Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

23 d’abril del 2007

Acte de presentació de candidatures d’ICV a les Terres de l’Ebre

Iniciativa per Catalunya Verds va organitzar el passat dimarts dia 17 un sopar per donar a conèixer les candidatures que presentarà a les Terres de l’Ebre i que sumen un total de nou ( Tortosa, Amposta, La Ràpita, Deltebre, Alcanar, La Sénia, St. Jaume d’Enveja, Flix i Tivissa ).

L’acte va comptar amb la presencia del president d’ICV i Conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat Joan Saura. En el transcurs de l’acte, és van fer diversos parlaments que van anar a càrrec de l’Alba Benedicto (membre de JEV i número 2 per Tivissa), Jordi Jordan (Coordinador de JEV i número 2 per Tortosa), Jaume Forcadell (President d’ICV de les Terres de l’Ebre i cap de llista per Tortosa), Amparo Pérez (cap de llista per La Ràpita) i el mateix J. Saura.

“Des de JEV creiem en la joventut com una etapa de la vida més, autònoma i de ciutadania plena”.



L’Alba Benedicto va remarcar la poca sintonia existent entre les polítiques de joventut dels Ajuntaments amb el jovent i va esmentar que aquestes polítiques han de ser quelcom més que concerts de rock alternatiu i concerts i reivindicà polítiques de joventut que donin “una resposta real a les nostres necessitats” i corresponsabilitat en la presa de decisions. “És tracta de fer més habitatges de protecció oficial, de més beques i ajuts, de llocs de treball estables i de qualitat” va dir. I va incidir amb la necessitat de que el jovent participi en els processos de proposta, disseny, execució i valoració de les activitats “s’han d’articular mecanismes per tal d’aconseguir una metaparticipació” va matisar.

“Volem pobles i ciutats oberts, plurals, que no excloguin a ningú”
Jordi Jordan

Jordi Jordan va parlar dels valors que representa ICV com a eina transformadora de les nostres ciutats i pobles com son la justícia social, l’ecologisme, el feminisme i les llibertats sexuals, del catalanisme polític en la defensa de les llibertats nacionals tot reivindicant la divisió de Catalunya en Vegueries. Va remarcar que cal estar alerta “quan tornen les amenaces de transvasament”, també de “l’arribada de macrourbanitzacions amb camps de golf” i de “polítiques que eludeixen la participació ciutadana”.

“S’ha de fer sortir a la dona del seu àmbit familiar, del seu àmbit tancat i que s’impliqui en les decisions més properes a ella, les decisions del municipi”Amparo Pérez

Amparo Pèrez va fer un parlament des del feminisme i va voler adreçar-se, bàsicament a la dona, en la participació d’aquesta en la vida política i social dels municipis, de la necessitat de la seva implicació en tots els afers de la vida municipal.

“Avui certifiquem que ICV torna a estar present en un territori que va viure la pitjor versió del Pujolisme, un territori que li va saber explicar que no es pot fer política sense escoltar a la ciutadania”

Jaume Forcadell va parlar del bon moment electoral en que és troba ICV també en el territori. Va evidenciar la realitat imminent de noves infraestructures,Jaume Forcadell va parlar del bon ritme del Pla Integral per a la Protecció del Delta de l’Ebre i de la proposta que ICV va fer de cabal ecològic per la conca de l’Ebre que ha de garantir la qualitat del nostre riu i la supervivència del Delta i de la construcció d’un nou hospital a Tortosa. Va criticar el que CIU és torni a plantejar la interconexió de xarxes que va catalogar com a “plantejament obsolet i d’infraestructura inútil” i que ja és va descartar en el seu dia. Va dir que “és evident que hi ha gent que no ha entès encara que és la nova cultura de l’aigua” i va afirmar que “jo li penso recordar al candidat de CIU per Tortosa, Sr. Ferran Bel”. També va mostrar la seva preocupació vers el que va qualificar de “l’amenaça del fenomen urbanístic valencià a les Terres de l’Ebre” referint-se a la creació de macrourbanitzacions amb camps de golf.

“A les Terres de l’Ebre la formació política que creixerà més serà la nostra, que ningú ho dubti, està decidit”

Joan Saura va parlar del creixement d’ICV a tota Catalunya i va augurar molt bones expectatives per les Terres de l’Ebre. Saura va explicar el per que d’aquest creixement que va imputar al que ell anomena “el fil vermell”: valors de justícia, de llibertat, de solidaritat, d’igualtat, d’equitat i que estan arrelats al moviment històric d’on prové ICV: “del PSUC, de la independència, de moviments cristians” i que “hem estat capaços d’incorporar els valors de “l’esquerra moderna en aquest projecte”.

L’acte va finalitzar amb un homenatge a l’històric militant Pepe Ramos al que se li va obsequiar amb una escultura.