Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

6 de setembre del 2008

Ple Extraordinari de Setembre

En el Plenari celebrat el dimecres dia 3 es va passar a votació un únic punt de l’ordre del dia: Proposta de resolució per desestimar el recurs presentat pel concessionari del equipament municipal del camping-alberg i piscines municipals.

El recurs de reposició que presentà el concessionari de l’equipament municipal, es contra l’acord del Ple extraordinari del dia 11 de juliol mitjançant el qual se li va desestimar un altre recurs en el que demanava que es suspengués la intervenció del servei de l’equipament. Cal recordar que uns dies abans, el 4 de juliol, el Ple, reunit en sessió extraordinària, va aprovar (amb els vots a favor de CIU, els vots en contra d’Iniciativa-EPM i les abstencions d’AISA-FIC i ERC) intervenir l’equipament turístic camping-alberg i piscines municipals per un període màxim de dos anys.

El regidor d’ERC va lamentar la manca de comunicació per part de l’equip de govern de CIU amb les diferents forces polítiques sobre els arguments emprats en l’informe que l’equip de govern ha traslladat a la comissió juridico-assessora de la Generalitat sobre aquest afer i va explicar que quedava a l’espera del dictamen de dita comissió del qual “entenem que se’n derivaran unes responsabilitats que s’hauran d’assumir”, va puntualitzar.

Iniciativa-EPM va demanar explicacions sobre el fet de que el concessionari denegués l’entrada a les instal·lacions municipals a membres de l’equip de govern i tècnics

”Que es el que ha fet l’Ajuntament per recuperar els 180.000€ ?”.

municipals quan es disposaven a dur a terme la intervenció i per la qual cosa va ser necessària la intervenció de la Guardia Civil que va aixecar acta d’una situació que va “impedir exercir com a propietaris i com administració”, va dir. També va preguntar “per que aquesta intervenció encara no s’ha fet ?”, donat que la intervenció de l’equipament va ser aprovada el 4 de juliol amb els vots de CIU. Va acabar preguntant “que es el que ha fet l’Ajuntament per recuperar els 180.000 € ?”, en referència a la quantitat que l’equip de govern va avançar al concessionari per que dugués a terme una piscina coberta.

Les escarides respostes del grup de CIU sobre el perquè no s’havia actuat van ser que “els serveis jurídics, a l’agost estan tancats” i “les qüestions més tècniques les contestarà la secretària”. Per la seva part, la secretària va explicar que “hem sol·licitat al tribunal contenciós de Tarragona que ens autoritzi la intervenció, però el mes d’agost es el mes d’agost”, va dir, tot explicant que sí s’havia intervingut a la piscina netejant-la i contractant el personal necessari que es requereix pel seu funcionament, fent-se càrrec l’Ajuntament del cobrament de les entrades, despeses de personal i materials i que després “tot això anirà a compte del Sr. Sitges quan es passin comptes”, va aclarir.

Seguidament s’obrí un segon torn d’intervencions.

ERC va preguntar a l’equip de govern sobre el criteri emprat per fer les contractacions del personal alhora que va manifestar la seva estranyesa de que

”Amb això nomes s’entén que s’ha arribat a alguna mena d’acord”.

només es fes una intervenció parcial de l’equipament, “com es pot fer una intervenció en una part de la instal·lació i a la resta no?”, en el sentit de que el concessionari no permet la intervenció en una part de l’equipament (camping-alberg) i en l’altra no hi posa cap impediment (piscines municipals) i va raonar el fet tot dient “això nomes s’entén, des d’un òptica critica com es la que jo tinc, que s’ha arribat a alguna mena d’acord”.

Iniciativa-EPM va manifestar la incoherència per part de l’equip de govern quan sol·licita, en el moment que el concessionari els hi denega l’accés per dur a terme la intervenció, la presencia de la Guardia Civil i, a posteriori, “porten el tema al contenciós, a la via administrativa. Per que no per la civil?”, va

”Això no sé si es un govern o un desgovern”.

preguntar. Referent al fet de que l’equip de govern de CIU no hagi esperat l’informe preceptiu de la Comissió Juridico Assessora de la Generalitat “abans de fer res del que han fet”, va considerar que “això no sé si es un govern o un desgovern”. I donat que la primera pregunta d’Iniciativa-EPM, referent a la quantitat econòmica que l’equip de govern avançà a l’arrendatari, no fou contestada, va tornar a preguntar “ ... i a més a més que han fet per recuperar els 180.000 € dels que vostès, tan dignament, van acceptar un pagaré que no podien acceptar, per que la llei preveu que no poden acceptar pagarés i vostès l’accepten i dels quals l’ús i gaudí el té el Sr. arrendatari?” i va reiterar-se “que fan vostès per recuperar aquests 180.000 €?”.

Les respostes de CIU a les preguntes formulades per Iniciativa-EPM van ser “com els altres temes d’aquest expedient estan en mans dels assessors jurídics, hi estan treballant i ja hi haurà notícies. No li puc dir gaire cosa més”. Iniciativa-EPM va replicar-li tot senyalant el fet de que el termini per cobrar el pagaré va finalitzar el mes de maig i va puntualitzar-li “ i encara estan esperant que els assessors jurídics els hi diguin com ho han de fer?. Vostès no saben que fer per recuperar els 180.000 € o es que està més embolicat del que nosaltres ens pensem?”. A la qual cosa el regidor de Governació va contestar que, en aquest tema, preferien anar “a velocitat creuer” i va tornar a referir-se als seus assessors jurídics per dir que “està a la seva mà” i que “ja tindran notícies”.

En quant a les preguntes formulades per ERC, la resposta va venir per part del regidor de Personal que va contestar que “es va fer una selecció d’acord a les capacitats, per edat, per estudis o per especialitats que es necessitaven. Com sempre s’havia fet”, segons va dir en referència als currículums que va al·legar que es presentaren.

La proposta de resolució fou desestimada amb els vots a favor de CIU, els vots en contra d’Iniciativa-EPM i les abstencions d’ERC i AISA-FIC.

Per saber més:

30 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona pregunta i flipant resposta:
capacitats,edads,estudis,especialitats i mos am deixat ... parentesc!!! o no?

Anònim ha dit...

si exacte, no parlem de parentecs que abans no nhi havia!! je je, sou uns cachondos!! Clar que antes no sutilitzaben per feinetes destiu!!

Anònim ha dit...

jarmans, cuñades, gendres, conjuges ... aixo son parens o una altra cosa? si domes penseu en el pasat per desanterrar mors de la guerra anem malamen. quan se vol fer memoria historica se na de fer de la de lluñ i de la de prop. si qwue u son cschondos si i desmemoriats pel que volen tambe!!!!!!!!

Anònim ha dit...

un cop mes penso que criticar l´antic grup de govern es una tonteria, ja que les urnes ja ho han fet, ara toca criticar al gobern actual, ja que estan on estan i nosaltres podem opinar sobre el que fan o deixen de fer igual que ho van fer ells en el seu moment i sino que tornin cap a casa.

Avanç avanç avanç... jo miro el present i intento veure el futut, i la veritat molt fotut ho veig.

Els de avanç ho fotien tot malament segons ciu pero de coses sen van fer moltes i sino feu memoria, segur que coses malament faltaria mes, pero i els de ara el PRESENT I ELS QUE ENS PREPAREN EL FUTUR! que fan?
No acaben el que ja estava comensat com la societat un local polivalent (sino que ho preguntin un dia de conert i pluja) la piscina no te paraules l´unic que saben fer es regalar 180.000 eurets a stiges, molts llocs de treball si si que ho pregunitn a algun ex treballador de l´ajuntament, que facil es crear llocs de treball fent eleccions a dit ui perdo amb unes oposicions regalades, ei que meu deixava tambe saben fer moltes floretes per tot arreu i banquets.

Es troben que no tenen ni un duro pero ells "dale que te pego" a gastar en cameres de tv de tv3, en festes austeres a base de delicatessen, privatitzar els serveis de l´aigua camping.

Cada cop els serveis municipals son mes barats guarderia cementiri impostos dels cotxes... esta clar fermin tot ho feia malament i ells tot bé mira que sou il.lusos.

També tinc algun dubre sobre els parentescos, si es cert que hi habia treballadors que eren familia , pero ara hi son? jo crec que a les piscines qui cobra les entrades? qui son els monitors? qui va dirigir el camping una temporada? aquests no son familia no? L´actual secretaria del alcalde no treballava avanç a l´ajuntament? i de qui era familia? nomes per posar un exemple. el problema es que un veu la palleta dins l´ull de l´altre i no veu la viga de ferro que porta ell

Ara que algu hem contesti mirant cap al passat que jo el que no veig es un bon futur per al meu poble, amb camps de golf cementirs nuclears presons... no se no se potser prefereixo el passat.

Moltes gracies a tots i espero no ofendre a ningu donant el meu punt de vista i opinio.

Anònim ha dit...

Sort que no volies parlar d'abans!!
Pot ser vols parlar de les opos manipulades!!! jiji!! el que et descuides es que el teu gran Guru de la politica municipal se pensaba que es perpetraria alli durant segles i se suposa que no els hi creava la placa per tindrels ben lligadets i mira quina mala sort un perd, perden tots! quina llastima! et recordo que tots els que son funcionaris ho son de lajuntament i no de lalcalde en questio!! ja pot venir Franco, Lenin o el Sumsumcorda!! ells seguiran sent funcionaris!!
Loposicio a lactual alcaldia de moment lunic que se li ha vist son NO NO i NOS!! (ni presons ni cementiris ni golfs...pero tampoc sembla que vulguem turisme TV3)
De vegades no veus la viga a lull pq en portes dos entaforades a cadaun!!
A Tivissa hiha instalat un joc de les cadires i esperem que a les proximes eleccions es presenti algu amb mes caraiulls de lo que hiha ara mateix tant a loposicio com a lalcaldia (tots foten bastanta pena)
Jo tampoc espero haver ofes a ningu!!

Anònim ha dit...

sembla que tot es un un contra un , us heu pensat a pensar que tot aquest merder ve per un problema de families que estem sofrint tot el poble , siguem de dretes o siguem d´esquerres, ?? heu pensat que si eliminant aquests dos caps de llista hi serien tots aquests problemes ??? en fi un altre color no hi aniria malament o millor dit el nom d´una altra familia perque no ho oblideu, alcalde i exalcalde fa anys que estan enfrontats, i si un estava acomodat l ´altre s´hi vol acomodar, perque pel poble en general res de res
hem sorpren que encara avui dia algú dubti que aquestes "administratives" si se´n pot dir així foren capaçes de treure 8 i 9 , perque tots en coneixem si per treure un 5 a l´EGB la mama tenia que anar a plorar als mestres (en alguns casos) como pot ser aquest canvi tant radical??? al mateix que abans anaven els "amiguets" a treballar a l´ajuntament "por mis cojones " ara es igual "por mis cojones " pero humillant a la resta de participants en unes oposiciones manipulades i tots sabem que es cert sino pregunteu-ho a elles mateixes que ni neguen haver estat informades de les preguntes ... la cara de vergonya ara els hi cau despres de 2 anys,,, fan riure ...
els d´abans tampoc eren cap meravella que en diguem...
del tema de càmping pisicnes millor no en parlem prou pena fem de tenir les millors instalaciones de la ribera a un cuchitril que ...
ah i dels monitors millor no en parlem que tots sabem de qui son fills i algun mes que un altre la vida que porta i si aquest ha d´ensanyar als fills de tivissa a nedar sobre l´aigua o sobre la vida perque "manos" penseu-ho bé abans de portar-los pel bé dels vostres fills.

bé doncs dit això , ara penso que es el moment de dir "I QUE BË QUE HO FAN TOTS "

Anònim ha dit...

AL PUESTO QUE VAIG CONEIXEN TIVISSA PERQUE LA VEUEN A TV3, A UNA FAMILIAR MEUA LI DONARAN 1000 EUROS PER TINDRE UN FILL, MUNS FILLS FAN ESO I NO PAGUEN LLIBRES, AI VIST QUE FAN OBRES AL MOLLO, LO DISPENSARI PATETIC QUE LO METGE SERA NOU, ESTAN POSAN LO GAS, LES FESTES DE TOT LO AÑ MOL MILLOR I MES GEN QUE ABANS ... I VOLEU FEMOS CREURE QUE NO FAN RES.
VOLEU UNS ALTRES CAPS DE LLISTA EN CARI I ULLS. DONS BUSQUEULOS, POSEULOS, BOTEULOS I QUE GUAÑIN. ALLABONS PARLEU PORO ARA NO FALTEU AL RESPECTE AL TOTA LA GENT DE TIVISSA QUE EM TRIAT EL QUE TENIM "DEMOCRATICAMEN".
YO TAMBE CONEIXO ALTRES SITUASIONS PERSONALS DE ALTRES CANDIDATS I NO LOS BULL VEURE NI AN PINTURA, DOMES BUSQUEN JORNAL I PERSEGIR LOS QUE NO SON SEUS.
YA ESTA BE DE QUE LO NO MOS AGRADA ES DOLEN PERQUE U FAN LOS ALTRES. YO SINSERAMENT ASTIC MOL MILLOR ARA QUE LOS 25 AÑS QUE I HABIA UN ALTRA COLOR.
I ME SEMBLA QUE LA GENT QUE I A AL AJUNTAMENT AUI SON MILLOS, MES PREPARATS I MES PREPARATS QUE CAP DELS QUE SE VAN PRESENTAR.
ADEMES ABANS TOTOM FEIA EL QUE DEIA UN O DOS I ARA ME PENSO QUE ES MOL DIFEREN.
DOMES E VOLGUT MANIFESTAR LA MEUA OPINIO AN RESPECTE I SENSE FALTAR A NINGU COSA QUE FALTA MOL ULTIMAMEN SOBRETOT PER ALGUNS.

Amable Pallisé ha dit...

Anònims comentaristes del dia 7 a les 21:58 i dia 8 a la 1:54 que sembla ser sou el mateix:

Es una llàstima que no puguis expressar la teva opinió sense aportar arguments de pes amb els que poder discutir sobre qualsevol tema. Ni tant sols debats de manera mínimament seriosa sobre el post que he penjat, et limites a “sentar càtedra” amb reiterades fal•làcies que et duen cansar fins i tot a tu que les escrius, per repetitives i pesades. I quan parlo de fal•làcies no ho dic per omplir paper, si no que seguidament t’ho argumento:

1er. En cap moment demostres el que dius si no que parteixes d’una premissa falsa, i no per desconeixement (m’atreveixo a afirmar). Amb el que tenim que la fal•laç afirmació que fas no només no té per objectiu demostrar l’equivocat d’una afirmació, si no que pretén atacar i desqualificar un determinat sector o grup. I ho fas al•ludint al prestigi d’una persona, grup o sector, enlloc de considerar l’argument en sí mateix, discutint-lo i rebatentent-lo. Així intentes reiteradament atribuir perverses qualitats a aquesta persona o grup per, tot seguit, associar-les amb practiques negatives (completament mancades de raó, i si no demostra el que argumentes) amb l’objectiu de que el seu missatge sigui vist, també, de manera negativa. La conclusió que persegueixes: “com que vosaltres fèieu o deixàveu de fer tal o qual cosa, res del que pugueu dir pot ser veritat”, es a dir desacreditar tot el que aquest grup pugui argumentar basant-te només en la persona o grup que prèviament has intentat desqualificar i no en els arguments que empren.

2on. : En el cas de que els teus arguments fossen certs (que ja es dir ...) continuaries mentint descaradament doncs en cap cas refutes la credibilitat de l’argument en sí mateix, si no que el rebutges, única i exclusivament, basant-te en la font que, prèviament ja has intentat desprestigiar. Es a dir, “com que fulano es un fumador consumat es mentida quan em diu que fumar es perjudicial per la salut”.

Pretens tornar a enganyar descaradament quan dius que “tot el que se li ha vist a l’oposició son NO, NO i NOS”. I t’ho rebat-ho:

- El control i fiscalització de la tasca de l’equip de govern evidenciant les males praxis de govern i administratives (a no ser que això a tu et sembli una pràctica antidemocràtica)

- Treballar per intentar canviar allò que no els sembla bé pensant sempre en l’interés general i amb el 47% (els dos grups de l’oposició) de la representació popular.

- Votant en contra o abstenint-se en els temes que no hi estan d’acord (malgrat que també això ho consideris una pràctica antidemocràtica)

- Votant favorablement allò que troben correcte (a pesar que la voluntat de consens per part de l’equip de govern brilla per la seva absència i malgrat les paraules de l’alcalde en el Ple d’investidura), per exemple i en el cas d’Iniciativa-EPM votant a favor del Pla Local de Joventut, d’una moció presentada per CIU o del “xec nadó” (qual cosa jo no comparteixo) i, fins i tot, la passada legislatura, votant a favor del candidat presentat per CIU en el Ple d’investidura.

- Fent precs a l’equip de govern per a que adopti determinades accions. Per exemple, en el cas d’Iniciativa-EPM, sol•licitant que no apliques increment econòmic resultant d’aplicar la nova ordenança de l’Escola Bressol fins el nou curs escolar.

- I presentant mocions: 6 Iniciativa-EPM i 4 ERC en la present legislatura (si no me’n deixo cap)

I no enumero res més per que ni tinc tota la informació ni tinc tanta memòria. El que he enumerat ho he fet tirant d’hemeroteca pròpia.

El que jo t’he exposat son arguments raonats que pretenen demostrar la certesa del que dic, en canvi els que tu exposes ...

Sobre la resta d’afirmacions gratuïtes que fas prefereixo no entrar-hi, no em mereixen la pena per la mateixa raó que t’he argumentat abans, i ho dic esperant no ofendre a ningú.

Anònim ha dit...

ANÓNIM DE DE LES MAJÚSCULES:

Si el que hi ha avui com a administratives són millors que les d´abans no hem vull imaginar com deus veure qualsevol persona que escrigui mínimament bé el català. el deus veure com un catedràtic, perque "mano" només cal que escoltis un prego i la gràcia que s´hi posa i com llegeixen el paperet previament preparat, però no seré jo qui jutgi aquests "enchufes" però si de la seva professionalitat i preparació, t´aconsello , i només es un consell que si tens un parell d´hores llegeixis una mica uns dels pensaments mes influents del segle XX d´un filosof alemany (Nietszche) sobre : la crítica a tots els valors, el superhome i l'etern retorn.

rebaixes ha dit...

Qualsevol hi entre per aquí dins si no en sé res. /Perdoneu, no donar el nom no ho trobo correcte./ Carnaval és per allà al febrer. Anton.

Anònim ha dit...

Amble l´escrit del dia 8 a les 1.54 o el següent es el que contestes ja que penso que el del dia 8 a les 1.54 es bastant afí al que tu penses, no se o aixo em sembla a mi.

Anònim ha dit...

Ai senyor, "son funcionaris de l´ajuntament hi hagi qui hagi... no si aquest no es el problema, el problema es com han aconseguit ser funcionaries.

lo de tv3 hem sembla perfecte, pero lo que no veig clar es que hi hagi pocs cales per unes coses i per la camara que son molts euros si que n´hi han.

jo potse porto dos bigues als ulls pero bosaltres lo que teniu es por a veure la veritat, d´un home que perd els papers amb treballadors al ple, o cal recoredar algun video (aquest si que es demostrable)...

el xec nado, els llibre de la eso... em sembla perfecte, pero si ami m´agradaria que tot anes bé, pero ara no hi va!!

En definitiva si algu creu que aixo va be que remi amb ells jo per ara prefereixo no esgarritxar-me de la seva porqueria.

Amable Pallisé ha dit...

Et sembla bé anònim del dia 10 a les 00:47. M'he equivocat! En realitat em refereixo als anònims del dia 7 a les 21:58 i del dia 8 a les 14:15, encara que també algún altre es podia aplicar la réplica. Gràcies per l'observació

Anònim ha dit...

MANIFEST DE MAIG.
ASSEMBLEA GENERAL.
CARDEDEU 17 DE SETEMBRE.
SALA DE COLUMNES
-AJUNTAMENT DE CARDEDEU-
A LES 19.30 HORES



Companys/es,

d'acord amb els estatuts interns d'ICV,
hem constituit un corrent d'opinió denominat 'Manifest de Maig' .
Adreça i contactes:
verdiroig@hotmail.com
verdiroig.blogspot.com

Aquesta plataforma planteja un debat d'idees entorn del projecte d'ICV,
de la seva pràctica social i política, de la coalició amb EUiA i les EPM, l'experiència governamental
i de diversos aspectes relatius al funcionament, comunicació externa/intern, lideratges i direcció del partit.
Per seguir amb els debats iniciats des de finals de l'any passat, convoquem una assemblea d'adherits i adherides que vulguin participar en aquest procés que, simultàniament,
volem aportar a l'assemblea nacional d'ICV i al nostre entorn social i polític.
La trobada es realitzarà a la sala de les Columnes de l'Ajuntament de Cardedeu
el dia 17 de setembre a les 19.30h.

A banda de presentar el Manifest i les activitats desenvolupades per el corrent d'opinió,
es presentaran comunicacions i informes sobre temes organitzatius, moviment obrer,
enfortiment de la Coalició ICV-EUiA-EPM i altres temes a tractar.

Estem oberts als suggeriments i propostes que ens podeu fer arribar al nostre blog:
verdiroig.blogspot.com o al correu del Manifest de Maig: verdiroig@hotmail.com
Salut i iniciativa!


Cesc Niubó (Cardedeu)
Àngel Pagès (Premià de Mar)
Jordi Merino (Mataró)
Sergi Calvo (Sabadell)
Maxi Rica (Blanes)
En representació d'adherits i adherides d'ICV -a títol individual-
de les comarques del Vallès Occ. Vallès Or. Maresme i La Selvatrrd

Anònim ha dit...

Com s'ataquen els talibans tivissans, no deixen "titere con cabeza", m'agrada llegir les vostres guerres. Continueu que al final farem un llibre de tots aquests comentaris.

Anònim ha dit...

Amable uns facicles per la teva memoria historicaYa pots començar la coleccio http://elmetodoludovico.wordpress.com/2008/09/03/ya-en-su-kiosko/

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Benvolguts/des amics i amigues de Tivissa:
Amb parents o sense aneu-vos preguntan ara que anirem quedan al "paro"... Quin ha estat el gran favor que ens ha fet la oposició al reventar el Pla Urbanistic.
Ara que tornen els temps de vaques magres... Quants n'hi hauria treballant en la construcció de la nova Tivissa si una colla de gamerussos no s'ho haguessin carregat tot? Voleu dir que caldria parlar de parents o no parents? ¡¡¡¡Apa que no heu fet un gran favor a tots aquells que van cobrar la "paga i senyal" i que ara igualment es quedaran la seva propietat!!! Pero com que aquells que van fer el ruc ja fa anys que tenen el ronyó cobert... els demés cal que ens fote. ¡¡¡ Ai sabis saberuts!!!

Amable Pallisé ha dit...

Benvolgut/a anonim/a del dia 4 a les 03:38:

Si et preocupessis de llegir la premsa de tant en tant o de veure o escoltar els informatius, podries deduir fàcilment quanta gent hi hauria actualment treballant en la construcció d’aquesta nova Tivissa que pretens dibuixar.

No se si sabràs, millor dit, veig que no saps, que la crisis actual es fonamenta bàsicament en l’excessiva dependència d’un creixement basat en la construcció i l’estrepitós pet que ha fotut l’anomenada bombolla immobiliària. Dit això, poca cosa més em queda per dir. Només que si per gamarús hem d’entendre a una persona obtusa o d’escassa intel•ligència, es a dir, un estúpid, crec que faries be en buscar quina es l’accepció que et correspon a tu després de fer l’afirmació que fas.

Salutacions

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Amable Pallisé ha dit...

Benvolgut anònim/a dels esborrats comentaris.

Ets llastimosament barroer i miserable i a pesar de tot la teva obcecació no només no em produeix cap mena d’enrabiada com tu pretens, res més lluny, l’únic que aconsegueix produir-me es una profunda tristor. Tristor al observar que persones com tu mai heu acceptat estar a l’oposició però, el que encara es més greu, no sabeu estar ni al govern. Tristor de veure com, alguns, no heu perdut “tics” d’un passat “Glorioso” malgrat tants anys de democràcia i continueu “argumentant” amb la mentida des dels excessos verbals que os caracteritzen, posant-vos a l’alçada moral i política del propagandista hitlerià Goebbels, el mateix que deia que “una mentida repetida mil vegades es converteix en una veritat”. Tristor de veure com heu de recórrer a les velles tàctiques goebelsianes per que, desgraciadament encara no heu après (no generalitzo, em refereixo a tu i a uns quants com tu) a discrepar i debatre des de la normalitat democràtica. Goebbels tenia tot un decàleg o principis a l’hora de dur a terme la seva propaganda, però només te’n citaré alguns com per exemple

- El principi de simplificació i de l’enemic únic: Adoptar una única idea i individualitzar a l’adversari en un únic enemic.
- El principi de la transposició: Carregar sobre l’adversari els propis errors o defectes amb la màxima de “si no pots negar les males noticies, inventa-te’n d’altres que les distreguin”.
- El principi d’orquestració: La propaganda s’ha de limitar a un número petit d’idees i repetir-les incansablement. D’aquí ve la frase “una mentida repetida mil vegades es converteix en una veritat”.
- El principi de la silenciació: Emmudir les qüestions sobre les que no es tenen arguments i dissimular les noticies que afavoreixen a l’adversari.
- El principi de la transfusió: Es tracta de difondre arguments que puguin arrelar en actituds primitives a partir d’un substrat preexistent, ja sigui un complex d’odis o de prejudicis.

Curiositat o coincidència ... no ho sé.
Doncs tal i com t’anava dient, tristor. Tristor i decepció.
Només recordar-te que pots continuar amb la teva tasca “propagandistica”, jo et continuaré esborrant els comentaris (si així es poden anomenar) i no per que discrepin, si no per que, com et deia al principi, son barroers i miserables i atempten contra l’honorabilitat i la dignitat de les persones. Tu continua amb aquesta línia i jo continuaré esborrant i replicant, si em ve de gust, amb comentaris que no desapareixeran.

Salut i que descansis.

Anònim ha dit...

Si xiquet, si ... així es parla! Això és casa teua i aqui manes tu ... males que us pensaveu que ca la vila també ho era i resulta que lo poble us ha dit i fet veure una cosa molt diferent! Au i ara esborra el comentari que no se't distregui el sèquit!!!!!

Anònim ha dit...

tots aquests que ara defenseu a l'indefensable, (cachuli i companyia) algun dia us quedareu sense arguments ja que els fets superaran totes les paraules que pugueu escriure,

endavant amable!!!!!!!!!!

Com diria lo guardian del reino

Ladran, luego cabalgamos!!!!!!!!

Anònim ha dit...

cachuli potaba bigot no? cavalga, lo que es cavalga ... si que cavalgueu pero com los crancs, cap a detras. Este bloc es un bon puesto per trbar arguments ... per no permetre que tornem mai mes al passat.

Anònim ha dit...

Cachuli ademes de portar bigot, porta els pantalons devall de l'aixella com lo d'aquí. L'únic que no té el cachuli tivissà és a la Pantoja ni a paquirrin!!!!!!!!!!

M'agrada per que continueu ganyolant, no sabeu ni estar al vostre lloc quan hi heu d'estar

Anònim ha dit...

Tu Amable no vulguis ser un adiví.
Sabem el que tenim sense el POUM, amb el POUM ni ho sabem ni ho sabrem mai el que poguessim haver tingut; tu com a molt pots parlar del Pla Urbanistic de Tres Cales ¿NO?.

Anònim ha dit...

No teniu ni arguments, ni res que si assembli, solament el si per el si, i el no per el no, amb les vostres paraules solament feu que mostra la vostra radiografia més perfecta. És tant llastimós que la història es repeteixi i que l'actitut d'uns quants sigui sempre la mateixa, la intolerància, la falta de respecte, ... i tantes coses més que em fereix escriure-les per por a tornar a sentir quelcom dels nostres avantpassats.

Anònim ha dit...

No es tracta de ser adiví, sinó més aviat realiste. Tant si hi estaves d'acord, com no, amb el nou POUM, tant si hi estavés d'acord, com no, amb el creixement que comportava, que per a mi (hi espero que em repecteu la opinió) era un creixement insostenible que podia ser pa per avui però fam per a demà, amb la situació actual en que estem immersos menys mal que es va puguer aturar.

Anònim ha dit...

Aturar? O només retardar? El temps ens treurà de dubtes!