Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

6 de desembre del 2008

Tornen a denegar la realització d’un altre Ple Extraordinari

Un altre cop, el passat dijous dia 4, l’equip de govern de CIU de Tivissa va tornar a denegar al grup municipal d’Iniciativa-EPM la realització del Ple extraordinari que havia sol·licitat. Altre cop, com en l’anterior Ple extraordinari denegat, va ser la Secretària que va prendre la paraula per argumentar la impossibilitat de sotmetre a votació la proposta d’aprovació presentada per Iniciativa-EPM. Així argumentava, entre d’altres, que la proposta d’aprovació “no es ben bé competencia Plenària”, que “es tracta d’una actuació supramunicipal que executa l’ACA”, que “l’Ajuntament sols pot respondre i informar si l’actuació proposada es compatible amb el vigent Planejament Urbanístic municipal”, que el document “conte assumptes que no son competència del Ple municipal” i que “al ser considerada com un prec no ha de ser objecte de votació”, per acabar dient que “no es pot votar, sí es pot debatre si així l’alcalde ho considera”.

La proposta presentada

El contingut de la proposta per aprovació al Ple que presentà el grup municipal d’Iniciativa-EPM, fa referència al projecte de l’E.D.A.R. (Estació Depuradora d’Aigües Residuals) que el llavors govern d’Iniciativa-EPM, durant la legislatura 1999-2003, va aconseguir incloure en els pressupostos de Aguas de las Cuencas Mediterraneas S.A del Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino. Després, l’actual alcalde sol·licitaria en sengles escrits a la CHE (Confederación Hidrogràfica del Ebro) i a l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) el canvi d’ubicació de l’EDAR al·legant que l’ubicació proposada per l’anterior equip de govern es trobava catalogada, segons les NN.SS. de Planejament de Tivissa, en Zona de protecció de la façana del nucli urbà (clau 7b). En aquest sentit, Iniciativa-EPM constata en la proposta que l’alcalde “falta a la veritat” doncs l’ubicació de l’EDAR es troba en Zona rústega (clau 7a) i sol·licita que, “previ els tràmits que correspongui” es prengui l’acord Plenari d’iniciar les obres amb caràcter d’urgència i es trameti còpia de l’acta del Plenari al Departaments de Medi Ambient-ACA i a la CHE.

Clica per veure la proposta:



“Trobem molt greu que l’alcalde falti a la veritat davant l’administració”

El portaveu d’Iniciativa-EPM es dirigí a la Secretària per recordar-li, igual que en el passat Plenari que “els informes que contenen els temes a tractar, han d’estar a disposició dels regidors dos dies abans de que es celebri el Ple”, referint-se al fet de que, un altra vegada, la Secretària no havia adjuntat el seu informe a la documentació que ha d’estar a l’abast dels regidors/es i fent-los-hi notar que “incompleixen altra vegada la norma”. També va referir-se a la Secretària dient que “al·lega algo que es incert totalment” doncs, va dir, “nosaltres no diem que l’Ajuntament faci l’obra, diem que “previ els tràmits que correspongui ...”".

En referència a l’equip de govern, el portaveu d’Iniciativa-EPM, va fer recordatori del que ja manifesten en la proposta d’aprovació sobre el fet de que “l’alcalde falta a la veritat i que trobem molt greu que l’alcalde falti a la veritat davant l’administració” i que “son competències de l’Ajuntament” per acabar dient “si vostès això no ho volen passar, no a debatre, a votació, que es el que correspon, allà vostès i a qui correspongui la seva obligació pel que pugui passar”.

Un error en les al·legacions

Per la seva part, el portaveu de CIU, va sortir al pas sobre la qüestió de la catalogació de la zona en que ha d’anar ubicada l’EDAR i a la que l’alcalde li atorga una qualificació urbanística diferent a la que li correspon segons les NN.SS. en els escrits d’al·legacions davant la CHE i l’ACA. Així s’intentava excusar dient que “ ... si bé es cert que aquest polígon i parcel·la no està dins de la protecció de façana, es un 7a i no un 7b, per un error a l’hora de fer les al·legacions” i continuava argumentant que el propòsit de l’equip de govern es que el seu emplaçament “estigui més allunyat del poble”. En referència a l’advertiment que la CHE fa a l’Ajuntament de que s’evitin riscos sanitaris es va justificar dient que “s’està treballant per donar compliment a l’escrit de la CHE”.

Cal fer menció que el regidor d’ERC va excusar la seva no assistència al Ple.

Per saber més:

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Amable si algo ha quedat demostrat en aquet ple que no han deixat fer es que cuandomenos l'alcalde ademes de maleducat, pocavergonya i brètol es un mentider i que dona la sensacio que l'importi mes fer macrourbanitzacions presionant als veins per que venguin la finca que no pas el benestar del poble.

Anònim ha dit...

Pobre portanveu de CIU de vegades em fa patir perque sempre li toca ballar amb la mes fea i no rep ni un cop de ma dels seus companys

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

No tinc ni idea de si la zona on està projectada és 7a, 7b (sembla HUNDIR LA FLOTA) o la que sigui. Però com més lluny del nucli urbà, molt millor per tots.

Anònim ha dit...

Lo més fort, al meu parer, és que la senyora Secretària (la quita y pon)ja actua com si fos una regidora més de l'equip de govern!!! Contesta al
Regidor d'IC-V per al·lusions!!! HO HAVEU VIST??????!!!!!!!!!!! Això ja és lo més de lo més!!!

Anònim ha dit...

sí que es veritat, ella i l'alcalde, son els unics que manent
els demés semblen titelles al seu costat, sort que tot el que puja torna a vaixar, ja s'ho trovará ja,
gasta tanta mala llet com ell,
a no entenc que hi fant tanta gent al ayuntament treballant allí,
jo soc de mitjana edad i ment recordó que i avia un secretarí titulat i jaume la becada, llavors sí cobrava tot al ayuntament,l'eigua, contribució etc.inclus sí feient els carnets d'identitat i ará tanta gent, perque te vingin del aqualia, basse etc.
FELICITATS PEL BLOG AMABLE.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

@anònim de 12:37
El teu comentari es lo mes beneit que he llegit fa molt de temps!

Amable Pallisé ha dit...

Benvolgut/a anònim/a del dia 10 a les 12:37, m’agradaria que reflexionessis sobre el comentari del primer anònim. Si ho aconsegueixes (reflexionar) podràs adonar-te’n que el que dius no es cert. No es cert que en aquest bloc es permetin els insults ni es cert que quedi demostrat amb el primer anònim.
Si bé es cert que la meva primera reacció, al llegir-lo per primer cop, va ser la d’esborrar-lo immediatament doncs em pensava que brètol era sinònim de tonto o similar, desprès d’assabentar-me’n vaig saber que “brètol” es aquella “persona sense escrúpols capaç de qualsevol mala acció” (segons diccionari de l’Enciclopèdia Catalana). Pel que fa a “mal educat” el diccionari de la Real Acadèmia Espanyola li dona el significat de “descortès, irrespectuós, incivil”. En quant a “pocavergonya” també el diccionari de l’Enciclopèdia Catalana s’hi refereix com aquella “persona desvergonyida, sense vergonya” i hi afegeix el mot “brètol” com a sinònim. En referència a que “es un mentider" , em penso que en aquestes alçades, ha quedat meridianament clar, al menys en varies ocasions que jo mateix he posat de manifest en aquest bloc.
Doncs bé, dit això, si passem a l’afirmació de “ha quedat demostrat en aquet ple” que fa el primer anònim, penso que he de donar-li la raó (doncs si no es demostren en aquest Ple totes i cadascuna de les qualificacions, si que han quedat demostrades durant el transcurs dels últims cinc anys i mig) per que existeixen més d’una i de dues ocasions constatades que avalen el que diu. I, es clar, arriba un moment a la vida en que hom ha de caminar pel camí que un mateix s’ha trillat i, agradi o no, hi ha actituds i actuacions que només poden qualificar-se amb les paraules que li pertoquen que, entenc, quan estan ben emprades no tenen la condició d’insult. Per tant, si hem d’entendre per insult “qualsevol paraula o afirmació despectiva i desagradable dirigida a algú amb intenció d’ofendre”, la cosa no va per aquí. La resta de l’afirmació es una “sensació” de l’anònim que pots compartir o no.
Molt diferent del que tu afirmes en el comentari anterior esborrat sobre les persones de Carod Rovira (que per cert va a “V”), Montilla, Saura i sobre la meva humil persona de la que al·ludeixes gratuïtament a la anormalitat d’una part del meu cos que mai en la teva vida has pogut veure.
De tota manera, si el comentari del primer anònim el trobes políticament poc correcte i creus que no es de rebut, només calia que m’ho feses saber amb un comentari des de la normalitat i jo, el més provable, es que l’hagués esborrat.

Salutacions.

Anònim ha dit...

Una resposta clara i gràfica, d'aquesta última es desprenen el significat de les paraules.

El diccionari podria perfectament adjuntar la prova gràfica a l'escruta per que el lector entengués perfectament el significat de la paraula.

Anònim ha dit...

Amable, cuant posaras el resum del últim ple.