Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

3 de novembre del 2007

Un tomb per la muntanya

Avui he anat a donar un tomb amb el cotxe per “la muntanya” de Tivissa. Sense pretendreu, quan he acabat el viatge, m’he adonat de que havia fet 65 Km., “Dèu ni do”!

He sortit cap a Maula i passant pel Coll del Ventall i el Monegret cap al Coll de Monetze per continuar baixant en direcció a la pista de Gavadà tot passant pel Manou. A la pista de Gavadà m’he dirigit cap al mas del Rabassó, passant a l’alçada del Mas d’Aumet, Mas de l’Estudiant i Mescales de Mingall i de Butxaques. En arribar al Mas del Rabassó hi he fet una parada per tal de saludar al Josep, a la Serafina i a Joan Pere però no hi eren, devien estar fent olives. Com que m’he quedat decebut de no poder-los saludar i fer “petar” la xerrada, i com que era encara aviat per tornar-me’n, m’he “perdut” per una d’aquelles pistes sense rumb fix, tot anant a veure que hi trobaria quan, sobtadament, m’he topat amb un quad que venia en sentit contrari. A l’apartar-me per deixar-lo passar... sorpresa!! De darrera de la visera del casc ha aparegut la cara de l’amic Ramon Aragonés, “Peixet”. Ramon m’ha dit que venia dels Burgans i que ja se’n tornava cap a casa. Desprès de fer la xerrada hem decidit de fer el camí de tornada junts. Ell s’ha ofert a fer-me de guia hi hem passat per llocs que jo ja no recordava que existien. M’ha ensenyat la roca de “l’eixam”, una roca plena de cavitats que aprofitaven les abelles per formar les noves colònies i m’ha guiat per pistes que ja s’havien esborrat de la meva memòria.

A estat un trajecte força interessant i didàctic. Gràcies “Peixet”.

Tivissa
Tivissa des del Coll de Maula


Morral de Penaroja
El Morral de Penaroja vist des del Coll de Maula


Tivissa
Tivissa des del Coll de Monetze


La muntanya de Tivissa
Des del coll de Monetze, “la muntanya” de Tivissa, dibuixant-se amb el sol del matí.


Mas del Manou
Els masos de la muntanya, bressol dels nostres avantpassats. El que queda de l’estable del Mas del Manou.


Mas del Manou
Un altra vista de l’estable del Mas del Manou.


Mas d'Aumet
El Mas d’Aumet amb la torre de defensa i el corral amb les cabres. Si distingeix el cotxe del novell pastor Xavi Rebolo.

22 comentaris:

Anònim ha dit...

molt be a fer malbe camins amb les quats i cotxes despres anem d ecologistes pero no anem amb quads i cotxes a fer merda les serres ho haguessis fet a peu home que segu que haguesis fet exercici

Anònim ha dit...

olé amable! unes fotos molt xules! vas tenir un dia preciós! ja veiem, per aquest comentari anterior, que només tenen ganes de tocar-te la moral! a fer malbé camins diu! venga home! no siguis ridícul! a veure si sou capassos de deixar-vos d'òsties! si no tens cap comentari, no li busquis tres peus al gat, anònim de les 12:05! fas pena!

Anònim ha dit...

jo em pensaba que els ecologistes i d'esquerres ereu casi hippies, però ja vec que la fal.lera dels totcamins també us ha maxacat.

Anònim ha dit...

Sou la cosa més fastigosa i més intolerant que he pogut veure i tastar mai, anònim de les 12:05 i les 21:01. Fins i tot en aquests articles heu de posar la vostra pota del tot fora de to i amb comentaris absurts.

Anònim ha dit...

disli al peixurri, si va pintar ell amb ninots les coves de la llena, i si es veritat que les vagi a netejar.

Anònim ha dit...

jo també vull un 4x4!! treballar a la nuclear i ser ecologiste!!! ja soc asqueros!!

Anònim ha dit...

Aixo aixo, plataformeros a ver si comenteu la jugada dels ninots amb peixet.......

Anònim ha dit...

anonim de les 11:45 em temo que aixo no toca!!

Arsen Lupin ha dit...

Aquesta dreta rància ... no es fareu mai grans. Tota la vida sereu uns nens mal criats que ploren fins que no tenen la joguina del l’altre i no s’estan d’estirar-li els cabells per que els hi doni. El fotut es que la vostra insatisfacció es tanta degut a tants anys relegats a l’ostracisme que ara no quedeu satisfets ni quan teniu la joguina a les mans.

Anònim ha dit...

Feia dies que no entrava en aquest blog i continua sent igual de vergonyós i penós.

Anònim ha dit...

Arsen,
quina mania de posar pegatines de dretes i d'esquerres, això avui en dia no us ho creieu ni valtros, havere si cambien de discurset d'una vegada!

Anònim ha dit...

a, i la fruita madura al final cau a terra i se podreix!

Anònim ha dit...

Arsen, tu que ets marxista-leninista quarta internacional?? o ets dels que diuen soc d'esquerres pq es mes guay??

Anònim ha dit...

MOLT BÉ AMABLE, JO M'HAIG FICAT LA DE LA SORTIDA DE SOL COM A FONDO DE PANTALLA I LA DE TIVISSA VIST DES DEL COLL DE MAULA TAMBÉ ME LA FICARÉ PERQUÉ M'AGRADA I EM RECORDA LA BOGERIA QUE VOLIEN FER AMB EL CAMP DE GOLF I LES VIVENDES I DESTRUIR AQUEST PAISSATGE TAN FANTÀSTIC.
MOLT MAQUES I FELICITATS PEL PRIMER ANY DEL TEU BLOC. ES UNA DE LES UNIQUES FORMES QUE TINC D'ASSABENTAR-ME DEL QUE PASSA AL POBLE, ENCARA QUE TAMBÉ EM FAN RECORDAR QUE VISC EN UN POBLE QUE ESTÀ MALALT. qUINA LLASTIMA

Anònim ha dit...

Molt parlar malament dels altres,darrera d'un anònim,però ningú parlaría si tinguès que donar la cara.



TRITÒ.

Anònim ha dit...

Si senyor, en aquest poble s'ha arribat així, si dius el que penses en trituren. És la única manera de expressar lo malament que estem i que no et posin a la llista negra.

Anònim ha dit...

Anònim de les majúscules te pots fotre cara la LLena si vols i obris la boca ben oberta a veure si et cau el magna. Els Fermineros sou com el (perro del hortelano) que ni mengeu ni deixeu menja.
i la malaltia be de lluny, dels 24 anys que vau manar vosaltres

Anònim ha dit...

Ànomim anterior, encara et cou, dons t'aguantes, és el que volem la majoria de veïns o tu no hi creus en la democràcia?

Anònim ha dit...

El manà el tenim concentrat en les dues mans que tenim per treballar. O sigui que tothom a acotxar el llom i aguanyar el dura amb el suor de la front.

Anònim ha dit...

que tienen que ver los co..........para comer trigo,que te que veure això amb la democràcia .Sembla que vosaltres sigueu els garants de la democracia.
Aquest poble asta acabat gràcies a vosaltres que només poseu pals ales rodes

Anònim ha dit...

I valtros que les rodes les feu quadrades. Com voleu que un cotxe arranqui.

Anònim ha dit...

Si quadrades i plenes de il·legalitats. Si valtros mateixos us les poseu los pals a les rodes. I ens voleu fer creure el contrari?.