Sud!! alguns encara tenim grabat a la retina com uns personatges anaven pels bars pagant cerveses als que anessin a votar per ells!!
Lo lideratge del poble es pobre pero tota l'oposicio es la ruina!!(simplement mes de lo mateix)

Amable Pallisé ha dit...

Home (o dona)!! Que no t’agradi el que llegeixis al bloc està bé. Que no t’agradi el que aquí es tracta esta bé. Que preferiries que parlés de futbol o del temps per passar de puntetes sobre aquest tema, també esta bé. Que a tu no t’importa que algú o alguns s’hagin ventilat 180.000 euros de les arques públiques (de tots), ja no ho entenc. Que no t’importa que hagi existit un maridatge econòmic entre l’Ajuntament i el concessionari i pactes directa i manifestament il•legals, tampoc ho puc entendre. Que et sigui indiferent que l’equip de govern hagi vulnerat els principis d’objectivitat, transparència, publicitat, igualtat i no discriminació i lliure concurrència que han de presidir la contractació pública, encara ho entenc menys, com tampoc entenc que et sigui indiferent que les modificacions introduïdes en el contracte inicial del concessionari poguessin comportar un clar frau de Llei .

Però que m’acusis de groller o matusser per publicar el que ha passat i de donar la meva opinió envers això, doncs ja em deixa del tot descol•locat. I el que ha passat té actors determinats: l’alcalde, l’antic i l’actual equip de govern i el concessionari (que jo sàpiga ... si n’hi ha algun més ho desconec a ciència certa, encara que puc fer les meves hipòtesis), actors que són responsables polítics davant una ciutadania a la qual deuen respecte i a la que li han de rendir comptes. Que vols? Que miri cap a l’altre costat mentre desapareixen 180.000 euros de les arques municipals? Que me’n alegri de que l’única obra que ha iniciat el concessionari hagi servit per deixar la piscina destrossada? Que els veïns hàgim de pagar les pertinents llicencies d’obra i ens hàgim de regir per les NN.SS.(com no pot ser d’altra manera) i que al concessionari li permetin ocupar un terreny municipal destinat a equipaments sense la corresponent llicencia i, encara ara, no li han obert un expedient de disciplina urbanística? Que ignori la sentencia del TSJC? Que aplaudeixi als actors?.

Accepto que no t’agradi la meva redacció, el que dic i com ho dic, però d’aquí a dir que soc matusser hi ha un abisme, si tot aquest afer no existís jo no tindria argument.

Per cert, grollera i fal•laç es l’afirmació Goebbelsiana que fas de les cerveses, d’altra banda, únic i trist argument que tens per rebatre el que dic. A més, si tant poca gent es mira el bloc no cal que pateixis que no se’n assabentarà ningú, ni del que he penjat ni dels 6 vídeos que em queden per penjar.

Salutacions anònim/a comentarista.

Anònim ha dit...

SERBESES I ... ALGUN S0OBRET EN DINERONS ... 150 € POTSE?
YO NE CONEC ALGUN DELS QUE BAN COBRAR ABANS DE ANAR A VOTAR. US SONEN LES INICIALS N.M.C. DONS ESPREUS LO COCO I SABREU EL VOTAN COMPRAT!

Anònim ha dit...

Amable ni cas del personal aquet, tu a lo teu que es informar-nos del que ha passat i per que ara els veins tenim 180000 euros menys, per que si ho ha de fer l'Alcalde anem apanyats!!!!

Anònim ha dit...

Anònim de les 12:53, deplorable el teu comentari, si amb tot això només se't acut dir el que dius, quina vergonya.

Anònim de les 13:00, tu saps el que dius o és una d'aquelles coses per imaginar-les les fas veritat. No parlem de vots comprats, perquè podriem obrir la boqueta. A tall d'exemple, gent que va participar en aquest procés pressumptament tant fraudolent i va perdre i a tret pestes per la boca durant quasi quatre anys i DESPRÉS els vota. QUINA CURIOSITAT més curiosa..

Anònim ha dit...

QUINA CURIOSITAT més curiosa..
si es de la manera que tots els tirans s'aguanten aferrats a la cadira durant decades!!! Ara resulta que ningu era franquista...leninista...pujolista...ferminista...montillista!!!

Anònim ha dit...

Amable penja lo de can piñana home!!!!!!!!!!!! aveure si callen!!

Anònim ha dit...

Si si, penja-ho a veure si la contrapart comença a esbombar los disbarats de 20 anys de "bona administracio" callem tots, fem un reset i comencem de nou amb noves cares...el poble aniria convuls durant una temporada pero despues igula mos aniria be com a terapia!!
Amable ets un crack, no has pensat de dedicarte de veritat a la politica...no se quants posts i videos per dir aixo:
"Al poble li han fotut 180.000€ per negligencia"
Definicio de politic: Parlar molt i no di res! (entre moltes d'altres)

Amable Pallisé ha dit...

Benvolgut comentarista anònim anterior:

“dedicar-se a la política” per mi son paraules majors i no ho entenc com una frivolitat, si no com una actitud davant una situació que no t’agrada i vols canviar a millor o, senzillament, evitar a que vagi a pitjor. Comporta una responsabilitat que, desgraciadament, no tothom està disposat a assumir i que no tothom, desgraciadament, esta capacitat per assumir o, senzillament, se ni en fot aquesta responsabilitat.
El fet però, es que també es pot fer política des del teu rol de ciutadà. I dic ciutadà que no administrat per que, encara que pugui semblar el mateix, a la pràctica, jo faig una distinció fonamental entre aquests dos papers. L’un, el ciutadà, que conscient dels seus drets i deures vol fer-ne us, mitjançant les regles que li autoconfereix el mateix marc legal per participar de la vida política en comunitat de manera responsable. I l’altre, el d’administrat, que, des de una relació de subordinació a l’administració, pateix la seva acció d’una manera passiva i silenciosa.

Com a ciutadà, també pots participar, en la mesura que t’ho permet la Llei, en els afers públics. Això sí, els nostres representants a l’administració han de garantir aquest dret constitucional que ens es inherent a tots. Desgraciadament no sempre es així: dret a la informació (tot el tema de l’equipament turístic), dret a la participació (tot el tema del P.O.U.M.), dret a la no discriminació, etc. No puc entendre de que si qualsevol persona es capaç (i ho entén com l’acció més lògica) de retornar un producte que ha comprat per que no és el que realment li oferien en la promoció o per que està defectuós per a que li abonin els diners, no sigui capaç d’exigir als seus representants que acompleixin escrupolosament amb els seu deure i amb la seva comesa, motiu per la que van ser elegits.

I no, no he pensat a dedicar-me a la política, la qual cosa no significa que, com ja té dit abans, no pugui actuar com a ciutadà. En quant als post i vídeos, considero que són necessaris si hom vol fer-se una idea de com han anat les coses.

En quan al que dius sobre la negligència de l’equip de govern, deixa que hi discrepi. Si bé es la resposta al raonament al que ens porta una primera reflexió sobre tot aquest afer, si analitzem totes les dades de que disposem dintre del seu context: concretes sol•licituds d’informació sobre l’equipament per part de l’oposició que no són contestades; “carta blanca” al concessionari per realització d’obres d’adequació d’un terreny públic destinat a equipaments sense la corresponent llicencia d’obres i sense que se li hagi obert cap expedient de disciplina urbanística; que l’equip de govern hagi deixat transcórrer més de dos anys des de la data límit prevista per tenir TOTA l’obra finalitzada (no només la piscina coberta, si no un gimnàs i una zona lúdica d’aigües); QUE ACCEPTÍ UN PAGARÉ COM AVAL quan no es de Llei, però que encara que ho fos, a ningú se li acudiria acceptar-lo quan existeixen d’altres formes més adients i segures per formalitzar avals; que MAI li ha requerit al concessionari el balanç de l’activitat quan així ho disposa el plec de clàusules administratives; que no ha exercitat la seva potestat (i obligació) de control i fiscalització de l’activitat tal i com preveuen les clàusules administratives, i si ho han fet encara pitjor doncs no han dit res ni han actuat en conseqüència: parcel•les del càmping llogades a particulars; la sentencia del TSJC (maridatge econòmic entre el concessionari i l’Ajuntament, pactes directa i manifestament il•legals entre ambdós, vulneració dels principis d’objectivitat, transparència, publicitat, igualtat i no discriminació i lliure concurrència que han de presidir la contractació pública, que les modificacions de contracte afegides amb la ratificació del mateix el 31/03/2005 podrien comportar un “claro fraude de ley”) i tant llarg etc. Si analitzem aquestes dades, deia, a mi, concretament, em sembla que cal parlar d’alguna cosa més que de negligència.

Anònim ha dit...

Amable, has dit:
Desgraciadament no sempre es així: dret a la informació (tot el tema de l’equipament turístic), dret a la participació (tot el tema del P.O.U.M.)....

Que vols que et diga, lo camping-alberg estrenat per valtros encara no ha adquirit la categoria de capming-alberg per la Generalitat de Catalunya, suposo que per obrirlo no vareu fer un ple extraordianri per demanar tots i cada un dels papers...jejeje!!
El tema del POUM encara es mes flagrant quan vosaltres en vareu aprovar un por passeillo militar...
Omplet la boca amb paraules tant importants com democracia i dret de l'individuo i tal i tal que ja mos coneixem tots!! "de lo dicho a lo hecho hay un trecho"
Si has de contestar procura que sigui breu, "lo bueno si breve dos veces bueno"

Anònim ha dit...

Si Amable, jo tambe crec que hauries de fer un esforç de capacitat de sintesis, al col.legi no et varen ensenyar a resumir?

Anònim ha dit...

Tot és culpa dels altres, només sento dir això des de fa quasi 6 anys, amb 6 anys no creieu que tot hauria d'estar solucionat?, si tant malament estava. INCOMPETENTS, per no dir una altra cosa.

Anònim ha dit...

FENT PROVES

Anònim ha dit...

No solament no ho han sabut solucionar sinó que ens han immers en una problemàtica realment fotuda. Si tot el que es pugui esdevenir ho paguessin de la seva butxaca estaria tranquil, però com que desgraciadament ho pagarem el poble, estem apanyats. Aneu-los votant les properes, que ens acabin d'ensorrar.

Anònim ha dit...

ensorrats ja hi estavem, ara potser una mica mes!! jo si que els tornare a votar...no per el lider...pero l'equip es bastant millor!!

Anònim ha dit...

AH AH AH AH AH AH AH ACOLLONANT AH AHA HA AH AH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amable Pallisé ha dit...

Teniu quelcom de raó en la meva capacitat de síntesi, ho reconec. Per això he intentat fer un esforç:

Ajuntament fa concurs per concessió STOP Empresa “guanya” concurs STOP A l’any es ratifica contracte STOP Qualsevol similitud entre adjudicació i contracte ratificat es pura coincidència STOP Alcalde explica excel•lències contracte STOP Concessionari fa el que vol durant més de dos anys STOP Ocupen terreny municipal sense llicència d’obres STOP Ajuntament no ho sabia STOP 180.000 euros s’esfumen de les arques municipals STOP Sentencia del TSJC declara nul de ple dret contracte STOP Sentencia parla de maridatge econòmic i possible frau de Llei STOP Es de suposar que s’inicia recerca 180.000 euros STOP Ajuntament rescindeix contracte STOP Equipament tancat per falta de llicencies STOP Excel•lències inicials esdevenen un “clot” per piscina STOP Continua suposada recerca 180.000 euros STOP Obscurs núvols amenacen horitzó de Tivissans/es STOP

Consti que es en clau d'humor (negre, això sí, bastant negre.

Anònim ha dit...

Anònim de les 19:04, m'esgarrifa pensar que hi hagi gent que encara avui pensi com tu, al lider com tu dius li han tancat la boca als plens perquè el seu no saber estar per no dir una altra cosa i les seves pérdues de papers eren intolerables i deplorables, vull suposà que per tu també, però perdona, la resta...... no em mereixen cap confiança perquè tot el que ha fet aquest senyor no solament és responsable ell sinó tota la gent que la recolçat. Tothom actuem com actuem, però jo no puc tolerà la violència, (SÍ, PERQUÈ HI HA HAGUT VIOLÈNCIA) la falta de respecte, la prepotència i coses molt més grosses, que pel que es pot sentit i lleigir no preveuen un bon final. I t'atreveixen a dir que ara estem una mica més enfonsats, ric per no plorar. VOTA I ACABA LA FOSSA QUE S'ENTERRARÀ TIVISSA.

Anònim ha dit...

en horabona ala m carme a

demostrat amb molta diferencia se la mes llesta del grup

Anònim ha dit...

GRACIES AMABLE PER MANTENI AQUESTA FINESTRA OBERTA PENSA QUE ELS QUE EN BOLEM SAVE SOM MOLS MES DEL QUE ELLS DIUEN Y BOLEN

Anònim ha dit...

La més llesta, anònim de les 20:13?, ja, ja, ja ....... un altra que la democràcia la va confondre amb la dictadura, sinó pregunte-ho als integrants de l'antic consell de redacció de revista Tivissa. Menys mal que va dimitir.

Anònim ha dit...

ALGU EN POT DI PER QUE BA DIMITI LA M CARME POTSE PEL AFER DEL CAMPING ELS QUE HO BOLEM SAVE SOM MOLS MES DELS QUE DIUEN Y VOLEN

Anònim ha dit...

AI, AQUESTA PER SORTIR A LA PALESTRA S'HAGUÉS AJUNTAT AMB EL DIMONI, LO MÉS CURIOS ÉS QUE S'HI VA AJUNTAR.

Anònim ha dit...

Si, si aquesta és matalascallando.