Itzultzeko Traducir Traducir Traduzir Traduire Translate Tradurre Übersetzen Перакладаць Μεταφράζω يترجم Fordítás 翻译 Превеждам

30 d’abril del 2007

Presentació de la llista D'Iniciativa-Entesa pel Progrés Municipal

Jordi Guillot “Jo vinc a donar la cara, com a secretari del partit, a comprometre la credibilitat d’ICV a que el Fermí ho farà be i que aquesta candidatura ho faran be, a que confieu amb ells. Nosaltres, com a partit, com a conjunt d’organització nacional, ens comprometem a arriscar la nostra credibilitat darrera d’aquest candidat i d’aquesta candidatura”.

Ahir diumenge va tenir lloc l’acte de presentació de la llista d’Iniciativa-Entesa pel Progrés municipal (I-EPM) amb unes dos-centes persones que van voler assistir a l’esdeveniment i va estar recolzada amb la presencia del Secretari General d’ICV, Jordi Guillot . La llista va ser presentada pel Alcaldable Fermí Pallisé i cadascun dels candidats va fer un parlament on van explicar, bàsicament, els motius que els portaven a presentar-se. Fermí Pallisé, va fer un breu repàs del que han segut aquests quatre anys a l’oposició i va parlar de la situació de l’Ajuntament, “l’Ajuntament no està sa i hi ha projectes prou esfereïdors” va dir i va agrair el suport econòmic rebut dels veïns per poder fer realitat la revista àmfora a traves de la qual “hem intentat divulgar el que passava a l’Ajuntament”. Va acabar dient “no ens presentem “en contra de”, ens presentem pels veïns i les veïnes i ens presentem pel municipi”.

Fermí Pallisé“Hi havia que és pensava que, després de governar vint-i-quatre anys, perdre les eleccions volia dir que me’n anés cap a casa. El meu, el nostre compromís amb els veïns l’hem mantingut. Hem estat quatre anys fent oposició. L’hem fet més be o l’hem fet més malament, però hem estat al lloc que ens corresponia”.

“Com sabeu és la segona vegada que hem presento. Tenia setze anys quan vaig començar a col·laborar amb la Comissió de Cultura, amb la Revista i la Tele i, més tard, amb la Comissió de Joventut.Alba Benedicto En tenia dinou quan, per primera vegada, vaig presentar-me a les eleccions. I en tinc vint- i- tres quan decideixo fer-ho per segona vegada. La il·lusió és la mateixa, per que no pot ser més que la primera vegada. Però l’haver estat treballant colze a colze amb el grup d’Iniciativa-Progrés Municipal m’ha donat una experiència i una perspectiva que ha fet que el meu convenciment fos encara més fort i més sólid” (...) “... perquè crec que és la clau de tota persona que participa en política, escoltar el poble no només per a treballar per ell, si no per a treballar amb ell”.

Joan Pere Vernet“Portem molts anys treballant en el camp municipal i associatiu, el que ens dona un plus de sortida alhora d’entendre i enfocar els esdeveniments. Per lo tant, entenc que la nostra llista és una veritable garantia de futur. Reiterar el meu compromís amb tots i totes que no és altre que el de treballar amb serietat, treballar amb transparència, treballar amb honestedat i treballar amb senzillesa al servei de tots i de totes, defensant el nostre programa electoral que és amb el que crec però mai, mai, en contra de les persones”.

“Sempre he tingut clar que hem d’intervenir d’alguna manera en la presa de decisions que condicionen les nostres vides i la nostra intervenció en l’àmbit més proper és la política municipal” (...) “ÉsAlba Pallisé el moment de que les persones apostin per una política més participativa i més justa i és ara quan jo hem decideixo a actuar localment, de tot cor però amb el cap fred i amb la visió objectiva de que aquest municipi, el nostre, ha d’anar cap a un altra direcció. La política és un dels camins per a poder du a terme els nostres valors, per a poder canviar les coses. Perquè si tots i totes som partícips de les decisions que determinen el nostre futur un altre mon és possible, un altra Tivissa és possible”.

“Jo vaig ser el responsable, la penúltima legislatura, de l’hisenda municipal” (...) “Hi va haver un canvi de govern i és van presentar Joan Borrelluns resultats que considero que no s’adaptaven a la realitat” (...) “És deia que hi havia un endeutament quan les inversions hi son i no és poden considerar endeutament” (...) “Vistes les inversions i vistes les despeses que s’han fet, considero que no s’han aprofitat el suficientment els recursos públics en benefici de la comunitat, del municipi de Tivissa. Per aquests motius he decidit de tornar-me a presentar amb la llista d’Iniciativa, perquè considero que les coses és poden fer de diferent manera i intentar, almenys, que siguin en benefici de la majoria dels ciutadans del municipi”.

“Hem presento a les eleccions per quarta vegada. Aquesta vegada ho faig com si fos la primera, doncs al comparar les actuacions d’aquesta legislatura amb les anteriors, m’ha fet valorar més la Mercè Borderatasca que, juntament amb els meus companys i companyes, vam realitzar”. (...) “No puc evitar fer una especial menció a totes les dones que formem part de la llista, perquè totes tenim un bagatge de molt de temps en el mon associatiu i cultural del poble. No som “dones florero” com deia la cançó, som dones amb força i dones amb decisió. Mai més permetre que ningú hem faci sentir vergonya de dir que soc de Tivissa”.

“Hem presento per que tinc la mateixa il·lusió i ganes de treballar pel meu municipi com si fos el primer dia. Com a Darmosà veia com Joan Josep Duranen un poble petit com el meu no és podien fer moltes coses, però ara, desprès de cinc anys d’haver-me introduït en el mon polític veig que sí, que és poden fer. Gràcies al company Joan Pere, que hem va animar a presentar-me a les últimes eleccions municipals, vaig veure i vaig conèixer un grup de treball, un projecte, una il·lusió en el qual he apostat descaradament”.

“... hem tingut de lluitar pels valors més bàsics, com és el respecte. No podem permetre que ningú, i menys les persones que ens representen, adoptin aquestes actituds prepotents i aquesta manera de procedir”. (...)“He estat al servei de l’Ajuntament de TivissaJoaquima Cedó durant vint anys, per aquest motiu mai m’he involucrat en cap partit polític ni he format part mai d’una candidatura. Ara que aquesta etapa, de moment, m’ha estat vetada tinc l’oportunitat d’estar al vostre servei des d’un altra vessant”.(...)“Hem presento amb Iniciativa-Entesa pel Progrés Municipal amb un conjunt de persones, gent amb experiència de govern, gen jove amb il·lusió i ganes de tirar el municipi endavant. En definitiva, gent amb seriositat, rigurositat i compromís pel i per al poble” (...) “ És possible un altra manera de fer política, i us presentarem un projecte engrescador, renovat i diferent”.

Joan Josep Pentinat“Hem de rebutjar i evitar que els interessos particulars d’uns quants, triomfin a costa del benestar i de l’harmonia social. Tots i totes tenim l’obligació d’aportar el nostre granet de sorra per recuperar els lligams col·lectius que ens identifiquen com a poble. I jo, com un més de vosaltres, aporto el meu gra de sorra formant part d’un projecte que, de ben segur, ho farà possible”.

“Com a persona que visc a Tivissa, que hem sento orgullosa del meu poble i molt Tivissana, voldria que el meu municipi tornés a ser un espai on poder gaudir de la tranquil·litat i la concòrdia que ensDúnia Andreu caracteritzava; on és preocupin per l’entorn natural i paisatgístic que tenim i no per una especulació immobiliària desmesurada; on la transparència política sigui una obligació i no una mera demagògia; on pensar de manera diferent a la del govern no sigui causa de persecució. En definitiva, pertanyo a aquesta llista perquè m’agrada el seu tarannà i hem garanteix els principis més elementals de convivència i benestar pel meu poble”.

Santiago Font“En el meu ànim està ajudar a la candidatura d’Iniciativa-Entesa pel Progrés Municipal a fer que Tivissa torni a ser el poble tranquil i agradable que tots hem conegut, sense tots aquests altibaixos en que ens ha tocat viure en aquests últims quatre anys. Tivissa no és així i jo, ho se”.

“... hem pogut comprovar i patit, en les nostres pròpies carns les vertaderes intencions ocultes de l’actual equip de govern i tensions que romanien ocultes darrere de moltes paraules dintre del programa electoral tals com: participació ciutadana, respecte,Mercè Boquera educació, cordialitat, aconseguir millorar la qualitat de vida, recuperació de les relacions de cordialitat ...” (...) “Som tretze persones ben iguals i, alhora, ben diferents. Homes i dones. Uns més joves, amb il·lusió i empenta, ben preparats i amb les idees molt clares. I d’altres amb la seva maduresa, amb la seva experiència viscuda i adquirida durant els anys de govern anteriors i amb moltes ganes de donar tot el millor per Tivissa, els seus ciutadans i les seves ciutadanes”.

Ricard Cavallé“Vaig en aquesta llista per intentar que el poble de Tivissa torni a ser el que era abans, sense odis, sense rancúnies i que puguem viure en pau. Perquè senyors, companys, en aquest mon només hi estem de passada”.

Nova imatge de Ribera on line

Avui he tingut la grata sorpresa de veure com la web de Ribera on line ha canviat la seva imatge.

Ribera on line, que el proper dia 8 de maig acompleix els seus 7 anys d’anadura, ha fet un canvi radical d’imatge i se’ns presenta amb la cara totalment renovada. Així, aquesta web de referència de la informació comarcal ha entrat en el mon dels blocs utilitzant el gestor de continguts de Blogger.

Felicitats per la nova imatge.

29 d’abril del 2007

Mai plou a gust de tothom

missatge de Tivissa.net“Aquest domini està suspès”. Aquest missatge és el que apareix a la pantalla de l’ordinador quan pretens entrar a la pàgina web de l’Ajuntament. Això és així des del divendres dia 27 (almenys jo me’n vaig adonar aquest dia).

L’emissió de la televisió local (TVT) està “encallada” amb una imatge fixa des de ahir dia 28 a les 17 h. (hora en que vaig posar el canal per veure-la). Encara que, val a dir, l’emissió de TVT del passat cap de setmana també va deixar mot que desitjar (per dir-ho suaument), i no parlo ja del contingut de l’emissió, si no de l’organització en quant a horari i emissions.

Ahir a la nit, la pluja (tan necessària i esperada a les nostres terres) va “espatllar” el concert de la Darma i ens vam quedar sense poder delectar-nos amb la seva música. Potser si la segona fase del local de la Societat Obrera hagués estat finalitzada haguéssim pogut fruir del concert però, com diu un amic meu: “es lo que hi ha ...”

Tindran alguna cosa a veure el idus de març? O només és tracta de la deixadesa i la inoperancia a la que ja ens tenen acostumats?

25 d’abril del 2007

Acte de presentació de llista d’ICV de Tivissa

logo ICV Iniciativa per Catalunya Verds de Tivissa te previst realitzar un acte per a presentar a la ciutadania la llista amb la que concorrerà a les eleccions municipals del proper dia 27.

L’acte comptarà amb l’assistència de Jordi Guillot, Secretari General d’ICV i Senador per la circumscripció de Barcelona i tindrà lloc a la Sala Valquiria de la Societat Obrera el proper diumenge dia 29 a les 8 hores de la tarda.

23 d’abril del 2007

Acte de presentació de candidatures d’ICV a les Terres de l’Ebre

Iniciativa per Catalunya Verds va organitzar el passat dimarts dia 17 un sopar per donar a conèixer les candidatures que presentarà a les Terres de l’Ebre i que sumen un total de nou ( Tortosa, Amposta, La Ràpita, Deltebre, Alcanar, La Sénia, St. Jaume d’Enveja, Flix i Tivissa ).

L’acte va comptar amb la presencia del president d’ICV i Conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat Joan Saura. En el transcurs de l’acte, és van fer diversos parlaments que van anar a càrrec de l’Alba Benedicto (membre de JEV i número 2 per Tivissa), Jordi Jordan (Coordinador de JEV i número 2 per Tortosa), Jaume Forcadell (President d’ICV de les Terres de l’Ebre i cap de llista per Tortosa), Amparo Pérez (cap de llista per La Ràpita) i el mateix J. Saura.

“Des de JEV creiem en la joventut com una etapa de la vida més, autònoma i de ciutadania plena”.



L’Alba Benedicto va remarcar la poca sintonia existent entre les polítiques de joventut dels Ajuntaments amb el jovent i va esmentar que aquestes polítiques han de ser quelcom més que concerts de rock alternatiu i concerts i reivindicà polítiques de joventut que donin “una resposta real a les nostres necessitats” i corresponsabilitat en la presa de decisions. “És tracta de fer més habitatges de protecció oficial, de més beques i ajuts, de llocs de treball estables i de qualitat” va dir. I va incidir amb la necessitat de que el jovent participi en els processos de proposta, disseny, execució i valoració de les activitats “s’han d’articular mecanismes per tal d’aconseguir una metaparticipació” va matisar.

“Volem pobles i ciutats oberts, plurals, que no excloguin a ningú”
Jordi Jordan

Jordi Jordan va parlar dels valors que representa ICV com a eina transformadora de les nostres ciutats i pobles com son la justícia social, l’ecologisme, el feminisme i les llibertats sexuals, del catalanisme polític en la defensa de les llibertats nacionals tot reivindicant la divisió de Catalunya en Vegueries. Va remarcar que cal estar alerta “quan tornen les amenaces de transvasament”, també de “l’arribada de macrourbanitzacions amb camps de golf” i de “polítiques que eludeixen la participació ciutadana”.

“S’ha de fer sortir a la dona del seu àmbit familiar, del seu àmbit tancat i que s’impliqui en les decisions més properes a ella, les decisions del municipi”Amparo Pérez

Amparo Pèrez va fer un parlament des del feminisme i va voler adreçar-se, bàsicament a la dona, en la participació d’aquesta en la vida política i social dels municipis, de la necessitat de la seva implicació en tots els afers de la vida municipal.

“Avui certifiquem que ICV torna a estar present en un territori que va viure la pitjor versió del Pujolisme, un territori que li va saber explicar que no es pot fer política sense escoltar a la ciutadania”

Jaume Forcadell va parlar del bon moment electoral en que és troba ICV també en el territori. Va evidenciar la realitat imminent de noves infraestructures,Jaume Forcadell va parlar del bon ritme del Pla Integral per a la Protecció del Delta de l’Ebre i de la proposta que ICV va fer de cabal ecològic per la conca de l’Ebre que ha de garantir la qualitat del nostre riu i la supervivència del Delta i de la construcció d’un nou hospital a Tortosa. Va criticar el que CIU és torni a plantejar la interconexió de xarxes que va catalogar com a “plantejament obsolet i d’infraestructura inútil” i que ja és va descartar en el seu dia. Va dir que “és evident que hi ha gent que no ha entès encara que és la nova cultura de l’aigua” i va afirmar que “jo li penso recordar al candidat de CIU per Tortosa, Sr. Ferran Bel”. També va mostrar la seva preocupació vers el que va qualificar de “l’amenaça del fenomen urbanístic valencià a les Terres de l’Ebre” referint-se a la creació de macrourbanitzacions amb camps de golf.

“A les Terres de l’Ebre la formació política que creixerà més serà la nostra, que ningú ho dubti, està decidit”

Joan Saura va parlar del creixement d’ICV a tota Catalunya i va augurar molt bones expectatives per les Terres de l’Ebre. Saura va explicar el per que d’aquest creixement que va imputar al que ell anomena “el fil vermell”: valors de justícia, de llibertat, de solidaritat, d’igualtat, d’equitat i que estan arrelats al moviment històric d’on prové ICV: “del PSUC, de la independència, de moviments cristians” i que “hem estat capaços d’incorporar els valors de “l’esquerra moderna en aquest projecte”.

L’acte va finalitzar amb un homenatge a l’històric militant Pepe Ramos al que se li va obsequiar amb una escultura.



21 d’abril del 2007

Inauguració de la seu local d’ERC


Avui dissabte dia 21 d’abril a les 7 hores de la tarda s’ha inaugurat oficialment la seu local de Tivissa d’Esquerra Republicana de Catalunya.

L’Acte d’inauguració ha anat a càrrec del cap local d’ERC Jaume Pallisé que ha fet un parlament i ha estat recolzat per l’Alcalde de Rasquera i president de la Federació Comarcal Bernat Pellisa que també s’ha adreçat als assistents amb unes paraules.

Segons m’han dit ...

... a l’Ajuntament continuen encaparrats en voler fer la quadratura del cercle. Sembla ser, que els abonats a la revista Tivissa paguen per una subscripció anual de sis números però el lliurament és solament de quatre exemplars, doncs està més que demostrat que no és pot lliurar allò que no és publica.

Així, un subscriptor de la revista Tivissa ha pagat la mateixa quota anual per rebre sis números l’any 2004, quatre números l’any 2005 i quatre números l’any 2006. A lo millor potser també és culpa de l’ACA o del Departament de Medi Ambient que, amb la seva llarga ombra, ha gravat la quota amb alguna mena d’impost especial. No ho se, el fet és que és paga la mateixa quota per rebre sis que quatre números de la revista.

Jo, encara que pobre ignorant, recomano a l’Ajuntament que enlloc de voler quadrar el cercle (cosa que no ha aconseguit ningú) ho provin amb alguna cosa més fàcil. Quelcom que ja estigui inventat i més que demostrat, com podria ser la quadratura del triangle utilitzant el Teorema de
Pitágores. Si, recordeu, aquell que diu que “en un triangulo rectangulo la suma de los cuadrados de los catetos es igual al cuadrado de la hipotenusa”.

Aquí deixo un petit tutorial que, encara que no s’escolta massa bé, ens ho explica de manera molt simple i didàctica.


20 d’abril del 2007

Ebresfera

logo ebresfera

El passat dia 17 vaig tenir el plaer de conèixer personalment a Gustau Moreno. Gustau és periodista (El Punt) i blocaire (La Marfanta, entre d’altres) i el seu bloc és referència obligada a les Terres de l’Ebre si vols saber el que hi passa. És, a més, un activista en pro d’una xarxa més plural on l’opinió pública del Sud de Catalunya pugui estar representada fent sentir la seua veu també a la xarxa des de la diversitat d’opinions de tots i cadascun dels seus habitants.

Per això, juntament amb un grup de blocaires de l’Ebre, és dinamitzador de l’ebresfera, una blocosfera ebrenca que compta amb el butlletí electrònic l’Ebrebloc i també amb un logotip o segell de qualitat que és la insígnia del que ja podem anomenar Denominació D’origen de la Blocosfera Ebrenca i que com diu Gustau en el seu Bloc “la seva forma circular ens recorda que aquí tots estem al mateix nivell, que tots els blocaires compten i que entre tots estem fent cada dia més plural la nova opinió pública de les Terres de l’Ebre”.

Des d’aquí vull donar les gràcies a Gustau per dedicar-me unes ratlles en el seu bloc i col·laborar a pujar una miqueta el meu “ego”.

16 d’abril del 2007

Existeix Torrente?


Doncs sí, existeix, i si algú tenia algun dubte aquí va la foto. El van caçar en una “mani” d’aquestes que organitza el “centrista” Partido Popular fotense un “güisqui”.

A mi també hem costava de creure però no hi ha cap dubte, està clar que no és una quimera del Santiago Segura. És ell !! TORRENTE !!

15 d’abril del 2007

Ciudadanos de segunda


Amb aquest títol emetia el polèmic documental la televisió autonòmica Telemadrid el passat dia 9 d’abril. En el reportatge, produït per El Mundo TV, s’alerta del perill d’extinció en que és troba la llengua castellana en una Catalunya que imposa el català en tots els àmbits de la vida, econòmic, cultural, social i judicial.

Vist aquest “documental” que no ofereix dades objectives i que parla de ciutadans de 1ª i de 2ª, on s’afirma que “las autoridades discriminan a aquellos que desean expresarse en español”, on s’hi diu que “el nacionalismo ha practicado un tipo de racismo caracteristico”, on manifesten que “los niños extrangeros que no hablan Catalán son mantenidos a parte como si estuvieran apestados en una especie de correccionales lingusticos” fent referència a les aules d’acollida, i una llarga llista de desproposits.

Dir en primer lloc, que no trobo les paraules per expressar la meva opinió sobre el reportatge en concret. Això potser millor que ho deixi al lliure albir de cadascú.

En segon lloc, dir que compadeixo i, alhora, hem solidaritzo amb tots els madrilenys i madrilenyes que han de suportar la “llei de l’embut” d’un representants polítics que utilitzen un mitjà públic (pagat amb el diner dels contribuents) per treure’n una rendibilitat política encara que sigui a costa de fomentar l’odi i la crispació entre ciutadans de diferents comunitats autònomes.

I ho dic amb coneixement de causa, i si no vegeu aquests vídeos que denuncien la manipulació de la informació que fa el canal Telemadrid.




14 d’abril del 2007

14 d'abril:

bandera República
DES DE LA MEMÒRIA DE LA SEGONA CAP A LA TERCERA
PER LA III REPÚBLICA
VISCA LA REPÚBLICA !!

13 d’abril del 2007

A Matutano no l’hi agrada la República


Segons he pogut llegir en un article del diari digital laRepública, la companyia Matutano es proposaria denunciar a les Joventuts Comunistes per l’utilització d’un logotip amb el qual la podrien associar.

El logotip en qüestió que apareix en unes samarretes, no fa referència a cap marca ni està associat a cap organització política, només du inscrit la llegenda “Republicano” i associa l’imatge amb la reivindicació de la III República. Sembla ser que és comercialitza a gran nombre de botigues i té molt d’èxit.

Vist el logotip, si puc me’n compro una.

Tots contra el Cànon

El proper dia 29 de juliol entrarà en vigor la Nueva Lei de Propiedad Intelectual que gravarà amb un cànon tot allò que és pugui copiar.

Per a lluitar en contra d’aquesta Llei, és va crear una plataforma oberta a tota la societat que acull a tots els que comparteixen les seves premisses: www.todoscontraelcanon.es

La plataforma todoscontraelcanon.es està formada per organitzacions, associacions, usuaris, internautes, professionals, empreses i sindicats compromesos amb l’impuls i el desenvolupament de la Societat de la Informació a Espanya.

Bàsicament, els seus objectius son els de sensibilitzar a la societat sobre l’impacte negatiu que suposarà l’aplicació del Cànon Digital en un mon que cada cop és més digital, en el que l’ús de dispositius digitals és cada vegada més necessari en el desenvolupament personal, empresarial, administratiu i social. I evitar la implantació del Cànon Digital indiscriminat utilitzant tots els mitjans legals de que disponibles en la legislació tant espanyola com europea.

Però que és el Cànon Digital?

El Cànon Digital és una quantitat de diners, semblant a un impost, que s’aplica a tots els equips i suports i que és justifica legalment com “una compensació a canvi del dret a realitzar còpies privades dels continguts que adquirim legalment” segons recull l’article 25 de la Llei de Propietat Intel·lectual (LPI)

Els ciutadans/es paguem cada cop que comprem un producte electrònic que ja incorpora el cànon, els fabricants i/o distribuïdors paguen el que recapten per aquest concepte a entitats privades de gestió i aquestes, de manera arbitraria i opaca, és queden amb una part del recaptat i la resta és distribueix entre un nombre limitat d’autors i propietaris d’aquests drets.

Els consumidors paguem pel mateix dos, tres i quatre vegades: pel gravador, pel suport, pels dispositius on reproduïm ... I arribem a pagar pels nostres propis continguts: les nostres fotos, els nostres vídeos, les nostres copies de seguretat, ... van en dispositius gravats amb el cànon i la seva recaptació va a parar a entitats de gestió privades que ho reparteixen entre uns quants.

El passat 19 de març la plataforma TodosContraelCanon va lliurar 1.070.000 signatures al Ministerio de Industria, Turismo y Comercio i ha presentat alegacions davant el Defensor del Pueblo demanant la seva interposició davant el Tribunal Constitucional. A més, la plataforma, segueix recollint signatures per a evitar el pagament indiscriminat que suposa el Cànon Digital.

Llegir manifest

Recollida de signatures:

Individual

Col·lectiva

6 d’abril del 2007

A Deo rex, a rege lex

Un exemple del mal govern que patim la ciutadania de Tivissa, de l’incompliment reiterat i continuat de la Llei i de la “imparcialitat” de determinades actuacions.

Diuen que una imatge val més que mil paraules (i si damunt incorpora so, que més es pot demanar).


Pilotes fora

Carta de l'ACA El passat Ple, en la seva tasca de control i fiscalització de l’equip de govern, el Grup municipal d’Iniciativa-PM va preguntar sobre un escrit que l’Agencia Catalana d’Aigua (ACA) envià a l’Ajuntament sol·licitant la modificació de la informació publicada en el Butlletí d’Informació Municipal.

Recordem que, tal i com ja vaig manifestar en una anterior entrada del Bloc, en el Butlletí d’Informació Municipal de desembre2006/gener 2007 l’equip de govern de l’Ajuntament menteix de manera descarada fent afirmacions del tot interessades quan responsabilitza a l’ACA de que el cànon de l’aigua s’hagi augmentat més del 465% i continua mentin descaradament quan afirma que “el fort increment que hem patit tots els veïns ha estat arrel del gran augment que el Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya ha aplicat al cànon de l’aigua”.

Carta de l'ACAConcretament l’escrit que l’ACA adreça a l’Ajuntament conté una sèrie d’aclaracións sobre les “desafortunades” afirmacions que fa l’Ajuntament en el seu Butlletí i li sol·licita “agrairíem s’inclogués en el proper butlletí la definició reial dels tipus aplicables amb l’objecte de garantir la informació més veraç possible per a tots els contribuents”.

La resposta de l’equip de govern va ser la de tirar “pilotes fora” i passar-li la “patata calenta” a l’empresa Aqualia alegant que va ser aquesta la que els hi va donar la informació per explicar l’exemple de factura que incloient en el butlletí.

Esta vist que el desvergonyiment de l’equip de govern de l’Ajuntament de Tivissa té uns límits insuperables.


5 d’abril del 2007

Campanya electoral pagant el poble?

Concert de la Darma

“si non e vero e ben trobato”
(Si no és veritat, està ben inventat)




Durant el passat Plenari municipal i conseqüència de la pregunta formulada pel regidor del grup d’Iniciativa-PM Joan Pere Vernet, ens vam poder assabentar de que el proper 28 d’aquest mes podrem gaudir d’un concert de La Companya elèctrica Darma.

La pregunta, dirigida a l’actual Regidor de cultura Sr. Altés, feia referència a la subvenció que és demana a la Diputació per jornades culturals com poden ser exposicions, home dels nassos, parc de Nadal, etc., i donat l’important quantitat de diners de la que estem parlant (43.760€ - 7.281.051 de les antigues pessetes -), sol·licitava informació de com és gastarien aquests diners, quins actes tenia previstos realitzar l’Ajuntament en matèria de cultura.

La resposta, que sembla ser que va agafar del tot “descol·locat” al Regidor de Cultura, doncs no sabia si parlaven d’una subvenció de l’any passat o d’enguany, va ser que, a més dels actes ja realitzats, hi havia previst portar a La Companyia elèctrica Darma.

Vistes les cares dels seus companys de l’equip de govern la resposta va ser, si més no, precipitada, doncs va donar la impressió de que és va “excedir” en la informació.

El que hem sembla sospitós és el fet de que després de quatre anys de legislatura en que mai per aquestes dates havien portat cap actuació musical ni de cap altre tipus, ara, a un mes vista de les eleccions municipals, és gastin una quantitat de diners tant important organitzant un esdeveniment d’aquestes característiques que ni tant sols han contractat per unes festes majors i del que ni coneixen el cost de l’esdeveniment ni està pressupostat enlloc. A més, aquest tipus d’actuacions que estan dins el circuit comercial, normalment, no solen beneficiar-se de les subvencions de la Diputació. Aquesta, sol subvencionar grups novells i amateurs que estan dins la seva xarxa.


Dona la sensació de que el l’equip de govern de CIU a l’Ajuntament vulgui començar la seva campanya electoral amb els diners de la ciutadania.


4 d’abril del 2007

La quadratura del cercle

Quadratura del cercle En el transcurs del Ple municipal del passat dia 30 de març, el grup de govern de l’Ajuntament aprovà, amb la seva majoria absoluta, el plec de clàusules per la contractació de l’obra del Consultori local en la seva fase 1a i fase 2a.

“l’obra està totalment finançada sense necessitat de tenir de recórrer a cap operació crediticia”.(Dixit: S. Samarra, Regidor d’urbanisme).

Però la crua realitat és que per dur a terme aquesta obra no existeix consignació pressupostaria de l’exercici del 2007 (per cert, estem al mes d’abril i encara no s’aprova’t el pressupost corresponent al 2007).

La crua realitat és que el Sr. Alcalde, via Decret d’Alcaldia, així ho manifesta i aprova la modificació del pressupost prorrogat de l’any 2006 (ara sembla que governem a cop de Decret). El pressupost més elevat de la historia de Tivissa, totalment fictici doncs la practica totalitat de les inversions previstes no s’han dut a terme per la inexistència de les aportacions d’administracions i empreses privades que és suposava havien de fer.

Com també és fictícia la modificació del pressupost prorrogat del 2006 que l’Alcalde aprova per Decret d’Alcaldia. Dels convenis i aportacions que el Sr. Regidor d’Urbanisme parla que té amb diferents empreses (enresa i Associació Nuclear Ascó-Vandellós II), cal dir que no existeix cap document de compromís ferm que garanteixi les aportacions econòmiques pressupostades. En quant a l’aportació del Servei Català de la Salut, cal remarcar que, a més de que encara no s’ha signat el conveni, aquest preveu una determinada aportació econòmica que res te a veure amb la que preveu l’equip de govern de l’Ajuntament que, per art de “birli birloque”, l’incrementa en un 200%. A més, ara és veu que ens venem el patrimoni municipal (fet que no és nou) per poder quadrar els números. Així és posa a la venda el solar municipal del carrer de la Llena de 222,88 m2 per la “friolera” de 195.000€, és a dir, 875€ el m2, quan els preus més elevats que és coneixen a Tivissa oscil·len entre els 180-200€.


I tot per que els números quadrin, els veïns i veïnes continuint ignorant l’incompliment del pressupost i, com no podia ser d’un altra manera, per que estem en campanya electoral.

Resumint, prorrogar el pressupost del 2006 suposa també prorrogar les seves deficiències. Així, l’equip de govern de l’Ajuntament de Tivissa, inclou anualitats de subvencions que no corresponen a l’exercici actual; pressuposten diners que no saben si arribaran a tenir; és taxen solars a preus irreals que coincideixen exactament amb la quantitat necessària per quadrar la inversió; el Sr. alcalde convoca subhasta pública per la venda del terreny i no dóna compte, com és preceptiu, al Departament de Governació, una vegada instruït l’expedient, abans de la resolució definitiva; la qualificació urbanística dels terrenys on és pretén ubicar el Consultori local, una part correspon a equipaments i la resta forma part d’un aprofitament mig, on la qualificació és d’habitatge i on no s’ha fet cap modificació de qualificació urbanística del terreny.

Aquesta pròrroga de pressupost és un fet insòlit, doncs només existeix un precedent que data de l’any 1979 (època de transició de la dictadura als Ajuntaments democràtics). Aquesta mesura es podria arribar a entendre, si ens trobéssim en una hipotètica situació on l’Ajuntament no comptes amb la majoria absoluta per aprovar els pressupostos i els hagués de negociar amb l’oposició, la qual cosa podria ocasionar un retard amb l’aprovació dels mateixos, mesura que contribuiria a dotar d’agilitat burocràtica a l’Ajuntament (però aquest no és l’actual cas de l’Ajuntament de Tivissa).

És per totes aquestes argumentacions que el grup municipal d’Iniciativa-PM va votar en contra i que en paraules del seu portaveu, Fermí Pallisé: “Els pressupostos municipals son l’instrument legal per a permetre totes les actuacions que porta a terme l’Ajuntament i en cap cas són, ni han d’ésser, un ball de números amb el que vostès pretenen el més insòlit, que és la quadratura del cercle


3 d’abril del 2007

El Sr. Sitges té els euros i l’Ajuntament té l’aval.



L’equip de govern de l’Ajuntament proposa allargar al concessionari del camping-alberg, Sr. Sitges, el període de temps per tal de que pugui realitzar les obres de cobrir la piscina.

Segons el Regidor d’Urbanisme Sr. Samarra, el fet de que el grup de l’oposició hagués presentat un recurs contenciós administratiu i que l’Ajuntament paralitzés les obres començades per poder conservar la temporada de banys, van fer que les obres no estiguessin finalitzades en la data que preveu el conveni (31 de desembre de 2006) signat entre ambdues parts, i proposà allargar-li el període de temps fins al maig de l’any 2008. A més, el Sr. Sitges va presentar un escrit demanant que se li allargués el termini pel temps en que van estar paralitzades les obres pels motius abans esmentats.

A preguntes realitzades pel cap de l’oposició sobre els 180.000 € Plenari de l’Ajuntamentque l’Ajuntament va adelantar al concessionari del camping-alberg per tal de dur a terme les obres de la piscina i que ja haurien d’haver finalitzat, el Sr. Samarra respon que el concessionari Sr. Sitges ha d’aportar un aval o pagaré per tal de tenir una garantia en cas d’incompliment.

La resposta del portaveu d’Iniciativa-PM va ser diàfana: “és a dir, que si ho entenem bé, ell te els euros i nosaltres l’aval, no?”

Seguidament, l’Alcalde va imputar al contenciós presentat pel grup de l’oposició el retard de les obres, en un intent de justificar la modificació del termini d’execució de les mateixes.

La resposta del grup municipal d’Iniciativa-PM va ser que en el contenciós presentat s’havien sol·licitat mesures cautelars al Sr. Jutge demanant que és paralitzessin totes les obres però aquest no les va acceptar. Per tant, va dir el cap de l’oposició, que tot el mal sigui de l’oposició, això no és pas veritat. Vostè té una majoria, vostè pren els acords amb la seva majoria i només necessita una cosa, fer les coses bé. Nosaltres creiem que alguna petita, això sí, molt petita culpa deuen tenir vostès

S’hem fa necessari recordar quan, ara fa quasi bé 2 anys, l’Ajuntament anunciava, via articles de premsa, que tenia la previsió de que tots els equipaments de la piscina estiguessin acabats per la temporada d’estiu del 2006. (El punt 15/04/2005)


2 d’abril del 2007

Nomenen un Jutge de Pau substitut que no coneix ningú

Durant el transcurs del passat Ple municipal del dia 30 de març, és proposà com a Jutge de Pau Titular al Sr. Francesc Castellnou per majoria absoluta i Jutge de Pau Substitut a Sergi Santos Nuñez amb els vots de la majoria del grup de govern de CIU. El grup d’Iniciativa-PM va votar en contra del nomenament del Jutge substitut pel fet de no conèixer-lo.

El curiós del fet és que és proposi el nomenament com a Jutge de Pau substitut a una persona que viu a Tarragona i a la que ningú no coneix. Com manifestà la secretaria: “en principi no la coneixem, jo he intentat contactar amb ell, no he pogut parlar amb ell, no el conec, no se qui és”.